Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Makin lama kita fikirkan sesuatu, makin malas kita nak buat sesuatu

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 16 hari yang lalu
muslimiman: 21 hari yang lalu
tornado: 40 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: PEUGOET??


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» PEUGOET??

Please Mendaftar To Post


Oleh PEUGOET??

rabiatuladawiyahabdlatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2006
Ahli No: 27800
Posting: 77
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-08 01:24


saya berminat dengan PEUGOET.. ada tak yang boleh kongsi apa-apa tentang kereta jenama ni? agak-agak best tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiatuladawiyahabdlatifProfil   Hantar PM kepada rabiatuladawiyahabdlatif   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 07-09-08 02:20


peugeot model apa ye?? C5 ? 206 ? 306 ? 405 ? xantia ? dari segi kestabilan kereta...ia agak stabil ....

yang syk tengok kereta peugeot ni..masa dia berenti parking.... kereta dia merendah.... pasal dia guna sistem hidrolik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

rabiatuladawiyahabdlatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2006
Ahli No: 27800
Posting: 77
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-08 04:31


model 308.. sporty..

boleh terangkan tak +ve dan -ve sistem hidrolik?

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiatuladawiyahabdlatifProfil   Hantar PM kepada rabiatuladawiyahabdlatif   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-09-08 07:50


Assalamualaikum
saya rasa banyak jeq kereta sekarang yang guna sistem hidraulik..ala┬▓ cerita zaman akan datang pulak..bila berehnti sistem hidraulik dia akan lepaskan pressure, and then kita akan nampak body kereta tu menurun sikit, menjadi semakin dekat dengan tayar kereta... ;-)

apapun, Peugeot adalah sebuah jenama yang tidak kurang hebatnya..adik saya pun suka sangat 407..mantap ..apapun, spare parts dia boleh dikatakan agak mahal, nak maintain tak mudah..(biasalah kereta import, lelagi kereta continental yang konservatif sikit kelasnya seperti Citroen, Saab, yang bukan kereta Jerman seperti BMW, Mercedes, Ferrari)..jadi, tak berapa diminati di Malaysia.tu yang spareparts kena berhabis sikit lah..

lagi satu, kereta continental ni kualiti juga boleh tahan, nilai susutnya rendah cumanya jika nak jual balik agak susah, sebab tak ramai yang berminat...

P/S : sekadar pandangan umum...
P'S lagi : C5 bukan Citroen ke rdwira? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-09-08 13:08


yup....kalau kita cakap dalam konteks di malaysia.....kereta2 buatan perancis ini...seperti peugoet, citroen, renault....satu ianya mahal....then....susah nak cari spare parts di malaysia....mekanik pulak tak ramai yang tahu tentang enjin buatan kereta2 perancis ini....so kalau rosak sikit saja or kereta terlibat dengan kemalangan....habislah....kena tunggu 2,3 bulan untuk dapatkan spare parts...silap-silap; haribulan kereta akan terkandas kat workshop saja tanpa direpair....lagi satu....2nd hand price memang jatuh, lebih rendah berbanding 2ndhand price proton.

tapi....kalau ada sesiapa yang duduk di eropah (di UK, france, spain, holland, belgium)....maka kereta2 buatan perancis ini antara kereta2 pilihan.....sebabnya murah....then memang ramai mechanic expert tentang kereta2 tersebut....spare parts of course mudah dapat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

rabiatuladawiyahabdlatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2006
Ahli No: 27800
Posting: 77
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-08 20:05


rasa nya C5 tu citroen..

ooo.. time kasih atas nasihat dan tunjuk ajar.. jika ada maklumat apa-apa tentang peugoet 308 ni bagitahu lah ye.. saya memang dah betul-betul berminat dengan kereta ni.. moga saya tak tersalah pilih kereta..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiatuladawiyahabdlatifProfil   Hantar PM kepada rabiatuladawiyahabdlatif   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-09-08 22:32


Assalamualaikum
hmm...kalau dah minat...mesti sanggup berhabis kan..so, no hal lah...rabiatul ni kerja apa ye..apapun buatlah calculation untuk tengok worth atau tidak membeli kereta ni.. ;-)

nah, tengok lah pepueh kat sini..
http://www.nazapeugeot.com.my/index.html



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

rabiatuladawiyahabdlatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2006
Ahli No: 27800
Posting: 77
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 02:05


waalaikumussalam..

hehehe.. saya masih study lagi.. tapi, tak tahu lah kenapa saya minat sangt dengan kereta tu.. doakan moga hajat saya tercapai untuk beli kereta tu.. tapi, tak tahu lah pulak Kalau tetiba bertukar arah pulak.. (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiatuladawiyahabdlatifProfil   Hantar PM kepada rabiatuladawiyahabdlatif   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-09-08 15:49


Assalamualaikum
oklah kalau macam tu, kira kereta impian lah ni...semoga mendapat apa yang dihajati kelak... ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

rabiatuladawiyahabdlatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2006
Ahli No: 27800
Posting: 77
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 21:38


haah.. macam tu lah.. amiin.. insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiatuladawiyahabdlatifProfil   Hantar PM kepada rabiatuladawiyahabdlatif   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.14196 saat. Lajunya....