Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Sampaikan
Topik: selamat berpose...


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sampaikan
    »» selamat berpose...

Please Mendaftar To Post


Oleh selamat berpose...

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-10-03 06:53


selamat menyambut ramadhan 1424hijrah poqya ucapkan kepada sumer ahli komuniti ukhwah..smoga hari ini lebih baik dari hari semalam....semoga Allah merahmati diri kita sumer!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

Administrator

Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 3
Posting: 267

malaysia  


posticon Posting pada: 18-10-03 08:10


pose ke puasa? sumer ke semua? semoga atau smoga?

Berapa kali nak beritahu, tak perlu menggunakan bahasa IRC!



Bookmark and Share

    


  Member Information For AdministratorProfil   Hantar PM kepada Administrator   Pergi ke Administrator's Website   Quote dan BalasQuote

ukhwafillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4368
Posting: 194
Dari: Umbai,Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 18-10-03 08:30


emm..poqya..selamat menyambut ramadhan n selamat berpuasa ukwafillah ucapkan..ada masa datanglah rumah ye!!!!!!!:-p

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhwafillahProfil   Hantar PM kepada ukhwafillah   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-10-03 10:43


sori,.mana tau..tak dpt info pun... tak best aa orang besar-besar emo sangat..nak jimatkan ruang dan typing aa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-10-03 10:43


sori,.mana tau..tak dpt info pun... tak best aa orang besar-besar emo sangat..nak jimatkan ruang dan typing aa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-10-03 13:52


Assalamualaikum wbt...

emm...puasa dah nak dekat....tinggal seminggu lebih lagi....
akh poqya,bersemangat betul nak puasa....
baguslah tu...gembira menyambut kedatangan bulan Ramadhan Al Mubarak.....semoga kita bersama-sama memperbanyakkan amal ibadah di dalam bulan yang penuh kerahmatan ni...
InsyaAllah...


p/s:nak tengok orang x puasa duduk dlm van jenazah....

-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

FS_GuRL
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3801
Posting: 37
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-10-03 20:35


Assalamualaikum...

Semangatnya kwn kita ni sambut puasa ye...ana pun nak ucapkan "SELAMAT BERPUASA" kepada antum semua...jemputla dtg rumah raya nanti (tp ana x de kat umah...balik kampung)..hehe

-----------------
Go for someone who makes you smile cause it takes only a smile to make a dark day seem bright

Bookmark and Share

    


  Member Information For FS_GuRLProfil   Hantar PM kepada FS_GuRL   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-03 21:22


Assalamualaikum.,..

saya juga ingin mengucapkan selamat berpuasa dan menunaikan ibadah di bulan Ramadhan nanti.. jadikan bulan ini sebagai latihan untuk sentiasa meningkatkan ibadah di bulan2 yang lain...

wassalam

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-03 22:15


assalamualaikum
mira nak ucapkan selamat berpuasa....kepada semua ahli2 komuniti ukhwah yg akan menjelang tak lama lagi....semoga berjaya menempuh segala dugaan dlm bulan ramadhan almubarak nanti

wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

murnie_cikgu84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1747
Posting: 60
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-10-03 12:12


Assalammualaikum. nak ucapkan selamat bersahur...selamat berpuasa...selamat berbuka and last..selamat berterawih. jgn ponteng yer!!!! sama2 lah kita rebut kelebihan bln ramadhan... ehh, sempat lagi nie kalau ada yg belum ganti posa... iksh, tak elok ganti lambat2..patutnya bln syawal cubalah ganti posa tu..leh sekalikan ngan posa 6. persiapkan diri dengan bermula dari sekarang...syaban masih ada lagi. selamat tinggal syaban....selamat datang ramadhan!

Bookmark and Share

    


  Member Information For murnie_cikgu84Profil   Hantar PM kepada murnie_cikgu84   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-10-03 12:54


Assalamualaikum...
Buat semua ahli ukhwah.com selamat menunaikan ibadah puasa yang tinggal beberapa hari je.Rasanya semua sudah bersedia....untuk melaksanakan rukun islam itu..

Selamat Berpuasa !!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

QIRANA
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2003
Ahli No: 4445
Posting: 15
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-10-03 16:14


Assalamualaikum....

Buat semua warga ukhwah.com....ana ingin mengucapkan selamat berpuasa....semoga amalan kita diberkati....Wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For QIRANAProfil   Hantar PM kepada QIRANA   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-10-03 22:46


assalamualaikum...

ana pun nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua ahli komuniti ukhwah....kalau ada siapa2 yang nak buat majlis buka puasa tu...ajak la ok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

ma_N
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3948
Posting: 85
Dari: No 49 Persiaran Temenggong,Taman Koskam,13220 Kepala Batas,Pulau Pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-10-03 14:47


akum...wbt...
bersempena bulah Ramadhan yg bakal menjelma tak lama lagi jer, ana dengan ikhlas hatinyer nak ucapkan selamat menyambut bulan `pose` tahun ini...sesape yg tak `berkesempatan` utk berada lam bulan ramadhan tahun ni,maka rugilah dia...nauzubillah....

p/s sape yg lum ganti pose tu cepat2 lee...especially to girls....hehehehe

-----------------
-=TakE iT oR LEavE iT=--=bE sErioUS oR jusT quiT=-

Bookmark and Share

    


  Member Information For ma_NProfil   Hantar PM kepada ma_N   Pergi ke ma_N's Website   Quote dan BalasQuote

Qudwah_hasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 121
Posting: 211

Sarawak  


posticon Posting pada: 20-10-03 15:30


ana jugga tak ketinggalan nak ucapkan selamat berpuasa buat semua ahli ukhwah...sedihnya ana tahun nie...tak sempat pose hari pertama ngan keluarga....nie yang payah kalau nak jimat duit punya pasal...



-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qudwah_hasanahProfil   Hantar PM kepada Qudwah_hasanah   Quote dan BalasQuote

shamosha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3576
Posting: 99
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-10-03 18:12


assalamualaikum......
sha pun nak ucapkan selamat berpuasa untuk semua ahli komuniti ukhwah.com.....
semoga amalan dibulan puasa diberkati.....
Insya-ALLAH.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shamoshaProfil   Hantar PM kepada shamosha   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 20-10-03 18:45


Assalamualaikum....

Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak...& selamat berpuasa...dr ana kpd antum semua..wslm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-10-03 13:52


assalamualaikum..

Selamat menyambut Ramadhan al-mubarak kepada semua ahli komuniti terutama utk diri ana sendiri dengan ucapan.. erm, tak payahlah nak letak ucapan.

semoga puasa kita diberkati dan diterima amal ibadat kita ni. yg penting, jgn puasa yang yuk.. pagi2 buka periuk

p/s: alang-alang berpuasa biarlah sampai maghrib
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-03 15:48


selamat berpuasa semua. moga ramadhan kali ini menjadi madrasah tarbiayah utk kita.

ramadhan! kami merindui mu

'pesta beribadah telahpun bermula
Bersama tibanya Ramadhan yang mulia
Rahmat Allah melimpah untuk semua hambaNya
Nikmat Allah mengalir mencurah-curah
Meriahkan Ramadhan ini dengan beribadah
Tingkatkan amal dan mujahaddah'

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

nor_siswi
Warga Rasmi
Menyertai: 25.09.2003
Ahli No: 3755
Posting: 4
Dari: trg kiter

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-10-03 16:09


Assalamualaikum...SeLaMaT MeNyaMbut RaMaDhaN Al-MubaRak..SeMogA kALi Ni LeBih BerMakNa

SeLaMat berpuasa... SeLaMat bersahur.. SeLaMat berbuka... SeLaMat berterawih...then SeLaMat dari main mercun ehhehe last sekali SeLaMat HaRi RaYa..jomlah datang raye kat umah

~SenYuM SoKmO~

Bookmark and Share

    


  Member Information For nor_siswiProfil   Hantar PM kepada nor_siswi   Quote dan BalasQuote

azvina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3365
Posting: 47
Dari: negara di bawah langit

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-10-03 05:06


assalamualaikum................
hihihihi....apelah poqya nie, kan dah kena marah...heheheh...
vina pun nak ucapkan SELAMAT BERPUASA & MENYAMBUT HARI RAYA buat semua ahli ukhwah .....
kalau main mercun jangan lupa ajak vina..ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For azvinaProfil   Hantar PM kepada azvina   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 25-10-03 21:03


Assalamualaikum..
Pengumuman penting !
bagi menyempurnakan titah perintah yang dipertuan agung..
setelah diperkenankan oleh Kang..eheh
maka dengan ini diisytiharkan bahawa...tarikh bermula puasa ialah pada hari ISNIN,27 Oktober 2003..





p/s : Kurangkan bahasa IRC MELAMPAU anda....jaga etika dan undang-undang kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

mohm3
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 784
Posting: 216
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-10-03 21:20



assalamualaikum

salam ramadhan ila kulli muslimin wal muslimat. atamanalakum ala ni'mati minn Allah wa magfirah ila akhir hayah..insyaAllah

kullu sanah wa kullukum bittayib..ramadhan karim!

-----------------
akal yang hidup itu sentiasa berfikir, hati yang hidup sentiasa berzikir, nafsu yang hidup sentiasa merangsang ke arah kebaikan dan badan yang hi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohm3Profil   Hantar PM kepada mohm3   Pergi ke mohm3's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-10-03 18:37


Assalamu'alaikum.....

salam ramadhan karim buat ikhwah dan akhawat sekalian.... selamat menjalani ibadah puasa dengan jayanya... sama2 kita tingkatkan mutu ibadah kita seharian... manelah tau kalau2 ini ramadhan yg terakhir.... dan teruskan amalan di bulan mulia ni di bulan2 yg seterusnya... InsyaAllah....

-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 26-10-03 20:57


Selamat Berpuasa utk semua Warga UKHWAH.com khasnya dan semua umat Islam diseluruh dunia amnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-10-03 23:18


selamat berpuasa pada seluruh ahli kelab komuniti ukhwah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-03 13:57


Salam Ramadhan Al-Mubarak..semoga dengan kehadiran bulan Ramadhan membawa 1001 pengertian dan keinsafan yg mendalam dalam sanubari keseluruhan ummat islam..Selamat berpuasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-10-03 11:23


Katak pisang katak puru
Adakah katak dan pisang sepupu
Jgn perasan atau terharu
Bkn nak ucap kata rindu
Cuma nak ingatkan jgn sengaja tinggal puasa mcm thn2 lalu...



Selamat berpuasa dgn penuh keimanan & ketaqwaan kpd Allah SWT...
Semoga bertemu Lailatul Qadar...

-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

liss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 3923
Posting: 85
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 28-10-03 11:32


assalammualaikum.......selamat menyambut ramadhan yang mulia ini...kepada semua umat islam dan komuniti ukhwah.com.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lissProfil   Hantar PM kepada liss   Quote dan BalasQuote

khumaira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4331
Posting: 23
Dari: Sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 02-11-03 15:02


A'kum ...
Selamat Berpuasa kepada semua ahli ukhwah...
Kmk pun kedak kitak juak Qudwah....kitak belajar siney,...raya tuk kitak pulang ke kampunglah..iboh sedih gilak. Pasti balit punya, lak kamek ngambik di Airport.

Salam Ukhwah.



Bookmark and Share

    


  Member Information For khumairaProfil   Hantar PM kepada khumaira   Quote dan BalasQuote

syura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 200
Posting: 109
Dari: :~:jalan sabak:~:

egypt  


posticon Posting pada: 02-11-03 17:53


assalamualaikum kembali...

juga nak ucapkan SELAMAT BERPUASA DAN SELAMAT BERBUKA PUASA buat semua sahabat dan sahabiah sekalian..

semoga segala usaha kita di bulan ramadhan ini diterima oleh -NYA.

wslm.

-----------------
"Maka Allah lah Pelindung yang terbaik dan Dia jugalah yang paling Penyayang di ntara yang Penyayang" (Yusuf : 64)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuraProfil   Hantar PM kepada syura   Quote dan BalasQuote

eimi
Warga Rasmi
Menyertai: 23.10.2003
Ahli No: 4629
Posting: 18

Perak  


posticon Posting pada: 04-11-03 11:28


selamat pose semua...
murahkan senyuman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eimiProfil   Hantar PM kepada eimi   Quote dan BalasQuote

liss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 3923
Posting: 85
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 04-11-03 13:17


selamat berpuasa kepada semua umat islam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lissProfil   Hantar PM kepada liss   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110362 saat. Lajunya....