Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jikalau semua umat Islam itu berjemaah pada solat Subuh, nescaya kekuatan kami tidak dapat menandingi Islam
-- -- Pembesar Yahudi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 22 jam, 21 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: pelik...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» pelik...

Please Mendaftar To Post


Oleh pelik...

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 12:03


assalamualaikum
da agak lama tak posting topik baru. kali ni hamba nak tanya pendapat ahli sekalian tentang satu perkara. Malaysia menerima hujan 3000ml setahun. tapi yang peliknya Malaysia tetap mengalami krisis air. mengapa air tidak mencukupi di negara malaysia yang indah lagi permai ini. huhu... boleh tak sahabat sekalian yang semuanya bijak belaka ini berikan pendapat tentang perkara ini.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-08-08 13:27


salam..
sefaham saya krisis air berlaku bermaksud air bersih yang boleh digunakan untuk manusia bagi aktiviti harian adalah limited.. memang kita banyak sumber air tapi tak semua air itu boleh digunakan untuk minum terutamanya..lagipun hujan yang turun sekarang mengandungi asid,yelah pencemaran semakin berleluasa berlaku kan sekarang..tengok air laut tak pernah surut malah bongkah ais kat kutub makin mencair tapi Kenapa juga kita mengalami krisis air..yelah air laut org xminum atleast setelah diproses mungkin baru boleh diminum..kalau nak tahu lebih langjut kena lah tanya Syabas or Indah Water or sewaktu dengan nnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 14:43


Pada 05-08-08 13:27 , laili posting:

!!! QUOTE !!!

..yelah air laut org xminum atleast setelah diproses mungkin baru boleh diminum..


di negara2 seperti UEA mereka ada teknologi yang canggih dan mereka adalah antara negara di dunia yang giat memproses air laut untuk dijadikan air minuman bagi menampung keperluan bekalan air untuk masyarakat mereka di sana.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.100726 saat. Lajunya....