Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"A leader is a dealer in hope"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 7 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: apa NAK JADI DENGAN JEMAAH MENTERI KITA NI...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» apa NAK JADI DENGAN JEMAAH MENTERI KITA NI...

Please Mendaftar To Post


Oleh apa NAK JADI DENGAN JEMAAH MENTERI KITA NI...

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 06:15


dulu kita lega bila dengar kata KEKKWA dah tarik semula lesen untuk mengadakan konsert avril...tapi bila perkara ni di bawa semula ke jemaah menteri boleh mereka luluskan balik konsert tu...

apa punya menteri lah...tak tau langsung nak hormati sensitiviti islam..ke mana perginya islam hadhari yang dilaung2 kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

intifada08
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2008
Ahli No: 34648
Posting: 52
Dari: Kedah

armenia  


posticon Posting pada: 27-08-08 08:32


biasala menteri had hari...pentingkan kemaksiatan dari keimanan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For intifada08Profil   Hantar PM kepada intifada08   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 27-08-08 09:43


lah...dah diluluskan balik ke?

apalah... huh!!!

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-08-08 11:28


Apa nak di hairankan....depa kan tak consistent.

hari ini habaq lain...esok habaq lain pulak...biasa dah.

Itulah tandanya kiamat sudah dekat......

Wallahualam......

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 14:04


Pada 27-08-08 09:43 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

lah...dah diluluskan balik ke?

apalah... huh!!!



satu lagi projek bn agaknya.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

intifada08
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2008
Ahli No: 34648
Posting: 52
Dari: Kedah

armenia  


posticon Posting pada: 27-08-08 15:42


nak masyukkk lah ni...bila jemput artis luar maka collection tiket banyak lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For intifada08Profil   Hantar PM kepada intifada08   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 18:54


Pada 27-08-08 14:04 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-08-08 09:43 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

lah...dah diluluskan balik ke?

apalah... huh!!!



satu lagi projek bn agaknya.



tu bukan projek BN ..tu projek maxis.....


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 19:01


sekarang ini macam-macam..

dhla buat time bulan ramadhan, tak hormat lansung!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 27-08-08 22:10


mana pergi kuasa..pemimpin..takkan takut??nak takut sapa lagi kalau bukan Allah...kerajaan kena tegas dengan company2 swasata macam maxis ni..kena selalu tegur..supaya mereka faham tentang sensitiviti org islam...
kalau pemimpin tak bersuara RAKYAT lah nampaknya kena bersuara.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

nur_eiman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2006
Ahli No: 23130
Posting: 113
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 27-08-08 22:26


Pada 27-08-08 22:10 , mohd posting:

!!! QUOTE !!!

mana pergi kuasa..pemimpin..takkan takut??nak takut sapa lagi kalau bukan Allah...kerajaan kena tegas dengan company2 swasata macam maxis ni..kena selalu tegur..supaya mereka faham tentang sensitiviti org islam...
kalau pemimpin tak bersuara RAKYAT lah nampaknya kena bersuara.....


sokong mohd...... ;-)

;-) ;-)


-----------------
ISLAM itu indah..tiada agama yang boleh menandinginya..
JANGAN biarkan kesucian ISLAM terus dicemari..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_eimanProfil   Hantar PM kepada nur_eiman   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 15:33


Pada 27-08-08 18:54 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-08-08 14:04 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-08-08 09:43 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

lah...dah diluluskan balik ke?

apalah... huh!!!



satu lagi projek bn agaknya.



tu bukan projek BN ..tu projek maxis.....





projek maxis tu pun siapa pegang maxis?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 17:18


Pada 27-08-08 19:01 , hid_uniten posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang ini macam-macam..

dhla buat time bulan ramadhan, tak hormat lansung!


ana tak pasti..betul ke buat time ramadhan??? :berfikir:

:-| kena lah boikot benda ni...
jangan dibiarkan...

tak kira lah ramadhan ke tak...huh..


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Ulfah_AzZahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.07.2008
Ahli No: 34018
Posting: 77
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 21:35


Salam buat semua:-


        Artis ni pernah bergambar bogel dalam majalah Blender Jun 2007, bertatu dan suka berkelakuan lucah. Kalau dengarlah lagu-lagu dari kasetnya mengajak kepada perzinaan....

        Nak kata apa lagi...apabila kebenaran tidak mampu lagi berhadapan dengan kemungkaran akhirnya ianya berleluasa. :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ulfah_AzZahraProfil   Hantar PM kepada Ulfah_AzZahra   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 04:09


Pada 27-08-08 18:54 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-08-08 14:04 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-08-08 09:43 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

lah...dah diluluskan balik ke?

apalah... huh!!!



satu lagi projek bn agaknya.



tu bukan projek BN ..tu projek maxis.....



projek mxis pun kalau jemaah menteri dari bn tak lulus kan takkan jadi punya konsert tu..apa lah.. :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 07:44


inilah masanya tugas pembangkang untuk melaksanakan "check and balance" dalam jemaah menteri.bukannya hanya berbicara soal baju,barbi dan perkara remeh lain.Kenapa salahkan BN 100% sedangkan pembangkang juga harus dipersalahkan kerana tidak membangkitkannya didalam parlimen.sekurangnya sudah berusaha walaupun mungkin gagal.

rather try than not to try


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

salmanfarees
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26728
Posting: 79
Dari: New Zealand

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 10:23


Pelobi-pelobi nampaknya cukup gagah untuk memastikan konsert tersebut terus berjalan. Apakah telah berlakunya rasuah sehingga menteri akhirnya memberikan kelulusan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For salmanfareesProfil   Hantar PM kepada salmanfarees   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 10:45


Diharap ulama dikalangan Umno berani bersuara.jangan hanya berdiam diri tanpa bantahan,jika tidak...doakan saja masa nak rasmikan majlis konsert tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 16:18


Apolah Pak Menteri ni..terutamanya Pak Menteri yang beragama Islam..Pak Menteri tak habis mengaji ke?? Kalau ulama nak bagi ceramah, kena gam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

mazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2008
Ahli No: 34011
Posting: 118
Dari: Bumi Darul Sunnah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 22:50


Inilah sebuah negara Islam merdeka yang hendak ditunjukkan oleh jemaah menteri! Memang dasar buta kayu punya jemaah menteri. Kenapa tak adakan konsert nasyid yang lebih Islamik? Negara kita kan sudah banyak lahirkan penasyid berkaliber. Ini tidak, artis jahanam dari barat juga yang mereka pilih.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazriProfil   Hantar PM kepada mazri   Pergi ke mazri's Website   Quote dan BalasQuote

hafizwildan
Warga Rasmi
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34589
Posting: 5

Johor  


posticon Posting pada: 30-08-08 10:24


biasa lah 2..
pimpinan tidur dan had hari..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafizwildanProfil   Hantar PM kepada hafizwildan   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-08-08 11:13


Pada 29-08-08 10:45 , unanjaga posting:

!!! QUOTE !!!

Diharap ulama dikalangan Umno berani bersuara.jangan hanya berdiam diri tanpa bantahan,jika tidak...doakan saja masa nak rasmikan majlis konsert tu.




ulama umno?hmm rasanya lagi mereka luluskan.jauh panggang dari api


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-08-08 12:42


nampak gayanya perhimpunan membantah konsert ni tak dapat berjalan dengan lancar..dengar cerita polis halang pemuda pas wp dari buat perhimpunan depan masjid negara...adusss,polis ingat sikit dunia ni hanya sementara saja...

allah akan persoal kan ke mana kuasa yang sedikit tu di pergunakan...misy yanfa'... :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.120326 saat. Lajunya....