Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 1 hari, 11 jam, 23 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: pembelian Mercedes Benz oleh Kerajaan Terengganu...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» pembelian Mercedes Benz oleh Kerajaan Terengganu...

Please Mendaftar To Post


Oleh pembelian Mercedes Benz oleh Kerajaan Terengganu...

IlyaFarhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.10.2004
Ahli No: 11686
Posting: 149
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 20:28


pembelian Mercedes Benz oleh Kerajaan Terengganu...
adakah suatu pembaziran????apa pendapat antum????

Bookmark and Share

    


  Member Information For IlyaFarhanProfil   Hantar PM kepada IlyaFarhan   Pergi ke IlyaFarhan's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 20:41


Assalammualaikum
dengar kat ikim.fm petang tadi.. terkejut juga bila dikatakan mercds tu untuk kerata rasmi kerajaan ganu..
memang membazir.. bukan kah ekonomi malaysia tengah gawat? :berfikir:
apa-apa pun munajat kat Allah moga Allah beri pentunjuk pada saudara2 kita, moga celik hati tentang apa yang dilakukan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

akhdanie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.07.2008
Ahli No: 34099
Posting: 28

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 21:03


Salam semua.. bagi saya kalau ia membawa kepada pembaziran,maka tak perlu lah. pakai saja apa yang ada. minyak pun kan dah mahal. tapi dengar cerita nak beli mercds ni pun sebab servis perdana v6 eksekutif yang mereka guna sekarang ni terlalu tinggi. so kira nak tukar lah agaknya untuk kurangkan kos. tapi kalau betul nak kurangkan kos tak payah beli mercds..kancil,myv.viva or proton pun dah kira ok..hehehe. so moral of story "belilah barangan buatan Malaysia".

Bookmark and Share

    


  Member Information For akhdanieProfil   Hantar PM kepada akhdanie   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-07-08 21:14


Assalamualaikum
alasan budak kecik ni....tak berfikiran ke hadapan langsung... :jangan: ada ke patut alasannya sebab servis lagi mahal..kalau begitu, guna jeq lah wira ke, iswara ke...tak pun saga jeq..nak senang lagi, guna jeq moto kapcai...mudah lagi nak sebis....nek beskal jeq.... :jangan:

geram...geram...:tak



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 21:35


tadi berita...kerajaan kata tak boleh...kereta rasmi hanya perdana v6 saja..
hahahah...padan muka! ingat sikitlah rakyat.....rakyat ramai saja yang pakai kereta proton sampai tercabut pintu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 00:05


Kerajaan Terengganu buat macam tu pasal nak menyahut seruan kerajaan pusat- 'Tukar Cara Hidup'!!!!!!!:hammer:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 08:02


Pada 23-07-08 21:35 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!

tadi berita...kerajaan kata tak boleh...kereta rasmi hanya perdana v6 saja..
hahahah...padan muka! ingat sikitlah rakyat.....rakyat ramai saja yang pakai kereta proton sampai tercabut pintu!


Anggota pentadbiran kerajaan, seperti menteri, t.menteri, exco, pegawai kanan boleh pakai proton saja..tak semestinya Perdana, Wira, ISwara, Savy pun boleh.hehe..sebab dia kata kereta proton..tapi ambo raso pak menteri banyak yang pakai kereta mewah luar..guane tu pak shahrir?? :berfikir:


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 08:19


23/07/2008
STATEMENT ON PROTON PERDANA V6

    SHAH ALAM, 23 July 2008 - In light of recent reports on the maintenance cost of the Perdana, PROTON seeks to clarify that the maintenance cost and efficiency of the model is reasonable and moderate, based on its records.

While the cost of replacing the gearbox may be costly, such an occurrence can be avoided by sending the vehicle for recommended regular and scheduled services at authorized service centres and fitted with original parts. Each periodical service plus oil filter would generally cost around RM200, excluding other spare parts.

Cars in general will perform up to expectations and be less susceptible to problems if they are properly cared for and handled with good driving habits. For Perdana V6, frequency of service is recommended at 5,000 km intervals or after 3 months of usage, whichever comes first.

With reference to one of the cars which was purchased in May 2004 by the Terengganu State government, which claimed to have spent more than RM100,000 on its repair and maintenance, our record shows that there has not been any warranty claims made by them since October 2004 on that particular vehicle.

PROTON is seriously looking into this matter and will be contacting the Terengganu State government to find out details of the service history records on the affected cars in order for PROTON to provide necessary assistance on this matter.

*laman web kenyataan ada kat tajuk "latest model proton"....


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 08:55


Apabila ditanya oleh wartawan adakah tindakan membeli kereta dari Barat menunjukkan MB Terengganu tak bersifat nasionalistik, ini jawapan yang diberi oelh beliau:

Ahmad bagaimanapun menafikan dirinya tidak bersemangat nasionalisme apabila menolak kenderaan tempatan sambil memberitahu, dirinya akan menjadi orang pertama 'masuk hutan' memegang senjata jika berlaku perang.' (sebagaimana tersiar di Utusan.)

Komentar fikrul:
'Masuk hutan' walaupun memegang 'senjata', sama ertinya dengan melarikan diri dari medan perang. Sebab apabila sebuah negara itu diserang oleh negara luar, bandar-bandar besarlah yang akan menjadi sasaran serangan bukan hutan rimba. Buat YAB MB, saya nak beritahu zaman kominis telah lama berlalu...! :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 24-07-08 09:06


pelik juga guna merc boleh jimat lagi maintanance.....kalau tak silap harga side mirror saja dah boleh bayar sewa rumah org biasa sebulan atau bersamaan gaji pembantu am rendah. Kerana kes seorang exco yang servis sampai rm50k, perdana disalahkan... Kenapa tak siasat exco tu, macam mana boleh servis mencecah 50K..maybe ada penyelewengan lah tu..... jika betul-betul nak jimat guna saja waja, viva ke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 09:18


ini baru betul tak hipokrit...hahahaha
pembaziran dilakukan secara terang-terangan....
tapi banyak lagi pembaziran yang dilakukan secara senyap senyap.....
berani buat berani lah tanggung....
tapi bukan kat terengganu saja guna merc kan.....
kalau nak lagi best....wartawan kena intebiu juga menteri2 yang lain yang guna merc... tak begitu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-07-08 09:21


suruh rakyat pakai kereta buatan malaysia
tapi menteri sendiri pakai kereta luar

apa kes????

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 24-07-08 09:26


ada terdengar juga, kereta lama exco kerajaan akan dijual pada exco tersebut dengan harga betul-betul murah dan tak masuk akal..(maybe tak berakal agaknya mereka ni )terang-terang sangat nampak tak telusnya pemimpin kita. dasar kenyang perut sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 09:45


baik lelong saja,duitnyer buat kebajikan....lagi baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 11:15


RAKYAT HARUSLAH TUKAR CARA HIDUP!!!

Tapi....

PEMIMPIN....TERUS HIDUP MEWAH,TUKAR KERETA BARU...huhu

"ZAMAN DAH BERUBAH"

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

firdhaus_al_ayubi
Warga Rasmi
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34048
Posting: 3
Dari: kuala lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 24-07-08 12:24


bagi saya ahli exco terengganu tak payah lah guna kan alasan maintenance untuk guna merc sebagai kenderaan rasmi kerajaan.pakcik aku guna merc,satu bulan nak maintain dah RM1000 * 10 bulan = RM10,000.. :-o ..duduk sama rendah dan diri sama tinggi dengan rakyat,baru depa tau seksa kita kat bawah ni macam mana.. :cry:


-----------------
Firdhaus_al_ayubi


Bookmark and Share

    


  Member Information For firdhaus_al_ayubiProfil   Hantar PM kepada firdhaus_al_ayubi   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 14:59


inilah tindakan yang boleh dikatakan tidak berhati perut...
rakyat baru sahaja seksa dengan kenaikan harga minyak, depa duduk fikir nak beli mercedes baru... nak senangkan kaum kerabat mereka....
inikah yang dinamakan pemimpin yang bijak dan adil? adakah adil untuk kita semua sebagai rakyat terutamanya rakyat di negeri terengganu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 24-07-08 15:11


Pada 23-07-08 20:28 , IlyaFarhan posting:

!!! QUOTE !!!

pembelian Mercedes Benz oleh Kerajaan Terengganu...
adakah suatu pembaziran????apa pendapat antum????

Bagus... Saya setuju... Lebih baik daripada membeli kereta yang tak berkualiti macam proton perdana.. Tapi kalau saya, saya beli Toyota Camry 2.4....


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

Saff-one
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7134
Posting: 43
Dari: Kuala Pilah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-07-08 15:21


tak faham betul kan.
cakap nak jimatkan kos. tapi beli mers.
rakyat suruh beli kereta biasa dan macam-macam.
tapi depa beli yang mahal2. pelik betul kan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Saff-oneProfil   Hantar PM kepada Saff-one   Pergi ke Saff-one's Website   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 15:25


Pada 24-07-08 15:21 , Saff-one posting:

!!! QUOTE !!!

tak faham betul kan.
cakap nak jimatkan kos. tapi beli mers.
rakyat suruh beli kereta biasa dan macam-macam.
tapi depa beli yang mahal2. pelik betul kan.


kerajaan BN kan golongan yang bila bercakap putar belit... kejap cakap lain, lepas itu tak sampai beberapa jam cakap lain pula...

contohnya.. waktu pilihanraya, cakap harga minyak xd kan naik dalam waktu terdekat... lepas tu tetiba juga harga minyak naik mendadak...


-----------------
"Permata Idaman, Mutiara Syurga........"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 24-07-08 15:35


Sunnahtullah...

8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 24-07-08 16:18


isu yang sebenarnya bukanlah mercedes.. saya agak mb terengganu cuba membongkar penyalahgunaan kuasa dan wang oleh kerajaan sebelumnya..beliau tentu dah agak isu mercedes ni akan jadi isu hangat..so beliau berpeluang untuk membongkar servis dan baikpulih kereta sampai ratusan ribu...memang mengarut lah sampai lebih dari rm100k... memang tak logik lansung .... nak tanya berapa kali agaknya kereta idris jusuh and exconya terbalik...kalau hari2 terbalik baru lah boleh repair sampai ratusan ribu... cantik nampaknya permainanan mat said ini... so BPR boleh lah buka kertas siasatan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

insangembira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34056
Posting: 27
Dari: Keningau, Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 25-07-08 20:18


Pemimpin akyat semakin hari semakin dihimpit kepapaan.pemimpinla org pertama ditanya diakhirat,senangkah hidup rakyat jelata dibawah pimpinannya.Walau urusan rasmi,kadangkala disalahguna..mmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For insangembiraProfil   Hantar PM kepada insangembira   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-07-08 21:37


ada beberapa teori...satu....adakah terdpt perbuatan pecah amanah & rasuah sewaktu pemerintahan idris jusoh???.....pembayaran secara berlebihan (yang disengajakan) sewaktu menservice perdana v6???

kedua....adakah memang betul perdana v6 mudah sangat rosak gear box??....dan cost untuk membaiki sememangnya mahal???

ketiga.....adakah pertadbiran kerajaan terengganu sekarang suka membazir???

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 26-07-08 13:14


KERAJAAN SEKULAR TERENGGANU beli Merc ke, Proton ke hatta kereta kodok sekalipun untuk ahli Exco mereka tetap sebuah kerajaaan yang zalim kerana tidak memerintaha dengan HUKUM ALLAH.

Kereta dibeli bukan untuk rakyat, tetaapi kemewahan pemimpin. sama juga dengan negeri2 lain yang tak laksana hukum Allah. Ini semua suatu pengkhianatan kepada Allah, Rasul dan ummat Islam.

Mereka bermewah sedangkan rakyat terus menderita, makin besar kezaliman yang dilakukan KERAJAAN SEKULAR BARISAN NASIONAL

INI BUKAN SETAKAT MASALAH SALAH PEMIMPIN, TETAPI SALAH SISTEM.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 26-07-08 18:10


Pada 24-07-08 14:59 , alam_barzakh posting:

!!! QUOTE !!!

inilah tindakan yang boleh dikatakan tidak berhati perut...
rakyat baru sahaja seksa dengan kenaikan harga minyak, depa duduk fikir nak beli mercedes baru... nak senangkan kaum kerabat mereka....
inikah yang dinamakan pemimpin yang bijak dan adil? adakah adil untuk kita semua sebagai rakyat terutamanya rakyat di negeri terengganu?


saya nak tanya,menteri besar kelantan naik kereta apa?maksud saya,kereta rasmi menteri besar kelantanla...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-07-08 21:26


:-) Assalamualaikum


Banyaknya duit kerajaan Terengganu ye...jenguk2lah wahai MB Terengganu perkampungan nelayan yang banyak di Terengganu...bagaimana kehidupan seharian nelayan dan tak lupa petani....senang ke depa tu?


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-07-08 22:23


sepatutnya exco2 kerajaan terengganu patut pakai kereta yang dibeli dengan duit mereka sendiri...tak payah guna duit rakyat...duit yang diguna untuk beli mercedes tu baik bagi kat golongan miskin...dahlah Terengganu negeri ke-2 TERMISKIN di Malaysia...sedih betul... :(

Ramai pemimpin bila berkempen, manis mulut cakap nak tolong rakyat..tapi bila dah berjaya jadi YB, batang hidung pun tak nampak...Hipokrit tol...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-07-08 23:05


a

WAH!..SYOKNYA JIKALAU KERETA INI MILIK-KU :sopan:


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

aiLa89
Warga Rasmi
Menyertai: 27.07.2008
Ahli No: 34160
Posting: 7
Dari: damansara damai..

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-07-08 14:57


memang pembaziran..tak patut lgsung..lebih baik duit itu dgunakan memajukan mana-mana kawasan kat trengganu ini ka..
katanya servis proton perdana lagi mahal..
padahal make up harga..mntak claim mesti bkali ganda dari harga sebenar..
biasela macam itu dalam kerajaan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiLa89Profil   Hantar PM kepada aiLa89   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-07-08 19:10


Pada 24-07-08 16:18 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

isu yang sebenarnya bukanlah mercedes.. saya agak mb terengganu cuba membongkar penyalahgunaan kuasa dan wang oleh kerajaan sebelumnya..beliau tentu dah agak isu mercedes ni akan jadi isu hangat..so beliau berpeluang untuk membongkar servis dan baikpulih kereta sampai ratusan ribu...memang mengarut lah sampai lebih dari rm100k... memang tak logik lansung .... nak tanya berapa kali agaknya kereta idris jusuh and exconya terbalik...kalau hari2 terbalik baru lah boleh repair sampai ratusan ribu... cantik nampaknya permainanan mat said ini... so BPR boleh lah buka kertas siasatan...

kebanyakan orang kata macam ni lah, tujuan sebenarnya nak bongkar korupsi MB sebelum tu.

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.127525 saat. Lajunya....