Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Men are born to succeed, not fail.
-- Henry David

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 1 hari, 10 jam, 1 minit yang lalu


Sampaikan
Topik: BACALAH BILA senang-senang…


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sampaikan
    »» BACALAH BILA senang-senang…

Please Mendaftar To Post


Oleh BACALAH BILA senang-senang…

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 09:53


Sebenarnya, saja nak berkongsi… Tajuk ini seakan-akan sama dengan “Ada messege pulak”. Dan apa-apa lagi.yang bersanggutan dengannya. Sama tapi tak serupa saja. Saja saja nak buat tajuk baru dan nak berkongsi dengan semua message-message dan kata-kata yang membuatkan kita rasa TERHARU DIBUATNYA… Walaupun hanya kata-kata tapi seakan-akan dapat menjadi kenangan bagi insan yang bergelar “SAHABAT”…

Boleh lah kongi sekali jika ada message-message atau kata-kata yang membuatkan kita rasa TERHARU… Hu3x…

Untuk Muslimat….

    Sesungguhnya Nabi ada mengatakan tentang bahaya dirimu,”Tidak ada suatu fitnah yang lebih besar dan lebih bermaharajalela selepas wafatku terhadap kaum lelaki selain daripada fitnah yang berpunca daripada wanita”

Jangan bimbang andai kita tidak rupawan,
Tapi bimbanglah andai akhlak kita murahan,
Janganlah bimbang andai kita belum berpasangan,
Tapi bimbanglah andai kita belum punya Cinta Tuhan...
(sender...)

Wanita ibarat epal…
Epal yang tidak berkualiti amat senang diperoleh kerana ia berguguran di tanah…
Tapi epal yang tidak mampu dibeli berada di puncak…
Susah dipetik susah digapai...
Terkadang epal itu risau, Kenapa diriku belum dipetik...
Lantas ia merendahkan martabatnya mengugurkan diri menyembah tanah...
Sedangkan ia sebenarnya telah Allah jadikan begitu tinggi martabatnya hingga tiada siapa yang berani memetiknya...
Hanya pemuda yang benar-benar hebat sahaja yang mampu memetiknya...
Mungkin bukan di dunia tetapi akhirat???
Biarlah jodoh bukan di dunia, asalkan cinta menanti…
(sender...)

Dengarilah sahabat2ku,
Ya Allah, jika aku jatuh cinta,
Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu,
Agar bertambah kekuatanku untuk mencintaiMu,
Jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku pada-Mu,
Ya Allah, jika aku jatuh hati,
Izinkan aku menyentuh hati seorang yang hatinya tertaut pada-Mu,
Agar aku tidak terjatuh dalam cinta dunia... Amin3x...
Ya Allah peliharalah hambaMu,
Lindungilah cintaku pada seseorang yang telah Kau ciptakan aku untuknya dan dilandaskan dengan ikatan syariat,
Sesungguhnya. Aku hambaMu yang sangat lemah dan pada-Mu aku berserah serta memohon perlindungan....
(sender...)

Dengarilah sahabat2ku,
Allah memujukmu, “At-toyyibat littoyibin” (An-Nur : 26)
Wanita yang baik itu dijanjikan untuk lelaki baik dan sebaliknya,
Telah tercatat seungkap nama lelaki di luh mahfuz untukmu…
Cuma peribadinya ditentukan oleh sejauh mana ketinggian peribadimu,
Jika kau terhebat di jalan yang diredhai…
Insya-Allah si dia turut di jalan yang sama,
Lupakan segala kegundahan, teguhkan diri pada cinta Hakiki,
Nescaya cinta lelaki soleh turut kau miliki...
Allah loves U, senyumlah pada sinar yang menantiMu dihadapan....
(sender...)

Ya Allah, Ya Tuhanku,
Kumohon padaMu, tetapkan sahabatku ini dalam Islam, Iman, Taufik, HidayahMu,
Agar kehidupannya sentiasa mendapat redha Mu,
Ku mohon jua agar dimurahkan rzki, dipanjangkan usia dan dijodohkan sahabatku ini dengan lelaki soleh pilihannya juga pilihan Mu...
Ya Allah, kabulkan doaku...Amin...
(sender...)

Untuk Muslimin...

    "Kaum lelaki itu adalah pemimpin bagi kaum wanita, oleh kerana Allah telah melebihkan sebahagian mereka (lelaki) atas sebahagian yang lain (wanita), dan kerana mereka (lelaki) telah menafkahkan sebahagian dari harta mereka".(An-Nissa':34).

Petikan ini dipetik dari “koleksi magik world”…Tajuknya, “Wanita: Akal Senipis Rambutnya”. Sekadar berkongsi, mungkin ada yang telah membacanya… tak pelah, sekadar nak berkongsi…bagi yang tidak pernah baca… hehehe…

Jangankan lelaki biasa, nabi pun terasa sunyi tanpa wanita.
Tanpa mereka, fikiran dan perasaan lelaki akan resah.
Masih mencari walau ada segalanya.
Apa yang tiada dalam syurga?
Namun adam tetap rindukan hawa.

Dijadikan wanita daripada tulang rusuk yang bengkok.
Untuk diluruskan oleh lelaki.
Tetapi seandainya lelaki itu sendiri tidak lurus,
Mana mungkin kayu yang bengkok menghasilkan bayang yang lurus.

Luruskanlah wanita dengan jalan yang ditunjuk oleh Allah,
Kerana mereka diciptakan sebegitu rupa oleh Allah.
Didiklah mereka dengan panduan darinya.
Jangan cuba menjinakkan mereka dengan harta, kerana nantinya mereka semakin liar.
Janganlah hiburkan mereka dengan kecantikan, kerana nantinya mereka akan semakin derita.
Kenalkan mereka kepada Allah, zat yang kekal. Di situlah punca kekuatan dunia.

Akal senipis rambutnya, tebalkanlah ia dengan ilmu.
Hati serapuh kaca, kuatkanlah ia dengan iman...
Perasaan selembut sutera, hiasilah ia dengan akhlak.

Suburkanlah ia kerana dari situlah nantinya...
Mereka akan lihat nilaian dan keadilan Rab...
Bisikkan ke telinga mereka bahawa kelembutan bukan suatu kelemahan..
Ia bukan diskriminasi Allah... sebaliknya di situlah kasih dan sayang Allah...
Wanita yang lupa hakikat kejadiannya...
Pasti tidak akan terhibur, dan tidak akan menghiburkan...
Tanpa iman, ilmu dan akhlak..mereka tidak akan lurus...
Bahkan akan semakin membengkok...
Itulah hakikatnya andai wanita tidak kenal Rabbnya...

Bila wanita menjadi derhaka... pasti dunia lelaki akan menjadi huru hara....
Lelaki pula janganlah mengharapkan ketaatan semata-mata...
Tapi binalah kepimpinan...
Pastikan sebelum wanita menuju ilahi, pimpinlah diri kepadanya...
Jinakkan diri kepada allah...
Nescaya akan jinaklah segala-galanya di bawah pimpinanmu...
Janganlah mengharapkan isteri semulia Fatimah Az-Zahra'
Seandainya dirimu tidak sehebat saidina Ali karamallahuwajhah”

Dengarilah sahabat2ku,
Ya Allah, jika aku jatuh cinta,
Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya pada-mu,
Agar bertambah kekuatanku untuk mencintaiMu,
Jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku pada-Mu,
Ya Allah, jika aku jatuh hati,
Izinkan aku menyentuh hati seorang yang hatinya tertaut pada-Mu,
Agar aku tidak terjatuh dalam cinta dunia... Amin...
Ya Allah peliharalah hambaMu,
Lindungilah cintaku pada seseorang yang telah Kau ciptakan dia untukku dan dilandaskan dengan ikatan syariat,
Sesungguhnya. Aku hambaMu yang sangat lemah dan pada-Mu aku berserah serta memohon perlindungan....

"Dan di antara tanda-tanda kekuasaan Nya ialah Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikannya di antaramu rasa kasih dan sayang.¨ (Ar-Rum: 21)

Ya Allah, Ya Tuhanku,
Kumohon padaMu, tetapkan sahabatku ini dalam Islam, Iman, Taufik, HidayahMu,
Agar kehidupannya sentiasa mendapat redha Mu,
Ku mohon jua agar dimurahkan rzki, dipanjangkan usia dan dijodohkan sahabatku ini dengan perempuan solehah pilihannya juga pilihan Mu...
Ya Allah, kabulkan doaku...(Amin…)

Untuk akhwan dan akhowat...

Hidup ini susah kita duga.. kadang-kadang kita rasa dekat sangat dengan seseorang tu, tapi sebenarnya jauh,
Walaupun kita dapat capai dan genggam tangan dia, tapi belum tentu hati dia kita dapat selami...
Mungkin kita dapat buat dia ketawa tapi kita tidak tahu apa maksud senyumannya...
Bila dia menangis, kita sangka kita dapat memujuknya...
Walhal, kehadiran kita langsung tidak disenanginya…
Rencah dunia, kita tidak akan tahu siapa kita berkawan dan siapa lawan…
Sehinggalah sampai satu masa kita jatuh…
Adakah tangan itu menhulurkan bantuan atau kita akan ditinggalkan...
(sender…)

“Kehidupan kita di dunia ini tidak menjaminkan jaminan yang berkekalan. Apa yang ada hanyalah percubaan, cabaran dan halanngan.
Jaminan yang kekal abadi hanya dapat ditemui apabila kembali semula kepada Ilahi.”
(sender...)

“Dan Dialah (Allah) yang menjadikan kamu khalifah di bumi dan meninggikan setengah kamu atas setengahnya yang lain beberapa darjat, kerana ia hendak menguji kamu kepada apa yang telah dikurniakanNya kepada kamu”.
(al-an’aam:165)
(sender…)

”... maka bertawakkallah kepada Allah, sesungguhnya Allah mengasihi orang yang bertawakal kepadaNya. Jika Allah menolong kamu maka, tiada seseorangpun yang boleh menghalang kamu, dan jika ia mengecewakan kamu, maka siapakah yang dapat menolong kamu sesudah Allah (menetapkan demikian) ? dan ingatlah kepada Allah jualah hendaknya orang yang beriman itu berserah diri...” (Ali Imran : 159-160)

“dua orang yang berkasih sayang kerana Allah, mereka berhimpun atau bertemu kerana Allah dan berpisah pun kerana Allah”…(hadith al-bukhari, muslim, malik, al-tirmizi dan al-nasa’i)
(sender)


Teman,
    Jika hari ini. Aku terlau gembira, sedarkanlah aku dengan amaran2 Allah...
    Jika aku bersedih tanpa kata kata, pujuklah aku dengan tarbiah Pencipta...
    Jika ku lemah tidak berdaya, ingatkanlah aku dengan kehebatan syurga...
    Jika antara kita ada tembok yang memisahkan,
    Ajaklah aku meleraikan segera,
    Jika pernah hatimu terluka luahkanlah agar aku berubah...
Dan jika esok aku lena tanpa terjaga, iringilah lenaku dengan kalungan doa...
    Berjanjilah wahai teman, ukhwah kita untuk selamanya...
SELAGI ALLAH MENGIZINKAN TEMPOH PEMINJAMANNYA...
(sender…)

Ya Allah, jika dia leka,
Ingatkan dia dengan azab Mu,
Jika dia duka pujuklah dia dengan keindahan syurga Mu,
Jika dia lemah, kuatkan dia dengan ujian Mu,
Jika dia mencari petunjuk, ikatlah dia dengan taliMu,
Jika dia menagih cinta,
Belailah dia dengan kasih Mu, jika dia meletakkan jiwa dijalanMu,
Pelihara dia dalam kemenangan dan syahid di sisi Mu...
(sender...)

Usah mudah percaya,
Pada manisnya kata,
Pada lembutnya bicara,
Pada baiknya bahasa,
Pada cantiknya gaya bahasa,
Kerana tidak mustahil yang dilihat bercahaya,
Sekadar pandangan yang memperdaya,
Usah mudah percaya,
senyum dijadikan perangkap pemikat,
budi dijadikan umpan menjerat,
Di depan mengangkat-angkat..
Dibelakang mengumpat-umpat,
Di luar nampak berkilat,
Di dalam isi berkulat...
Maka usah mudah percaya,
Lagak dan rupa,
Terpedaya oleh mata dan pandangan zahir semata-mata...
(sender...)


UKHWAH ITU INDAH JIKA BERTEMU DAN BERPISAH KERANA ALLAH... Saja nak berkongsi dengan semua... Hanya doa2 yang ikhlas dari seorang yang bergelar “SAHABAT” cukup membuatkan kebahagian dan kegembiraan hati orang yang bersilaturrahim dengannya... Doakan den.. Ada tak mana-mana kata-kata yang membuatkan kita TERHARU DIBUATNYA.... Hanya m’type’, m’copy’ dan m’paste’kannya sahaja... Mudah kan...



:cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 10:59


terima kasih di atas kata-kata di atas. mengembalikan kekuatan dalam diri ini. ya allah... kau tetapkanlah imanku. amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 12:42


:malu: sama-sama ek... saja nak kongsi2.... :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

baikhati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25177
Posting: 77
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 26-08-08 12:47


baik untuk memotivasikan diri,melahirkan keikhlasan dalam persahabatan....Ya Allah, tetapkan pendirian hatiku atas agamaMU.

Bookmark and Share

    


  Member Information For baikhatiProfil   Hantar PM kepada baikhati   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 12:58


:cry: :cry: :cry: sama-samalah ek... sahabat yang baik adalah sahabat yang menegur kesilapan sahabatnya.... :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 13:10


Pada 26-08-08 12:58 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

:cry: :cry: :cry: sama-samalah ek... sahabat yang baik adalah sahabat yang menegur kesilapan sahabatnya.... :cry: :cry: :cry:


salam..nak jadi sahabat awak boleh???? :malu:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 13:20


:welcome: :welcome: :welcome:
boleh... sama-sama lah, saya pun banyak kelemahan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 13:23


Pada 26-08-08 13:20 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

:welcome: :welcome: :welcome:
boleh... sama-sama lah, saya pun banyak kelemahan...


yahoo..alhamdulillah..dapat kawan lagi...hehehe :welcome: :welcome: :bunga:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 13:27


:bunga: hmmmm.... :malu: :malu: :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 13:43


Pada 26-08-08 13:27 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

:bunga: hmmmm.... :malu: :malu: :malu:


Kenapa??ada masalah ka?? :berfikir: erm


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 20:14


terima kasih dear...
lovely article
sejuk hati membacanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 23:11


salamun alaik..
nak share juga..hehe..

Untuk yang bergelar muslimah..
semoga hijab menjadi pakaianmu,
semoga kesucian menjadi amalanmu,
semoga kesopanan menjadi perhiasanmu,
semoga syurga menjadi tempatmu,
wahai sahabatku..
(sender)


Jika mereka sibuk mencari CINTA..biarlah kita sibuk mencari IMAN,
Jika mereka sibuk mencari PASANGAN..biarlah kita sibuk mencari KEREDHAAN,
Jika mereka menangis kerana KECEWA BERCINTA..biarlah kita menangis kerana MENGENANGKAN DOSA2 LALU..
jaga iman,jaga hati,dan jaga mata..
Bina diri sebagai MUSLIMAH SEJATI..
(sender)


Wanita beriman ibarat kelopak mawar.usah biar ia tercemar dek kumbang tapi biarlah ia layu sujud dibumi akur pada fitrahnya pencipta teragung..itulah sebaik-baik wanita..
(sender)


Ya ALLAH,jagalah saudaraku,kuatkan kakinya di jalanMu,kuatkan jasadnya dengan RahmatMu,kuatkan rohnya dengan RohMu, buatkan dia tersenyum hingga di SyurgaMu..
(sender)


Ukirlah senyuman yang paling manis kerana selain sedekah,senyuman itu ibarat lukisan rahsia hati dan senyuman itu tidak menyakitkan tetai menjadi penawar bagi hati yang sakit..
(sender)

:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 08:57


:jangan: tak dela.. cuma teringatkan kawan-kawan belajar dulu..
best belajar... tapi mnusia kan sifatnya smtara... lumrah hidup... biarlah... :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 09:07


!!! QUOTE !!!

Wanita ibarat epal…


Ianye sedap dimakan, diriku amat menyukai epal hijau, walaupun ada mengatekan tak sesuai dimakan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 13:25


Pada 27-08-08 09:07 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!


Ianye sedap dimakan, diriku amat menyukai epal hijau, walaupun ada mengatekan tak sesuai dimakan....


Kenapa tak sesuai pulak....???? :berfikir:


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 23:20


Pada 27-08-08 13:25 , LinCikedot posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-08-08 09:07 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!


Ianye sedap dimakan, diriku amat menyukai epal hijau, walaupun ada mengatekan tak sesuai dimakan....


Kenapa tak sesuai pulak....???? :berfikir:



salamun alaik..
nanti cepat jadi pelupa..cikgu ana beritahu masa sekolah dulu..mungkin sebab epal hijau kan masam sikit..kalau epal merah manis..hehe.. :-D


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 16:38


:roll: :roll: :roll: apa itu?? apa-apa lah.. epal merah memang manis... epal hijau pun seda jugak walaupun masam... Manis ke masam ke... merah ke hijau ke... terpulang pada penggemar epal... semua ada sebab-sebab masing-masing...pilihan masing-masing....macam mana??? :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 20:47


tiba-tiba pula rindu kat bestfren kat ums.......apa lah dia tengah buat ek,hehehhe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

na_jieba
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.08.2008
Ahli No: 34408
Posting: 34
Dari: bumi_Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 20:57


me too..
miss my frenz so much..
bila lah ada masa luang untuk jumpa lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For na_jiebaProfil   Hantar PM kepada na_jieba   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 09:57


:-( :-( :-( ada rzki boleh jumpa...
:jangan: :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 09:57


:-( :-( :-( ada rzki boleh jumpa...
:jangan: :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 09:58


:-( :-( :-( ada rzki boleh jumpa...
:jangan: :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 10:00


:-( :-( :-( ada rzki boleh jumpa...
:jangan: :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.09996 saat. Lajunya....