Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang-orang yang suka memuji dan mengampu bukan kawan sejati, kerana merosakkan hati kawannya.
-- -- Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 61 hari yang lalu
the_brOtherz: 88 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Bagaimana Balik Kampung - Hari Raya


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Bagaimana Balik Kampung - Hari Raya

Please Mendaftar To Post


Oleh Bagaimana Balik Kampung - Hari Raya

kelantanz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34447
Posting: 91

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 08:59


Assalamualaikum semua,

Walaupun hari raya lambat lagi menjelma, apa kata kita share mengenai ke mana, bila dan bagaimana anda balik kampung untuk berhari raya kelak.

  • Ke mana? Kota Bahru, Kelantan
  • Bila? Mungkin pada hari ahad atau isnin (29 atau 30/9)
  • Bagaimana? InsyaAllah dengan kereta lepas subuh

    Bookmark and Share

  •     


      Member Information For kelantanzProfil   Hantar PM kepada kelantanz   Quote dan BalasQuote

    umar_khalil
    WARGA SETIA
    Menyertai: 14.01.2008
    Ahli No: 32313
    Posting: 1204

    NegeriSembilan   avatar


    posticon Posting pada: 08-09-08 09:43


    iklan kejap.....

    ni apa sibuk2 nak balik kampung ni...antum tau tak....BALIK KAMPUNG ADALAH PERKARA BIDAAH!!!!!

    Rasulullah dulu time raya tak pernah pun balik kampung...apa lah....pandai nak balik kg,,,


    p/s;ana xbalik kg,,ana balik felda,heheheheheheheheheheheh

    Bookmark and Share

        


      Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

    insyirah_hr
    WARGA SETIA
    Menyertai: 08.08.2006
    Ahli No: 25700
    Posting: 1249
    Dari: Kedah

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 08-09-08 09:46


    balik sg petani.....Alhamdulillah tiket bas dah dapat....25hb 9.....tak sabar nak balik kampung nak buka puasa dengan family...makan masakan mak...rindunya....:)

    Bookmark and Share

        


      Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

    Daeng_Jati
    -WARGA AMAT SETIA-
    Menyertai: 17.02.2004
    Ahli No: 7336
    Posting: 9704
    Dari: UKM, Bangi

    brunei   avatar


    posticon Posting pada: 08-09-08 09:53


    Iklan kejap,

    apa sibuk2 nak balik kampung ni,

    Tak payah pergi ziarah kubur, tak payah pergi memohon ampun dan maaf kat kedua ibu bapa, tak payah ziarah sanak saudara..... heheheheheh

    Bookmark and Share

        


      Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

    hid_uniten
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 06.09.2005
    Ahli No: 18744
    Posting: 252
    Dari: :: bumi Allalh ::

    NegeriSembilan   avatar


    posticon Posting pada: 08-09-08 10:23


    saya balik kuala pilah,n9..

    naik kereta, tumapang kawan..

    insya-Allah 26 september...:-D

    Bookmark and Share

        


      Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

    syahadah21
    Warga Rasmi
    Menyertai: 05.06.2008
    Ahli No: 33648
    Posting: 18
    Dari: Perak

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 08-09-08 10:40


    maaf ye tumpang lalu..saya pula tak pasti lagi..cdg naik bas..huhu tapi tiket tak beli lagi..

    Bookmark and Share

        


      Member Information For syahadah21Profil   Hantar PM kepada syahadah21   Pergi ke syahadah21's Website   Quote dan BalasQuote

    Al-Mashoori
    WARGA SETIA
    Menyertai: 12.07.2006
    Ahli No: 25170
    Posting: 483
    Dari: Bandar Baru Gaza

    PulauPinang   avatar


    posticon Posting pada: 08-09-08 11:20


    Iklan sat,

    Kepada sesiapa yang ingin menjual tiket bas transnasional Butterworth-KL & KL-Batu Pahat, 5/10/2008, sila maklumkan pada ana. Ana nak beli. Hehehehehehe......:evil:


    -----------------
    zwani.com myspace graphic comments


    Bookmark and Share

        


      Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

    msaidins_85
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 17.11.2006
    Ahli No: 27385
    Posting: 218
    Dari: http://www.msaidins.com/

    Sabah   avatar


    posticon Posting pada: 08-09-08 12:59


    alor star->KL : Maraliner ( 6 jam )
    KLIA->KKIA : Airasia ( 2 jam 30 minit)
    KotaKinabalu->Semporna : tak beli lagi ( 10 jam )

    naik bot,naik bas, baru sampai rumah


    -----------------
    Mantapkan Tarbiyah,Pelbagaikan Uslub Dakwah,Ke Arah Generasi Berthaqafah


    Bookmark and Share

        


      Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

    marul
    WARGA SETIA
    Menyertai: 04.09.2007
    Ahli No: 30924
    Posting: 648
    Dari: Seremban

    NegeriSembilan   avatar


    posticon Posting pada: 08-09-08 13:06


    balik lopeh semahyang rhayo..bawa keto...

    destinasi di tuju..rembau,n9..

    kena pakai GPS ni.. :-D


    -----------------
    Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
    www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


    Bookmark and Share

        


      Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

    hafeezzul

    Menyertai: 07.03.2004
    Ahli No: 7815
    Posting: 2189
    Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

    Perak  


    posticon Posting pada: 08-09-08 13:28


    wah baru seminggu puasa dah nak balik raya..ehehhe

    InshaALLAH balik 26/9 lepas kerja agaknya..

    bertolak dari Pasir Gudang Johor ---> Ipoh Perak.

    On the way balik mungkin singgah di Nilai dan Kampar dropkan penumpang kejap dan beberapa lagi & milik Lembaga Lebuhraya Malaysia untuk minum nescafe tajaan Nescafe kalau ada lah...ehehehe

    Jenis kenderaan : Kereta

    p/s: sapa jumpa di highway jangan lupa bunyi kan hon. hihihi

    Bookmark and Share

        


      Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

    Daeng_Jati
    -WARGA AMAT SETIA-
    Menyertai: 17.02.2004
    Ahli No: 7336
    Posting: 9704
    Dari: UKM, Bangi

    brunei   avatar


    posticon Posting pada: 08-09-08 13:30


    hafezzul, jangan lupa kibarkan bendera perak, kibarkan bendera Ukhwah.com sekali, boleh menghon....

    Bookmark and Share

        


      Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

    ibnusina
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 30.07.2004
    Ahli No: 10405
    Posting: 146
    Dari: bumi ciptaan-NYA

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 08-09-08 13:54


    huhu sehari sebelum raya masih kerja...sedihnya..tapi petang tu terus balik juga lah...balik taiping...ui rindunya....

    Bookmark and Share

        


      Member Information For ibnusinaProfil   Hantar PM kepada ibnusina   Quote dan BalasQuote

    umar_khalil
    WARGA SETIA
    Menyertai: 14.01.2008
    Ahli No: 32313
    Posting: 1204

    NegeriSembilan   avatar


    posticon Posting pada: 08-09-08 13:59


    Pada 08-09-08 10:23 , hid_uniten posting:

    !!! QUOTE !!!

    saya balik kuala pilah,n9..

    naik kereta, tumapang kawan..

    insya-Allah 26 september...:-D



    aik...balik pilah?konvoi boleh?hehehehe......ana balik palong 26hb tu.....kalau nampak kereta stiker ukhwah kek pilah tu,,,,xdo org lain do 2,,den lah org eh,,hehehehe



    Bookmark and Share

        


      Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

    Hanan

    Menyertai: 13.05.2003
    Ahli No: 4
    Posting: 3991

    Selangor   avatar


    posticon Posting pada: 08-09-08 14:13


    Tahun ni raya belah ayah -- rumah atok nenek di Taman Tun Dr Ismail

    Bookmark and Share

        


      Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

    PUTERI_FUZA
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 03.07.2003
    Ahli No: 1975
    Posting: 201
    Dari: Perth, Australia

    australia  


    posticon Posting pada: 08-09-08 14:25


    balik alor star..
    dengan kereta..
    kalau dengan bas mesti ramai...
    tapi if balik dengan bas lagi best..
    barulah berdikari sikit...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

    ibnu_musa

    Menyertai: 11.05.2005
    Ahli No: 16451
    Posting: 5335
    Dari: Putrajaya

    KualaLumpur   avatar


    posticon Posting pada: 08-09-08 14:47


    Pada 08-09-08 08:59 , kelantanz posting:

    !!! QUOTE !!!

    Assalamualaikum semua,

    Walaupun hari raya lambat lagi menjelma, apa kata kita share mengenai ke mana, bila dan bagaimana anda balik kampung untuk berhari raya kelak.

  • Ke mana? Kota Bahru, Kelantan
  • Bila? Mungkin pada hari ahad atau isnin (29 atau 30/9)
  • Bagaimana? InsyaAllah dengan kereta lepas subuh

  • lebih kurang lah, saya balik 30hb, tengah hari agaknya sebab hari tu kerja tapi halfday, silap-silap; bertembung dengan kelantanz kat tengah jalan sebab destinasi sama, ngeh3x


    -----------------
    |============================|
    | ()"*"()
    | ( 'o', )
    |(,,)=(,,)=======================|


    Bookmark and Share

        


      Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

    sadiqah

    Menyertai: 14.04.2005
    Ahli No: 15800
    Posting: 684
    Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

    Sabah   avatar


    posticon Posting pada: 08-09-08 14:47


    Insyaallah pada 24 hb september 2008 dengan penerbangan
    MH 2078
    Economy
    Depart: 9.20 AM     Arrive: 11.55 AM (KOTA KINABALU)
    Depart: 1.15 PM     Arrive: 2.00 PM (TAWAU)

    Balik semula ke semenanjung pada 17 Oktober 2008 (jangan jeless naaa) dengan penerbangan MH BKI 2663

    Depart: 8.25 AM     Arrive: 12.20 AM (KLIA)


    :bye: :sopan:


    -----------------
    hIdUP mEsTi TeRuS..


    Bookmark and Share

        


      Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

    Nilam_sejati
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 01.10.2005
    Ahli No: 19480
    Posting: 205
    Dari: Tg Karang

    Selangor   avatar


    posticon Posting pada: 08-09-08 15:00


    InsyaAllah 25hb September 2008 dari UUM ke Tanjong Karang memandu berganti-ganti dengan kawan-kawan. Kalau nak drive seorang-seorang tak larat rasanya.

    Bookmark and Share

        


      Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

    amancalledboy
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 06.07.2008
    Ahli No: 33940
    Posting: 128
    Dari: bumi Allah

    Kelantan   avatar


    posticon Posting pada: 08-09-08 17:31


    kota bharu...klate..

    28hb..insyaAllah pas suboh gerak..

    tompang kereta adik..=)

    Bookmark and Share

        


      Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

    nurzatul
    WARGA SETIA
    Menyertai: 03.09.2006
    Ahli No: 26160
    Posting: 733
    Dari: yogyakarta...

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 09-09-08 00:49


    salamun alaik..
    tahun ini tak dapat rasa suasana balik kg..tiap-tiap hari ana balik kg sebab da balik kerja kat sini..hehe..

    p/s:tak terkilan kut kalau cuti raya cuma 2 hari..hmm..

    Bookmark and Share

        


      Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

    smile_roses
    WARGA SETIA
    Menyertai: 21.09.2003
    Ahli No: 3694
    Posting: 895
    Dari: Bumi Allah

    Sabah   avatar


    posticon Posting pada: 09-09-08 00:59


    Ip0h --> KLIA = bas persiaran YOYO
    KLIA--> KKIA = MAS (27 september, 2pm)
    KKIA--> Tenom = Enova ayahku :sopan:

    p/s: wah2 ndak sabar mahu balik.. rindu padamu kg halamanku :sopan:

    -----------------------------------------------------------------------

    buat kak sadiqah..
    wah2 nda aci ni, balik dulu dari bb..
    huhu.. sudah tu cuti lama pla..
    nda acii

    Bookmark and Share

        


      Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

    futurama
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 15.07.2003
    Ahli No: 2334
    Posting: 324
    Dari: muar, johor

    Johor   avatar


    posticon Posting pada: 09-09-08 08:29


    balik johor~
    tapi 30hb baru balik.lepas kerja.sama ada petang or malam sebab tiket tak beli lagi.huhu~ (T_T)

    Bookmark and Share

        


      Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

    sya_ryn
    WARGA SETIA
    Menyertai: 25.09.2004
    Ahli No: 11387
    Posting: 3187
    Dari: Tanjung Malim Perak

    Sabah   avatar


    posticon Posting pada: 09-09-08 08:36


    perak to sabah.....tak balik....duduk beraya tanjung malim saja...first time beraya kat semenanjung.....huhu

    Bookmark and Share

        


      Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

    guelderose
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 30.05.2006
    Ahli No: 24616
    Posting: 336
    Dari: Ayer Keroh

    Kelantan  


    posticon Posting pada: 09-09-08 11:47


    raya kali ni tak perlu sebuk2 cari tiket..hehe..sb dah ada kat kg..praktikal..cuma hubby saja kena balik kg..sian hubby..tak ada tiket terpaksa naik bas dari melaka ke ipoh, ipoh ke kelantan..tiket dah habis..

    Bookmark and Share

        


      Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

    Nur_Haq
    Warga Rasmi
    Menyertai: 24.06.2008
    Ahli No: 33776
    Posting: 12
    Dari: Serdang

    Selangor  


    posticon Posting pada: 09-09-08 12:19


    Kita beraya kat rumah... tak p memana.. hehe, kalau ada pun... cuma bawa bonda dan ayahanda pergi ziarah abang kakak dia area seremban - melaka

    Insya-Allah

    Bookmark and Share

        


      Member Information For Nur_HaqProfil   Hantar PM kepada Nur_Haq   Pergi ke Nur_Haq's Website   Quote dan BalasQuote

    owl_UM
    WARGA SETIA
    Menyertai: 23.04.2007
    Ahli No: 29697
    Posting: 1654
    Dari: Kuala Lumpur

    Selangor   avatar


    posticon Posting pada: 09-09-08 12:23


    Seperti biasa.... Naik bas... Lepas tuuee kena tipu dengan ulat tiket
    di Pudu Raya... Tiket belas-belas ringgit jadi RM puluh-puluh ringgit...
    Nyammpaaahh tuuull Pudu niiee... Tapi... Di saat terdesak, memang
    penjual tiket naikkan harga kee?? Tenseenn betul... Buat duit...
    Buat duit... Memang beess jual tiket... HHEEE...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

    ummusafiah
    WARGA SETIA
    Menyertai: 12.11.2004
    Ahli No: 12428
    Posting: 2520

    chad  


    posticon Posting pada: 09-09-08 17:54


    Pada 08-09-08 14:47 , sadiqah posting:

    !!! QUOTE !!!

    Insyaallah pada 24 hb september 2008 dengan penerbangan
    MH 2078
    Economy
    Depart: 9.20 AM     Arrive: 11.55 AM (KOTA KINABALU)
    Depart: 1.15 PM     Arrive: 2.00 PM (TAWAU)

    Balik semula ke semenanjung pada 17 Oktober 2008 (jangan jeless naaa) dengan penerbangan MH BKI 2663

    Depart: 8.25 AM     Arrive: 12.20 AM (KLIA)



    perghh!! nak ikut :cry: :cry: bawa saya..masukkan dalam beg..asika :-P (ikut cakap adik ummu..dia selalu nak ikut tapi suruh letak dalam beg)

    jeleznya lahai..sudala balik 24 datang cini 7hb pula tu...huwaaaa..jelezzz :cry:

    Bookmark and Share

        


      Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

    PerMataHiJau
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 22.10.2007
    Ahli No: 31471
    Posting: 295
    Dari: MELAKA

    Pahang  


    posticon Posting pada: 09-09-08 22:57


    InsyaAllah balik pahang 27hb....alahai dahlah malam...orang lain semua dah balik awal-awal..apala nasib tahun ni terlewat sikit saja....beli tiket...sedang mengusahakan..untuk dapatkan tket 25hb...sedey2... :-( :-( :-( 8-)



    Bookmark and Share

        


      Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

    adam_muslimin
    WARGA SETIA
    Menyertai: 20.10.2006
    Ahli No: 27068
    Posting: 714
    Dari: [email protected]

    Sabah   avatar


    posticon Posting pada: 10-09-08 01:15


    Pada 08-09-08 14:47 , sadiqah posting:

    !!! QUOTE !!!

    Insyaallah pada 24 hb september 2008 dengan penerbangan
    MH 2078
    Economy
    Depart: 9.20 AM     Arrive: 11.55 AM (KOTA KINABALU)
    Depart: 1.15 PM     Arrive: 2.00 PM (TAWAU)

    Balik semula ke semenanjung pada 17 Oktober 2008 (jangan jeless naaa) dengan penerbangan MH BKI 2663

    Depart: 8.25 AM     Arrive: 12.20 AM (KLIA)


    :bye: :sopan:



    25 hb sep
    MH 2662
    economy
    Depart:16.55        Arrive:19.00

    ^_^....


    -----------------

    "prevention is better than cure"




    Bookmark and Share

        


      Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

    annissa_zulfa
    Warga 5 Bintang
    Menyertai: 10.02.2006
    Ahli No: 22609
    Posting: 354
    Dari: town of throw(baling)

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 10-09-08 06:55


    alamak...

    ana kat penang ni..

    macam mana nak balik baling kedah ni....tiket dah habis lah....



    haha

    Bookmark and Share

        


      Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

    annissa_zulfa
    Warga 5 Bintang
    Menyertai: 10.02.2006
    Ahli No: 22609
    Posting: 354
    Dari: town of throw(baling)

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 10-09-08 06:57


    (macamla feri ada tiket)

    haha

    orang belik tiket..kita pun nak belik tiket..

    padahal tak perlu tiket pun...

    anytime..anywhere boleh saja nak balik.kg....hehe.

    Bookmark and Share

        


      Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

    azemi
    WARGA SETIA
    Menyertai: 16.01.2004
    Ahli No: 6494
    Posting: 681
    Dari: K.pilah Somban

    Pahang   avatar


    posticon Posting pada: 10-09-08 09:24


    Ana balik rumah kat Sg.Buloh..rumah sekarang ni pun memang kat Sg.Buloh.ekeke..setiap tahun raya kat Sg.Buloh..mungkin juga sempit pergi Kualo Pilah..umar, tak jomput den datang rayo kat palong anda..bagi duit rayo baru den nak datang.ehehe..

    Bookmark and Share

        


      Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

    aimanshukri
    Warga Rasmi
    Menyertai: 06.09.2008
    Ahli No: 34810
    Posting: 17
    Dari: Penang

    PulauPinang   avatar


    posticon Posting pada: 10-09-08 09:46


    Balik raya kat perlis tak ada masalah lah sangat,,drive saja,,takut tiket tol pula habis,,hehehe,,tapi tol gate girls,ramah2 belaka,,itu lah istimewanya org malaysia,,

    Bookmark and Share

        


      Member Information For aimanshukriProfil   Hantar PM kepada aimanshukri   Quote dan BalasQuote

    syahirahsoid
    WARGA SETIA
    Menyertai: 06.03.2007
    Ahli No: 29040
    Posting: 496
    Dari: mana hendak ke mana

    malaysia  


    posticon Posting pada: 10-09-08 11:13


    TIKET ABEEEHHHHHH..... :cry: :cry:
    bagaimana nak balik...
    kowg...
    nak tumpang....
    :cry:


    -----------------




    Bookmark and Share

        


      Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

    izdham
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 14.05.2003
    Ahli No: 14
    Posting: 1521
    Dari: german

    germany  


    posticon Posting pada: 10-09-08 12:49


    InsyaAllah 26/9 lepas bbuka akan btolak ke perlis rumah mertua, pagi raya ke2 akan btolak ke kg halaman d pahang.

    Bookmark and Share

        


      Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

    wafa_mawaddah
    WARGA SETIA
    Menyertai: 10.10.2003
    Ahli No: 4175
    Posting: 845
    Dari: mardhatillah

    Johor   avatar


    posticon Posting pada: 10-09-08 12:52


    Destinasi: Johor Bahru
    Tarikh: 27 September
    Masa: 10pm
    Bus: Transanasional

    time ni semua dah balik dr UIA...kat bilik tinggal seorang-seorang lah jawabnye.. :-(
    anyway, bersyukur sebab dah beli tiket dan ada tempat nak balik beraya.. :-)

    Bookmark and Share

        


      Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

    Haslan
    WARGA SETIA
    Menyertai: 06.09.2004
    Ahli No: 10945
    Posting: 402
    Dari: banting

    Selangor   avatar


    posticon Posting pada: 10-09-08 13:05


    balik kampung? erm tetiap tahun balik banting(rumah a.k.a kg halaman)+klang

    boleh dikategorikan balik kampung jugakkan?...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

    ismi_atikah
    -WARGA AMAT SETIA-
    Menyertai: 14.12.2003
    Ahli No: 5678
    Posting: 4147
    Dari: bumi ALLAH

    Selangor   avatar


    posticon Posting pada: 10-09-08 13:20


    hmm.. balik kampung...
    hari ni hari ke sepuluh ramadhan...
    kejap saja masa berlalu... macam baru saja duduk bersahur dengan pemeli kat rumah baru....

    balik raya, naik KTM sampai seremban.. lepas itu naik bus merah sampai tampin, lepas itu naik bus ijo sampai rumah wan.... :welcome: :bye:
    tak sabonye.. dah lah kilang shutdown senin dengan selasa... maknanya jumaat malam dah boleh balik... yeea haaa....
    opsss... termelencong pula... :malu:

    p/s: berhati-hati balik kampung.. ingatlah orang yang anda sayang... tak berapa sayang pun kena ingat jugak.. sebab ada orang lain yang sayang dia... :kelip:


    -----------------



    Bookmark and Share

        


      Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

    insanie
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 21.09.2005
    Ahli No: 19223
    Posting: 99
    Dari: kUANTAN, PAHANG

    Pahang  


    posticon Posting pada: 10-09-08 14:09


    Destinasi : Kuantan
    Tarikh : 25 Sept 2009 (11am)
    Kenderaan : Bas ...

    Adoi, tambang pun dah naik..

    :-(

    Em, terpaksa ponteng kelas 2hari,,,terpaksa..tiket semua dah habis :cry:

    Bookmark and Share

        


      Member Information For insanieProfil   Hantar PM kepada insanie   Quote dan BalasQuote

    kelantanz
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 14.08.2008
    Ahli No: 34447
    Posting: 91

    Kelantan   avatar


    posticon Posting pada: 10-09-08 14:11


    Memang kejap saja ya, esok dah masuk 10 hari hari seterusnya dalam fasa kedua kita menyambut ramadhan. Semoga selamat sampai ke destinasi yang dituju.

    Bookmark and Share

        


      Member Information For kelantanzProfil   Hantar PM kepada kelantanz   Quote dan BalasQuote

    mohamad

    Menyertai: 04.09.2006
    Ahli No: 26180
    Posting: 3282
    Dari: Pasir Gudang Johor

    yemen   avatar


    posticon Posting pada: 10-09-08 14:12


    Assalamualaikumwarahmatullah...

    huhu...

    cerita pasai raya, seronok ek?.

    eerrmm... insyaALLAH....

    ana akan balik kampung pada hari isnin... 29 kalau tak salah...

    balik naik kereta berkonvoi.... :-)


    -----------------
    Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


    Bookmark and Share

        


      Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

    nurul_syifa
    Warga 2 Bintang
    Menyertai: 09.09.2008
    Ahli No: 34884
    Posting: 66
    Dari: bumi Ilahi

    Terengganu  


    posticon Posting pada: 10-09-08 14:44


    saya balik bandar... Kuala Lumpur... mak ayah duduk sana... saya merantau di penang. Balik 27hb hari sabtu... naik firefly.....

    Bookmark and Share

        


      Member Information For nurul_syifaProfil   Hantar PM kepada nurul_syifa   Quote dan BalasQuote

    setanggi_syurga83
    WARGA SETIA
    Menyertai: 10.03.2006
    Ahli No: 23348
    Posting: 517
    Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

    NegeriSembilan  


    posticon Posting pada: 11-09-08 09:40


    Pada 10-09-08 09:24 , azemi posting:

    !!! QUOTE !!!

    Ana balik rumah kat Sg.Buloh..rumah sekarang ni pun memang kat Sg.Buloh.ekeke..setiap tahun raya kat Sg.Buloh..mungkin juga sempit pergi Kualo Pilah..umar, tak jomput den datang rayo kat palong anda..bagi duit rayo baru den nak datang.ehehe..


    Wah2...ni pun dikira balik kg jugak ek..kg saya on di kualo pilah...aihh..susah boto org bosa pun nak duit raya..ehehe


    -----------------
    -StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


    Bookmark and Share

        


      Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

    nurlaily
    Warga Rasmi
    Menyertai: 11.08.2008
    Ahli No: 34399
    Posting: 10
    Dari: Gombak

    Pahang   avatar


    posticon Posting pada: 11-09-08 09:49


    isu balik kampung... raya tahun ni tak balik mana-mana. mungkin ziarah saudara mara saja. kat kampung tak ada org. mak abah sekarang kat sarawak kerja. Diorag tak dapat balik. tiket flte dah habis...huhuhu.

    Bookmark and Share

        


      Member Information For nurlailyProfil   Hantar PM kepada nurlaily   Pergi ke nurlaily's Website   Quote dan BalasQuote

    ibnu_musa

    Menyertai: 11.05.2005
    Ahli No: 16451
    Posting: 5335
    Dari: Putrajaya

    KualaLumpur   avatar


    posticon Posting pada: 11-09-08 12:10


    Pada 10-09-08 01:15 , adam_muslimin posting:

    !!! QUOTE !!!

    Pada 08-09-08 14:47 , sadiqah posting:

    !!! QUOTE !!!

    Insyaallah pada 24 hb september 2008 dengan penerbangan
    MH 2078
    Economy
    Depart: 9.20 AM     Arrive: 11.55 AM (KOTA KINABALU)
    Depart: 1.15 PM     Arrive: 2.00 PM (TAWAU)

    Balik semula ke semenanjung pada 17 Oktober 2008 (jangan jeless naaa) dengan penerbangan MH BKI 2663

    Depart: 8.25 AM     Arrive: 12.20 AM (KLIA)


    :bye: :sopan:



    25 hb sep
    MH 2662
    economy
    Depart:16.55        Arrive:19.00

    ^_^....


    kaya2 ye warga ukhwah ni, balik kg pun naik flight... :sopan:


    -----------------
    |============================|
    | ()"*"()
    | ( 'o', )
    |(,,)=(,,)=======================|


    Bookmark and Share

        


      Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

    kelantanz
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 14.08.2008
    Ahli No: 34447
    Posting: 91

    Kelantan   avatar


    posticon Posting pada: 11-09-08 12:17


    he he, takkan nak pergi kk or tawau naik bas agaknya, rasanya tak ada, flight is the only mean to travel, tak begitu?>

    Bookmark and Share

        


      Member Information For kelantanzProfil   Hantar PM kepada kelantanz   Quote dan BalasQuote

    mizie_hafiz80
    WARGA SETIA
    Menyertai: 28.08.2003
    Ahli No: 3144
    Posting: 928
    Dari: Malaysia

    saudiarabia  


    posticon Posting pada: 11-09-08 13:12


    Pada 08-09-08 09:43 , umar_khalil posting:

    !!! QUOTE !!!

    iklan kejap.....

    ni apa sibuk2 nak balik kampung ni...antum tau tak....BALIK KAMPUNG ADALAH PERKARA BIDAAH!!!!!

    Rasulullah dulu time raya tak pernah pun balik kampung...apa lah....pandai nak balik kg,,,


    p/s;ana xbalik kg,,ana balik felda,heheheheheheheheheheheh

    Ye... Betul... 8-)


    -----------------
    Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


    Bookmark and Share

        


      Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

    sadiqah

    Menyertai: 14.04.2005
    Ahli No: 15800
    Posting: 684
    Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

    Sabah   avatar


    posticon Posting pada: 23-09-08 14:41


    Pada 11-09-08 12:10 , ibnu_musa posting:

    !!! QUOTE !!!

    Pada 10-09-08 01:15 , adam_muslimin posting:

    !!! QUOTE !!!

    Pada 08-09-08 14:47 , sadiqah posting:

    !!! QUOTE !!!

    Insyaallah pada 24 hb september 2008 dengan penerbangan
    MH 2078
    Economy
    Depart: 9.20 AM     Arrive: 11.55 AM (KOTA KINABALU)
    Depart: 1.15 PM     Arrive: 2.00 PM (TAWAU)

    Balik semula ke semenanjung pada 17 Oktober 2008 (jangan jeless naaa) dengan penerbangan MH BKI 2663

    Depart: 8.25 AM     Arrive: 12.20 AM (KLIA)


    :bye: :sopan:



    25 hb sep
    MH 2662
    economy
    Depart:16.55        Arrive:19.00

    ^_^....


    kaya2 ye warga ukhwah ni, balik kg pun naik flight... :sopan:



    dah tu takkan nak naik sampan? kang ada yang beraya ditengah2 lautan. :sopan: insyaallah, esok dah nak balik, doakan ana selamat sampai k..tak sabor ni ;-)


    -----------------
    hIdUP mEsTi TeRuS..


    Bookmark and Share

        


      Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

    bintanghati2008
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 24.07.2008
    Ahli No: 34147
    Posting: 217
    Dari: kuantan

    Pahang   avatar


    posticon Posting pada: 23-09-08 14:44


    assalammualaikum

    tahun ni saya balik kelantan. rumah mertua. saya drive kereta saja..tiket bas mahal. insya-Allah selepas sembahyang terawikh bertolak dari pahang. balik awal boleh shopping kat kelantan.

    Bookmark and Share

        


      Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

    LinCikedot
    WARGA SETIA
    Menyertai: 03.09.2006
    Ahli No: 26163
    Posting: 811
    Dari: Atap Rumbia

    Kelantan   avatar


    posticon Posting pada: 23-09-08 15:23


    Pada 23-09-08 14:41 , sadiqah posting:

    !!! QUOTE !!!


    dah tu takkan nak naik sampan? kang ada yang beraya ditengah2 lautan. :sopan: insyaallah, esok dah nak balik, doakan ana selamat sampai k..tak sabor ni ;-)

    Semoga selamat pergi dan selamat kembali ke sini...tija kirim salam dan pesan kek lapis..huhuk..hamba pula cuma nak pesan..jangan lupa datang balik semenanjung..ahakss..:kelip:


    -----------------
    Photobucket


    Bookmark and Share

        


      Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

    sadiqah

    Menyertai: 14.04.2005
    Ahli No: 15800
    Posting: 684
    Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

    Sabah   avatar


    posticon Posting pada: 23-09-08 15:35


    Semoga selamat pergi dan selamat kembali ke sini...tija kirim salam dan pesan kek lapis..huhuk..hamba pula cuma nak pesan..jangan lupa datang balik semenanjung..ahakss..:kelip:



    wa'alaikumusalam. kek lapis kat sarawaklah lin cik edot. Ye, Insyaallah. akak dah beli tiket pergi balik.
    :bye:


    -----------------
    hIdUP mEsTi TeRuS..


    Bookmark and Share

        


      Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

    LinCikedot
    WARGA SETIA
    Menyertai: 03.09.2006
    Ahli No: 26163
    Posting: 811
    Dari: Atap Rumbia

    Kelantan   avatar


    posticon Posting pada: 23-09-08 15:52


    Apa salahnya suruh flight tu singgah kat sarawak sat..ahaksss..
    p/s : ni kaum kerabat daeng jugak ke ni?

    Bookmark and Share

        


      Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

    udang_kara
    Warga 2 Bintang
    Menyertai: 27.12.2003
    Ahli No: 6022
    Posting: 57
    Dari: Putrajaya

    Kedah  


    posticon Posting pada: 23-09-08 16:50


    balik 28 hb. bertolak pukul 2.30 petang. sampai jangka dalam 10.00 mlm. destinasi KL-Butterwoth

    pengangkutan : Keretapi Tanah Melayu. ambil siang sebab semua tiket sebelum 28 dah habih. so balik 28hb. ok juga ambil tiket siang...boleh menikmati keindahan alam semulajadi hutan2 di malaysia. ehehehe

    Bookmark and Share

        


      Member Information For udang_karaProfil   Hantar PM kepada udang_kara   Quote dan BalasQuote

    amira_aqilah
    WARGA SETIA
    Menyertai: 28.11.2005
    Ahli No: 20523
    Posting: 900
    Dari: planet bumi

    Selangor   avatar


    posticon Posting pada: 23-09-08 17:44


    25hb ni aku da balik kg...naik flight....

    Bookmark and Share

        


      Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

    RuMaishaaa

    Menyertai: 22.05.2003
    Ahli No: 749
    Posting: 1276
    Dari: Kg.Batu Muda, KL

    Terengganu   avatar


    posticon Posting pada: 23-09-08 18:24


    huhu..semua dah tak sabar nak balik kan..

    tahun ni beraya di johor.
    InsyaAllah, konvoi ramai-ramai malam isnin depan.
    Balik ke merlong, rengit, batu pahat ,johor..
    Sampai hari ahad agaknya..

    Tahun ni, tak adalah beraya di kg halaman kat ganu..next eid adha lah pulak..

    p/s-insyaAllah nak p rumah ummimq di simpang renggam..siapa nak ikut? hehehe

    Bookmark and Share

        


      Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

    Meow

    Menyertai: 09.12.2004
    Ahli No: 12964
    Posting: 2700
    Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 23-09-08 22:23


    Alhamdulillah.. kali ni dapat balik raya.. :-D


    -----------------
    ~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


    Bookmark and Share

        


      Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

    nie_nadia
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 02.05.2004
    Ahli No: 8745
    Posting: 133
    Dari: Penang

    PulauPinang   avatar


    posticon Posting pada: 23-09-08 23:52


    insyallah, balik penang 27hb pagi. naik bas dr university. tak sabar rasanya nak balik kampung ni.

    semoga perjalanan kami di berkati dan selamat sampai ke destinasi. insyaallah, amin.

    Bookmark and Share

        


      Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

    dmz
    WARGA SETIA
    Menyertai: 28.09.2006
    Ahli No: 26613
    Posting: 442
    Dari: selangor

    malaysia  


    posticon Posting pada: 24-09-08 08:46


    Whaaaaaa....posting saya dah di delete rupanya, hmmmm....komuniti ukhwah ni tak suka gurau gmaknya....


    -----------------
    http://studiouniversiti.blogspot.com/


    Bookmark and Share

        


      Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

    dmz
    WARGA SETIA
    Menyertai: 28.09.2006
    Ahli No: 26613
    Posting: 442
    Dari: selangor

    malaysia  


    posticon Posting pada: 24-09-08 08:51


    Maaf tersilap saya...maaf zahir dan batin....rupanya tajuknya hampir sama...
    http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?forum=1&topic=33574&start=100

    Bookmark and Share

        


      Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

    hurul_inn
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 13.03.2008
    Ahli No: 32879
    Posting: 107
    Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

    Terengganu   avatar


    posticon Posting pada: 24-09-08 08:58


    Nampaknya semua dah tak sabar nak balik kampung...ana pun sama jugak..
    Ana balik hari jumaat ni 26/9
    lepas sekolah terus bergegas ke stesen putra
    naik bas malam....pukul 10
    ke mana lagi Kalau tak ke kuala terengganu.... :-)

    Bookmark and Share

        


      Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

    kelantanz
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 14.08.2008
    Ahli No: 34447
    Posting: 91

    Kelantan   avatar


    posticon Posting pada: 24-09-08 09:05


    InsyaAllah balik nanti ke Kelantan ikut Cameron Highlands hari sabtu. Tidur sana satu hari then pagi ahad bertolak balik Kelantan. Hmmm hari ni tukar duit untuk hari raya.

    Bookmark and Share

        


      Member Information For kelantanzProfil   Hantar PM kepada kelantanz   Quote dan BalasQuote

    halesolurun_84

    Menyertai: 14.08.2008
    Ahli No: 34446
    Posting: 1599
    Dari: Jerantut

    Pahang   avatar


    posticon Posting pada: 24-09-08 11:33


    InsyaAllah pada 27hb 9 ( sabtu ) sesudah subuh..
    destinasi : subang jaya - jerantut,pahang

    28hb 9 ( ahad ) konvoi dengan adik beradik
    destinasi : jerantut - kulai,johor sampai 4hb 10

    Bookmark and Share

        


      Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

    cikgu_jak
    Warga Rasmi
    Menyertai: 07.11.2006
    Ahli No: 27231
    Posting: 9

    malaysia   avatar


    posticon Posting pada: 24-09-08 11:43


    assalamualaikum...

    dari terengganu nak balik kedah..sebelum subuh pukul 4 pagi isyaallah journey to the north bermula...balik kali ni naik makhluk pandai..kancil.....tak sabar nak rasa kemeriahan di kampung...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For cikgu_jakProfil   Hantar PM kepada cikgu_jak   Quote dan BalasQuote

    ibnu_musa

    Menyertai: 11.05.2005
    Ahli No: 16451
    Posting: 5335
    Dari: Putrajaya

    KualaLumpur   avatar


    posticon Posting pada: 24-09-08 13:22


    Pada 23-09-08 14:41 , sadiqah posting:

    !!! QUOTE !!!

    Pada 11-09-08 12:10 , ibnu_musa posting:

    !!! QUOTE !!!


    kaya2 ye warga ukhwah ni, balik kg pun naik flight... :sopan:



    dah tu takkan nak naik sampan? kang ada yang beraya ditengah2 lautan. :sopan: insyaallah, esok dah nak balik, doakan ana selamat sampai k..tak sabor ni ;-)


    kata orang tua2: belum cuba belum tau! :sopan:


    -----------------
    |============================|
    | ()"*"()
    | ( 'o', )
    |(,,)=(,,)=======================|


    Bookmark and Share

        


      Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

    Franz
    Warga 1 Bintang
    Menyertai: 31.01.2005
    Ahli No: 14009
    Posting: 26
    Dari: rumah Sewa @ Kolej 13..uhuks

    Sabah  


    posticon Posting pada: 28-09-08 07:43


    jawapan saya..
    kalau balik kg dari KL-KK, mesti ar naik kapal terbang airasia..murah sikit.. kira-kira 2jam lebih..
    dari a-pot KK ke rumah naik kereta..5 minit dah sampai..
    tapi tak balik raya pla..huah3

    Bookmark and Share

        


      Member Information For FranzProfil   Hantar PM kepada Franz   Quote dan BalasQuote

    RijaludDeen
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 28.10.2006
    Ahli No: 27105
    Posting: 305
    Dari: Perak..

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 28-09-08 08:39


    Assalamualaikum...

    Tahun ni beraya kat unimas sarawak..
    tak berkesempatan nak pulang ke semenanjung..
    cuti seminggu saja, tugasan pula banyak..harap-harap sempat lah siapkan segala tugasan...
    Syahdu jugak beraya kat seberang ni..tapi tak apa lah,bak kata seorang ustaz masa sembang2 semalam, dia kat sarawak pun ada raya aidilfitri kan..Tahun ni insyaAllah masuk tahun ke-3 beraya kat sarawak..tahun lepas dapat balik sebab cuti panjang...
    Anyway, selamat hari raya aidilfitri kepada semua... :kelip:


    -----------------
    "Put Our Trust In ALLAH"




    Bookmark and Share

        


      Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

    Member Messages

    Forum Search & Navigation

     

    Log in to check your private messages

    Silakan Login atau Mendaftar





      


     

    [ Carian Advance ]

    Jum ke Forum 




    Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

    Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
    yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
    Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
    dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


    Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
    atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
    hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
    kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

    Portal Ukhwah
    Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
    Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
    Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
    Dibina oleh Team Walasri




    Loading: 0.163081 saat. Lajunya....