Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup . Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 20 jam, 50 minit yang lalu


Jejak Dapur
Topik: ayam goreng sos tiram


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» ayam goreng sos tiram

Please Mendaftar To Post


Oleh ayam goreng sos tiram

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 11:52


bahan2....

ayam dipotong halus
sos tiram
bawang merah + sedikit bawang putih + halia (ke3-3 ditumbuk)
sedikit garam

peram ayam,sos tiram dan bahan yang ditumbuk tadi...

sebelum menggoreng bahan tadi, masukkan sedikit garam....
goreng ayam hingga masak dan garing

siap goreng boleh lah makan


-----------------
Allah akan mengangkat darjat bagi orang2 beriman dan orang2 yang mempunyai ilmu pengetahuan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-09-08 13:17


senang dan sedap....
sesuai u semua jenis hidangan
juga boleh u juadah berbuka puasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 08-09-08 15:14


alhamdulillah.. resepi macam ni (lebih kurang) dah try dulu... best... sedap dan mudah nak buat... mmm syukran jazilan ye... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-09-08 14:45


Nampak macam senang nak buat..InsyaAllah ana akan cuba untuk juadah berbuka nanti :). Alang2 ada sebotol sos tiram kat dapur tu :p

Apapun Shukran Jazilan :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-09-08 15:41


Assalamualaikum
ni adalah antara hidangan faveret saya yang dibuat oleh mak saya..lovely..yummy... :terliur:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

baikhati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25177
Posting: 77
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 11-09-08 17:02


nak bagi baunya sedap, tambah serbuk rempah ratus...
masa goreng ayam tutup, daging ayam akan lmbut dan sedap dimakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For baikhatiProfil   Hantar PM kepada baikhati   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-08 13:33


Pada 08-09-08 11:52 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

bahan2....

ayam dipotong halus
sos tiram
bawang merah + sedikit bawang putih + halia (ke3-3 ditumbuk)
sedikit garam

peram ayam,sos tiram dan bahan yang ditumbuk tadi...

sebelum menggoreng bahan tadi, masukkan sedikit garam....
goreng ayam hingga masak dan garing

siap goreng boleh lah makan



Pandai ye masak ayam sos tiram. Saya makan ayam goreng dengan sos sahaja pun dah cukup selera. Letak nasi panas dan bubuh kicap. Perghhh.. itu pun dah ok. Ni kalau sos tiram ni mesti lagi sedap. Belajar dari mana saudari Najah Musla? Dari mak ke? Untung bakal suami nanti ye....

:-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-08 13:48


erm areyien belum pernah buat lagi...semua orang cakap sedap ni yang nak try ini...amboi sayatetapsaya, terngiur nampak nya..hehe :-D


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 11:02


Pada 20-09-08 13:33 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-09-08 11:52 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

bahan2....

ayam dipotong halus
sos tiram
bawang merah + sedikit bawang putih + halia (ke3-3 ditumbuk)
sedikit garam

peram ayam,sos tiram dan bahan yang ditumbuk tadi...

sebelum menggoreng bahan tadi, masukkan sedikit garam....
goreng ayam hingga masak dan garing

siap goreng boleh lah makan



Pandai ye masak ayam sos tiram. Saya makan ayam goreng dengan sos sahaja pun dah cukup selera. Letak nasi panas dan bubuh kicap. Perghhh.. itu pun dah ok. Ni kalau sos tiram ni mesti lagi sedap. Belajar dari mana saudari Najah Musla? Dari mak ke? Untung bakal suami nanti ye....

:-)



amin2...mudah-mudahan dapat buat yang terbaik untuk suami kelak...


-----------------
Allah akan mengangkat darjat bagi orang2 beriman dan orang2 yang mempunyai ilmu pengetahuan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 12:10


macam sedap juga.. hehe... nanti nak try lah buat.. sejak join ukhwah ni dah banyak resepi saya simpan tau... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 12:13


kalau ada sahabat2 nak resepi, saya banyak koleksi... macam-macam ada.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-08 18:31


syukran sebab kongsi resepi , simple dan nampak macam sedap, boleh lah saya cuba nt untuk hidangan suami.hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.097704 saat. Lajunya....