Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
5,000 tahun dulu Confusius berkata, "Belajar!"; 1,500 tahun dahulu ayat Quran pertama ialah, "Baca!"
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 5 hari yang lalu


Kelakar
Topik: mana kita nak lari ni?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» mana kita nak lari ni?

Please Mendaftar To Post


Oleh mana kita nak lari ni?

WinsomeG
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18785
Posting: 37
Dari: Ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 31-07-08 23:24


cerita ni adalah kisah benar saya dengan kawan saya..bukan ciplak-ciplak.tak ada lah kelakar sangat tapi nak share jugak..

satu petang kat asrama..saya tengah berbual dengan seorang coursemate saya ni, Ecah..kat bilik tv kat tingkat 3..tiba-tiba datang lah member kepada roommate kepada coursemate saya tadi dengan tercungap-cungap..rapat lah jugak dengan dia..

Saya: ate kamu terkocoh-kocoh ni dari mana Aina? (pekat lagi loghat perak saya even dah setahun lebih merantau ke pantai timur)

Aina: saya dari bawah tadi kak..tadi ada orang suruh kosongkan blok ni

Ecah: hah Kenapa pulak?

Aina: ada orang nak sembur asap untuk bunuh Aedes kat sini (ala yang pakai mesin, tengah sembur, bunyi bising tu)

Saya: ala biornye saja..semester lepas tengah dia sembo aku dok saja dalam bilik..tengah makan megi mamee slurpp kari berapi lagi. tak ada apa pun

Aina: Betul kak..saya tak tipu..JKPP dah bising kat bawah tu suruh kosongkan blok, lari pergi tempat lain..

Ecah: habis tu.....mana kita nak lari?

dengan bestnya Aina jawab "kita lari setempat saja lah.."

agak lama saya dan Ecah ambil masa untuk tangkap maksud Aina tu..
lepas 10.2 saat baru lah kami ketawa beramai-ramai tanpa segan silu, tanda faham dengan lawak yang dicipta sebentar tadi..ngeh3



:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For WinsomeGProfil   Hantar PM kepada WinsomeG   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 12-08-08 00:51


wah hah hah ha.
entah apa-apa. orang tengah panik sempat buat lawak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 10:46


tengah kelam kabut,sempat lagi tu buat lawak :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 10:47


kadang-kadang lawak yang dicipta secara spontan lebih kelakar tapi orang yang dgrnye kena pantas untuk menangkap maksud dia..kalau tidak jadi macam WinsomeG dengan kawan dia yang ambil masa 10.2 saat untuk paham yang kawan itu buat lawak...hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 12-08-08 10:52


sama-sama kita membanteras nyamuk aedes...
jagailah kebersihan rumah anda...
caiyok-caiyok

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 12:36


Pada 12-08-08 10:47 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

kadang-kadang lawak yang dicipta secara spontan lebih kelakar tapi orang yang dgrnye kena pantas untuk menangkap maksud dia..kalau tidak jadi macam WinsomeG dengan kawan dia yang ambil masa 10.2 saat untuk paham yang kawan itu buat lawak...hehehe..


hehe... betul tu... ;-)


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 12:46


huarrghhhh....windunya zaman memude dulu.... :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-08-08 13:01


Assalamualaikum
boleh tahan jugak...tenang lah tu kononnya... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 12-08-08 13:04


Assalamualaikum...tergelak ana di buatnya...macam-macamlah...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 06:00


:-) Assalamualaikum


Ramai jugak kawan-kawan saya yang jenis buat lawak kering ni..hehhehe..rindu kenangan dulu-dulu... :-D


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 10:45


boleh tahan jugak mike punya lawok ye....
moh kita jumpa daeng untuk belajar pekat perok lagi...hehe..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

nurhati8616
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.07.2008
Ahli No: 34154
Posting: 26
Dari: Bumi Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-08-08 01:53


roomate yang selalu buat lawak macam ni..kalau balik kelas saja ada lah gelak ketawanya..tapi ok juga, dapat ilangkan sikit letih balik dr kelas... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhati8616Profil   Hantar PM kepada nurhati8616   Quote dan BalasQuote

atirazah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2008
Ahli No: 34224
Posting: 80

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-08-08 12:06


huhu kelakar jugak ye..

teringat roomate zaman belajar dulu...asyik terkena saja dengan dia..
selalu buat lawak kering..sampai kadang-kadang tu macam nak marah saja, tapi tak jadi pula..
dah lawak, mesti lah nak gelakkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For atirazahProfil   Hantar PM kepada atirazah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-08-08 12:39


sama kes tapi tak ada istilah lawak,..saya duduk bilik saja layan game...hehee

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nisaulfadhilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2006
Ahli No: 27084
Posting: 207
Dari: irbid

jordan  


posticon Posting pada: 23-08-08 14:41


hahahahhaha..teringat zaman sekolah dulu..ada-ada saja lawaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisaulfadhilahProfil   Hantar PM kepada nisaulfadhilah   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-08-08 23:46


adooii.
malunya gelak seorang seorang.
tak pasal kena kutuk.
cet.

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-08-08 00:26


hehehehe..... teringat pula kat kawan-kawan yang selalu terkna lawak kering ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.100183 saat. Lajunya....