Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 73
Ahli: 0
Jumlah: 73




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: Siapa pernah eksiden...


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» Siapa pernah eksiden...

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa pernah eksiden...

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 10:28


a'kum

ade sesape penah eksiden atau dieksidenkan?

aish mustinye...kewajipan untuk eksiden

nak nak pulak yang baru lajar...

sakit tak? sakit anggota..sakit poket..

share la skek pengalaman..

amik moral hehehe

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

budakkampung
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 594
Posting: 14
Dari: kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-05-03 10:49


Saya pernah la jugak eksiden motor dalam tahun 1999.. tapi waktu tu saya membonceng je..
malam tu hujan renyai2.. saya ngan member saya baru balik dari bank dengan menaiki motosikal..
sampai satu simpang tu member saya nak masuk kiri.. dah siap bagi signal awal2 dah.. pastu dengan tiba2 ada satu kereta proton melanggar dengan laju dari arah belakang tepat kena kat kaki kiri saya .. lepas tu saya tak ingat apa2 lagi.. sedar sedar dah kat dalam ambulan.. waktu paling sakit saya rasa bukan waktu eksiden .. tapi waktu dia cuci luka...tambah pulak waktu dia buang kulit kaki saya ( saya pun tk paham sebab apa .. kata doktor sebab nak keluarkan darah elakkan daripada beku) . saya lepak kat wad dekat seminggu lebih untuk rawatan dan pembedahan.. waktu operation tak sakit pun.. yang sakit nya bila ubat bius dah abis.. kaki saya dipasang dengan besi yang macam areal tu.. open-wound kata doktor.. sebab tu la tak masukkan besi kat dalam kaki.. tu la serba sedikit..

berhati2 dijalanraya, ingatlah orang tersayang



p/s: sorry la saya tak pandai sangat nak bercerita

Bookmark and Share

    


  Member Information For budakkampungProfil   Hantar PM kepada budakkampung   Pergi ke budakkampung's Website   Quote dan BalasQuote

snow_ball
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 284
Posting: 16
Dari: hokkaida

japan  


posticon Posting pada: 20-05-03 14:06


Quote:
berhati2 dijalanraya, ingatlah orang tersayang



btui tu....
kena berhati2....
mak sy slalu kene on-call....so,time tu dptlaaa tgk org patah-riuk sbb accident....kes accident tertinggi adlh dr motor....bhy btui bawak motor....
ade satu India tu,dia accident ngan ape ntah tp muka habih hancuss....pipi dia terkoyak so di tpt kejadian tu org kutip cebisan2 pipi dia sbb nak jahit balik....mak sy ckp dia pegang pipi org tu seketul mcm tu....
balik tak lalu nak mkn....
jd terutama kpd penunggang motor silelah berhati2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For snow_ballProfil   Hantar PM kepada snow_ball   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiahjunior
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 115
Posting: 33
Dari: Taman Desa Minang

Selangor  


posticon Posting pada: 20-05-03 14:43


assalamualaikum....

ini bukannya saya bawak kereta @ saya yg eksiden...tapi org tue yg langgar kereta....nie citer thn 2001 masa saya form 3...waktu nie abg.saya yg ke 3 bawak kereta hantar saya utk daftar tuisyen kat satu tempat nie...sampai dekat tuisyen(jln cuma satu hala)time nak u-turn(jln satu hala gak utk u-turn)ade la satu motor nie die salah masuk lorong satu hala(dah la salah masuk bawak laju plak tu)...masa tue org motor tue langgar depan kereta( baru nak pusing)...plat kereta patah kene tayar motor...lampu depan belah kiri pecah kene peha die...peha die plak koyak BESAR SANGAT sbb kena kaca kan....mmg teruk la...kitorang pun kelam-kabut gak...masa abg. saya ngan org lain tolong dia masuk dlm kereta(saya dah keluar gi daftar)...saya tepon mak kata ade org langgar kereta....mak terkejut bile saya kata camtue.....tapi masa abg.saya sampai rumah nak suruh ayah saya teman gi hospital.....mak tepon saya balik asal tak balik rumah bukanke kena langgar...saya kata balik...bukan saya kena langgar(maybe tengah kelam-kabut tadi mak risau sbb ingat saya yg dilanggar...anak bongsu )...nasib org tue tak mintak ganti rugi....sbb nanti tak pasal2 ayah report polis die kena bayar ganti rugi rosak kereta yg abg.bawak tue.....

p/s:oleh itu org bawak motor tue...jgn ikut sesedap rasa nak masuk lorong salah....

-----------------
Ku memohon petunjuk dari-Mu
Buatku menuju jalan-Mu satu
Hidup matiku hanya untuk-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiahjuniorProfil   Hantar PM kepada ainul_mardhiahjunior   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 14:52


hehehe...
kelako rasanya bila ingat balik...
masa tu akak baru belaja bawak motor...
form berapa ntah, tak ingat dah...
akak nak tekan brek tapi tersilap pulas minyak...
apa lagik, motor tu meluncur laju dan melanggar rumah org...
isk... malunya pi langgar umah org...
cedera sket aje, kaki bengkak...
malunya tuhan aje yg tau...
lepas peristiwa tu, dah tak berani bawak motor dah...
kalo nak pi mana2, adik yg bawak motor, kita bonceng jek...
hehehe...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-05-03 15:02


x.c.dern kat jalan raya.??. rasenye tak penah lagi sejak 7 thn lepas
x.c. dern kene kejutan elektrik kejutan elektrik ade laa ..nasib baik tak meninggal dunia..

masih ku ingat mase tu saye dajah 5...terpegang kabel alat welding(kimpalan arka)....zzuuuup...agrrrhhhh...rase macam ade org yg mengetuk kepala ini..dengan besi 500tan
bukak je mata,dah ramai org yg mengelilingi ku

ku cuba bangun..tapi tak berdaya..seluruh tubuh menjadi lemah..macam kena patuk ular
nasib baik tak putus tangan...

baju yang ku pakai..habis melekat kat simen..
masuk hospital jap





-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">"http://www.ukhwah.com/images/signisa.gif">
---------------




[ Posting ini telah di edit oleh: isa-VR4 pada 2003-05-21 00:23 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 15:12


Assalamualaikum.....

eksiden??? hehehe...ana pnah eksiden...nak dengar citer ana tak?? ok..camni...hari tu pak sedara ana nak kahwin..kenduri buat kat umah nenek ana..barang2 hantaran ader kat umah ana..mase tu ana kecik lagi...mak ana suruh pak sedara ana yg sorang lagi ajak ana ngan motor gi amik barang kat umah ana..pastu nak pergi umah ana dari umah nenek ana kena lalu kat tepi sebuah bukit...org kata bukit tu ada penunggu...tambahan pulak malam tu malam jumaat...so, pak sedara ana tu drive la motor tu ngan lajunya bila melalui tepi bukit tu..( takut antu ikut kat belakang kot..ikiki )...ntah macam mana kami terbabas bila nak amik selekoh...betul2 jatuh depan bukit tu...isk..parah jugak ana masa tu...badan habis calar ngan luka...pak sedara ana plak kaki dia kena ekzos...terbakar kulit kaki dia...nasib baiklah masa tu ader sekumpulan pemuda tengah lepak kat sana dan tolong kitorang...kalau tak, terbaring la kami kat depan bukit tu...sakit tu mmg la sakit...tapi bila ingat balik, rase cam klakar plak....tu la kisah yg ana takkan lupa sampai bila2.....hehehe..jumpa lagi di lain episod....wassalam....



-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 19:34


assalamualaikum.
klau cerita pasal accident ni banyak gak pengalaman. accident pasal salah sendiri la, pasal salah member2 la, pasal salah org lain pun ada. paling banyak jatuh bodoh la, layan lap tak sedar selekoh ada pasir. gebuak, tergolek kucing. yg bestnya ada lak polis ronda naik motor. masa tu dah la tada lesen. nasib baik depa tak chek lesen. hanya tanya knape je.

accident paling teruk. terbang gak la saya. t junction kat balai polis serdang. kereta tu la dia main masuk je. sepatutnya jalan kitorg sbb kitorg jalan utama. teruk cedera member la, saya cedera skit la. tapi yg sedihnya pemandu kereta tu terus bawak member saya ke hospital hukm dan tinggalkan saya. kena pulak pii klinik sendiri. pas tu tunggu kat balai polis serdang nasibn baik pemandu tu dtg nak buat report. dpt gak saya claim bayar ubat klinik.

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 20:03


eksiden???......dulu..masa darjah 4..... boleh tahan jugak teruk dia....kena jahit.... tangan bengkok... rim basikal pun jadi bentuk 8..... nasib baik hidup lagi.... kawan saya seorang baru meninggal dunia.....sedih jugak rase sebab kawan dari kecil lagi......kena langgar kereta.....orang cakap langgar lari...muda-muda dah meninggal...Semoga Allah mencucuri rahmat keatasnya....bersama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah.....


AL-FATIHAH.....

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 20-05-03 21:41


masa ana darjah 1 dulu ana pernah kena langar dgn kereta,ana naik basikal turun bukit ana tak dapat kawal basikal tetiba tayer ana terlangar bumper depan kereta ana tercampak kepala terkena tiang lampu,ana pengsan lebih kurang 10 minit,masa ana mula sedar kembali kepala ana penuh dgn darah tangan ana tak dapat gerak rupanya patah,pas tu ana dibawa ke klinik untuk diperiksa,dr kata ana menghadapi konkusi dikepala dan tangan ana patah kaki ana cuama terluka dan terseliuh anatak dapat pergi sekolah selama sebulan.hihihihiih takut ana ingat balik pengalaman ni

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

insaflahdiri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 588
Posting: 64
Dari: nowhere

ussr  


posticon Posting pada: 20-05-03 23:52


pernah la jugak eksiden beberapa kali
naik moto
secara kecil-kecilan
tp mostly time ujan la

Bookmark and Share

    


  Member Information For insaflahdiriProfil   Hantar PM kepada insaflahdiri   Quote dan BalasQuote

simba
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 184
Posting: 251
Dari: BAnGi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 00:05


Assalamualaikum..

errr..eksiden hati bleh tak?kalo eksiden fizikal nie,saye penahla mase dulu jatuh kat tandas n then dahi terhantuk kat mangkuk tandas..mase tu tgh main kapal2 kat dalam tempat isi air dalam bilik air..ntah camne tergelincir..sedar2 dah ade kat hospital..kene tujh jahitan kat kepala..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simbaProfil   Hantar PM kepada simba   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 00:11


heshhh.dasyat jgk sahabat2 kita ni eksiden...ana tak penah lagi la seumur hidup ni..tapi masa kecik penah jyh dal;am parit ngn motor..hehehe kelakar jgk bila terkenang..tapi ana penah tgk orang jln kaki dilanggar lori..
masa ni ana dok kat asrama..pada petang tu ana keluar beli makan ngn sorang kawan..bdk yg kena langgar tu baru balik dari sekolah,aktiviti petang..sedang ana berjalan ngn kawan ana tiba2 ada lori(kecik)dgn lajunya dan terlanggar budak tu..fuh terkejut giler ana,kawan ana sampai menggeletar dan sampai buang air kattangan dia...hehehe..kawan ana tu memang..budak tu melambung..ade kereta yg bawak dia gi hospital..bdk2 kat asrama semua turun nak tgk..alhamdulillah bdk tu selamat,walaupun pada mulanya tk de harapan..tapi dia jadi rabun..

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

insaflahdiri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 588
Posting: 64
Dari: nowhere

ussr  


posticon Posting pada: 21-05-03 00:52


Quote:

On 2003-05-21 00:11, ainul_nabila wrote:
heshhh.dasyat jgk sahabat2 kita ni eksiden...ana tak penah lagi la seumur hidup ni..tapi masa kecik penah jyh dal;am parit ngn motor..hehehe kelakar jgk bila terkenang..tapi ana penah tgk orang jln kaki dilanggar lori..
masa ni ana dok kat asrama..pada petang tu ana keluar beli makan ngn sorang kawan..bdk yg kena langgar tu baru balik dari sekolah,aktiviti petang..sedang ana berjalan ngn kawan ana tiba2 ada lori(kecik)dgn lajunya dan terlanggar budak tu..fuh terkejut giler ana,kawan ana sampai menggeletar dan sampai buang air kattangan dia...hehehe..kawan ana tu memang..budak tu melambung..ade kereta yg bawak dia gi hospital..bdk2 kat asrama semua turun nak tgk..alhamdulillah bdk tu selamat,walaupun pada mulanya tk de harapan..tapi dia jadi rabun..



seram sejuk membacanya
jadi la pemandu berhemah

[ Posting ini telah di edit oleh: insaflahdiri pada 2003-05-21 00:53 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For insaflahdiriProfil   Hantar PM kepada insaflahdiri   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 01:49


assalamualaikum..

ermm.... penah jugak eksiden. kisah ni berlaku kat shah alam. masa tu nak amik adik2 muslimat balik dari kursus motivasi islam. disbbkan niat tak betul ( ya, Allah... mmg ana indaf lepas tu... niat mmg penting ), ana tekan minyak lebih skit dari biasa.

sampai je kat roundabout kat uitm tu, eksiden dengan bas. erkk.. apalagi menjerit ler adik2 kat belakang tu... nasib baik tak apa2...

pengajarannye, kene betulkan niat... jgn jadi mcm ana...



Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 01:53


a'kum

wuish ramainye yang penah eksiden..

saya penah gak heheh

masa tu form 1 kot..baru blaja bawak moto..

kekononnye nak racing ngan adik[dia bawak beskal]..masa racing tu saya mengcarry sorang lagi adik..biasalah..sebab tersangat expert..nak tekan brek[brek depan pulak tu] terpulas minyak...ape lagi mengaum la kawan tu...racing atas rumput yang basah...memang cantek sungguh....skrettt...aduh..saya dengan machonya berjalan..masa tu..kena berfikiran waras heheh tangok adik kepalanya luke...mampos la kena marah ngan MakAyah[sure punya]...abih moto...

tu crite lama..sejak dari tu fobia bawak lelaju heheh skang ni lipat 80km/j heheh tak de la [gilo apo]


-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 17-06-03 01:10


eksiden tak pernah tapi org langgar tu pernah lah.... citer ni baru lagi beberapa bulan lepas, masa tu lepas solat jumaat, sampai kat kereta tgk2 pintu dah kemek... tension gak, tak pasal pintu kemek.. org yg langgar plak dah lari...melayang lah lagi duit utk repair

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 17-06-03 02:02


a'kum...

hmm ramainya yg eksiden...

berhati-hati la kat jalan raya tu...

-----------------
believe, persist and archive

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-06-03 22:59


berhati-hatilah dijalan rayaingatlah orang yang tersayang.....

-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

Hunaina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.06.2003
Ahli No: 1548
Posting: 33
Dari: Penang

Kedah  


posticon Posting pada: 30-06-03 23:20


Errmm.. penah eksiden.. tapi tak sepatutnyer jadik eksiden tu.. uksss..

Pi langgar diveder jalan.. aku mase tu tgh usyar baju aku yg tertinggal kat ampaian kat hostel.. iskkk... abis member aku kat blakang.. kaki dia luka..

Aku bernasib baik pasal aku pakai byk lapis.. kain lagi.. suar lagi.. ukss.. kalo tak aku cedera teruk gak ooooo...

sampai stand motor aku patah.. pergghhh.. dasyat jugak.. tapi, nasib baik ALLAH lindung aku dr semua tuhh.. erkk.. kot berkat baca doa sblm naik motor tu kot..

Aku dah insap skang ni.. x mo usyar2 lagi tepi2 jln tuh.. kang aku langgar ape lak pon tatau.. ekekekke..

Bookmark and Share

    


  Member Information For HunainaProfil   Hantar PM kepada Hunaina   Quote dan BalasQuote

BuDaK_SpiDeR
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1427
Posting: 131
Dari: DiMaShQ

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-07-03 00:03


kalau kemalangan tu penah jugak....ngan org tua... die kuar simpang ikut sedap die je pastu salah kat aku pulak....diak ate aku bawak moto laju.......padahal mase tu moto aku baru sudah potong blok...mane boleh bawak laju....nasib baik org tua kalau org mude aku lipat dier.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For BuDaK_SpiDeRProfil   Hantar PM kepada BuDaK_SpiDeR   Quote dan BalasQuote

zunah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2003
Ahli No: 3189
Posting: 207
Dari: malaysia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-08-03 18:47


ana ader gak pengalaman eksiden ni... masa tu masa mula2 blaja bawak keta.. tgh lesen L.... ana eksiden ngan lori......lori tu yang langgar keta ana.... tapi yang peliknyer ana tak rasa apa2 pun... tak terkejut langsung.... ana masih tak serik lagi sampai skarang..... tapi skarang ni klu bawak keta.. nampak ajer lori kat blakang rasa macam nak pecut ajer... takut benda yang sama berulang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zunahProfil   Hantar PM kepada zunah   Quote dan BalasQuote

ibnu_sina
Warga Rasmi
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1166
Posting: 7
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-09-03 10:26


Assalamualaikum.....

ana juga pernah accident.

kereta ayah ana dilanggar kereta dan kereta ayah ana termasuk bawah lori..

semoga dijauhkan lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_sinaProfil   Hantar PM kepada ibnu_sina   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-03 10:39


penah accident masa kecik.
malas nak cerita.
baru-baru ni pun ada gak.
lagi malas nak cerita.

harap di jauhkanlah.
ayah ana dah tak sanggup jln kat kl lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

mawaddah_islamiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1186
Posting: 55
Dari: pahang

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 03-09-03 12:02


kita samelah kak engku,nak tekan brek tapi dok pulas minyak.masuk bawah rumah.
mak dan abah takde masa tu,tu yang berani nak belajar.klu tak abah mesti tak bagi punya.
masa ana jatuh motor tu,ana cepat2 lari daripada motor,takut meletup.masa tu form 1,mana tau apa2 lagi.
adik2 dgn mak saudara dok gelak.mmg sakit hati masa tu.
pas je accident tu,teringin jugak nak belajar,tapi kena perli ngan adik,"nanti ada yg masuk bawah rumah lagi"
dah tu,macam mana.

tapi,elok jgk tak reti. org kata perempuan tak elok sgt bawak motor ni.

wassalam

-----------------
*JANGAN IMPIKAN PEMUDA SEHEBAT SAIDINA ALI JIKA PERIBADIMU TIDAK SEINDAH FATIMAH R.A*

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddah_islamiahProfil   Hantar PM kepada mawaddah_islamiah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-03 13:04


Wah..mcm mcm pengalaman seseoarang ...sahbat kalian..
Setiap akan mengalami eksiden walaupun kecik/sikit/besar/banyak..
mesti..
kena walaupun terer mana...mcm Micheal Suchermacher.....kan?

Prof pernah eksiden sampai patah kaki...kemek kereta ...patah bumper belakang......dan mcm lagi...

......

p/s: Ingat mati selalu bila drive...
kena betul niat..............lebih2 lagi bawak muslimat..


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 22-09-03 03:12


selalu jugak la eksiden... byk laa cenderahati2 yg dpt... biasalaa org lelaki... tp, skrg kenderaan makin byk... kalau x salah kita.. salah org lain... kenkadang tgk eksiden kat jalanraya.. keta2 yg canggih2... tp eksiden gakk... maybe terlampau laju sgt...

p/s: byk sgt kenangan eksiden nie...

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

zalfa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15731
Posting: 49
Dari: iskandariah,mesir

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-05-05 23:09



saya penah eksiden masa tu dlm perjalanan balik dr kolej..lepas selesai exam MUET..saya pun tak pasti puncanya mase tu..mungkin letih sbb masa tu bulan puasa..ingat lg 30 oktober 2002..masa tu memandu iswara aeroback..saya terbabas pastu terlanggar kon2 yg 4segi tepi jln tu..mase tu kerja2 tar jln..naik taraf jln..saya terbabas patu kereta terbalik 4kali..takde kecederaan ape2 pun..cume lebam kat mata je..pas 3hari tu baru rasa sakit satu badan..satu pengalaman buat saya..tapi tak serik nak memandu..sekarang ni memang rindu sgt kat kereta..kereta tu dah tolak ambik kereta lain..semua org kat situ tak percaya saya semangat lg..tapi pening2 lalat je lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zalfaProfil   Hantar PM kepada zalfa   Pergi ke zalfa's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-05 23:43




Ana alami pengalaman yg amat menakutkan ni tiga hari sebelum hari Raya Haji dua tahun lepas....ana ingat lagi 27 Nov 2003....

pagi tu ana ke kedai untuk beli cover laporan ringkas utk dihantar jam 9 pagi hari tu

ana keluar dari kampus jam 7.30 pagi...ditakdirkan masa ana nak belok masuk (simpang 4) untuk ke kedai depan kampus tu....

macam mana ntah, pemandu teksi yang nak keluar tu tak nampak ana bagi signal nak masuk....[sebab mmg dia kena bagi jalan pada ana time tu]

masa masuk tu, terus je dia langgar ana........
apa lagi.............. jatuhlah ana........ siap kepala ana duduk betul-betul bawah tayar kereta tu...

tapi, Alhamdulillah, syukur ditakdirkan Allah ana masih diberi peluang hidup.
Jatuh2 je, ana terus bangun..betulkan motor dan bagi tahu pada pemandu teksi tu dengan selamba
"Ni, tak nampak ke signal ni (sambil tunjuk pada signal yang terpasang)"

Dia pucat tak pucat, kecut tak kecut........... tak jawab apa-apa....

ok lah, ana senyum dan shake hand....

dan dia pun masuk kereta dan beredar...

Time jatuh tu, ana pun tak berapa pasti, macam mana ntah, tapi yang penting ana selamat, seluar tak koyak, kulit2 pun tak melelas, cuma sakit sikit2 (2 hari) pada lutut ana akibat hentakan pada jalan tu....

Lepas tu, nak pulih semngat semula lps accident tu ambik masa 3 hari....hari raya ketiga baru reda sedikit, apabila ana cerita pada mak...

terkejut juga emak dengar cerita tu.
Ana kata "Tak pe lah, tak perlu bising-bising, ana masih hidup dan sihat macam biasa"

Syukur juga, motorsikal yang ana pinjam dari kawan tu, tak rosak kat mana-mana melainkan ada kesan tayar kereta yang terbakar pada ekzos sahaja...

TQ.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 01:24


ngeri eksiden ni,huhuhu...
kitorg pernah t'babas bwh flyover uniten kt cini...
langgar divider jln yg kt tepi tu...
fuh,hancur kete kia rio member ana...
nasib baik sume ok...x cedera ape2...
syukur gile2...
nk celita bahawa eksiden ni lambat berlaku cz masa tu lama gile nk tggu keta langgar divider..
mcm berlakon lak,huhuhu...
ape2 pon,hati2 drive...

wassalam...


[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 06:08





accicent? mcm penah ku dengar nama nie..hehe..

erm..nak cite la sket..tp ambo tak penah la eksiden time kat jln raya tp tengok kwn ambo eksiden..

hehe.almaklumla masa zaman kocik2 dulu..beraya ngan kawan2 kat kg..pulak tu nama kg ambo kg BUKIT KAPAR...so berbukit la jdnyer..

ambo dan 3 org kwn naikla basikal nak pi raya rumah org...pastu kitorg sampai kat satu jln berbukit....tinggi gak bukiit tuh...ambo n i kwn ni x berani la nak turun basikal ikut bukit tu....ambo tuntun basikal..

tp yg 2 org tu agaknye nak tunjuk terer kot diorg pon naik basikal turun bukit..laju woo..tup tup..ambo dr atas bukit nampak diorg mendarat dgn machonyer..hehe terbabas tepi jln ..seb baik x masuk parit..luka sana sini.....org yg lalu situ tanya ,,nak pi hospital x?? kitorg geleng kepala..

.huhu tu jr ..sorry terpanjang plak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_aishah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15657
Posting: 54
Dari: Kelate - KL

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-05-05 10:55



wheheee...pengalaman eksiden nih penah juge la rase...tapi yang paling takleh lupe mase form 5, eksiden ngn mafia sekolah..aduh..balik skolah bawak motor tapi tak reti reti nak pakai topi keledar..biase la..kampong je kan..ahah..satu hari tu, mase nak balik dr sekolah tetibe je rase nak pi anto kawan..sbb petang tu ade seminar biologi kat skolah, nanti nak dtg skolah balik..disebabkan nak anto kawan terpaksa ikut jalan kecik yg muat sebijik keter je la lalu..banyak semak samun dan hutan lak tu..saye pon pandu la motor tu..tibe di satu selekoh 90 darjah aa sekelip mata dtg motor dr arah bertentangan..terjadi la eksiden...rase cam jadik superman pon ade mase tu..motor ke arah lain saye terbang ke arah lain..kawan saya tercampak ke arah lain...dlm 'penerbangan' yg tak sampai sesaat tu, hanya wajah mak saya yg saya nampak..."apa jadi pada mak saya kalo saye mati"...sekalik idop lagik...koyak rabak baju ku..tapi kalo tengok rupe motor tu..haru gak la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_aishahProfil   Hantar PM kepada puteri_aishah   Quote dan BalasQuote

warsha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.10.2004
Ahli No: 12144
Posting: 129

Pahang  


posticon Posting pada: 17-05-05 16:34


wktu mula2 blaja naik moto...
jatuh sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For warshaProfil   Hantar PM kepada warsha   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 13:09




saya pernah jadi 'mangsa accident'.. sewaktu bercuti di Australia. Ayah saya drive van yg membawa saya, abang, sepupu2, aunty2, mak, nenek.. kira ramai la penumpang. Saya nampak accident tu dengan jelas, dan yakin yang ayah saya yg bersalah.. sebab sengaja tekan minyak time lampu kuning.. mmg tak patut. so, terlanggar kereta yg datang dari arah bertentangan. mmg kuat dentumannya. saya nampak semuanya dan boleh agak accident akan berlaku. tapi terlampau pantas, maka tak sempat nak elak dan melindungi diri. ramai di antara kami yg cedera.. semua ringan2 je, mcm calar2, lebam, darah sikit.. tapi yg paling teruknya saya lah..

org lain dapat rawatan kat spital kejap je. accident pagi, petangnya dah balik.. saya lak dapat experience tido kat spital.. gigi depan saya, gigi bawah, dah terubah kedudukan. dah tergerak ke dalam mulut akibat rahang saya terlanggar seat depan sewaktu accident.. sakit nya tuhan je lah yg tau. gusi saya tak berenti2 berdarah. sampai esoknya pun darah lagi.. makan takleh, cakap takleh, nak senyum takleh, even tutup mulut pun payah.. huhuhu.. accident nya pagi, nasib baik dah breakfast. bila malam, saya lapar... tapi tak leh makan apa2.. so nurse kasi Jelly utk makan..

pastu esoknya ada la doctor lelaki mat salleh (muda dan handsome, hehe) yg rawat saya. dia beri local anasthaetic pada gusi saya dan menolak gigi saya ke kedudukan asal. dengan sepenuh kekuatannya dia menolak. huhu, akhirnya dah kembali normal gigi depan saya...

bila hilang kebas, baru la rasa sakit yg amat sangggat. tah.... pengalaman pahit tuh.

huhu, itu lah pengalaman accident saya.. yg bestnya, pengalaman berdepan dgn paramedic, diletakkan atas stretcher, dibawa ambulans, mcm dalam TV.. heheeh.

p/s : accident happened on the 6th or 7th day of Raya Puasa, year 2004.. 3 days before my first day of the new semester... even though i was in a total and undescribable pain, i still attended classes.. and tried to keep it (my accident) as secret as possible.. hehe

[ Posting ini telah di edit oleh: syahidatul pada 2005-05-18 13:28 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mie_fairudz
Warga Rasmi
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5098
Posting: 11
Dari: Terengganu Bestari..

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-05-05 13:23




baru2 ni ana xcdent.ana jatuh katil..

Alahamdulillah...setakat ni ana ana x la xcdent yg teruk2.
tapi...
dulu ada ada laa...ana jatuh basikal licin pijak tahi lembu...apa kes laa lembu2 ni..yg buang atas jalan..memang sakit...lutut ana berdarah..

ana pernah jugak xcdent jatuh moto TZM...Ya Allah..memang teruk laa...ye la teruk ana kena angkat moto TZM sorang2..berat giler moto tuh....

tapi ana dulupernah nak terbabas bawak kete..tapi syukur la x xcdent.

tapi bulan lepas member ana dgn awek dia kena langgar oleh mat india kat simpang masuk pintu USM..kesian member ana tuh...dah org miskin..xder duit plak tuh nk baiki balik moto yg rosak.nasib baik la..cedera ringan jer....

kepada penunggang yg budiman..
please dont try at road....kat kedai games xpe..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mie_fairudzProfil   Hantar PM kepada mie_fairudz   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 11:16


dari kecil-kecil lagi memang saya selalu sangat excident.. huhuk.. nakal ni,tak boleh duduk diam.. :jangan:

naik beskal,motor,kereta sendiri pun dah pernah excident.. jalan kaki pun boleh excident..
masa kecil-kecil tak suka tangan dipimpin. bila nak melintas jalanraya,main laju saja tak tengok kiri kanan.. penyudahnya kebabomm!!... hehe nasib baik panjang umur.
naik beskal pun sama.. suka bawa laju2. lepas itu tak sempat break jatuh longkang beso.. sekarang ni beskal tu pun dah arwah.
memula belajar naik moto masa darjh 4,nak try terrer atau tak,pergi bawa kat jalan kecik lagi sempit.. penyudahnya hilang kawalan dan minyak dengan sendirinya pun turut tumpah.. adui bazir saja..
bawa kereta,nak elak kereta orang yang tiba-tiba masuk line kita.. kereta saya pula terlanggar buntut kereta orang lain.. penyudahnye siapa salah?saya juga.. iyalah,kita dibelakang yang bersalah takkan kereta depan yang salah walaupun secara tak sengaja.. siap kena report kat polis lagi. duduk bengkel 2minggu.. seksa rasa!!.. nak pergi kerja,mujur ada hoesemate baik hati tolong hantarkan.. lepas itu topupkan juga minyak sebagai tanda terima kasih.. :bunga:

sebanyak2 pengalaman yang di atas semua 2 sebab kelalaian sendiri. hurm.. lali sudah dengan excident.. pengajaran? rasanya macam tak sedar2 lagi sebab sampai sekarang pun masih cuai juga bawa kereta.. entah lah tak tahu nak jadi apa..

sekian.. :welcome: :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3084
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 11:20


Alhamdulillah....
setakat ni ana tak pernah lagi eksiden..paling2 pun jatuh moto saja lah..tu pun tak ada yang luka parah lah..

Nasihat ana..nak bawa moto laju2 tu boleh..tapi tengok lah tempat, masa dan keadaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 13:41


salam alaik..
tak dapatku lupa dengan tarikh 10 january 2008 bersamaan 1 muharram 1429...berlakunya kemalangan..time itu nak p tinguk sepupuh sa sedang nazak d HQ....Alhamdulillah Umur panjang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 28-11-08 16:23


salam...eksiden da 3kali huhu...tak melibatkan nyawa secara langsung tapi huhu kereta boleh tahan :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

tiqa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10800
Posting: 29
Dari: jb

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 16:50


Assalamualaikum....
accident? pernah...
pernah yang amat...
pernah kena jahit sebab terpijak kaca..
ada lagi bekas jahitan sampai sekarang...
paling tragis...
jatuh motor....
sampai sekarang kaki sakit tak baik-baik ag...
2 taun da...
sadis...sadis...
huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tiqaProfil   Hantar PM kepada tiqa   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 28-11-08 16:58


eksiden motor banyak kali juga lah... yang terbaru seminggu before puasa di jalan kl- cheras keretaku telah di sondol dr belakang , semata break apabila kereta hadapn break mengejut.. nasib baik kereta tak teruk, kereta wira yang sondol tu memang rosak teruk. seminggu tak ada kereta pergi kerja, terpaksa berebut dengan warga asing naik bas.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

mujahadah_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35601
Posting: 49
Dari: UKM, Bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-11-08 21:14


Salamualaikum..

Nampaknya semua cerita xcident..sebab org langgar. cerita saya pulak lain.hik2.
Saya yang langgar orang..hak2.macam kelakar saja. Langgar pulak tu muslimin..
cuba bayangkan muslimat langgar muslimin..tak ke haru jadinya..ishk2.

Kisah nya bermula begini:

Saya dengan kawan saya nek mtr.kawan saya pembonceng saya yang bawa motor tu..motor saya lah. Baru balik dr pusanika.lupa pula, kejadian ni belaku di dalam UKM. Oleh kerana hari bekerja, nak balik ke kolej tu kena lalu bukit tinggi dekat belakang panggung seni.(if budak ukm boleh lah bayangkan kat mana tempat tu).
sebelum nek bukit ada satu selekoh tajam, entah bagaimana..muslimat rempitla kata kan. bawa motor punya lah laju, konon nak potong satu motor ini tmpa disangka2 terhimpit masa kat slekoh tajam tu. Apa lagi...xcident tang2 tu juga.
    Habis lah...emang tergolek lah kedua-duanya mtr. Yang mtr muslimin tu terseret ke tepi jlan. yang saya dan kawan saya ini pulak...memang tercampak ..betul-betul..masuk dalam longkang.Memang muat2 saja..Kuasa Allah kan...terbang ke dalam longkang tu memang..cukup2masuk.Tak terkene langsung tepi2 longkang tu.Ya, Allah macam-macam rasa. 1st saya cuma ingat kawan saya saja..saya ty kawan saya dia ok ke..dia kata ok.
Dah tu saya terus keluar dr longkang tu, dan mencari motor...buat muka selamba saja masa tu.Actualy mtr tu mtr baru sampai ada lah dalam 1 mingu...kat dalam kepala..ingat memang sure kena marah dengan ayah..habislah..sebaik saja xcident saja..tengok ramai pak cik guard datang. Ramai lah juga. And orang-orang yang lalu lalang kat situ, semua dok berhenti tengok..dah lah kami berudua saja muslimat..heheh..buat muka xmalu saja lah..
     yang muslimin tu memang teruk lah kecederaan dia...mtr dan die2 nya sekali. Sian..tengok..tapi,apakan daya..he2.Alhamdulillah kami berdua memang tak ada luke2 pun Sebab biasalah...muslimat kan selalu pakai jaket 24jam..So, tak ada lah luke2.cuma luke hati saja..bersedih.
     Itu lah cerita saya....pelik tapi benar.After xcident tu yang paling teruk..memang insaf habis. dan kawan saya tu pun serik nak nek mtr.kui2..tapi, best bawa laju2...hik2

pesanan pak cik guard sebelum saya balik dr excident itu

1) Pak Cik tau lah lesen kamu 'L'..LAJU..tak payah lah bawa laju2...saya sengih saja lah..baik..pakcik..dalam hati..aik pakcik sempat melawak pulak..Lega..ingat kena saman daa...Syukur

p/s...berhati-hati lah bawa motor..ingatlah 'motor' yang tersayang, 'duit penaja' yang tersayang,dan 'orang' tersayang.

k sekian wassalam...


-----------------
"ku akui..kelemahan diri, ku insafi kekurangan ini, ku kesali kejahilan ini, terimalah..terimalah...terimalah...taubatku ini.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah_solehahProfil   Hantar PM kepada mujahadah_solehah   Pergi ke mujahadah_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 23:45


Saya pernah jugak eksiden.. itulah kali pertama dalam hidup ni eksiden.. selalunya tengok org eksiden saja.. tak sangka pula kali tu saya sendiri yang eksiden.. time tu saya dan family balik dari ambil akak saya yang baru habis belajar.. on the way nak balik ke Kedah.. huhu.. eksiden secara berjemaah kat tengah-tengah lebuhraya... huhu.. entahlah.. kami panggil eksiden berantai.. hehe.. sebab 15 buah kereta sekali eksiden.. memang berjemaah betul.. huhu.. puncanya adalah kereta depan sekali tu emergency break kat lane kanan.. maka keta2 kat belakang yang tengah laju tu pun emergency break sekali lah.. pakat menyondol kereta habis.. kereta ayah saya tu hancus.. dah lah baru 3 bulan beli..

Tapi alhamdulillah tak ada apa-apa kecederaan.. masa few seconds sebelum berlanggar tu kecut perut habis.. bak kata orang Kedah "darah tinggal setitik, taik tinggal seinci" huhu.. :-D Sempat lagi teringat.. Allahuakbar..kalau aku tak masuk wad, masuk 7 kaki ke bawah lah jawabnya.. tapi Allah betul-betul nak selamatkan kami.. after berlanggar tu, seorang pun tak ada yang cedera.. except saya.. hehe.. luka sikit kat pipi.. kami semua boleh dengan selambanya keluar dari kereta.. huhu..

Alhamdulillah kami selamat... betapa besarnya kuasa Allah.. Kalau tak kerana Allah, tak ada lah saya time konvokesyen beberapa bulan lepas tu.. dan saya tak ada di sini bercerita.. Alhamdulillah..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-08 11:31


pernah dulu eksiden moto.....dilanggar dari belakang...nasib ada bekas simpan kat belakang 2..kalau tak..patah tulang belakang...dirempoh dengan kuat...moto juga yang langgar

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-11-08 11:46


pernah juga waktu muda remaja eksiden basikal sakit sangat
kereta pun pernah tapi selamat...
kadang-kadang susah nak jangka bila perkara ininberlaku....
p/s-apa pun yang berlaku berada dalam perngetahuan Alllah SWT

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-11-08 11:46


pernah juga waktu muda remaja eksiden basikal sakit sangat
kereta pun pernah tapi selamat...
kadang-kadang susah nak jangka bila perkara ini berlaku....
p/s-apa pun yang berlaku berada dalam perngetahuan Alllah SWT

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.129224 saat. Lajunya....