Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-05-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tiada kereta kuda, naiklah kuda; jika tiada kuda, lebih baik berjalan kaki

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 125
Ahli: 0
Jumlah: 125




  Yang Masuk Ke Sini
nasiruddin: 34 hari yang lalu
Kang: 53 hari yang lalu
lidah-penghunus: 55 hari yang lalu
muslimin23: 63 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: selebriti islam


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» selebriti islam

Please Mendaftar To Post


Oleh selebriti islam

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 00:26


haa mari kita kenali selebriti2 islam.selama ni kita hanya kenal selebriti orang2 putih tapi jangan terkejut ada juga orang islam menjadi penyanyi terkenal

Here is a list of famous muslims:

Shohreh Aghdashloo (1952 - ) Academy Award-nominated Iranian-born actress
Dawud Wharnsby Ali - Canadian singer-songwriter, poet
Lewis Arquette - film actor, writer and producer
Art Blakey - American jazz drummer and bandleader
Dave Chappelle - comedian
Ice cuba - actor/rapper
MC Ren - rapper
Gentleman Jack - aka Steve Dunseith, Atlanta's most famous Man About Town
Mustafa Akkad - film director, producer
Everlast - singer-songwriter
lupa Fiasco - Rapper
Freeway - Rapper
Yasmeen Ghauri - supermodel
Jermaine Jackson - singer, bass guitarist
Maz Jobrani - comedian, actor
DJ Khaled - rap DJ
Akon - rapper
Ghostface Killah - rapper
T-Pain - rapper/ &B singer
Rakim - rapper
E.D.I. Mean - rapper Outlawz
Wesley Snipes - actor; became Muslim in college then abandoned the faith three years after graduation
Jawad Jafry - director and creator of Adam's World
Ahmad Jamal - Jazz pianist
Talib Kweli - rapper
Mos Def - rapper, actor
Bizzy Bone - rapper
Flesh-dan-Bone - rapper
Q-Tip - rapper
The .a - rapper, hip-hop producer
Idris Muhammad - Jazz drummer
Mutah Wassin Shabazz Beale (Napoleon) - rapper
Azhar Usman - standup comedian
Beanie Sigel - rapper
Khalil Kain - actor
Yafeu Fula (Yaki Kadafi) - rapper
Iman - supermodel
Brother Ali - rapper
Jaleel White - actor
8 months ago
Source(s):
The song 'Void in my Life'


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 07:57


what the meaning of 'selebriti islam'..???
takkan barat saja..asia tak ada ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 10:42


habis tu takkan kat nak bangga dengan penyanyi islam kat barat tu..kalau semuanya sefikrah yusof islam patut juga lah dibanggakan...hurm,,,fitnah2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Ulfah_AzZahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.07.2008
Ahli No: 34018
Posting: 77
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 11:35


Salam buat semua:-


         Errr.....Iman yang supermodel yang suaminya tu penyanyi rock Barat, itupun masuk list jadi selebriti Islam ke? Dulu semasa sekolah, pernah tengok dia jadi host tv, host supermodel tapi tak nampak pun identitinya tu sebagai orang Islam pun kecuali namanyalah.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ulfah_AzZahraProfil   Hantar PM kepada Ulfah_AzZahra   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 12:28


Pada 30-07-08 10:42 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

habis tu takkan kat nak bangga dengan penyanyi islam kat barat tu..kalau semuanya sefikrah yusof islam patut juga lah dibanggakan...hurm,,,fitnah2..



lain orang lain caranya.mungkin mereka ada cara tersendiri dalam menyebarkan islam.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 12:58


matlamat betul,cara pun kena lah betul.ish3x...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 13:04


Pada 30-07-08 12:58 , mukmin0904 posting:

!!! QUOTE !!!

matlamat betul,cara pun kena lah betul.ish3x...



budaya mereka berbeza dengan kita jadi pendekatan pun berbeza dengan kita


di timur ada cara tersendiri dalam sebarkan islam kan dan di barat mesti ada cara mereka yang tersendiri


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-07-08 13:06


Assalamualaikum
saya terkejut..bukan kerana kagum atau bangga..tapi kerana Islam hanyalah pada nama mereka... :cry: inikah yang kita nak jadikan role model....??baik layan akhil hayy...
P/S : aku bukan mat rempit yang tewas.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 13:12


Pada 30-07-08 13:06 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
saya terkejut..bukan kerana kagum atau bangga..tapi kerana Islam hanyalah pada nama mereka... :cry: inikah yang kita nak jadikan role model....??baik layan akhil hayy...
P/S : aku bukan mat rempit yang tewas.....




Allah takkanlah mereka nak tunjukkan diri secara terang-terangan yang mereka islam.kebanyakan selebriti ni lagi suka merahsiakan status agama tapi menunjukkan keislaman mereka dengan cara lain seperti perbuatan mereka yang tak minum arak,pergi pub atau disko dan etc.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-08-08 23:36


Pada 30-07-08 13:12 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!


Allah takkanlah mereka nak tunjukkan diri secara terang-terangan yang mereka islam.kebanyakan selebriti ni lagi suka merahsiakan status agama tapi menunjukkan keislaman mereka dengan cara lain seperti perbuatan mereka yang tak minum arak,pergi pub atau disko dan etc.



sekadar perbuatan yang general sahaja ke? kalau begitu, yang non-muslim pun ramai jeq yang boleh buat begitu...maaflah, saya tetap tak bersetuju kerana ada cara lain yang jauh lebih sejahtera...lihat sahaja sirah Rasul..itukan tauladan, qudwah hasanah..cuba semak ada tak keperluan┬▓ seperti selebriti ni digunakan dalam kehidupan Rasulullah untuk menyebarkan dan menyampaikan Islam...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 11:11


ya ke macam tu?rasanya tak agaknya.selebriti2 islam di sana lebih banyak libatkan diri dalam perniagaan sebagai kerjaya sampingan.lagi bagus daripada terkinja2 di kelab malam tak tentu arah.


saya menyokong cara ini kerana kurang2nya mereka menjauhkan diri dari perkara yang tak berfaedah.jangan kita expect mereka macam kita kerana budaya mereka tidak sama dengan budaya timur.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 00:58


dan ini lagi senarai mereka yang sudah memeluk islam.hmm besar juga pengaruh2 mereka ni ya

    * Michael Jackson - the "King of Pop," one of the century's most popular entertainers, formally joined the Nation of Islam on 17 Dec. 2003
    * Malcolm tak - early leader of American "Black Muslim"/Nation of Islam movement; later a convert to Sunni Islam

    * Cat Stevens - British rock musician; changed name to Yusuf Islam

    * John Coltrane - prominent jazz saxophonist and composer
    * Art Blakey - American Jazz musician

    * Muhammad Ali - boxer
    * Matthew Saad Muhammad - world champion boxer (formerly Matt Franklin)
    * Dwight Muhammad Qawi - world champion boxer (formerly Dwight Braxton)
    * Eddie Mustapha Muhammad - world champion lightweight boxer (formerly Eddie Gregory)
    * Mustafa Hamsho - boxer
    * Akbar Muhammad - boxer
    * Mike Tyson - boxer
    * Hamdan Chris Eubank - boxer (super middleweight boxing champion)

    * Kareem Abdul-Jabbar - basketball player

    * Queen Noor - American-born queen of Jordan during reign of the late King Hussein I

    * Maryam Jameelah - Jewish American essayist and poet. Formerly Margaret Marcus.

    * Daniel Moore - Anglo-American poet

    * Muhammad Marmaduke (William) Pickthall - author and Quran translator

    * Michael Wolfe - author, journalist (The Hadj: An American's Pilgrimage to Mecca; One Thousand Roads to Mecca: Ten Centuries of Travelers Writing About the Muslim Pilgrimage; ABC Nightline documentary "An American in Mecca")

    * Aminah Assilmi - Denver area broadcast journalist; now director of the International Union of Muslim Women (former Baptist)

    * Pamela Taylor - science fiction author; Publications Officer of the Islamic Writers Alliance and co-chair of the Progressive Muslim Union

    * Jemima Goldsmith - daughter of British billionaire Sir James, who married Imran Khan. Changed name to Haiqa Khan.

    * Mumia Abu-Jamal - journalist, Black Panther, political activist, known for his 1982 conviction and death sentence on charges of a police officer, and for a nationally popular counter-culture campaign to free him

    * John Muhammad and John Malvo - infamous "Beltway Sniper" serial killers who terrorized Washington, D.C. area residents

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-08-08 11:29


Assalamualaikum

Yasmeen Ghauri - supermodel
Iman - supermodel

yang ni patut jadi contoh ke??atas alasan budaya??huh.. :jangan: atas alasan mereka tak kaki clubbing??atas alasan mereka tak berjudi??cara tersendiri dalam menyampaikan Islam??



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-08-08 11:46


Assalamualaikum
saya tak kata bahawa tak ada yang baik, yang dapat menjadi contoh..tapi saya rasa Rashdin kena cek semula setiap inventori dalam ni..saya yakin ada yang baik seperti Cat Steven dan mungkin beberapa yang lain, tapi saya tak rasa semua nama┬▓ ni patut di 'bulk in' kan ke dalam ni kerana ada yang hanya atas nama sahaja Islamnya..tapi tidak atas peribadi, sifat, ibadah dan akhlaknya...tak perlu saya sebut siapa..even 2 'artis' kat atas yang saya sebutkan supermodel tu pun, saya ambil secara random jeq..sebab bila sebut 'supermodel', tak tahu pulak boleh ada supermodel dalam Islam..huhu..jadi better cek dulu list item tu..biarlah nama┬▓ yang ditonjolkan itu betul┬▓ nama yang membawa imej baik terhadap Islam...okies.. :bye:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 11:53


Pada 08-08-08 11:29 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Yasmeen Ghauri - supermodel
Iman - supermodel

yang ni patut jadi contoh ke??atas alasan budaya??huh.. :jangan: atas alasan mereka tak kaki clubbing??atas alasan mereka tak berjudi??cara tersendiri dalam menyampaikan Islam??




tu adalah keraja mereka sebelum memeluk islam bila dah islam tak adalah kerja macam tu


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-08-08 08:06


micheal jackson dah masuk islam rupanya
ana teringat abang dia cakap 5 tahun lepas
yang jacko tu akan masuk islam

-------------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-08-08 11:35


Pada 10-08-08 08:06 , hiddenblade posting:

!!! QUOTE !!!

micheal jackson dah masuk islam rupanya
ana teringat abang dia cakap 5 tahun lepas
yang jacko tu akan masuk islam

-------------------




betul tu,sebab tu dia jual rumah agam dia supaya dapat menambah duit dia yang sedia banyak sampai 10 keturunan pun boleh hidup lagi


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: tawau@iium

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-08-08 12:15


Pada 30-07-08 10:42 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

habis tu takkan kat nak bangga dengan penyanyi islam kat barat tu..kalau semuanya sefikrah yusof islam patut juga lah dibanggakan...hurm,,,fitnah2..


tak ada effect p0n dengar nme mereka itu....
hampeh ada lah...lagi mnjatuhkn nme islam....
isk2...m0ga Allah beri hidayah....


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-08-08 12:38


Pada 10-08-08 12:15 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-07-08 10:42 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

habis tu takkan kat nak bangga dengan penyanyi islam kat barat tu..kalau semuanya sefikrah yusof islam patut juga lah dibanggakan...hurm,,,fitnah2..


tak ada effect p0n dengar nme mereka itu....
hampeh ada lah...lagi mnjatuhkn nme islam....
isk2...m0ga Allah beri hidayah....




kadang-kadang kena tengok juga mesej lagu walaupun rentak dia tu agak extreme.kebanyakannya menentuh isu-isu semasa macam perpaduan,bantahan perang,pencemaran alam sekitar dan etc.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-08-08 14:45


lupa fiasco seorang muslim juga ke???nampak macam tak saja???
Wallahu A'lam......
takut mereka ni macam Khalid Boularouz saja....
the non-practicing muslim

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: tawau@iium

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-08-08 15:42


Pada 10-08-08 12:38 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-08-08 12:15 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-07-08 10:42 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

habis tu takkan kat nak bangga dengan penyanyi islam kat barat tu..kalau semuanya sefikrah yusof islam patut juga lah dibanggakan...hurm,,,fitnah2..


tak ada effect p0n dengar nme mereka itu....
hampeh ada lah...lagi mnjatuhkn nme islam....
isk2...m0ga Allah beri hidayah....




kadang-kadang kena tengok juga mesej lagu walaupun rentak dia tu agak extreme.kebanyakannya menentuh isu-isu semasa macam perpaduan,bantahan perang,pencemaran alam sekitar dan etc.


mungkin ada pada nama yang tak pernah dengar lah k0wt...


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-08-08 17:19


memang kebanyakan macam tu.tak suka menyerlahkan status agama mereka

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 12:58


lagi ada tak sesiapa yang tahu berapa ramai lagi selebriti2 islam bolehlah kongsi di sini

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 13:58


salam...wah ramai jugak ye xsangka saya...nak tau lagi selebriti islam k

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 08:44


Pada 25-08-08 13:58 , ctMarz posting:

!!! QUOTE !!!

salam...wah ramai jugak ye xsangka saya...nak tau lagi selebriti islam k




ok,saya masih mencari dan bila jumpa nanti saya akan postkan di sini.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 26-08-08 10:41


Pada 25-08-08 12:58 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

lagi ada tak sesiapa yang tahu berapa ramai lagi selebriti2 islam bolehlah kongsi di sini


hmm..kalau akon. micheal jackson dengan iman tu boleh kategori selebriti islam yang dibangga2 kan sangat... tak susah nak tambah senarai...


lagi selebriti islam....

-siti nurhaliza
-ziana zain
-anuar zain
-faizal tahir
-ramlah ram

well..kalau rasa artis dari malaysia tak boleh masuk senarai selebriti Islam rashdin ni...ok lah...ni dari luar negara lagi sikit..

-shah rukh khan
-salman khan
-amir khan
-saif ali khan...




:lucu:



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 10:51


Pada 26-08-08 10:41 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-08-08 12:58 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

lagi ada tak sesiapa yang tahu berapa ramai lagi selebriti2 islam bolehlah kongsi di sini


hmm..kalau akon. micheal jackson dengan iman tu boleh kategori selebriti islam yang dibangga2 kan sangat... tak susah nak tambah senarai...


lagi selebriti islam....

-siti nurhaliza
-ziana zain
-anuar zain
-faizal tahir
-ramlah ram

well..kalau rasa artis dari malaysia tak boleh masuk senarai selebriti Islam rashdin ni...ok lah...ni dari luar negara lagi sikit..

-shah rukh khan
-salman khan
-amir khan
-saif ali khan...




:lucu:





hepp,sudah off topic.di sini berbincang tentang selebriti2 islam di negara matahari terbenam :jangan: :jangan:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 10:56


Rashdin, cuba buat analisis sikit untuk selebriti Islam di atas?
Apa justifikasi dan kepentingan dan juga keselariannye ke atas islam?
Bagus juga kita dapat persimpulan dari taburan data di atas.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 26-08-08 12:02


Pada 26-08-08 10:51 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-08-08 10:41 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-08-08 12:58 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

lagi ada tak sesiapa yang tahu berapa ramai lagi selebriti2 islam bolehlah kongsi di sini


hmm..kalau akon. micheal jackson dengan iman tu boleh kategori selebriti islam yang dibangga2 kan sangat... tak susah nak tambah senarai...


lagi selebriti islam....

-siti nurhaliza
-ziana zain
-anuar zain
-faizal tahir
-ramlah ram

well..kalau rasa artis dari malaysia tak boleh masuk senarai selebriti Islam rashdin ni...ok lah...ni dari luar negara lagi sikit..

-shah rukh khan
-salman khan
-amir khan
-saif ali khan...




:lucu:





hepp,sudah off topic.di sini berbincang tentang selebriti2 islam di negara matahari terbenam :jangan: :jangan:



ye ke? tolong quote kejap dari mana datang perkataan kat sini berbincang selebriti matahari terbenam tu???? tak nampak pula perkataan matahari kat atas nun :lucu:

putar alam betul



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 26-08-08 12:03


Pada 30-07-08 00:26 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

haa mari kita kenali selebriti2 islam.selama ni kita hanya kenal selebriti orang2 putih tapi jangan terkejut ada juga orang islam menjadi penyanyi terkenal

Here is a list of famous muslims:

Shohreh Aghdashloo (1952 - ) Academy Award-nominated Iranian-born actress
Dawud Wharnsby Ali - Canadian singer-songwriter, poet
Lewis Arquette - film actor, writer and producer
Art Blakey - American jazz drummer and bandleader
Dave Chappelle - comedian
Ice cuba - actor/rapper
MC Ren - rapper
Gentleman Jack - aka Steve Dunseith, Atlanta's most famous Man About Town
Mustafa Akkad - film director, producer
Everlast - singer-songwriter
lupa Fiasco - Rapper
Freeway - Rapper
Yasmeen Ghauri - supermodel
Jermaine Jackson - singer, bass guitarist
Maz Jobrani - comedian, actor
DJ Khaled - rap DJ
Akon - rapper
Ghostface Killah - rapper
T-Pain - rapper/ &B singer
Rakim - rapper
E.D.I. Mean - rapper Outlawz
Wesley Snipes - actor; became Muslim in college then abandoned the faith three years after graduation
Jawad Jafry - director and creator of Adam's World
Ahmad Jamal - Jazz pianist
Talib Kweli - rapper
Mos Def - rapper, actor
Bizzy Bone - rapper
Flesh-dan-Bone - rapper
Q-Tip - rapper
The .a - rapper, hip-hop producer
Idris Muhammad - Jazz drummer
Mutah Wassin Shabazz Beale (Napoleon) - rapper
Azhar Usman - standup comedian
Beanie Sigel - rapper
Khalil Kain - actor
Yafeu Fula (Yaki Kadafi) - rapper
Iman - supermodel
Brother Ali - rapper
Jaleel White - actor
8 months ago
Source(s):
The song 'Void in my Life'




i dont see any matahari terbenam here.... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 12:15


Pada 26-08-08 12:03 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-07-08 00:26 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

haa mari kita kenali selebriti2 islam.selama ni kita hanya kenal selebriti orang2 putih tapi jangan terkejut ada juga orang islam menjadi penyanyi terkenal

Here is a list of famous muslims:

Shohreh Aghdashloo (1952 - ) Academy Award-nominated Iranian-born actress
Dawud Wharnsby Ali - Canadian singer-songwriter, poet
Lewis Arquette - film actor, writer and producer
Art Blakey - American jazz drummer and bandleader
Dave Chappelle - comedian
Ice cuba - actor/rapper
MC Ren - rapper
Gentleman Jack - aka Steve Dunseith, Atlanta's most famous Man About Town
Mustafa Akkad - film director, producer
Everlast - singer-songwriter
lupa Fiasco - Rapper
Freeway - Rapper
Yasmeen Ghauri - supermodel
Jermaine Jackson - singer, bass guitarist
Maz Jobrani - comedian, actor
DJ Khaled - rap DJ
Akon - rapper
Ghostface Killah - rapper
T-Pain - rapper/ &B singer
Rakim - rapper
E.D.I. Mean - rapper Outlawz
Wesley Snipes - actor; became Muslim in college then abandoned the faith three years after graduation
Jawad Jafry - director and creator of Adam's World
Ahmad Jamal - Jazz pianist
Talib Kweli - rapper
Mos Def - rapper, actor
Bizzy Bone - rapper
Flesh-dan-Bone - rapper
Q-Tip - rapper
The .a - rapper, hip-hop producer
Idris Muhammad - Jazz drummer
Mutah Wassin Shabazz Beale (Napoleon) - rapper
Azhar Usman - standup comedian
Beanie Sigel - rapper
Khalil Kain - actor
Yafeu Fula (Yaki Kadafi) - rapper
Iman - supermodel
Brother Ali - rapper
Jaleel White - actor
8 months ago
Source(s):
The song 'Void in my Life'




i dont see any matahari terbenam here.... :sopan:




ooo perli nampak ek?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 26-08-08 12:23


Pada 08-08-08 11:53 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-08-08 11:29 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Yasmeen Ghauri - supermodel
Iman - supermodel

yang ni patut jadi contoh ke??atas alasan budaya??huh.. :jangan: atas alasan mereka tak kaki clubbing??atas alasan mereka tak berjudi??cara tersendiri dalam menyampaikan Islam??




tu adalah keraja mereka sebelum memeluk islam bila dah islam tak adalah kerja macam tu



janganla macam ni... kang saya kena tuduh menyerang peribadi pulak....
awak sedang beri fakta yang salah....

siapa kata iman jadi model sebelum peluk Islam?????

Iman atau nama penuhnya, Iman Mohamed Abdulmajid (english) atau dalam bahasa somalia , Iimaan Maxamed Cabdimajiid.. telah dilahirkan dalam keluarga yang memang Islam dan diIslamkan sejak dari lahir...
ayahnya seorang african diplomat...dan seorang MUSLIM

belajar di high school kat mesir.. dan kemudian ke kenya.. universiti nairobi..

kemudian berkahwin dengan American basketball player Spencer Haywood yang bukan islam dan kemudiannya bercerai dan berkahwin kali kedua dengan David Bowie juga bukan Islam...

dan kini menjadi CEO syarikat cosmetic jenamanya sendiri...

http://www.imancosmetics.com/aboutiman/


**jawapan soalan dia atas.. bukan perli... tapi meminta BUKTI



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 12:35


Pada 26-08-08 12:23 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-08-08 11:53 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-08-08 11:29 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Yasmeen Ghauri - supermodel
Iman - supermodel

yang ni patut jadi contoh ke??atas alasan budaya??huh.. :jangan: atas alasan mereka tak kaki clubbing??atas alasan mereka tak berjudi??cara tersendiri dalam menyampaikan Islam??




tu adalah keraja mereka sebelum memeluk islam bila dah islam tak adalah kerja macam tu



janganla macam ni... kang saya kena tuduh menyerang peribadi pulak....
awak sedang beri fakta yang salah....

siapa kata iman jadi model sebelum peluk Islam?????

Iman atau nama penuhnya, Iman Mohamed Abdulmajid (english) atau dalam bahasa somalia , Iimaan Maxamed Cabdimajiid.. telah dilahirkan dalam keluarga yang memang Islam dan diIslamkan sejak dari lahir...
ayahnya seorang african diplomat...dan seorang MUSLIM

belajar di high school kat mesir.. dan kemudian ke kenya.. universiti nairobi..

kemudian berkahwin dengan American basketball player Spencer Haywood yang bukan islam dan kemudiannya bercerai dan berkahwin kali kedua dengan David Bowie juga bukan Islam...

dan kini menjadi CEO syarikat cosmetic jenamanya sendiri...

http://www.imancosmetics.com/aboutiman/


**jawapan soalan dia atas.. bukan perli... tapi meminta BUKTI




maaflah,saya terlalu banyak sangat info tu yang ada salah tu.tapi kalau T Pain tu memang islam.nama islam dia Fahim Najm


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 26-08-08 12:57


ya T pain atau nama Islam nya Faheem Najm.. dia Islam setelah dilahirkan dalam keluarga Islam..di Florida.. Shasheem and Aliyah najm ada lah mak ayah dia....

setakat tahun ni...
copy paste from here...
http://en.wikipedia.org/wiki/T-Pain

So far in 2008, T-Pain and his label mata Tay Dizm have been featured on Dolla's "Who the F*** is That?" and 2 Pistols' "She Got It". T-Pain has also appeared on Rick Ross's "The Boss", Lil Mama's "Shawty Get Loose" with Chris Brown, Mariah Carey's "Migrate", and DJ Khaled's "Go Hard" with Kanye West in DJ Khaled's new album, "We Global". He has featured songs on the Step Up 2 The Streets soundtrack which included "Church", "Low" (with Flo Rida) and wrote "Lives in the Da Club" by Sophia Fresh featuring Jay Lyriq.

He recently finished working with Ciara, He produced some of her New Album "Fantasy Ride" due out December 2008. He also produced her first single called "Go Girl", he is also featured on the song as well.


ni salah satu video klip t pain yang saya rasa kurang gambar2 wanita separuh bogel..bagi sesiapa yang nak tahu wajah tpain..
mamat yang rambut panjang yang terkinja2 dengan cermin mata gelap tu adalah tpain..

http://www.youtube.com/watch?v=WhFmDMYyLQk

minta maaf... saya sedikit pun tidak bangga dengan t pain ni..malah rasa nak katok saja :hammer:



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 650
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 13:43


selebiriti islam..???
nama saja islam...tapi masing-masing punya attitude boleh buang dalam tong sampah...
lagi elok jangan agama lain tau yang selebriti2 yang hampeh ni islam..buat malu agama kita saja..

ana sikit pun tak bangga..geram lagi ada...
kalau macam sami yusuf tu tak apa juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 16:11


tak semua juga.malcolm tak,mohamad ali,mike tyson,Tupac shakur(meninggal selepas ditembak)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 26-08-08 17:18


Pada 26-08-08 16:11 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tak semua juga.malcolm tak,mohamad ali,mike tyson,Tupac shakur(meninggal selepas ditembak)


haa..jadi sila senaraikan yang baik untuk dijadikan role model atau tauladan sahaja boleh tak? tolong buang nama2 yang menjengkelkan tu....

tapi.....

tupac shakur yang penuh tattoo ni ke yang rashdin maksudkan?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/4a/2Pac2.jpg
yang masuk penjara kerana kesalahan seksual?
yang lirik lagunya penuh unsur keganasan, dadah, racist, dan penderaan?


mohamad ali pun..hmm.. rasa tak best pulak mengumpulkan keaiban org...yang tak pernah kaco kita pun..hehehe..



malcom mana yang dikata tak tu? cuba baca post saudara daeng di atas yang meminta penghuraian tu...analisa dan hurai supaya baru semua faham kebaikan2 yang ada bersandarkan Islam..



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 26-08-08 17:20


Pada 26-08-08 10:56 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Rashdin, cuba buat analisis sikit untuk selebriti Islam di atas?
Apa justifikasi dan kepentingan dan juga keselariannye ke atas islam?
Bagus juga kita dapat persimpulan dari taburan data di atas.


take note bout this sedara...



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 08:40


Pada 30-07-08 13:06 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
saya terkejut..bukan kerana kagum atau bangga..tapi kerana Islam hanyalah pada nama mereka... :cry: inikah yang kita nak jadikan role model....??baik layan akhil hayy...
P/S : aku bukan mat rempit yang tewas.....



Saya sependapat dengan antum. Ciri-ciri mereka yang hendak dijadikan contoh (role model) dalam hidup hendaknya mereka yang memiliki syaksiyah Islam. Iaitu mereka yang telah berjaya menjadikan akidah Islam sebagai dasar kepad pola berfikir dan bertingkah-laku dalam kehidupan.

Malangnya ramai di antara kita menjadikan barat sebagai kayu-ukur dalam menentukan ciri-ciri role model mereka.

p/s. Aku bukan politikus yang songsang... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 25-10-08 12:58


hmm,dah lama tak tengok topik ni.mari senaraikan lagi selebriti2 islam dari negara di hemisfera utara/negara2 barat yang mahsyur.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 25-10-08 13:01


.

ok ada lagi......DJ khaled


Khaled Khaled (born in New Orleans, Louisiana), better known by his stage name DJ Khaled is a DJ, producer, and radio personality for the South Florida radio station WEDR 99 Jamz. He is also member of the hip hop group Terror Squad.


Albums

    * 2006: Listennn... the Album
    * 2007: We the Best
    * 2008: We Global

Awards

    * BET Awards
         o 2008, Best Collaboration ("I'm So Hood ") with Young Jeezy, Ludacris, Busta Rhymes, Big Boi, Lil Wayne, Fat Joe, Birdman, & Rick Ross

    * BET Hip Hop Awards
         o 2008, DJ of the Year
         o 2008, MVP of the Year
         o 2008, Hustler of the Year
         o 2008, Best Hip-Hop Collabo ("I'm So Hood ") with Young Jeezy, Ludacris, Busta Rhymes, Big Boi, Lil Wayne, Fat Joe, Birdman, & Rick Ross
         o 2007, People's Choice Award ("We Takin' Over") with Akon, T.I., Rick Ross, Fat Joe, Birdman, & Lil Wayne
         o 2007, Best Hip-Hop Collabo ("We Takin' Over") with Akon, T.I., Rick Ross, Fat Joe, Birdman, & Lil Wayne

    * Ozone Awards
         o 2008, DJ of the Year
         o 2007, Best Video ("We Takin' Over") with Akon, T.I., Rick Ross, Fat Joe, Birdman, & Lil Wayne
         o 2007, Best Radio DJ

http://en.wikipedia.org/wiki/DJ_Khaled


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.135182 saat. Lajunya....