Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: perkenalan yang singkat


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» perkenalan yang singkat

Please Mendaftar To Post


Oleh perkenalan yang singkat

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-08-08 16:58


Bolehkah perkenalan yang singkat menjamin kebahagiaan??


-----------------
saya ini jenis yang happy go lucky..peramah...saya ini kembar...saya ini bolehlaa dikatakan manja sikit..hehehe..
suka memasak..lebih2 lagi resepi baru..i


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 30-08-08 20:13


Assalamu'alaikum

ia tergantung pada diri masing-masing.... ia juga tergantung pada niat.. jika niat nya baik, maka baiklah yang ia dapat... wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-08-08 20:38


nothing is imposible....
imposible is nothing....

anyway, kalau hubungan yang singkat membawa kebahagian sejati, maka tu boleh kira satu hubungan yang efisyen dan menjimatkan masa serta tenaga modal insan..
hahaha cuba bayang couple lama, sampai 4,5 tahun, lepas itu clash......bawa jalan masing-masing, kan tak efisyen, bazir masa, tenaga dan duit (penting ni)...

tapi paling penting, banyak tambah dose...................

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-08-08 14:07


Pada 30-08-08 20:13 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamu'alaikum

ia tergantung pada diri masing-masing.... ia juga tergantung pada niat.. jika niat nya baik, maka baiklah yang ia dapat... wallahu'alam



-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-08-08 14:11


Pada 30-08-08 16:58 , izzz81 posting:

!!! QUOTE !!!

Bolehkah perkenalan yang singkat menjamin kebahagiaan??



niat & matlamat kena seiring dan JELAS demi mencari redha ALLAH.kedua benda ni boleh di lihat dari kali pertama sesi taaruf-ing.tak ada istilah nak 'cuba acu tera test' @ cinta sebelum kawin dulu ;).


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 12:36


insyaAllah.

betul apa yang saudara alwalid terangkan itu.
ini kiranya cinta kedua untuk saya.Saya pernah bercinta dalam masa yang agak lama iaitu 11tahun tetapi akhirnya terlerai jua kerana kecurangannya..tetapi tidak mengapa saya terima ia dengan redha.
Dia bukan jodoh saya.
Sekarang saya mahu memperbaiki kelemahan yang ada.InsyaAllah akan datang saya akan bertunang dengan insan yang saya cintai kini.Doakanlah untuk diri saya wahai saudara saudari sekalian.
amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

east_salju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6074
Posting: 106
Dari: d bawah lindungan bayu

demrepcongo   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 12:51


Tempoh masa menjadi jaminan ke? yang pasti kepercayaan, saling memahami merupakan tunjang utama dalam soal ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For east_saljuProfil   Hantar PM kepada east_salju   Pergi ke east_salju's Website   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-09-08 15:55


hal ni pun mengnggu lam fikiran saya. tempooh perkenalan. time neyh lah banyak dugaanya.

tapi org kata kalau da berkenan terus saja lah khwn. susah tu. kalau dapat yang betul-betul sesuai tak apa lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

Nurdhiani
Warga Rasmi
Menyertai: 05.09.2008
Ahli No: 34801
Posting: 2
Dari: Perak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-09-08 17:13


Boleh, jangan terkejut sekiranya zaman sekarang ni pun masih ada lagi yang menggunakan mak ayah untuk merisik mawar di taman larangan.

Tak lama lepas merisik, hantar rombongan meminang lepas itu buat majlis kawin.

Saya suka cara ni, tak payah couple lama2

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurdhianiProfil   Hantar PM kepada Nurdhiani   Quote dan BalasQuote

IrisS
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2004
Ahli No: 7866
Posting: 57
Dari: PuLaU MuTiaRa

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-09-08 18:55


Perkenalan yang lama tidak menjanjikn apa-apa. saya pernah bercinta selama 7 tahun lagi sejak form 4 sehingga 2007. tapi akhirnya putus juga sebab tak serasi. tapi 2bln selepas tu saya dperkenalkan dengan seseorang kenal sbln.. terus bertunang. bulan 11 ni InsyaAllah akan berlangsung majlis. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For IrisSProfil   Hantar PM kepada IrisS   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-09-08 21:40


saya pun pernah berkawan lama dengan seseorang sampai bertunang..
tapi mungkin sebab tiada jodoh, kami putus..

sejak itu saya serik.saya lebih suka minta tolong org tengah tolong carikan. kalau boleh, nak berkenalan dalanm sebulan dan terus kahwin..nak mengelakkn banyak dosa dan lebih nikmat merasai cinta selepas diijab kabulkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-09-08 23:08


Assalamualaikum
jawapannya..

boleh... ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-09-08 23:21


tempoh perkenalan tak menjamin apa-apa....jodoh boleh datang bila2,dimana2 pun.....yang penting hati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-09-08 23:40


salam
lama ke sekejap tmpoh perkenalan...kalau dah jodoh,takkan ke mana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-09-08 00:21


Pada 30-08-08 16:58 , izzz81 posting:

!!! QUOTE !!!

Bolehkah perkenalan yang singkat menjamin kebahagiaan??


kalau nak kata hingga ke anak cucu tu tak tau lah.....sebab tak ada pengalaman lagi... :berfikir:
tapi kalau tanya orang dulu-dulu pernah lah dengar...perkahwinan di ataur oleh orang tua masing-masing tapi bahagia jeq.............hmmmm bahagina nya... :kelip:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-09-08 09:45


Pada 05-09-08 23:21 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

tempoh perkenalan tak menjamin apa-apa....jodoh boleh datang bila2,dimana2 pun.....yang penting hati...


betul tu...yang penting jaga hati masing-masing dan tahu hati pasangan masing-masing...
lepas tu pupuk ia perlahan-lahan dan mula mengenali pasangan masing-masing sedikit demi sedikit... dan cari keserasian...
Insya Allah...berkekalan...
zaman sekarang ni, jodoh bertemu di Internet pun bukan perkara luar biasa kan...
ikut peredaran zaman...

:bunga: :-) :bunga:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-09-08 10:23


Pada 30-08-08 20:13 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamu'alaikum

ia tergantung pada diri masing-masing.... ia juga tergantung pada niat.. jika niat nya baik, maka baiklah yang ia dapat... wallahu'alam


nawaitu itu penting dalam hidup ini...ana pun baru contact semula dengan kawan satu sekolah, alhamdulillah.kami tunggu masa untuk menyatu..walaupun kenal baru sekejap saja tapi kami menemui keredahan di situ...doakan kami... :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-09-08 22:46


Pada 05-09-08 18:55 , IrisS posting:

!!! QUOTE !!!

Perkenalan yang lama tidak menjanjikn apa-apa. saya pernah bercinta selama 7 tahun lagi sejak form 4 sehingga 2007. tapi akhirnya putus juga sebab tak serasi. tapi 2bln selepas tu saya dperkenalkan dengan seseorang kenal sbln.. terus bertunang. bulan 11 ni InsyaAllah akan berlangsung majlis. :)



lama juga anda bercinta,samalah jua dengan diri saya tapi lagi lama dari awak.Dia bukan jodoh kita.

tahniah untuk anda,moga bahagia ke akhir hayat amin. :kelip:


-----------------
saya ini jenis yang happy go lucky..peramah...saya ini kembar...saya ini bolehlaa dikatakan manja sikit..hehehe..
suka memasak..lebih2 lagi resepi baru..i


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-09-08 23:59


Pada 30-08-08 16:58 , izzz81 posting:

!!! QUOTE !!!

Bolehkah perkenalan yang singkat menjamin kebahagiaan??



salamun alaik..
ana rasa 2 bukanlah persoalan yang penting..andai berkenalan lama tapi dia bukan jodoh kita tak akan bersatu ke jinjang pelamin juga..
ini berdasarkan pengalaman abang ana..dia cuma kenal dengan kak ipar tak sampai setahun pun terus bertunang & kawin..padahal sebelum ini abang ana banyak couple dan bertahun2 menyemai cinta bersama orang-orang lain..tapi akhirnya bertemu jodoh dengan kak ipar ana yang asal kelantan..padahal kelantan & perak negeri yang agak jauh terpisah..itulah yang dikatakan jodoh..apabila sampai seru,jodoh akan datang tanpa mngira waktu perkenalan,jarak dan status.. :bunga:


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-08 12:29


kalau dah jodoh..tak ke mana...

tak kira lama atau sekejap..yang penting juga batas pergaulan...

ana ni nak kenal tapi tak dapat kenal2 dengan org yang ana nak kenal...berapa banyak kenal da...huhu... :-D


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-08 13:13


hmmm... tak kisah walaupun singkat...
kalau dah memang jodoh tak ke mana... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 20:15


Pada 11-09-08 12:29 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

kalau dah jodoh..tak ke mana...

tak kira lama atau sekejap..yang penting juga batas pergaulan...

ana ni nak kenal tapi tak dapat kenal2 dengan org yang ana nak kenal...berapa banyak kenal da...huhu... :-D



hehehe...kelakar betul saudara ini ye :lol:
tak kenal maka tak cinta.betul tak?? :welcome:


-----------------
saya ini jenis yang happy go lucky..peramah...saya ini kembar...saya ini bolehlaa dikatakan manja sikit..hehehe..
suka memasak..lebih2 lagi resepi baru..i


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 20:17


Pada 05-09-08 23:21 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

tempoh perkenalan tak menjamin apa-apa....jodoh boleh datang bila2,dimana2 pun.....yang penting hati...



yup,betul itu saudari najah..tapi biarlah betul-betul ikhlas menerima diri kita seadanya.. :kelip:


-----------------
saya ini jenis yang happy go lucky..peramah...saya ini kembar...saya ini bolehlaa dikatakan manja sikit..hehehe..
suka memasak..lebih2 lagi resepi baru..i


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 20:18


Pada 05-09-08 18:55 , IrisS posting:

!!! QUOTE !!!

Perkenalan yang lama tidak menjanjikn apa-apa. saya pernah bercinta selama 7 tahun lagi sejak form 4 sehingga 2007. tapi akhirnya putus juga sebab tak serasi. tapi 2bln selepas tu saya dperkenalkan dengan seseorang kenal sbln.. terus bertunang. bulan 11 ni InsyaAllah akan berlangsung majlis. :)


alhamdulillah..tahniah untuk saudara iriss.moga bahagia ke akhir hayat amin. :kelip:


-----------------
saya ini jenis yang happy go lucky..peramah...saya ini kembar...saya ini bolehlaa dikatakan manja sikit..hehehe..
suka memasak..lebih2 lagi resepi baru..i


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 20:19


Pada 06-09-08 10:23 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-08-08 20:13 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamu'alaikum

ia tergantung pada diri masing-masing.... ia juga tergantung pada niat.. jika niat nya baik, maka baiklah yang ia dapat... wallahu'alam


nawaitu itu penting dalam hidup ini...ana pun baru contact semula dengan kawan satu sekolah, alhamdulillah.kami tunggu masa untuk menyatu..walaupun kenal baru sekejap saja tapi kami menemui keredahan di situ...doakan kami... :sopan:


alhamdulillah..tahniah untuk saudari shima. :kelip:


-----------------
saya ini jenis yang happy go lucky..peramah...saya ini kembar...saya ini bolehlaa dikatakan manja sikit..hehehe..
suka memasak..lebih2 lagi resepi baru..i


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110493 saat. Lajunya....