Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bulan tak jatuh ke riba, sebaliknya manusia menjatuhkan diri ke atas bulan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 335
Ahli: 0
Jumlah: 335




  Yang Masuk Ke Sini
Rashdin: 1 hari, 16 jam, 47 minit yang lalu
khalifah: 7 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 24 hari yang lalu


Kelakar
Topik: 6 minggu,6 bulan dan 6 tahun


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» 6 minggu,6 bulan dan 6 tahun

Please Mendaftar To Post


Oleh 6 minggu,6 bulan dan 6 tahun

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 21-10-08 14:33


Sebelum tidur:
6 minggu: Selamat tidur Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... tidur kalau tak mengepit tak boleh ke???!

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk lah dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke ini?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana!!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, kejap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???


Pulang kerja:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik ini...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: ini duit, U beli sendirilah apa yang U nak..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual dengan U di telefon ini
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.rasa pun sedappp...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh itu.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pun tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yang U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang saja lah... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH saja TAK BOLEH KE? BUANG DUIT saja!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cerita apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, cerita bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 boleh TAK..


-----------------
Dont Judge A Book By Its Cover


Bookmark and Share

    


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-10-08 14:50


assalammualaikum

itu lah perkara biasa terjadi...hehehe... dulu sayang...kini???? hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 01-11-08 13:47


salam...
sekadar ingin menyatakan pendapat...
mungkin ini hanya lumrah alam...
tetapi alhamdulillah, parent ana saling cinta-mencintai...
so warm everyday...
hope your parent out there also has a felling like mine....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

saidatul_aisyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.07.2008
Ahli No: 33897
Posting: 34
Dari: Bidor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-08 13:58


Pada 01-11-08 13:47 , jumjumatonne posting:

!!! QUOTE !!!


tetapi alhamdulillah, parent ana saling cinta-mencintai...
so warm everyday...
hope your parent out there also has a felling like mine....


u sure your parent so warm everyday?erm,mesti ada punya sekali skala tergigit lidah kan...but they not show to their children...tapi bagus lah,anak2 rasa aman spjg masa....huhuhuhu..harap kahwin nanti boleh jadi macam tueh juga...bukan gaduh depan anak2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For saidatul_aisyahProfil   Hantar PM kepada saidatul_aisyah   Pergi ke saidatul_aisyah's Website   Quote dan BalasQuote

nurafi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19332
Posting: 30

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-11-08 15:24


emmmm..macam betul saja..wakakakaka..bukan setakat yang dah kahwin saja, yang bcinta pun macam tu juga..mula-mula nak tackle, manis bukan main, bila dah dapat........bila dah jemu, mula bagi alasan macam-macam..hehehehe....tapi apa-apa pun, tpulanglah pada kita untuk mcorakkan hubungan rumah tangga kita..saya teringat lagi kata-kata seorang ustaz, lebih banyak kmanisan yang kita hirup sebelum brumahtangga, semakin tawarlah nikmat berumahtangga..renung2 kan..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurafiProfil   Hantar PM kepada nurafi   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 04-11-08 16:59


Pada 01-11-08 13:47 , jumjumatonne posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
sekadar ingin menyatakan pendapat...
mungkin ini hanya lumrah alam...
tetapi alhamdulillah, parent ana saling cinta-mencintai...
so warm everyday...
hope your parent out there also has a felling like mine....


aina pun berharap begitu juga untuk diri aina.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-11-08 17:05


harap-harap kenikmatan rumahtangga saya akan berkekalan sampai bila-bila.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 05-11-08 13:01


sepanjang bercinta, hubungan ok, sepanjang bertunang hubungan ok juga...moga22 tali ikatan yang sah dan halal.. lagi berkekalan dan di rahmati oleh NYA.ameennn

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 13:15


Pada 05-11-08 13:01 , islamic_gil posting:

!!! QUOTE !!!

sepanjang bercinta, hubungan ok, sepanjang bertunang hubungan ok juga...moga22 tali ikatan yang sah dan halal.. lagi berkekalan dan di rahmati oleh NYA.ameennn


amin...kita mendoakan agar awak bahagia ye.. :kelip:
doakan kita juga...mudah-mudahan hubungan yang terjalin terus di berkati

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.09717 saat. Lajunya....