Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-12-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
sadiqah: 64 hari yang lalu
owl_UM: 67 hari yang lalu


Cerpen
Topik: LAKARAN SAHRAWI


Carian Forum

Moderator: Administrator, NaZa_FirmaN
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cerpen
    »» LAKARAN SAHRAWI

Please Mendaftar To Post


Oleh LAKARAN SAHRAWI

nazaratul
Warga Rasmi
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34561
Posting: 2
Dari: KK

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 13:32


SALAM SEMUA...
saya TERINGIN SANGAT NAK BACA NOVEL NI..
kat MANA saya boleh DAPATKAN.. kat KEDAI2 BUKU kat SBH NI saya TAK PERNAH JUMPA..

:roll:


-----------------
~TAK GUNA ADA MATA KALAU TAK DAPAT MELIHAT, TAK GUNA ADA HATI KALAU TAK TAHU MENILAI~


Bookmark and Share

    


  Member Information For nazaratulProfil   Hantar PM kepada nazaratul   Quote dan BalasQuote

Musaafir
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2008
Ahli No: 33228
Posting: 21
Dari: jauh di perantauan..isk isk..

malaysia  


posticon Posting pada: 25-08-08 15:04


cari kat kedai buku....ada agaknya... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For MusaafirProfil   Hantar PM kepada Musaafir   Quote dan BalasQuote

nazaratul
Warga Rasmi
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34561
Posting: 2
Dari: KK

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 13:52


huhuu.. sabar saja lah.. masalahnya, kat kedai buku pun susah nak jumpa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazaratulProfil   Hantar PM kepada nazaratul   Quote dan BalasQuote

iftihakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2005
Ahli No: 14332
Posting: 52
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 14:07


Ana dah baca buku tu.best sangat.ana tak tau kat mana buku tu di jual.sahabat ana kat mesir yang hadiahkan.kalau nazratul nak pinjam, bolah saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iftihakimProfil   Hantar PM kepada iftihakim   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-08-08 14:27


salam...kalau tak silap ana buku tu dah lama kan, ana pun pernah baca buku tu memang best. semoga berjaya dapat kan nya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

emarn_boy
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.08.2007
Ahli No: 30618
Posting: 53
Dari: egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 17:18


yup... novel tu keluaran dari mesir. kat malaysia ada lah cetak dalam dua kali, tapi sold out. kat sini pun kalau tak silap dah memang habis ataupun ada baki sikit saja lagi. menarik cerita dia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For emarn_boyProfil   Hantar PM kepada emarn_boy   Quote dan BalasQuote

najwa_adila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17677
Posting: 288
Dari: Ardhullahil Waasi'ah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 20:11


novel ni bukan ke cerita yang akhirnya si suami madukan si isteri tu?saya tak berkenan sangat dengan dengan ending ceritanya..hehehe..bukan sebab madu tak madu tu tapi sebab si suami pilih perempuan yang pernah suatu ketikat amat dengki dan busuk hati terhadap si isteri tu sebagai madu kepada isterinya..lepas tu mengada-ngada pulak depan-depan madu pertamanya tu...mungkin tujuan penulis nak menggambarkan betapa tabah dan besarnya mujahadah si isteri pertama tu..tapi to be honest saya memang tak berkenan endingnya....saya ada kalau nazartul nak pinjam, insya-Allah..tapi selalunya peminat novel ni nak beli saja..pinjam tak best...kat Malaysia ni terbitannya tak ada agaknya ..sebab buku tu awalnya diterbitkan di sana..penulis pun berada di sana ketika itu, tak tau lah pulak Kalau dia dah tamat study and pulang ke Malaysia dan pernah menghantar transkrip novel tu ke mana-mana syarikat penerbitan utuk tindakan slanjutnya..kalau tak, tak adalah tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_adilaProfil   Hantar PM kepada najwa_adila   Pergi ke najwa_adila's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 28-08-08 20:35


Hm.. kalau ada rezeki, Wawa akan tengok2kan novel tu .. Wawa paling suka pergi kedai buku!! Heheh .. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095151 saat. Lajunya....