Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kita berasa diri kita tinggi, pandanglah ke atas; jika kita berasa diri kita rendah, pandanglah ke bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 8 jam, 37 minit yang lalu


Cuti-Cuti Malaysia
Topik: Johor


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Malaysia
    »» Johor

Please Mendaftar To Post


Oleh Johor

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 14:57


Assalamualaikum

saya teringin nak pergi bercuti di johor. ada sesiapa boleh bagi cadangan. saya ingin mencari kedamaian. ;-) ;-) ;-) :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 15:02


pergi lah danga bay.. tapi situ tiada ketenangan sebab tengah-tengah kota.. awak pergi kat air terjun kota tinggi.. best juga kat situ.. tapi jalannya bengkang bengkok... taktau lah pulak sekarang jalnnya macamn.. desaru ke? ish lama dah tak menjenguk negeri kelahiranku.. ; 0

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 15:36


desaru pun ramai orang.
takut tak dapat cari ketenangan seperti yang diingini..

air terjun kota tu best.
tanjung balau kat kota pun best.

lagi..banyak sebenarnya.tatau nak syorkan yang mana
heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-09-08 16:12


Assalamualaikum
pergilah ke tanjung piai...menarik...takpun air terjun gunung belumut ke...takpun pusat ternakan haiwan kluang...ataupun taman negara endau-rompin...erm, mungkin pantai apa tu ye dekat dengan mersing tu...menarik..serius..selalu buat program di johor ni..almaklumlah..belajar di johor..maka dah biasa jugak around johor ni...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 17:01


Among the popular tourist destinations in Johor are:

Desaru - beaches & golf courses along the South China Sea
Johor Bahru - shopping, night market, colonial/royal district
Endau Rompin National Park - pristine jungle
Kota Tinggi-34 meter waterfall.
Kukup - a fishing village with seafood restaurants built over water
Muar - picturesque riverside town
Seribuat Archipelago - islands with beautiful beaches, coral reefs
Tanjung Piai - the southernmost tip of mainland Asia
Danga Bay - The new waterfront city
Pekan Air Panas - hot springs,waterfall,local fruits available
Bandar Nusajaya - new admistration of Johor Government
Pulau Dayang - major diving attraction, snorkling, fishing


sumber-http://en.wikipedia.org/wiki/Johor

huhu...datanglah johor..mai...mai... :welcome:
kalau nak tenangkan fikiran elok cari tempat yang berpantai..
banyak choices so pilih sajalah.. :-)


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 18:10


alamak.... tak boleh nak bantu bintanghati2008...
johor negeri yang paling kurang ismi lawati...

hmm... p bercuti rumah paklong ismi lah... :kelip::sopan:tapi tengah bando.. macam tak best pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Fattul_Bari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35124
Posting: 100
Dari: NEGERI PASIR DUA BUTIR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 18:12


best juga ke johor kalau orang belanja.yang free pasti lebih nikmatnya huhuhu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fattul_BariProfil   Hantar PM kepada Fattul_Bari   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 22:43


johor. dulu saya pernah duduk situ. tapi tak pernah pula pergi bercuti lam johor. banyak pntai best eyh.

selamat bercuti bintanghati. :D family eira plan juga nak p bercuti kat melaka cuti sek akhir tahun neyh. tak sabar nya

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 09:12


ALA.. WATERFALL KOTA TINGGI sekarang kena BAYOR lah nak MASUK..dulu-dulu tidak ada pun..MAHAL pula itu..BAIK P SUNWAY LAGOON..PENAT2 JAUH DARI KL DATANG rupa-rupanya DA kena BAYOR..MAKANAN TAK boleh bawa pula TU..(TAPI KAMI SELUDUP juga..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 09:29


sekarang ni tak ada apa benda yang free. masing-masing nak cari keuntungan juga.. maklumla tempat tumpuan ramai.. lubuk duit katakan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 10:37


heheh.
sekarang kena bayar ek nak masuk air terjun kota.
dulu ana masuk tak kena..

tu maksudnya, tempat tu dah dikomersialkan..
nanti mesti dah tak best :-(


-----------------
"the best and most beautiful things in the world cannot be seen, not touched..but are felt in the heart.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 21:41


selamat bercuti bintang hati...cuti2 dalam malaysia pun best juga, boleh jimat sikit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.089475 saat. Lajunya....