Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 24 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: ada sesiapa yang hebat dalam making video tak?


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» ada sesiapa yang hebat dalam making video tak?

Please Mendaftar To Post


Oleh ada sesiapa yang hebat dalam making video tak?

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 10:51


kalau ad yang lagi advance dari windows movie maker kan lebih baik......ad sesiapa yang tau software tu?dan bagaimana cara nak buat yang paling okkkkkk:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 11:05


cyberlink movie director - kalau nak buat video montaj. sebab efek word power.
pinnacle - paling senang guna. kalau nak buat basic home video editing. agak laju
ulead video editor - agak power. boleh buat 2 layer video
winproducer - power jugak. boleh buat 3 layer video
adobe premier - tak pernah try sebab dulu tak banyak format support. orang kata power. tapi bagi beginner cara pakai agak cerewet dan susah

lagi- sony vegas, avix, banyak lagi...

ps:- aku suka pakai campor - campor.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-09-08 19:14


Pada 21-07-08 11:05 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

cyberlink movie director - kalau nak buat video montaj. sebab efek word power.
pinnacle - paling senang guna. kalau nak buat basic home video editing. agak laju
ulead video editor - agak power. boleh buat 2 layer video
winproducer - power jugak. boleh buat 3 layer video
adobe premier - tak pernah try sebab dulu tak banyak format support. orang kata power. tapi bagi beginner cara pakai agak cerewet dan susah

lagi- sony vegas, avix, banyak lagi...

ps:- aku suka pakai campor - campor.

ada tak software yang da ready...hehe...share2 lah..terutamanya ulead tu...thank you..


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-09-08 22:30


Pada 06-09-08 19:14 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!


ada tak software yang da ready...hehe...share2 lah..terutamanya ulead tu...thank you..

download saja dari rapidshare. boleh juga cari di www.forumw.org


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-08 00:11


ana cuma reti buat simple video editing pakai
- iSquint, iMovie dengan QuickTime Pro :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-08 10:47


Pada 21-07-08 10:51 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ad yang lagi advance dari windows movie maker kan lebih baik......ad sesiapa yang tau software tu?dan bagaimana cara nak buat yang paling okkkkkk:)


saudara angkabut nak buat moviemaker untuk assignment ek..


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-09-08 16:03


Pada 06-09-08 22:30 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-09-08 19:14 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!


ada tak software yang da ready...hehe...share2 lah..terutamanya ulead tu...thank you..

download saja dari rapidshare. boleh juga cari di www.forumw.org



ada link dia tak hendak downdload

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 00:15


Pada 07-09-08 10:47 , LinCikedot posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-07-08 10:51 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ad yang lagi advance dari windows movie maker kan lebih baik......ad sesiapa yang tau software tu?dan bagaimana cara nak buat yang paling okkkkkk:)


saudara angkabut nak buat moviemaker untuk assignment ek..

kita org pun nak buat untuk montaj kajian. baru-baru ni guna movie maker saja..dahlah banyak masalah, asyik hang saja masa buat tu...alhamdulillah dapat prezen juga walaupun tak puas hati dan paling bangga sekali dapat pujian dr lecturer...haha...


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 01:53


Pada 08-09-08 00:15 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!


kita org pun nak buat untuk montaj kajian. baru-baru ni guna movie maker saja..dahlah banyak masalah, asyik hang saja masa buat tu...alhamdulillah dapat prezen juga walaupun tak puas hati dan paling bangga sekali dapat pujian dr lecturer...haha...


Untuk install program movie maker seperti ulead moviemaker memerlukan kapasiti HDD >= 120GB, kalau tak computer jadi 'hang' dan bermasalah nanti. Apapun tahniah buat sya_ryn sebab dapat 'present' yang terbaik. Gambate!


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 23:08


Pada 21-07-08 11:05 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!


adobe premier - tak pernah try sebab dulu tak banyak format support. orang kata power. tapi bagi beginner cara pakai agak cerewet dan susah

ps:- aku suka pakai campor - campor.


memang biasa pakai campur2 pun... :lol:
tapi premier memang senang lau dah mahir... sekarang dah ada premier CS4... Lau nak install...kena free space 2G (kalau tak silap lah...last week nak install tapi tak cukup lah memory...hehe... banyak sangat application yang besar dalam my lappy).

akhirnya pakai premier 6.5 + Window Media Maker + Flash ...
lagi senang pakai flash...cuma editing video saja pakai premier...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 01:13


Hmm, tengah cari best software untuk convert file movie ke .flv (ala-ala youtube siap ada button stop, play, rewind, full scree, etc)..


Setakat ini jumpa camtasia.com

Software bagus.. tapi mahal gaban..
Kalau free lagi baik..

Ada suggestion..??


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

neoryzer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2008
Ahli No: 36407
Posting: 74
Dari: kelantan

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 08:51


saya pun suka guna cyberlink power director.banyak frame dan effect dia... siap boleh download lagi frame dia yang free kat web dia...

adobe premier susah nak guna Kalau dah mahir memang best lah...

satu lagi saya suka guna adobe affter effect.. perisian ni paling best bagi saya.. tapi nak guna memerlukan pc yang power lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For neoryzerProfil   Hantar PM kepada neoryzer   Pergi ke neoryzer's Website   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 17:16


cyberlink power director.. boleh bagi screenshot tak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

neoryzer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2008
Ahli No: 36407
Posting: 74
Dari: kelantan

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 09:16


uucp://softporal.ucoz.ru/Images6/CyberlinkPowerDirectorUltra_wm.JPG

ni adobe after effect

uucp://www.beedesignstudio.com/Blog/AE7/ae7_fig01.jpg

kalau cari kat google banyak lagi gambar dia..


-----------------
http://neoryzer.blogspot.com/


Daftar Unifi Online


Bookmark and Share

    


  Member Information For neoryzerProfil   Hantar PM kepada neoryzer   Pergi ke neoryzer's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 09:55


software ni semua kena beli ke or boleh download kat internet jew??:?

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 11:19


saya syor pakai Ulead lah...senang da mudah serta mudah paham walaupun anda newbies baru nak berjinak2.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

neoryzer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2008
Ahli No: 36407
Posting: 74
Dari: kelantan

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 12:12


ulead pun ok... power cyberlink director(PCD) pun ok... tapi saya suka PCD... semua user friendly...


ada baik dan buruk... saya dah cuba kedua-duanya... konsep lebih kurang saja sama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For neoryzerProfil   Hantar PM kepada neoryzer   Pergi ke neoryzer's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 13:12


Pada 21-07-08 11:05 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

cyberlink movie director - kalau nak buat video montaj. sebab efek word power.
pinnacle - paling senang guna. kalau nak buat basic home video editing. agak laju
ulead video editor - agak power. boleh buat 2 layer video
winproducer - power jugak. boleh buat 3 layer video
adobe premier - tak pernah try sebab dulu tak banyak format support. orang kata power. tapi bagi beginner cara pakai agak cerewet dan susah

lagi- sony vegas, avix, banyak lagi...

ps:- aku suka pakai campor - campor.
aku pernah test semua. ni komen aku. so setiap software ada kelebihan dan kelemahan. Mungkin ulead senang bagi aku tapi susah bagi orang lain. mungkin PCD best bagi aku tapi tak best bagi orang lain.

cara paling senang test dulu software tu. lepas itu komen


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 14-02-09 19:15


Saya pernah pakai Media100, mudah tapi dah tak ada yang terkini, kemudian saya pakai pinnacle liquid, bagus softwarenya dengan unlimited layer....namun ada masalah software....sekarang saya pakai adobe premier pro...unlimited layer dan amat mudah bagi saya....


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101564 saat. Lajunya....