Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 75
Ahli: 0
Jumlah: 75




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: JK SUKAN DAN RIADAH - FUTSAL. JOOMMM!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» JK SUKAN DAN RIADAH - FUTSAL. JOOMMM!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh JK SUKAN DAN RIADAH - FUTSAL. JOOMMM!!!

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 11:48


Asssalamualaikum semua.... Alhamdulillah.. Setelah mendapat izin dari Majlis Tertinggi(MT) kita, just read
the detail laaahh... HHEEHHEE...

Nama Program: JK SUKAN DAN RIADAH - FUTSAL (Muslimin only)
Slogan: "SIHAT BERSUKAN, SEMANGAT BERUKHWAH"
Tempat : Sports Barn Futsal Center, Lot 5, Lorong 19/1A, Petaling Jaya
(peta ke lokasi dan gelangang dilampirkan)
Tarikh: 10 OGOS 2008

------------------------------------------------------------------------------------
Kandungan Program / Aturcara:
1. 10.00am -10.30am:
Berkumpul di lokasi (Sports Barn Futsal Center)

2. 10.30am - 11.00am:
Sesi ta'aruf / suai kenal.

3. 11.00am - 1.00pm:
Mula permainan futsal dan bertukar pemain pada separuh masa.
Permainan akan berlangsung selama dua jam sekiranya peserta adalah dalam lingkungan
21-30 orang muslimin, dan sejam sekiranya peserta adalah dalam lingkungan 15-20
orang muslimin.

4. 1.00pm - 2.00pm:
Salin baju, bersihkan diri dan solat Zohor.

5. 2.00pm - 3. 00pm:
Bersurai.
-------------------------------------------------------------------------------------




Pengangkutan awam: Dari Stesen Putra LRT Universiti, boleh menaiki teksi dengan
bayaran paling mahal pun, kira-kira RM10.00. Sekiranya naik dalam 3-4 orang, seorang
mungkin hanya perlu membayar RM3.00 seorang dari Stesen Putra LRT Universiti.

p/s: Saya sendiri sanggup ambil semua seorang demi seorang with
my Yamaha Lagenda... HHHEEHE... Kepada yang ada kereta pun, boleh tolong
ambil yang lain-lain di Stesen Putra LRT Universiti... Dekat sahaja dengan UM... HHIIHHIIEE...
Dan sesiapa yang ada rakan-rakan di UM, siap bllleeyy
tidur bermalam di hostel kami... HHIIEE...

-Sekian, jemput.. jemput... -



Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-07-08 14:26


Assalamualaikum
macam best jeq kalau join ni..tapi..hmm... :berfikir:
Kenapa tak tunjuk daripada main trunking road...Federal Highway?saya pun tak tahu kat mana ni... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 25-07-08 20:19


muslimat tak ada ke ? :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 20:26


Pada 25-07-08 20:19 , AmrinHakeem posting:

!!! QUOTE !!!

muslimat tak ada ke ? :P


untuk muslimin sahaja....^_^....


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 20:45


Selamat berfutsal.. :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 21:12


salam...
yeahh... owl bakal menggegarkan court futsal..
haa.. sepak..jangan tak sepak..hihihi

amrin.. muslimat kita main golf..yeah..
nanti ana plan kita main golf..
di mana.. tungguu..


kepada team ukhwah.com..
antum boleh promote dalam halaqah.net.
kelab teman inteam.. iluvislam dll...
boleh buat match lah..

ana support dari jauh..
go..go...team Ukhwah.com ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 25-07-08 21:21


Pada 25-07-08 21:12 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

amrin.. muslimat kita main golf..yeah..


golf? siapa yang reti maen golf ni muslimat? huu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

ana_saleh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 32794
Posting: 38
Dari: cheras

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 22:29


free ke? orang luar boleh dijemput ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_salehProfil   Hantar PM kepada ana_saleh   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 23:10


Pada 25-07-08 21:21 , AmrinHakeem posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-07-08 21:12 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

amrin.. muslimat kita main golf..yeah..


golf? siapa yang reti maen golf ni muslimat? huu..


a'a lah... pandai ke main golf...... :berfikir: :berfikir: agaknya-agaknya boleh kutip bola golf juga.... huhuh... sory ye muslimat... just gurau... jangan marah......


-----------------
"Permata Idaman, Mutiara Syurga........"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 23:37


Assalamualaikum...

hehe...akhirnya....
akhi shafik telah memulakan rentaknya..

alhamdulillah.... first JK yang diconduct oleh akhi shafik...

moh lah kita, bersukan....

muslimin sahaja ye.... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-07-08 08:15


jk dari kelab sukan dan riadah yang sememangnya dinantikan...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-08 13:34


huhuhuhuhu...maybe xjoint agaknya....kalau pergi ana bagitahu..apa-apa pun kat enjoy.....ngeh3x..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-07-08 10:48


Alhamdulillah JK kategori Sukan terbaru yang bakal diadakan...

Tahniah Owl_UM ....semoga dapat bermain nanti. Prof ada dengar ada seorang saudara-marah pemain import dari Chelsea, penyerang dari Jerman, Micheal Ballack...

Namanya Tauke Balak.....huhuhu..

Kena check tarikh tu ada program ke tidak. Kalau tak ada nak join juga.






hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-07-08 11:47


ana blek kampung....xble j0in...m0ge2 berjalan lancar...
selamat berfutsal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-07-08 15:24


menarik tu..nampaknya ana kena training lah dari sekarang..hehehe....
dah lama tak turun padang....tak tau lah boleh go on ke tak...erm,kena tengok jadual dulu lah..takut ada urusan...................

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-07-08 16:45


Asssalamualaikum semua... Pekhabaaarr... Maaf lama tak posting dalam niieehh..
Busy yang terlampau amat... Niiee pun saya di office niiiee... EERRMM...
Hiisss!!! Manalaaah jejaka-jejaka ukhwah niiee.. Bila sembang bola lebaaat jeerr
manjang. Bila diajak main semua pakat senyap... Manaaa laahhh Daeng Torres
niieee, Sayatetap Gomes, Mujahid Maldini, Prof Fernando Meira, mohamad
Lehmann, Khalifah Altintop niieee..?? Busy eeekkk?? Addooii... Kalau makin
ramai main, makin beesss!!! Cepaaatt laah confirm... Sapa naakk main niii??
Addduuiii llaaahh... Ibnu van Nistelrooy pun daaahh hilaanngg?? HHHeee...
HHeee....


p/s: Lucu jeeekk....HHeee...

Ajaklaah sapa yang nak diajak pun... Bapak kee.. Pak sedara
kee... Kawan kee... Abang adik kee.... Roomate ke..
Housmate... Tak mengapa... Cepaatt!! Cepatt!! Nak booking
sejam ke dua jam niiee.. Im waiting for the player numbers...
Setakat 10-15 orang sejam pun daahh cukup... Tapi if dah
mencecah 20-25 orang... I book two hours court... Confirm lah
wweeiihh... Sejam pun daahh berapa daaahhh the price...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 12:30


untuk muslimat tak ada ke?? nak juga join futsal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 12:34


by: qudwah

!!! QUOTE !!!

untuk muslimat tak ada ke?? nak juga join futsal...

UUIIKKSS!!! EERR... Kalau setakat naakk tempah court, saya boleh
tolong... Yang lain-lain, EERR... Kak Shida, ada MT Sukan dan Riadah untuk
muslimat plaaakk taakk?? HHEEHHEE....

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 12:36


http://www.bharian.com.my
MALAYSIA VS CHELSEA - ENGLAND CLUB
HHEHHHHEEE....


TIADA yang luar biasa, tiada juga detik kejutan terjelma ketika kesebelasan
negara sekadar berjaya mengekalkan kekalahan kepada angka layak
dihormati apabila kecundang 0-2 kepada gergasi bola sepak Inggeris,
Chelsea dalam aksi persahabatan di Stadium Shah Alam, malam tadi.

Kesungguhan dan kegigihan memang ada, ketika jurang dan beza
bagaimanapun tampak ketara untuk kelab naib juara Liga Perdana Inggeris
itu mudah melengkapkan misi melakar kemenangan ketiga sebagai menutup
rekod sempurna jelajah Asia mereka.

Namun, entah dari mana, Malaysia menjumpai riak kesungguhan untuk lebih
awal menggugat. Mohd Amirulhadi Zainal meloloskan diri di sebelah kiri
hanya dua minit selepas aksi bermula untuk meluru ke kawasan penalti lawan.
Sayangnya, rembatan leret sekadar sipi diperhatikan Petr Cech.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-07-08 12:46


Assalamualaikum
uhuk..sayatetapgomes kata dia ada latihan dengan pasukan portugal menentang sepanyol, perlawanan persahabatan menjelang piala dunia 2010 di afrika selatan... :sopan:
P/S : not confirmed yet...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 12:55


wahh.. semoga berjaya sahabat2ku...
tendang bola elok-elok...:sopan:

p/s:muslimat nak buat riadhah apa ek.. main dam nak... :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 12:59


ramai ke yang join futsal ni?    ana tak pat join... kaki bangku.. sepak bola pun senget.... bukan apa, takut tersepak kaki juga... sia-sia juga... huhuhuhuhuhuhuhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 16:17


by: alam_barzakh

!!! QUOTE !!!


ramai ke yang join futsal ni?    ana tak pat join... kaki bangku.. sepak bola pun
senget.... bukan apa, takut tersepak kaki juga... sia-sia juga...
huhuhuhuhuhuhuhuhuhu

EERRMM... Yaa Mr alam_barzakh... Saya tahu sesetengah orang tuuee tak
minat, and tak pandai main bola or futsal... Tapi... Dont you wannnaa give a
try? At least, one or two kicks? Lama-lama pandai laaahh.... Tak kisah laahh
kaki bangku kaa... kaki ayam kaa... Cakar ayam kaaa... Nanti lama-lama jadi
laaahh ayam tambatan.... Addduuuhh!! Come on!! Give a try!! Takkaannlaah
selama-lamanya nak malu-malu ayam... HHIIISSS!! HIISS!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-08-08 12:58


salam alaik..
mendung saja topik ni..
mana pergi hero-hero ni.

bila musim euro..musim epl..dll..
bukan main gah saja kecek.. spoke out..
bila ajak main bola... batang hidung pun tak nampak ni..??

owl_UM.. state the fees...
then.. team lain tak ada ke?
promote lah dalam halaqah.net..
KTI.. iluvislam.dll..

em.. apa kah kisah jk futsal seterusnya..
ss menanti.. dan menanti ni.. ("_)

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 11:12


Asssalamualaikum... EERRMM... Saya daahh book court daah...
And also promoted in halaqah.net daaahh... Huurrmm.. Kalau tak
ramai, saya ajak semua member2 bebudak UM nanti... HHHEE...
Kita orang plaak yang ber-JK nanti... Jangan marah plaakk..
HHEEE... Memandangkan jejaka-jejaka
ukhwah tidak ramai yang minat bermain bola, dan mungkin hanya
lebih suka menonton... Dont like to play rough-rough eekk....
ADDDOOII... Okaylaah. Mungkin ramai yang tidak gemar aktiviti
lasak niiee.. Nanti kita main yang lembut2 skeeet macam
bolinglaaahh... Tak kena slide macam bola, tak kasar macam
bola, tiada jatuh2 dan foul2... dan tak lasak sangat...
Mungkin bukan semua orang minat / boleh bermain bola...
Tapi.. moohh leeerr mencuba... Ehheeehh....

p/s: Bayaran untuk JK ini... RM10.00 seorang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 11:26


UPPSS!! Sebelum terlupa... Sila announce di sini siapa yang nak hadir...
Takut nanti terkurang atau terlebih ramai, susah pula... HHee... State your
name laaahh... Sekian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 14:30


Pada 04-08-08 12:58 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..
mendung saja topik ni..
mana pergi hero-hero ni.

bila musim euro..musim epl..dll..
bukan main gah saja kecek.. spoke out..
bila ajak main bola... batang hidung pun tak nampak ni..??

owl_UM.. state the fees...
then.. team lain tak ada ke?
promote lah dalam halaqah.net..
KTI.. iluvislam.dll..

em.. apa kah kisah jk futsal seterusnya..
ss menanti.. dan menanti ni.. ("_)



a ah lah kak ss..mendung juga..ana minta maaf banyak-banyak sebab tak menyertai agaknya jk futsal ni...sebab clash dengan hari karnival kompleks kjiranan kat putrajaya...
so owl,,,sabar saja,,,,ada yang trun nanti 2.....macam ana time euro ke,,,epl ke,,worldcup ke,,,memang xlyn,,memang tak minat bola,,,pergi ajak adik ana 2 main,,dia minat futsal2 ni,,tapi muslimat lah,,,

nak tanya sikit,,,sebelum ni ada buat jk sukan ke?
maybe team ukhwah bminat kepada jk yang bkonsepkan kegiatan amal,pergi karnival2(pesta buku),,dll....maybe itu yang boleh menarik minatr mereka agaknya,,,tapi tak apa lah,,,,mendung belum brerti hari akan hujan kan kak ss,,,mntau ada angin kuat mnolak awn mendung,,,cerah semula....insyaALLAH....


p/s;borak2 ana dengan bbrapa muslimin ikhwah.....lebih best bowling dr futsal...



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-08-08 12:58


Pada 25-07-08 21:12 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!




amrin.. muslimat kita main golf..yeah..
nanti ana plan kita main golf..
di mana.. tungguu..




saya sokong!! :welcome:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-08-08 14:12


.. saya yang lembut ni boleh "join" ke saudara owl :kelip::malu:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-08-08 20:38


Pada 25-07-08 21:21 , AmrinHakeem posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-07-08 21:12 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

amrin.. muslimat kita main golf..yeah..


golf? siapa yang reti maen golf ni muslimat? huu..


salamun alaik..
hmm golf?rasanya kayu golf pun tak larat kut nak pegang..hehe..berat 2..main badminton ok kut?tak pun netball ke?mana-mana sukan yang sesuai untuk muslimat..


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-08-08 23:39


nurzatul..hehe..
dont wori. ni golf besttt..
bukan lah macam yang dalam tv tu..hehe..
yang simple-simple saja..;)

tunggu ye.. dengan email dr mrs tiger..hehe..
ups.. bukan pemburu harimau ye..
mrs tiger woods..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-08-08 18:53


insyaAllah.esok kita jumpa disana...

p/s
tapi owl kena jemput lah kat stesen lrt ek....
jalan area situ kurang arif lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 08:42


Yaa... Terima kasih abangku khalifah... Terima kasih banyak-banyak...
HHEEHHEEE.... Saya terharu abang sanggup datang semalam walaupun demam tak baik
lagi... Mesti tidur lama lepas balik tu kaann...? EHEEHH...

Khalifah (CIMB Raja Chulan Team) vs Owl (UM Team)...
Seri tanpa jaringan... HHHUUUHHUUEE....
Dan terima kasih juga menemani saya makan roti canai....
Sedap....

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 12:38


:) nak cakap apa ye.. nak tergelak pun tak boleh.. nak bersimpati pun, ragu-ragu juga..

Tak apalah.. nanti ada masa kelak, main lagi ye owl.. takpun, biar team CIMB betul-betul lawan team UM.. mesti lagi gempak kan!

p/s: Saya kekal jadi penonton dan tukang bawa air.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 14:43


Alhamdulillah... bejaya jugak jk ni. memula aku ingat nak buat macam JK U5 dulu. Main datang saja. Tapi tak jadi sebab ada perkara yang lebih penting.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 10:08


Minta maaf prof pada adikku Owl....
Sebab tidak dapat hadir ikut JK Futsal...kebetulan tarikh 9-10 Ogos...prof ada terlibat PBC..anjuran HPA sebagai Fasi..

Ada cakap AswardHafiz ..katanya dah lama tak join lagi JK UKhwah ...rindu..

Dan pada tarikh 11 Ogos dan 13 Ogos....tarikh prof ambik exam perkhidmatan juruteknik....

p/s: Ada masa buat lagi....ye? Mana tahu kali tu dapat join,kan?...kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-08-08 14:03


Assalamualaikum
maaf tak dapat menghadirkan diri...beraksi dengan pasukan sepanyol..ni kan olimpik sekarang ni... :sopan:

P/S : tahniah kerana tetap berjaya mengajurkan walaupun ada halangan :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 14:20


by: sayatetapsaya

!!! QUOTE !!!


maaf tak dapat menghadirkan diri...beraksi dengan pasukan sepanyol..
ni kan olimpik sekarang ni... :sopan:
P/S : tahniah kerana tetap berjaya mengajurkan walaupun ada halangan
:welcome:


Its fine... Not a big deal... HHEHHEE... EERRMM.. I just wondering, what type
of games that the ukhwah's guy love to play. I already embedded in my mind that
football or futsal might be too rough or too hard for you all (kaki study dan
kaki depan PC kooott semua niiee.... HHEEHHEE... Just joke). So if you all (semuaaa,
muslimin, muslimat) dont mind, could you please state and vote (its fine if you
dont want to vote), which games or what type of games that you love or prefer so
next time, the MT can manage it for you all properly...
Its fine if you want to
state or vote for rugby, chess, golf, dam haji, or something that....
MUCH MORE TRADITIONAL such as baling selipar, galah panjang or layang-layang.
STATE IT!!! PLEASE...!!!! Sekian, terima kasih.

p/s: Permintaan ini berbentuk questionnaire secara random untuk research bagi
kegemaran warga ukhwah.com yang mungkin sangat-sangat educated dan asssyyiikk
menghadap buku atau depan PC sahaja... HHHEEEEE.... Jangan malu-malu. Cakap
sahaja game yang anda suka... Niiee minta tolong niiee.. Please.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 16:15


Assalamualaikum...

pertamanya... ana nak minta maaf lah pada akhi shafik (Owl_UM) sebab tak boleh datang ke JK hari itu.

memang ana ada hal yang tak boleh nak dielakkan.

memang diakui, sukan futsal agak berat kalau nak dibandingkan dengan bola sepak biasa. :-D

tapi.. boleh saja sebenarnya.

*seperti yang akhi kata tu, lebih baik kita buat survey berkenaan sukan yang ahli-ahli ukhwah ni minat. 8-) . mungkin dengan itu, kehadiran untuk JK berkenaan akan bertambah. (insyaALLAH...)


wassalam....


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 16:20


]

!!! QUOTE !!!


p/s: Permintaan ini berbentuk questionnaire secara random untuk research bagi
kegemaran warga ukhwah.com yang mungkin sangat-sangat educated dan asssyyiikk
menghadap buku atau depan PC sahaja... HHHEEEEE.... Jangan malu-malu. Cakap
sahaja game yang anda suka... Niiee minta tolong niiee.. Please.

!!! QUOTE !!!




ana paling suka boling.....mlm pas ana pergi jk konvo hari tu,,pergi main boling,,,sampai 6 frame,...puas hati...



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 12-08-08 18:52


!!! QUOTE !!!

So if you all (semuaaa,
muslimin, muslimat) dont mind, could you please state and vote (its fine if you
dont want to vote), which games or what type of games that you love or prefer so
next time, the MT can manage it for you all properly...
Its fine if you want to
state or vote for rugby, chess, golf, dam haji, or something that....
MUCH MORE TRADITIONAL such as baling selipar, galah panjang or layang-layang.
STATE IT!!! PLEASE...!!!! Sekian, terima kasih.



err Kalau muslimat nak cadangakan bola jaring lah
bertahun tahun da tak main bola jaring..huhu..:roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 09:47


seronok betul ya kita main tempoh hari ya shafiq....
ingatkan nak ajak sekali pekerja kat kedai mamak tu main sekali...
masalahnya mereka kerja syif pula,,,,kwangkwangkwang...

plan nak ajak shafiq main badminton......
tapi tak tahulah ada sambutan ke tidak...

tapi kalau kehadiran macam hari tu pun tak mengapa...
masih boleh diteruskan....sebab badminton hanya perlu sekurang2nya 2 orang sahaja.....

kalau lepas ini hambar juga....tak perlu lah ada AJK sukan agaknya.....

mana lah tahu,ramai yang tak suka sukan realiti,lebih suka sukan depan pc....

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 10:08


Pada 12-08-08 18:52 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!


err Kalau muslimat nak cadangakan bola jaring lah
bertahun tahun da tak main bola jaring..huhu..:roll:


tak minat lah bola jaring... saya vote untuk bowling. :)

sitishairah pun vote bowling. hari tu kami dah bincang.. :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 14:47


salam alaik..
ehehehe.. cOngrates untuk adikku shafiq !! yeah. well done..
maaaf.. kak tak dapat p.. ada program.. lagipun memang untuk muslimin kan..ehehe..

ha.. eira nak buat bowl.. ok.. on.. nanti deala the date..etc..hehee..
golf akan menyusul..untuk muslimat saja.. nanti ss bagitahu bila..di mana.. dll..

team sukan kena aktif lepas ni.. ss cabar ni!!
mohamad..owl.. organize lagi lah ye..
badmiinton..congkak ke..dam.. galah panjang..hehhe..
skuasy.. tenis.. basket ball.. boleh buat di rumah anak yatim ke..
tak pun jemput lah mereka ke mana-mana tempat..

banyak saja program boleh pikiaq..
yeah..badan sihat..otak cergas..tak lah senget sebelah..ehehe.

majulah SUkan untuk Ukhwah.com ;)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 21:45


Pada 16-08-08 10:08 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-08-08 18:52 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!


err Kalau muslimat nak cadangakan bola jaring lah
bertahun tahun da tak main bola jaring..huhu..:roll:


tak minat lah bola jaring...



srupa lah kita kak shye..ana pun tak minat bola jaring tapi selalu kena paksa main masa kat sekolah dan kampus..huhu..
bowling best juga tapi tak pandai sangat main..rasanya lagi banyak masuk longkang dr strike..hehe..

p/s:hmm tak tahulah pas ini dapat join aktvt ukhwah ke tak..bulan depan da pndh balik kg.. :roll:


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 21:55


Pada 16-08-08 14:47 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..
ehehehe.. cOngrates untuk adikku shafiq !! yeah. well done..
maaaf.. kak tak dapat p.. ada program.. lagipun memang untuk muslimin kan..ehehe..


team sukan kena aktif lepas ni.. ss cabar ni!!
mohamad..owl.. organize lagi lah ye..
badmiinton..congkak ke..dam.. galah panjang..hehhe..
banyak saja program boleh pikiaq..
yeah..badan sihat..otak cergas..tak lah senget sebelah..ehehe.

majulah SUkan untuk Ukhwah.com ;)



hehehe....bila tengok posting futsal ini...pasti tergelak sendiri...
owl pun pasti tergelak sendiri kan....

erm,mungkin ramai yang tak tahu perkara sebenar agaknya....
dan ramai yang menyangka futsal tempoh hari berjaya......

laporan sebenar adalah......TIADA sebarang JK FUTSAL yang terlaksana....

disebabkan kehadiran hanya 2 orang sahaja....

so,secara logiknya tak ada siapa yang nak main futsal seramai 2 orang saja....dan secara rasminya JK futsal tersebut dibatalkan dan dianggap sebagai salah satu jk yang kurang mendapat sambutan.....

apapun pujian harus diberikan kepada owl/shafiq atas usaha beliau...


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 22:06


aisey.. siannya shafiq... saya boleh datang, memang dekat pun dengan rumah.. tapi ni program muslimin, takkan nak datang? huhuhu.... segan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-08-08 12:39


salam.. aduh ruginya tak dapat join main futsal... next time ada lagi kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-08-08 17:36


Assalamualaikum
huhu..bunyi khalifah tu agak memeritkan telinga tu..jadi, kena siap sedia sikit..terutama yang di lembah klang tu... :sopan:
maaf lagi, minta maaf..tak dapat nak hadirkan diri...:ampun:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.127692 saat. Lajunya....