Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kami disuruh oleh Rasulullah agar menaburkan debu tanah ke muka orang yang memuji-muji dan mengampu-ngampu.
-- -- Hadis riwayat Imam Ibnu Majah

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: apa pendapat anda?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» apa pendapat anda?

Please Mendaftar To Post


Oleh apa pendapat anda?

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:17


assalammualaikum

saya nak minta pendapat warga ukhwah. apa pendapat kalian jika seorang lelaki tidak bekerja tetapi ditanggung kekasih hati. alasan yang di beri hanyalah kerana lelaki tersebut handsome. malah lelaki tersebut minta duit dari adik-adiknya yang masih belajar untuk berkahwin

:berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

Fattul_Bari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35124
Posting: 100
Dari: NEGERI PASIR DUA BUTIR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:22


suruh dia naik motor laju-laju langgar tiang.huhuhuhuhu!

mungkin dia kerja pejabat ukur agaknya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fattul_BariProfil   Hantar PM kepada Fattul_Bari   Quote dan BalasQuote

Fattul_Bari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35124
Posting: 100
Dari: NEGERI PASIR DUA BUTIR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:24


ukur jalan,sebab tu orang macam ni dia suka jalan tunduk huhuhuhu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fattul_BariProfil   Hantar PM kepada Fattul_Bari   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 23-09-08 14:31


Kumbang bukan seekor. Tiada gunanya memilih seekor yang haprak.

Belum kahwin sudah tunjuk belang, bayangkan apa yang terjadi nanti apabila sudah berkahwin?

Handsome tidak kekal lama, kejap lagi berkedut lah tu.

Cadangan ana, pergilah tanya mana-mana nelayan untuk minta bantuan mereka humbankan mamat ni ke laut, buat makanan jerung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:31


kalau hanya pada rupa saja,baik tak payah lah sebab tua nanti kerepot jugak.. handsome tu tak kekal lama pun.. so baik saja cari lelaki ada tanggungjawab sikit.. tak handsome tak mengapa janji manis tu ada..:) bagi saya lelaki macam itu tak berhati perut. kekasih hati kerja teruk teruk,dia buat macam ni.. agak malang lah kekasih hati dapat lelaki macam itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:38


masalahnya sekarang kekasih dan keluarga perempuan tersebut yang tak bagi kerja...so lelaki itu jadi suri rumah dan kini tinggal sebumbung dengan keluarga kekasihnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

Fattul_Bari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35124
Posting: 100
Dari: NEGERI PASIR DUA BUTIR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:38


apa ayat mamat tu sampai mabuk perempuan tu,betul kat sahabat ana handsem tak kekal lama.kambing lagi hansem apa ada janggut lagi tu hiuhuhuhu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fattul_BariProfil   Hantar PM kepada Fattul_Bari   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:40


nak kata handsome...tak juga..saya rasa handsome ayah saya lagi. walaupun dah berkedut. saya pun tak tau lah lelaki itu guna ayat apa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

Fattul_Bari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35124
Posting: 100
Dari: NEGERI PASIR DUA BUTIR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:42


Pada 23-09-08 14:38 , bintanghati2008 posting:

!!! QUOTE !!!

masalahnya sekarang kekasih dan keluarga perempuan tersebut yang tak bagi kerja...so lelaki itu jadi suri rumah dan kini tinggal sebumbung dengan keluarga kekasihnya
astaga Kenapa jadi macam tu jangan suruh dia pakai baju kurung dengan kain batik dah lah nanti termuntah yang menengok.huhuhuhu! sejuk ibu mengandung kalau tau macam ni dah lama buat sotong...sukanya mak bapak perempuan tu saja!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fattul_BariProfil   Hantar PM kepada Fattul_Bari   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:47


maaf ye.. adakah leleki tersebut ada penyakit sampaikan dia tidak boleh bekerja? kalau tak ada cacat celanya,Kenapa dan alasan apa yang digunakan sampai dibiarkan saja lelaki tu duduk di rumah ? atau dunia sudah terbalik ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:52


iyakah 'da tua nanti kerepot jugak'..oh man...life begins at 40..come on..lagi tua kan lagi handsome dan macho..hehehe...-bukan aku yang kata..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

Fattul_Bari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35124
Posting: 100
Dari: NEGERI PASIR DUA BUTIR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:52


Pada 23-09-08 14:47 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

maaf ye.. adakah leleki tersebut ada penyakit sampaikan dia tidak boleh bekerja? kalau tak ada cacat celanya,Kenapa dan alasan apa yang digunakan sampai dibiarkan saja lelaki tu duduk di rumah ? atau dunia sudah terbalik ke?
entah lah dunia sekarang ni! Ni behenti terbang ,kau tak letih ka. Aku yang puasa pun letih.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fattul_BariProfil   Hantar PM kepada Fattul_Bari   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:53


agak nya lelaki tu da mandrem kan perempuan tu dan seluruh keluarga mereka agaknya.... :berfikir:


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:53


lelaki tersebut sihat walafiat. tidak ada cacat atau berpenyakit. lelaki tersebut tidak pulang ke rumah keluarganya sejak 5 tahun dahulu. hanya bertanyakan khabar itupun 1 tahun sekali kecuali kalau dia nak pinjam duit dari mak ayah serta adik yang masih belajar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

Fattul_Bari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35124
Posting: 100
Dari: NEGERI PASIR DUA BUTIR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:56


masuk surat kabor baru dia tahu malu ye!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fattul_BariProfil   Hantar PM kepada Fattul_Bari   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:57


tak apa...bagilah chance...lama-lama boringla itu, mungkin lepas 10 tahun or 20 tahun, maybe 30 tahun...errr...atau 40 tahun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:58


bila awak tanya pendapat,apa yang boleh saya bagitau sebenarnya agak sukar diterima akal bila keluarga kekasih tu suruh lelaki duduk rumah saja untuk menguruskan hal-hal rumah... tapi kalau itu yang keluarga kekasih suka,ikut lah.. ish pening

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

nazliahnazeer
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34872
Posting: 56
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:59


ada jugakk ke laki macam ni?layak hidup ke?haha..dia ni hidup pun tak layak, ada hati nak kahwin lakk..nyusahkan lah dia ni..

betul lah cakap abah, laki kalau handsome bukan dia boleh bagi makan dengan handsome dia tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazliahnazeerProfil   Hantar PM kepada nazliahnazeer   Quote dan BalasQuote

Fattul_Bari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35124
Posting: 100
Dari: NEGERI PASIR DUA BUTIR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 15:08


Pada 23-09-08 14:59 , nazliahnazeer posting:

!!! QUOTE !!!

ada jugakk ke laki macam ni?layak hidup ke?haha..dia ni hidup pun tak layak, ada hati nak kahwin lakk..nyusahkan lah dia ni..

betul lah cakap abah, laki kalau handsome bukan dia boleh bagi makan dengan handsome dia tu..
ye betul tu,saya kurang hansem tapi layak macam abah cakap huhuhuhuhu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fattul_BariProfil   Hantar PM kepada Fattul_Bari   Quote dan BalasQuote

nazliahnazeer
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34872
Posting: 56
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 15:18


erkkk..kenyataan saya umum ye..tak ada kaitan dengan yang hidup atau pun yang dah meninggal =p .. kenapa ada laki begitu?macam-macam lah org laki ni..tak boleh terima betul org yang macam cik bintang hati cakap tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazliahnazeerProfil   Hantar PM kepada nazliahnazeer   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 15:28


kalau nazliahnazeer tak boleh terima...keluarga lelaki tersebut lagi tak boleh terima. puas di nasihat tapi kita pula di tengking siap kata...kubur lain-lain. itu lah reality keluarga lelaki tersebut. malu keluarga lelaki tersebut dengan orang kampung

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

Fattul_Bari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35124
Posting: 100
Dari: NEGERI PASIR DUA BUTIR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 15:29


Pada 23-09-08 15:18 , nazliahnazeer posting:

!!! QUOTE !!!

erkkk..kenyataan saya umum ye..tak ada kaitan dengan yang hidup atau pun yang dah meninggal =p .. Kenapa ada laki begitu?macam-macam lah org laki ni..tak boleh terima betul org yang macam cik bintang hati cakap tu..
alah bulan puasa ni bergurau lah sekali sekala,ngantuk kalau tak bergurau.saya bintang dalam rembulan...betul kata awak hansem bukan ukuran tok saya tak hansem tapi nenek saya sayang bangat kat tok saya tau...tapi tok saya tak ada gambar harimau kat betis macam iklan maybank tu.huhuhuhuhu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fattul_BariProfil   Hantar PM kepada Fattul_Bari   Quote dan BalasQuote

nazliahnazeer
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34872
Posting: 56
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 15:40


aiii memang lah kubur lain..kalau bagi choice kubur dengan dia, tak ada manusia yang nak tauu..tah apa-apa jekk..kasihan mak ayah dia kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazliahnazeerProfil   Hantar PM kepada nazliahnazeer   Quote dan BalasQuote

Fattul_Bari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35124
Posting: 100
Dari: NEGERI PASIR DUA BUTIR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 16:53


Pada 23-09-08 15:40 , nazliahnazeer posting:

!!! QUOTE !!!

aiii memang lah kubur lain..kalau bagi choice kubur dengan dia, tak ada manusia yang nak tauu..tah apa-apa jekk..kasihan mak ayah dia kan..
memang lah kubur lain-lain tapi tak kasihan ka dia kena teruk. :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fattul_BariProfil   Hantar PM kepada Fattul_Bari   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 16:59


Pada 23-09-08 14:17 , bintanghati2008 posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum

saya nak minta pendapat warga ukhwah. apa pendapat kalian jika seorang lelaki tidak bekerja tetapi ditanggung kekasih hati. alasan yang di beri hanyalah kerana lelaki tersebut handsome. malah lelaki tersebut minta duit dari adik-adiknya yang masih belajar untuk berkahwin

:berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:

kalau dia dah perasan dia tu dah terlalu handsome sangat, suruh saja dia pakai purdah :sopan:

p/s: handsome ke... pemalas???


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 17:01


Uweek, uwekkk... alamak teman dah muntah. Batal tak puasa teman?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 09:30


assalammualaikum

kalau betul handsome tak apa juga nak pakai purdah. rasanya tak ada istimewa pun lelaki itu. kerja pun malas.

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 09:39


ikat saja lelaki tu campak dalam laut... bagi dugong makan..

apa lah kubur lain-lain.. sebab kubur lain lain lah yang nak diingatkan sebab nanti bukan ada org lain nak tolong jawabkan dalam kubur pun..

rasanya lelaki ni hidup segan mati tak mahu lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 11:33


tak boleh campak ke laut halesolurun... :jangan: nanti dia boleh berenang naik ke darat...

sedekahkn saja dia pada lelintah... :-| sekrang ni kan banyak orang buat projek menternak lintak.. tak perlu orang tu bersusah payah carik darah lembu.. bagi saja darah dia...

iskk... emo betul dengar cite2 macam ni... :-| :-| yang keluarga si perempuan dan perempuan itu pun satu... muka yang handsome bukan boleh buat apa pun... kalau suka sangat dengan mukanya tu.. penggel saja kepalanya.. frame kan...

orang macam ni, patutnya hantar duduk dalam utan sensorang... bio pandai berdikari sikit... :-| sedih betul dengan benda-benda macam ni :-( macam kat dunia ni ada seorang saja lelaki... :jangan:

berdoalah agar Allah bukakan pintu hati mereka menilai mana yang benar, mana yang salah...mana yang baik, mana yang buruk...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nazliahnazeer
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34872
Posting: 56
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 11:48


hehe..kak atikah..kalau letak dia dalam hutan, habis marah lah segala haiwan kena duduk dengan dia..

dah kahwin ke belum ek dia dengan girl tu cik bintanghati?kalau belum better girl tu fikir hbs2..jangan jadi hamba cinta pada manusia, sebab sayang apa saja pun boleh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazliahnazeerProfil   Hantar PM kepada nazliahnazeer   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 12:07


belum kawin lagi tapi keluarga perempuan tersebut suruh kawin. nam mana lah nak kawin kalau si lelaki itu tak kerja... takkan nak kawin pun minta duit adik2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

nazliahnazeer
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34872
Posting: 56
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 12:16


hmm..kalau dah tak kerja tu tak payah lah kawin..diri sendiri makan,pakai, hidup pun minta kat orang, nanti susahkan isteri dia saja..dah kahwin takkan nak minta kat mak ayah lagi, malu saja..mintak2 kat orang ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazliahnazeerProfil   Hantar PM kepada nazliahnazeer   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 12:23


Ada juga laki macam ni. handsome sangat ke perasan handsome saja. tak ada maknanya nak menanggung laki malas begini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

na_jieba
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.08.2008
Ahli No: 34408
Posting: 34
Dari: bumi_Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 12:45


tak sangka..ada juga kisah sebegini :L ...sepatutnya dia da boleh berfikir secara matang..bertindak ikut akal fikiran yang wajar..berlandaskan ajaran islam yang betul...hmm adakah dia ini kurang pelajaran..hmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For na_jiebaProfil   Hantar PM kepada na_jieba   Quote dan BalasQuote

AziziYa-Habib
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.11.2007
Ahli No: 31669
Posting: 37
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-09-08 12:53


apa boleh buat dah dikatakan cinta..cinta tu kan buta...handsome tak handsome yang penting hati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AziziYa-HabibProfil   Hantar PM kepada AziziYa-Habib   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 13:12


hmmm, laki ada tanggungjawab masing-masing, perempuan pun ada tanggungjawab masing-masing... handsome sangat ke????
tua2 pun kerepot jugak... tak suka laki handsome..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Jaafar072286
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2008
Ahli No: 34934
Posting: 84
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 09:47


bagi ana isu ini dah menjadi serius....seolah-olah 1 trend... dalam lingkungan sosial ana sendiri pun dah dengar dan lihat 4 kes macam ini.... wanita pergi kerja sebaliknya lelaki jaga rumah dan jaga anak... malah ada yang lebih teruk semua serah kat isteri terus... jaga anak-kemas rumah-cari nafkah.... yang dia hanya duduk sahaja...kasihan sangat kat isteri... sedangkan tanggungjawab isteri hanya melayan suami... walhal sebaliknya berlaku... bila lelaki tidak ada kerja,dia akan mencari yang 'lain' apabila beban nafkah yang ditanggung isteri meruntuhkan daya penarik isteri... kehidupan isteri akan menjadi sangat-sangat menyedihkan...

-sepatutnya perempuan harus membuat penelitian yang sangat sangat kritis dan pandang jauh ke hadapan sebelum memilih lelaki handsome begini...mungkin keturunan akan handsome tetapi melalui kehidupan yang sangat menakutkan-

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jaafar072286Profil   Hantar PM kepada Jaafar072286   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 09:58


dulu jiran saya cikgu.. isteri cikgu,suami jaga rumah.. bila pagi nak sidai kain,kena jenguk dulu.. kalau suami dia tengah sidai kain,saya tunggu dulu dia siap.. lepas itu baru saya pula sidai.. bukan apa,segan dengan suami dia.. memang banyak kerja yang suami buat tapi suami dia memang jenis yang suka duduk rumah.. pas masak tengah hari tu,suami dia duduk ambik anak2 sekolah.. alhamdulillah walaupun isteri cari nafkah tapi nampak mereka bahagia..

lagi satu,dulu dia ada bela beruk tapi nakalnye beruk itu.. sekarang dah mati sebab tercekik gulu2 getah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-09-08 11:48


Assalamualaikum

Pada 26-09-08 09:47 , Jaafar072286 posting:

!!! QUOTE !!!


-mungkin keturunan akan handsome tetapi melalui kehidupan yang sangat menakutkan-


:lol: :lol: :lol:

dush...

Pada 26-09-08 09:58 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!


lagi satu,dulu dia ada bela beruk tapi nakalnye beruk itu.. sekarang dah mati sebab tercekik gulu2 getah..


ni satu lagi...cerita sampingan eh... :lucu: sian..tercekik gegulu getah... :lucu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 12:47


Pada 25-09-08 11:48 , nazliahnazeer posting:

!!! QUOTE !!!

hehe..kak atikah..kalau letak dia dalam hutan, habis marah lah segala haiwan kena duduk dengan dia..


bio dia kena marah naz.. baru dia tahu.. binatang pun tak suka orang yang extramalas macam tu...

iskk.. iskk.. :jangan: bak kata pepatah.. umpama menanggung biawak hidup...
tapi, biawak bukan pandai carik makan sendiri ke..?:berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-09-08 12:52


heeeeeeeee
komen-komen yang diberi kelako kelako
errrr pada pendapatan sayo....
susah kalau dibiarkan berlarutan.....handsome tak boleh bagi makan....
ALLAH pun tak memandang kepada paras rupo....

pendek kato ngabehkan boreh jo simpan org macam ini huuuuu

ya ALLAH! berikanlah kami hidayah menuju ke jalan Mu ya ALLAH!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 14:29


errmm....

begini...

sebenarnya ayah pada kawan akak pun pernah jadi begini....
dia terrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaamat lah kacak waktu zaman mudanya(bak kata kawan kak lah..)

sementelah pula keluarga perempuan kaya raya....
jadi pak mertua ayah kawan kak ni minta dia DUDUK saja kat RUMAH.... sebab harta banyak... dan takut2 kalau nanti ramai muslimah yang terpikat....

sampai satu tahap... ayah kawan kak ni memberontak.. sebab dia lelaki... dan dia ceraikan isteri dia tu.... & kerja kembali....
lepas itu baru jumpa mak kawan ni & kahwin....
walaupun hidup keluarga kawan kak ni tak berada.. tapi mek & bapak (panggilan saya pada mak ayah kawan) bahagia.. walau pun pada dasarnya bapak masih sayang pada isteri pertama.

kadang.....
kita tak tau apa asbab sebenar.... jadi kita terus tembak saja satu pihak yang kita anggap 100% bersalah... sedang kisah yang betul hanya yang terlibat sahaja tau...

cuma..
jika betul lah dia PEMALAS... dia sebenarnya tak layak untuk kawin sebab kan menganiaya keluarga dia kemudian

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 14:48


ini menunjukkan, kita jangan kahwin dengan lelaki yang teramat-amat handsome seperti lelaki2 yang diceritakan di atas. eheheh.

entah lah, akhir zaman ni macam-macam. fenin.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 16:49


Pada 26-09-08 14:48 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

ini menunjukkan, kita jangan kahwin dengan lelaki yang teramat-amat handsome seperti lelaki2 yang diceritakan di atas. eheheh.

entah lah, akhir zaman ni macam-macam. fenin.


nasib baik lah saya tak tersenarai dalam kategori handsome-mensem tu, kalau tak susah lah nak dapat calon, ngeh3


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-08 02:01


Ada jugak kes macam ni ek...Pada pendapat ana lah, selagi lelaki tu tak cacat dan berkemampuan untuk bekerja, lelaki tu wajib bekerja sebab antara salah satu syarat untuk kahwin adalah berkemampuan dari segi zahir dan batin. Kalau dah sampai tahap kekasih sendiri tanggung belanja, siap minta duit dari adik2 nak kahwin, tu kira berkemampuan ke namanya... :berfikir:


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::


Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 15:41


Pada 26-09-08 16:49 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!


nasib baik lah saya tak tersenarai dalam kategori handsome-mensem tu, kalau tak susah lah nak dapat calon, ngeh3


hehe.. alahai rendah diri lah pulak.

p/s: hai lama nor IM ni bercuti honeymoon. huhuhu :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 16:22


alahai shye,,,,,,org tengah syok honeymoon memang lupa kawan-kawan ukhwahnye.....cuti dia sengaja dikumpul...semata-mata untuk semua ni..hehehehehe.....


tak salah kalau dapat yang handsome....saya ni ketegori kacak juga(uwek)...bukan yang kacak tak bagus,,,tapi bila da kacak kufur dengan nikmat pemberian Ilahi...tu yang kj saja menakik harta pom.....dan kadang-kadang tu ada pula yang bangga bila mereka buat demikian....

si wanita tu pula,...maybe bute,,,,tapi ye lah kasih sayangnya da melebihi sglnyanye.,...kalau pakai termometer memang tahap panas max...memang tak boleh lah nak elak....


nasib lah........bagi wanita,,jangan muarah hati nak bagi org lelaki ni pinjam2 duit ke,,takut lm2 jadi barah pula...wanita pun sama gakj,,ada kita kalangan kat ni,,bermasalah....tapi lama da tak online...wasalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 08:15


jadilah lelaki yang berguma lepada keluarga,pergi lah kerja,kalau tak boleh kerja baik org lain kerjakan dia... :malu: .ingat sedara ye,ni zaman semua mahu pulus,masuk jamban pun dah 20 sen,akan datang mahu 50 sen....nabi kata org yang cari kayu api tu lebih mulis kerjayanya dr meminta sedekah...ada faham ka>?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-08 09:17


bila sudah kahwin, lelaki yang bertanggungjawab akan kelihatan lebih handsome berbading dengan lelaki yang handsome tetapi tidak berusaha untuk memajukan diri.
ingat!
tanggungan hidup keluarga yang dibina, ibu bapa, kebajikan dan keperluan anak-anak, pendidikan, perbelanjaan harian, bil api, letrik, tabungan untuk kegunaan di hari tua atau saat kecemasan, even bil telefon dan makanan memerlukan duit dan tanggungjawab daripada seorang yang bergelar suami.
sikap saling bertanggungjawab akan membantu perjalanan hidup suami isteri. realiti kehidupan.

ps:eh, betul ke handsome, ke perasan handsome?
bila asyik bercinta, semuanya indah-indah sahaja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.141508 saat. Lajunya....