Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 74
Ahli: 0
Jumlah: 74




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: sifat semulajadi anda yang sukar diubah...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» sifat semulajadi anda yang sukar diubah...

Please Mendaftar To Post


Oleh sifat semulajadi anda yang sukar diubah...

simple_girlz
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34003
Posting: 19
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 02:27


assalamualaikum...

sekadar nak berkongsi pandangan...apa sifat semulajadi yang ada dalam diri kamu yang kamu rasekn sukar nak ubah...?maksud saya,berubah menjadi lebih baik...

saya seorang yang agak pndiam orangnya...saya pernah terpikir nak improve jadi lebih brsosial sikit dengan org lain...tapi benda tu tak berlaku secara spontan...mybe kerana saya buat secara paksa agaknya...last2 saya yang malu sendiri...kdang2 saya rasa diam tak bertempat pula...padahal pergauln dengan masyarakat tu penting especially lepas saya ada kerjaye nanti...

apa pun...saya terime diri saya ni seadenye sebab disebalik kekurangan tu,ada kelebihn & hikmahnya...hanya Tuhan yang tahu...wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For simple_girlzProfil   Hantar PM kepada simple_girlz   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 02-08-08 11:33


saya kadang-kadang ego dan baran tak tentu pasal.
tak boleh ubah.. memang dari kecik.
tapi rasanya benda ni dipengaruhi dengan siapa yang berada di 'sebelah' kita..
kalau dia paham saya macam tu, dia tak buat lah benda-benda yang menyebabkan saya jadi begitu, insyaAllah tak ada apa-apa hal..

macam simple_girlz juga, kalau yang berada di 'sebelah' itu peramah dan pandai membuatkan simple_girlz bercakap tak ada lah jadi pendiam. betul tak? :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 11:45


1) suka ngusik orang .....kecik-kecik dulu suka usik kawan-kawan ...tapi lah ni usik anak-anak saya .... paling seronok ngusik anak paling kecik sekali...best ooo ...sampai dia meraung-raung dan merajuk ...fuuu seronok...teruknya saya...

2) Pendendam...yang ni bahaya .... kalau marahkan sesorang saya boleh simpan bertahun-tahu lamanya... tapi suatu hari jika datang berkesempatan saya akan luahkan semahu-mahunya...pendendam kah saya ?...memang pendendam rasanya

3) suka tangguh kerja .... last minit baru nak pulun .... saya percaya 'kerja last minit kadang-kadang hasilnya dasyat juga....

4) suka bersembang ...banyak nau idea dalam kepala ... dalam meeting selalu kena sound sebab ajak member sebelah 'sembang'....

hhmmmm...ni lah sifat semulajadi yang sukar di ubah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-08-08 12:25


tidur pada waktu malam,makan masa lapar,mimun masa dahaga dll.semua tu payah nak ubah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 12:58


mudah terlepas cakap... opss rahsia ke?? :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 13:04


Sifat semulajadi saya selain rutin harian suka bergurau dengan kawan-kawan...itu memang susah nak ubah...heheh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 13:12


Pada 02-08-08 02:27 , simple_girlz posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

sekadar nak berkongsi pandangan...apa sifat semulajadi yang ada dalam diri kamu yang kamu rasekn sukar nak ubah...?maksud saya,berubah menjadi lebih baik...

saya seorang yang agak pndiam orangnya...saya pernah terpikir nak improve jadi lebih brsosial sikit dengan org lain...tapi benda tu tak berlaku secara spontan...mybe kerana saya buat secara paksa agaknya...last2 saya yang malu sendiri...kdang2 saya rasa diam tak bertempat pula...padahal pergauln dengan masyarakat tu penting especially lepas saya ada kerjaye nanti...

apa pun...saya terime diri saya ni seadenye sebab disebalik kekurangan tu,ada kelebihn & hikmahnya...hanya Tuhan yang tahu...wallahualam...


samalah kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

simple_girlz
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34003
Posting: 19
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 14:35


betul kata AmreenHakeem tu...org di sebelah saya iaitu kawan-kawan saya,kebykannye peramah2 belaka..kdang2 tu terlebih peramah pun ada...hehe...
Tuhan tu Maha Mengetahui apa yang tersirat dalam hati hambaNya...Dia akan anugerahkn sesuatu yang selayaknye untuk kita dan selalunya brtentangan dengan apa yang kita miliki...mybe untuk saling memenuhi or melengkapi antara satu same lain...kita makhluk Tuhan kan memerlukn antara satu same lain...:)..Renung2kn lah ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For simple_girlzProfil   Hantar PM kepada simple_girlz   Quote dan BalasQuote

ismi_syaz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14542
Posting: 68
Dari: USMkkj

Kedah  


posticon Posting pada: 02-08-08 15:09


salam...

sifat semulajadi yang susah nak saya buangkan ialah saya tak suka bercakap dengan orang...saya lagi suka cakap dengan diri sendiri...cakap seorang-seorang lah...tapi saya bukan mental..just selesa macam ini...cakap dengan orang lain bila perlu saja...

1 lagi,saya suka berjaga malam....kalau hari cuti lagi lah...jadi batman..sebab saya rasa selesa dan tenang nak buat apa saja time ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_syazProfil   Hantar PM kepada ismi_syaz   Quote dan BalasQuote

mazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2008
Ahli No: 34011
Posting: 118
Dari: Bumi Darul Sunnah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 16:00


Lucu, suka melawak, suka mengusik orang & suka senyum serta sengih :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazriProfil   Hantar PM kepada mazri   Pergi ke mazri's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-08-08 18:33


sifat semulajadi yang sukar diubah....

1. tidur awal walau banyak homework dan test...(mendatangkan masalah time nak submit assigment)

2. tengah fikir lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

HAZWANA
Warga Rasmi
Menyertai: 02.03.2004
Ahli No: 7695
Posting: 4
Dari: kotatinggi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 18:58


suka sangat tangguhkan kerja..pernah tak tidur sehari sebab pagi soknye kena hantar report.yang buat jdk teruk boleh nak print saja,ink habis..rasa macam nak menagis.nasib naik supervisor kat tu baik dan dia bagi saya tangguh..rasa malu sangat tapi perangai tu memang dah tak boleh ubah.pernah cuba buat kerja awal tapi at last tertangguh jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAZWANAProfil   Hantar PM kepada HAZWANA   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 20:43


salamun alaik..
ana ini pun kadang-kadang jnis suka buat kerja las minit.hehe..mak suka bsg..lepas itu jenis suka pendam kalau tak puas hati dengan org..bila da tak tahun akhirnya meletup..huhu..ana ini jenis kalau org 2 khianat kat ana,ana akan maafkn org 2 kat mulut..tapi parut kat hati takkan pudar..bukan berdendam tapi da tawar hati untuk rpt semula kalau org 2 sahabat baik sebelum ini..huhu..sikap semulajadi yang payah sekali nak ubah ialah terlalu rumah dengan org yang rpt..tambah-tambah lagi kalau da lama tak jumpa..boleh bercakap sampai 24hours..hehe..

p/s:pernah digelar si mulut murai masa darjah 3..huhu.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 23:03


sifat yang sukar di ubah:-

1.tanguh kerja & buat last minit (especilly buat essay & assigmnet lah)
2.tidur masa kawan-kawan sibuk study untuk exam( walau da sama paper dengan mereka)
3.ehm...... yang lain rahsia lah =>

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 23:12


urm... ada juga sifat semulajadi yang tak dapat diubah... entahlah memang susah nak ubah. tapi, saya malu nak sebut... huhu...

yang pernah berjumpa dan berbicara dengan saya tahulah kut..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Ulfah_AzZahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.07.2008
Ahli No: 34018
Posting: 77
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-08-08 02:50


Salam buat semua:-


         Suka beli banyak buku, kat rumah ada library kecil tapi tak habis baca lagi.......he...he.....he.....

         Selain itu, sensitif bila melihat kezaliman, penderaan dan penindasan kerana.......saya pernah mengalami semuanya semasa kecil lagi.......Dah lah tu, it's personal, tak boleh cerita panjang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ulfah_AzZahraProfil   Hantar PM kepada Ulfah_AzZahra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.105095 saat. Lajunya....