Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air dari gunung, mengalir, berpecah akhirnya bertemu semula di laut
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Lepaskan geram kat sini


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Lepaskan geram kat sini

Please Mendaftar To Post


Oleh Lepaskan geram kat sini

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-08-08 22:36


tak tahulah sesuai tak post kat sini.tak tahu nak letak mana.tengok JU forum ni agak panas,so ana post kat sini...jangan marah.

Tengah geram,bengang?tak tahu nak buat apa.Lepaskan kat sini sambil beristighfar.Pas tu anda akan rasa kepuasannya. :-)


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 11:33


maskara .... tumpang lalu sat no....anda tengah geram jugak ke ??mari kita sengeh sama-sama..

suka, duka, sedih, gembira, geram, seronok, bengang, lega...semuanya adalah nikmat rasa.....manusia mengecap kesempurnaan rasa jika memiliki emosi yang berbeza-beza ... namanya pun manusia.....tak ada lah seronok sepanjang masa......bukankah 'pengalaman rasa manusia' juga ada turun naiknya ???...jadi, jangan susah hati sangat dengan 'kesakitan rasa'...sedangkan banyak lagi perkara yang menghiburkan jiwa ....

Tiadalah Allah jadikan manusia itu ...'tension' sepanjang hidupnya ...seperti maksud dalam surah Al Insyirah ( nama anak perempuan den ni )..." selepas ada kesulitan ada kemudahan ".... so kalau bengang hari ni...hmmm esok ok lah tu...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-08-08 12:36


geramnye asyik kena tipu dek kerajaan sekrang.bila lah nak berubah..kena tipu atas darat kering pulak tyuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 12:53


tengah tak geram...senyum sokmo:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 12:56


Pada 02-08-08 12:36 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

geramnye asyik kena tipu dek kerajaan sekrang.bila lah nak berubah..kena tipu atas darat kering pulak tyuh


bagus jugak ada 'kerajaan yang menipu'... kita akan rasa geram maka kita pun ada 'tolakan' nak turun 'berperang' ... kan jihad jugak tu...

kalaulah kerajaan ini Allah jadikan ' baik segalanya'....hhhmmm....nama pejuang terakhir tu kena tuko jadi ' tak payah berjuang selamanya'....

dah hukum alam kata begitu ..... harap berbahagia lah kita yo.. :-D


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-08-08 18:25


geram sangat kat tv..boikot tengok tv sminggu....lepas ni baru nak tengok balik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 20:51


salamun alaik...
dulu selalu sangat geram dengan staf bwhn ana..banyak suka curi tulang..huhu..sekarang lntakla kat mereka..biarlah mereka jawab sendiri dengan Allah akhirat nanti..
tak elok geram2..nanti kita yang jadi sakit..buat naik darah saja..huhu..

p/s:kadang-kadang tnsion juga dengan patient hypertension..hehe.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-08-08 00:23


Assalamualaikum
geramnya tengok Mercedes Benz B Class warna gold...:hammer: bilalah nak dapat sebijik ni...
P/S : geram macam ni boleh tak... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-08-08 00:39


geram nak cium & cubit pipi baby

** ada sesiapa nak kasi tak? ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-08-08 18:25


geramnya petang tadi kelas tuisyen saya hanya separuh saja pelajar yang hadir...yang lain bagi alasan letih puasa...eeiii...gerrrammmnyer
geram begini patut ka ???... :-o


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-08-08 20:57


assalammualaikum

alamak kak mas_kara.. geram ke saya?
hurm.. tak geram kut.. hihi..
tumpang lalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-08-08 22:53


ramai sungguh nyamuk nak dekat dengan saya..huhu..geramnya.. satu pun tak dapat!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-08-08 23:34


saya geram kat org ramai...Kenapa mereka cakap saya comel?adakah mereka rabun?hahahahahahahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 00:39


geram......tension...marah......hehe...tak apa..sabar...bersabarlah lagi...ada masa juga kesabaran meletup/.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

xeeL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26838
Posting: 105

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 02:07


1. Geram dekat orang yang salahkan PETRONAS sebab harga minyak naik padahal dulu tak pernah pun isi minyak kat PETRONAS......


2. Geram kat orang yang suka komplen dan MARAH KERAJAAN pasal HARGA minyak NAIK padahal harga minyak satu DUNIA naik......


3. Geram kat orang yang suka kutuk pemimpin (tak kisah lah pemimpin kerajaan atau pembangkang) dengan beri gelaran yang berbagai-bagai (e.pergi. MAHAZALIM, FIRAUN, dan sebagainya) dan mengaku diri ISLAM sedangkan islam yang dibawa nabi TAK PERNAH anjur supaya ORANG ISLAM melemparkan kata-kata KESAT pada SESIAPA pun.....


4. Geram pada orang yang suka kutuk proton tak TENTU HALA......


5. Benci pada orang yang suka MENAGUNGKAN kereta jenama asing.... dengan kata lain... KALAU SYARIKAT ASING BUAT SILAP tak apa...... PROTON tak boleh SILAP.... apa ini deh.......


6. Geram pada orang yang suka HIGHLIGHT kesalahan ORANG.....


7. GERAM pada orang yang tak tahu bersyukur.....


8. BENCI pada orang yang berlagak pandai cakap dalam FORUM.... bagi IDEA ikut KEPALA HOTAK SENDIRI... tapi tak kaji aspek keseluruhan....


9. Meluat pada orang yang terlalu taksub kepada sesuatu sehingga hilang rasional berfikir secara kritis dan kreatif... hingga mengagungkan pihak yang ditaksubnya walaupun terang-terang mereka silap.....


10. Benci pada orang lelaki yang pakai seluar pendek.......


11. Geram dan meluat dan ***** pada perempuan yang tidak tutup aurat.......
Betul-betul menyusahkan hidup saya sebagai seorang lelaki bujang..... rasa macam nak lempang saja mereka ini seko-seko... nasib baik islam larang.....


12. Meluat dan bertambah-tambah benci pada perempuan yang MENUTUP AURAT tapi berkepit kesana kemari.. membonceng motosikal dengan lelaki bukan mahram...
YAng si laki ni pun satu hal.... rasa macam nak sepak dua-dua..... nasib baik islam tak bagi.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For xeeLProfil   Hantar PM kepada xeeL   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 09:02


banyaknya yang en.xeel geram.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

putriadam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2008
Ahli No: 34115
Posting: 37
Dari: ums,kota kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 05-08-08 11:44


Pada 05-08-08 02:11 , xeeL posting:

!!! QUOTE !!!

Geram kat orang yang suka kutuk pemimpin (tak kisah lah pemimpin kerajaan atau pembangkang) dengan beri gelaran yang berbagai-bagai (e.pergi. MAHAZALIM, FIRAUN, dan sebagainya) dan mengaku diri ISLAM sedangkan islam yang dibawa nabi TAK PERNAH anjur supaya ORANG ISLAM melemparkan kata-kata KESAT pada SESIAPA pun.....


salam,saya setuju sangat dengan pendapat xeeL

Bookmark and Share

    


  Member Information For putriadamProfil   Hantar PM kepada putriadam   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-08-08 12:19


geram pada org yang berlagak pandai dan buat pandai pada perkara yang dia tak tahu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 05-08-08 12:53


geram pada org yang cakap banyak. tapi 2 kali 5 saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 13:51


Pada 04-08-08 22:53 , zatil_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

ramai sungguh nyamuk nak dekat dengan saya..huhu..geramnya.. satu pun tak dapat!


:-D geram yang ni rasanya baik tak payah lah....penat ooo...sesia saja....spray sheildtox kan ada...ngeh3 (pinjam gelak IM).

Ada tak orang yang geram sebab banyak buat dosa tapi melambat-lambatkan taubat pula...geram yang ni bagus :bye:


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 15:47


geram dengan sesiapa saja yang boleh buat saya geram...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 19:09


sebaik-baik geram adalah dengan bersabar :) hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 19:57


Pada 04-08-08 23:34 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

saya geram kat org ramai...Kenapa mereka cakap saya comel?adakah mereka rabun?hahahahahahahahaha


huhuhu
tesonyum leba eden..... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-08-08 00:31


Pada 05-08-08 13:51 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-08-08 22:53 , zatil_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

ramai sungguh nyamuk nak dekat dengan saya..huhu..geramnya.. satu pun tak dapat!


:-D geram yang ni rasanya baik tak payah lah....penat ooo...sesia saja....spray sheildtox kan ada...ngeh3 (pinjam gelak IM).

Ada tak orang yang geram sebab banyak buat dosa tapi melambat-lambatkan taubat pula...geram yang ni bagus :bye:



tak suka bau spray nyamuk tu, sakit hidung..

p/s...ada agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-08-08 19:39


geram....Kenapa engkau geram....huhu :kelip:


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-08-08 20:50


Pada 03-08-08 00:39 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

geram nak cium & cubit pipi baby

** ada sesiapa nak kasi tak? ;)


kak mar.. pinjam baby rumaisha... :kelip: :kelip:

aah... tak boleh tengok baby tidur... suka kejut... geram sangat tengok baby tidur... iskk geram ini... :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

ImamKhalid
Warga Rasmi
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33784
Posting: 6
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 15:11


Aku tidak berniat untuk memburuk-burukkan sesiapa, sama ada pihak atasan, mahu pun bawahan, mahu pun pihak sahabat handai. Aku cuma ingin melepaskan geram.

Hatiku selalu tertanya, mengapa penjawat awam, terutamanya yang berpangkat pembantu tadbir atau lebih dikenali sebagai kerani, yang biasanya kita berurusan dengan mereka di kaunter, selalu menyakiti hati dan perasaan pelanggannya (rakyat)?

Semalam, seorang pemuda memasuki pejabat agama untuk menghantar gambar berukuran paspot untuk buat kad kahwin. Gambar yang dibawanya tidak dapat diterima, sebab kedudukannya menyerong macam gambar orang kenamaan.

Oleh kerana pemuda itu sukar untuk ke pejabat agama atas faktor jarak, dia meminta izin untuk mengirim gambar lain melalui email.

Kerani kaunter dengan muka berkerut itu menghubungi pihak OMPD (tukang proses kad kahwin) untuk bertanyakan hal tersebut. *OMPD: bahasa pasarnya tukang masuk data dalam komputer lulusan Sijil Rendah Pelajaran (SRP).

“Tak boleh, sebab nak scan!” jawab OMPD tersebut kepada kerani dengan angkuhnya.

Kerani tadi pula membalas keangkuhan itu dengan menjawab kepada pelanggan tadi dengan angkuhnya juga.

“Kalau dalam email, tak boleh nak scan!” katanya lagi.

Alahai bodohnya. Malu aku yang jadi saksi kat belakang ni. Pemuda tadi air mukanya dah lain macam. Macam nak marah pun ada, macam malu pun ada, macam satu penyesalan berkunjung ke pejabat agama pun ada.

Bukankah tujuan scan tu adalah semata-mata untuk dimasukkan ke dalam komputer? Bukankah email itu dah sememangnya berada di dalam komputer? Kan sama tu… Bezanya, ia lebih menjimatkan masa, tenaga, dan minyak (petrol) semua pihak. Hangin aku mendengarnya!

mereka ni nak kata kursus, memang banyak. Hari-hari cerita hal komputer, ICT, teknologi, dan sebagainya. Masing-masing tak padan langsung nak berlagak tunjuk hebat.

Kalau degil nak scan juga (wahai OMPD), print saja lah attachment gambar tu dari email, lepas itu scan balik.

Kalau tak boleh terima kertas A4 biasa, beli glossy paper yang high standard punya tu, Kodak Paper™ ke.

Kemudian print cantik-cantik dan kemudian scan balik untuk dimasukkan ke dalam komputer.

Kata bodoh, marah. Tapi itulah hakikatnya, dah bodoh sombong pulak tu. Geram aku dibuatnya. Sakit hati aku!

Wahai OMPD, masuklah sekolah memandu semula, buat sedikit penyelarasan developmental.

Agak-agak mereka ni bawa kereta, eksiden tak? Eee bahaya nya. Takut aku, teringat kat pemandu drag yang meninggal dunia akibat kemalangan kelmarin.

Ada lagi sambungannya, malas nak tulis kat sini. Aku dah lepaskan geram aku kat blog ni:
http://soleh.net/2008/06/24/Kenapa-kerani-awam-semestinya-begini/


-----------------
ImamKhalid dari Soleh.Net


Bookmark and Share

    


  Member Information For ImamKhalidProfil   Hantar PM kepada ImamKhalid   Pergi ke ImamKhalid's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 20:10


tak geram...
cuma sedih...
kawan baik dah semakin jauh...
sedihnya
cuma mampu tengok dia dr jauh saja
ain...
i miss u so much...

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 21:21


Pada 06-08-08 00:31 , zatil_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-08-08 13:51 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-08-08 22:53 , zatil_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

ramai sungguh nyamuk nak dekat dengan saya..huhu..geramnya.. satu pun tak dapat!


:-D geram yang ni rasanya baik tak payah lah....penat ooo...sesia saja....spray sheildtox kan ada...ngeh3 (pinjam gelak IM).

Ada tak orang yang geram sebab banyak buat dosa tapi melambat-lambatkan taubat pula...geram yang ni bagus :bye:



tak suka bau spray nyamuk tu, sakit hidung..

p/s...ada agaknya..


bagaimana dengan spray serai wangi ??...yang ni tak sakit idung agaknya :-D .... tapi nasihat saya tak payah lah geram kat nyamuk .... lucu nau... :lol:


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

sara_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.11.2006
Ahli No: 27322
Posting: 88
Dari: mesir

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 23:51


Assalamualaikum
ana pula geram tak dapat nak tegur budak-budak zaman sekarang khasnya wanita-wanita yang tak pakai pakaian yang disyara'kan dalam islam.....ketat , jarang dan sebagainya...lemahnya iman ana ..yang ana mampu doa supaya ALLAH beri hidayah pada mereka ni...geram ana geram ana......geram kat diri sendiri ni...bukan kat mereka....mga Allah beri hidayah kat diri ana.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sara_mujahidahProfil   Hantar PM kepada sara_mujahidah   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 11:15


geram nya dah lama sangat tak dapat makan laksa ni....:) yummyyyy...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 23:26


geram sebab tiap-tiap malam ada hiburan, nyanyi, dikir barat :memekak: kat padang ni...sejak si A jadi MB, ish, ish, geramnyeee :hammer:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 09-08-08 01:14


geram dengan celcom broadband, name saja broadband. tapi takle broad sangat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

khumaira_84
Warga Rasmi
Menyertai: 08.08.2008
Ahli No: 34352
Posting: 20
Dari: bumi Allah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-08-08 15:13


geramnya tengok baby2 kat ward ini...heeeeee:-)..nasib baik anak org,Kalau tak dah cubit2 pipi nya yang gebu 2...huhuhuhu;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khumaira_84Profil   Hantar PM kepada khumaira_84   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 23:27


geram pada orang yang cakap saja pandai tapi kerja payah sngguh dia nak buat....
salahkan org pandai...cakap pandai...tapi hampeh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 03:33


Assalamualaikum...

geram kat telefon kawan.. saya dah hantar mesej penting berkali-kali tapi dia cakap tak dapat.. Kenapa agaknya.. tengok report sampai saja.. confius2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 05:13


takutnya nak geram..

boleh tak nak geram kat mak sendiri sebab selalu bertelingkah pendapat dan idea, petua-petua lama dan versi moden.. mak suka anaknya ikut petua lama, tapi anaknya sering bantah sebab petua lama tak ikut zaman..

boleh tak nak geram kat suami sebab suami suruh tinggal kat kampung lama-lama tapi isterinya nak balik rumah awal-awal..

boleh tak nak geram kat sahabat sebab asyik tanya soalan sama, bila nak jumpa, bila nak bagi gambar bayi, bila nak balik KL, bila nak beli buku dan banyak lagi bila..bila..dan Kenapa..Kenapa..

banyaknya nak geram... boleh ke ni? :fikir:

p/s: takut nak geram..sebab risau kalau ALLAH geram kat aku, bagaimana ye sebab asyik merungut dan asyik nak main soal hati.. (sebab geram terdetik dr hati tapi ianya memang sukar nak dielakkan...kan!)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

ALFARABI
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2004
Ahli No: 10497
Posting: 70
Dari: SG PeTa NI --Waa...so great aa.

Kedah  


posticon Posting pada: 20-08-08 07:25


haissss.. Kenapa yang geram2 ni.. adeh2..masalah2


-----------------
call free


Bookmark and Share

    


  Member Information For ALFARABIProfil   Hantar PM kepada ALFARABI   Pergi ke ALFARABI's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 07:52


assalamualaikum...

nak tumpang geramla sikit saja...

geramnyer saya..........

da itu sahaja...

*ps-tak boleh bagitahu Kenapa geram....simpan saja...menjerit sudah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 08:28


ana geram ni...geramnya kat office ni...
WArrggghhh...

da..cukup..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 08:37


gerammmmmmmmmmmmm

ni MAJALAH 3 nya pasal lah ini
siapa suruh buat dokumentari pasal manggis????
kan dah nak makan manggis fresh petik kat pokok!
lain kali nak buat dokumentari begitu buat aa awal awal! ni tak, buat time BUAH DAH habis luruh!
arrgggggghhhhhhhhh!!!!

******syok sebenarnya salah menyalahkan orang lain ni... sampai lupa @ buat-buat lupa salah sendiri & lupa @ buat-buat lupa seolah olah menyalahkan PENENTU taqdir tu sendiri. ihiks!~ ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 08:40


Pada 05-08-08 12:53 , AmrinHakeem posting:

!!! QUOTE !!!

geram pada org yang cakap banyak. tapi 2 kali 5 saja...


hehe.. siapa lah tu ek... :berfikir:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-08-08 23:26


hai tengah geram ni...

kenapalah tv-tv suka sangat siarkan cerita kartun time2 maghrib.kalau yang siarkan tu tv orang putih,bolehlah kita cakap dia nak suruh kita leka tapi yang geramnya tv-tv ni milik org Malaysia yang ketua dia pula orang ISLAM.ni yang makin geram ni!argh...argh...


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 26-08-08 01:45


Pada 07-08-08 15:11 , ImamKhalid posting:

!!! QUOTE !!!

Aku tidak berniat untuk memburuk-burukkan sesiapa, sama ada pihak atasan, mahu pun bawahan, mahu pun pihak sahabat handai. Aku cuma ingin melepaskan geram.

Hatiku selalu tertanya, mengapa penjawat awam, terutamanya yang berpangkat pembantu tadbir atau lebih dikenali sebagai kerani, yang biasanya kita berurusan dengan mereka di kaunter, selalu menyakiti hati dan perasaan pelanggannya (rakyat)?

Semalam, seorang pemuda memasuki pejabat agama untuk menghantar gambar berukuran paspot untuk buat kad kahwin. Gambar yang dibawanya tidak dapat diterima, sebab kedudukannya menyerong macam gambar orang kenamaan.

Oleh kerana pemuda itu sukar untuk ke pejabat agama atas faktor jarak, dia meminta izin untuk mengirim gambar lain melalui email.

Kerani kaunter dengan muka berkerut itu menghubungi pihak OMPD (tukang proses kad kahwin) untuk bertanyakan hal tersebut. *OMPD: bahasa pasarnya tukang masuk data dalam komputer lulusan Sijil Rendah Pelajaran (SRP).

“Tak boleh, sebab nak scan!” jawab OMPD tersebut kepada kerani dengan angkuhnya.

Kerani tadi pula membalas keangkuhan itu dengan menjawab kepada pelanggan tadi dengan angkuhnya juga.

“Kalau dalam email, tak boleh nak scan!” katanya lagi.

Alahai bodohnya. Malu aku yang jadi saksi kat belakang ni. Pemuda tadi air mukanya dah lain macam. Macam nak marah pun ada, macam malu pun ada, macam satu penyesalan berkunjung ke pejabat agama pun ada.

Bukankah tujuan scan tu adalah semata-mata untuk dimasukkan ke dalam komputer? Bukankah email itu dah sememangnya berada di dalam komputer? Kan sama tu… Bezanya, ia lebih menjimatkan masa, tenaga, dan minyak (petrol) semua pihak. Hangin aku mendengarnya!

mereka ni nak kata kursus, memang banyak. Hari-hari cerita hal komputer, ICT, teknologi, dan sebagainya. Masing-masing tak padan langsung nak berlagak tunjuk hebat.

Kalau degil nak scan juga (wahai OMPD), print saja lah attachment gambar tu dari email, lepas itu scan balik.

Kalau tak boleh terima kertas A4 biasa, beli glossy paper yang high standard punya tu, Kodak Paper™ ke.

Kemudian print cantik-cantik dan kemudian scan balik untuk dimasukkan ke dalam komputer.

Kata bodoh, marah. Tapi itulah hakikatnya, dah bodoh sombong pulak tu. Geram aku dibuatnya. Sakit hati aku!

Wahai OMPD, masuklah sekolah memandu semula, buat sedikit penyelarasan developmental.

Agak-agak mereka ni bawa kereta, eksiden tak? Eee bahaya nya. Takut aku, teringat kat pemandu drag yang meninggal dunia akibat kemalangan kelmarin.

Ada lagi sambungannya, malas nak tulis kat sini. Aku dah lepaskan geram aku kat blog ni:
http://soleh.net/2008/06/24/Kenapa-kerani-awam-semestinya-begini/



:-D Assalamualaikum ...minta maaflah...memang geram jugak masa baca ada jugak org macam ni ye..xsangka..nak tergelak pun ada aduhai macam-macam cerita...tu baru sebahagian daripadanya agaknya...sabar sajalah... 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 30-08-08 14:06


geram dengan celcom broadband, name saja broadband. tapi takle broad sangat

betul tu... dah komplen banyak kali macam tu juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-08 15:23


Pada 30-08-08 14:06 , ladylolida_aina posting:

!!! QUOTE !!!

geram dengan celcom broadband, name saja broadband. tapi takle broad sangat

betul tu... dah komplen banyak kali macam tu juga.


huhu betul lah...saya pun ada masalah dengan celcom broadband ini..


-----------------
*Ukhwah itu Indah..*


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-09-08 22:55


eya ke?saya pakai celcom broadband ok saja.kalau kawasan yang pdlman memang kena banyak bersabo.lmbp tapi saya bersyukur juga sebab dapat juga dengan internet,,,teringat kisah masa tak ada internet, nak cari kerja pun susah sebab jauh nak pergi cc..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.132308 saat. Lajunya....