Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dua perkara yang tidak boleh dielak dalam hidup kita ialah "inflasi" dan "mati"
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 1 hari, 49 minit yang lalu
Muslim1987: 7 hari yang lalu


Jejak Hobi
Topik: muslimah & bola sepak


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Hobi
    »» muslimah & bola sepak

Please Mendaftar To Post


Oleh muslimah & bola sepak

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-07-08 00:36


Assalamualaikum :welcome:

...apa pendapat rakan-rakan semua bila muslimah minat bola sepak?..........saya adalah salah seorang wanita yang bertudung labuh yang meminati bola sepak. ....ramai kawan-kawan tak percaya saya layan tengok game bola....kol 2pg pun bangun bila rasa nak tengok...heheh..

tapi sekadar menonton di tv saja...tak pernah pula terfikir nak tonton di stadium... org bersesak2...tak saggup saya..lagipun bukannya nampak dengan jelas kan? lebih baik tonton di rumah...nak jerit2 pun...semua yang di rumah adalah muhrim...hehehe...

saya minat MU sejak tahun 1998 (tahun mula jinak2 tengok bola kat tv)..sampailah sekarang...dan team england...tak tahu lah kenapa...mungkin sebab ada pemain MU kat team tu...heheh...england tak ada masa euro...kecewa rasa...hehehe....

kalau team malaysia pula...saya tengok saja...tak ada lah minat mana-mana team...masa tengah tengok tu baru pilih...tengok team mana yang main dengan sungguh-sungguh;..team tu lah saya sokong...sebab pemain malaysia ni lain sikit...tak macam tengok epl...jauh beza...

berbalik soalan di atas...salah ke perempuan minat tengok bola? :berfikir:


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-07-08 02:40


tak ada masalah dude...sekarang ni,ramai perempuan yang meminati bola sepak....lagipun bola sepak ni merupakan sukan dan satu seni yang unik...:-) minat kita ama...iaitu minat MU...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-07-08 03:31


tapi...ada saja org yang tak boleh terima perempuan tengok bola.
dulu masa saya sek main..masa mula-mula cenderung tengok bola...abang saya tak bagi. kalau dia ada kat rumah...tak ada harapanlah nak tengok bola...kononnnye takut saya jadi tomboy...huhuhu... tapi lama-lama dia tak kisah...mungkin kerana saya jadi perempuan sejati...hehehe....

perempuan tengok bola..suatu yang pelik! tu lah yang feedback yang selalu saya terima sama ada dr org laki @ perempuan.

cerita pasal bola ni..teringt kenangan manis masa study kat uitm.... bila time live MU lawan saja....saya akan pujuk seorang member ni teman. Dia tidur pun tak apa..asal dia teman. ....tak berani lah...seorang-seorang kol 2pg kat dalam balik tv....member pun angkutlah selimut dan bantal...teman saya. saya tengok bola..member tidur kat sebelah..heheh....habis game..kejut member..sambung tidur kat bilik...heheh... camtulah keadaan bila ada game MU...classmate lelaki semua tak percaya saya tengok bola....bila time piala dunia...semua tercengang bila saya pun bercerita...huhuhu...pelik macam nampak hantu....


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-07-08 09:56


ok saja...saya sendiri pun main futsal tapi kena juga lah adab2 sebagai seorang perempuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-07-08 14:30


Pada 20-07-08 03:31 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!

tapi...ada saja org yang tak boleh terima perempuan tengok bola.
dulu masa saya sek main..masa mula-mula cenderung tengok bola...abang saya tak bagi. kalau dia ada kat rumah...tak ada harapanlah nak tengok bola...kononnnye takut saya jadi tomboy...huhuhu... tapi lama-lama dia tak kisah...mungkin kerana saya jadi perempuan sejati...hehehe....

perempuan tengok bola..suatu yang pelik! tu lah yang feedback yang selalu saya terima sama ada dr org laki @ perempuan.

cerita pasal bola ni..teringt kenangan manis masa study kat uitm.... bila time live MU lawan saja....saya akan pujuk seorang member ni teman. Dia tidur pun tak apa..asal dia teman. ....tak berani lah...seorang-seorang kol 2pg kat dalam balik tv....member pun angkutlah selimut dan bantal...teman saya. saya tengok bola..member tidur kat sebelah..heheh....habis game..kejut member..sambung tidur kat bilik...heheh... camtulah keadaan bila ada game MU...classmate lelaki semua tak percaya saya tengok bola....bila time piala dunia...semua tercengang bila saya pun bercerita...huhuhu...pelik macam nampak hantu....



dahsyat saudari ni...hehehehe...baguslah..lepas ni kita akan sembang bab MU...seronokla bila sembang bola dengan orang yang sama minat...mesti riuh.... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 20-07-08 15:54


ana terpengaruh dengan abang yang ambil kesempatan ana susah nak tidur kejutkan dia bangun pukul 2 untuk match bola. bukan nak bangun qiam :-|

hari tu tertengok david villa masukkan gol dalam beberapa minit saja sampai 3 gol dia bolot seorang. dah tu pulak dia seorang penyerang. kat situ ada 4 org pihak lawan termasuk penjaga gol tak boleh nak elak sepakkan dia. :lol:

terus minat sepanyol. dah tu menang pula.. (iyakah?) hee

tapi tak ada lah sampai gila bola. biasa-biasa saja. bila dah terpikat.. :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 12:36


Pada 20-07-08 09:56 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

ok saja...saya sendiri pun main futsal tapi kena juga lah adab2 sebagai seorang perempuan...



saya tak main futsal..sebab tak ada tempat yang tertutup khas untuk perempuan saja.... saya pernah tengok org perempuan main futsal...fuh..org laki bersorak bukan main lagi..... :-|


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 12:40


Pada 20-07-08 14:30 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-07-08 03:31 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!

tapi...ada saja org yang tak boleh terima perempuan tengok bola.
dulu masa saya sek main..masa mula-mula cenderung tengok bola...abang saya tak bagi. kalau dia ada kat rumah...tak ada harapanlah nak tengok bola...kononnnye takut saya jadi tomboy...huhuhu... tapi lama-lama dia tak kisah...mungkin kerana saya jadi perempuan sejati...hehehe....

perempuan tengok bola..suatu yang pelik! tu lah yang feedback yang selalu saya terima sama ada dr org laki @ perempuan.

cerita pasal bola ni..teringt kenangan manis masa study kat uitm.... bila time live MU lawan saja....saya akan pujuk seorang member ni teman. Dia tidur pun tak apa..asal dia teman. ....tak berani lah...seorang-seorang kol 2pg kat dalam balik tv....member pun angkutlah selimut dan bantal...teman saya. saya tengok bola..member tidur kat sebelah..heheh....habis game..kejut member..sambung tidur kat bilik...heheh... camtulah keadaan bila ada game MU...classmate lelaki semua tak percaya saya tengok bola....bila time piala dunia...semua tercengang bila saya pun bercerita...huhuhu...pelik macam nampak hantu....



dahsyat saudari ni...hehehehe...baguslah..lepas ni kita akan sembang bab MU...seronokla bila sembang bola dengan orang yang sama minat...mesti riuh.... :-D


sejak tamat study uitm 2006.....saya dah tak tengok MU lagi...sebab rumah tak ada astro...huhuhu....then sambung kpli..kat maktab pun tak ada astro...aduh..sedih tol....rindu hanya terubat bila pergi rumah kakak...dptlah lepaskan [email protected] ikut abang ipar dan kakak pergi tengok kat kedai mamak sambil makan roti canai......dapat tengok ulangan pun ok...huhuhu....


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 21-07-08 12:45


Pada 21-07-08 12:36 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-07-08 09:56 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

ok saja...saya sendiri pun main futsal tapi kena juga lah adab2 sebagai seorang perempuan...



saya tak main futsal..sebab tak ada tempat yang tertutup khas untuk perempuan saja.... saya pernah tengok org perempuan main futsal...fuh..org laki bersorak bukan main lagi..... :-|



setuju! terliur saja tengok adik diajak geng2 nya bermain futsal. wah sangat meriah.. :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 13:06


cakap pasal wanita dan futsal teringat pasal iklan shampoo (sunsilk agaknya) yang perempuan tu masuk ganti player injured...........

iklan sekadar iklan dan tak kena gaya..

ada ke main futsel(hehehe) pakai jeans, siap buat volley tu.........

p/s: lama dah tak kena futsal

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 14:30


Pada 20-07-08 00:36 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum :welcome:

...apa pendapat rakan-rakan semua bila muslimah minat bola sepak?..........saya adalah salah seorang wanita yang bertudung labuh yang meminati bola sepak. ....ramai kawan-kawan tak percaya saya layan tengok game bola....kol 2pg pun bangun bila rasa nak tengok...heheh..

tapi sekadar menonton di tv saja...tak pernah pula terfikir nak tonton di stadium... org bersesak2...tak saggup saya..lagipun bukannya nampak dengan jelas kan? lebih baik tonton di rumah...nak jerit2 pun...semua yang di rumah adalah muhrim...hehehe...

saya minat MU sejak tahun 1998 (tahun mula jinak2 tengok bola kat tv)..sampailah sekarang...dan team england...tak tahu lah Kenapa...mungkin sebab ada pemain MU kat team tu...heheh...england tak ada masa euro...kecewa rasa...hehehe....

kalau team malaysia pula...saya tengok saja...tak ada lah minat mana-mana team...masa tengah tengok tu baru pilih...tengok team mana yang main dengan sungguh-sungguh;..team tu lah saya sokong...sebab pemain malaysia ni lain sikit...tak macam tengok epl...jauh beza...

berbalik soalan di atas...salah ke perempuan minat tengok bola? :berfikir:




apa masalahnya tengok bola .. tengok saja lah ... tapi yang paling saya menyampah perempuan yang cakap banyak seolah-2 dia tau pasal bola ... masa world cup 2002 dulu tv3 ada lantik tiga org perempuan entah sapa entah .. cakap pasal strategi bola macam bagus .. siap boleh kutuk beckham .. macam dia tau sangat curve bola ... tapi kalau yang cakap tu player team bola sepak wanita (bola sepak tau, bukan team futsal) baru lah aku boleh respect ...



Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 14:48


dulu-dulu masa di kolej.. kat IPTA.. time ada match bola, nampak lah girls semua dok sakan tengok bola kat TV... (tak termasuk saya)

depa tengok pemain ke permainan? :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 15:05


Pada 21-07-08 14:48 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

dulu-dulu masa di kolej.. kat IPTA.. time ada match bola, nampak lah girls semua dok sakan tengok bola kat TV... (tak termasuk saya)

depa tengok pemain ke permainan? :sopan:



kalau saya....tengok permainan....buat apa tengok pemain? kamera bukannya fokus pada pemain pun...fokus pada bola.. :kelip:


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 15:16


kalau minat apa salahnye, saya memang ada member yang minat bola...
team everet chealsea....kalau ada apa-apa saja mesti saya kena roger dulu
poning dibuatnya.....tak kisah tu cerita lama.....

kalau nak main futsal, main lah dalam dewan....lebih privacy.....
pasal orang lain tengok tu bukan kes...sebab kebanyakan yang datang main, nak main saja...dah habis tu apa lagi blah lah.....sebab kena bayar beb.....

ke perempuan yang lagi suka tengok pemain dari permainan?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 16:17


Bola sepak sukan nombor wahid di dunia ni..tak pelik pun Kalau wanita minat bola sepak..muslimah minat bola sepak pun tak pelik..tapi kadang-kadang ada juga muslimah yang minat bola sepak sebab minat kat pemain bola sepak lebih daripada minatkan permainan bola sepak sendiri.hehehe..cikgu tergolong dalam mana?hehe..saya moderate dalam hal bola sepak..cuma suka seni permainannya sahaja, tidak minat menendang.bagi saya bola sepak adalah sebuah seni hebat dalam sukan..cuba hayati hantaran satu dua..wah, kagumnya.. :sopan:


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 21-07-08 17:05


Pada 21-07-08 14:48 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

depa tengok pemain ke permainan? :sopan:



tengok pemain yang main permainan tersebut. kalau tengok pemain Malaysia? hmm sekejap saja dah tidur.. :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 23:26


Pada 21-07-08 16:17 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Bola sepak sukan nombor wahid di dunia ni..tak pelik pun Kalau wanita minat bola sepak..muslimah minat bola sepak pun tak pelik..tapi kadang-kadang ada juga muslimah yang minat bola sepak sebab minat kat pemain bola sepak lebih daripada minatkan permainan bola sepak sendiri.hehehe..cikgu tergolong dalam mana?hehe..saya moderate dalam hal bola sepak..cuma suka seni permainannya sahaja, tidak minat menendang.bagi saya bola sepak adalah sebuah seni hebat dalam sukan..cuba hayati hantaran satu dua..wah, kagumnya.. :sopan:



yup..seninya yang menarik hati. Pemain tak lah handsome mana...lelaki yang kacak..adalah lelaki yang ada janggut...heheh..tapi pemain tak ada janggut..so..tak tertarik hati pun tengok mereka..

tengok cara mereka bagi bola...hantaran yang tepat...saat cemas depan gol..tu yang best bila tonton bola sepak...penuh debaran..


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 21-07-08 23:46


cikgu84 ni meminati kelab MANCHESTER UNITED...hehehehe


mesti dia kenal kenal sapa itu ol gunner solskjaer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 00:17


Pada 21-07-08 23:46 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

cikgu84 ni meminati kelab MANCHESTER UNITED...hehehehe


mesti dia kenal kenal sapa itu ol gunner solskjaer..


kenal....ole gunner solskjaer...yang rambut kerinting2 tu...tapi taklah kerinting sangat...ikal agaknya...heheh pemain norway....dulu striker dan winger MU...tapi dah retired...sekarang reserves saja....dah tua agaknya...dah 30+...tol tak?
dia kalau main..cool sangat...best saja tengok dia main...tak lah panas baran..nak gaduh saja macam sesetangah pemain...


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-07-08 07:52


Assalamualaikum
wah....dahsyat jugak ni...bagi saya, ok jeq muslimah minat bola sepak...tapi, kalau sampai bangun pagi tengok bola tu..hm...memang sesuatu yang luar biasa jugak lah...begitu jugak dengan muslimah yang main futsal...walaupun dalam keadaan tertutup..saya tetap tak berkenan..huhu..sebab..sebab nature dia tak sesuai bagi saya... :jangan:
P/S : sokong alwalid..rasa perempuantudung semakin berjaya dieksploitasi sekarang..menyampah tengok iklan sunsilk tu..:tak



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 09:25


ana sendiri tak minat bola sepak ni....tapi adik ana(muslimah lah) minat gila...balik kg hari tu time euro,,,terpaksa jadi peneman dia tengok bola kat ruang tamu,,,nak tengok seorang-seorang penakut......seksa diri betul dengan bola ni.....amenda ar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 13:26


Pada 21-07-08 17:05 , AmrinHakeem posting:

!!! QUOTE !!!



tengok pemain yang main permainan tersebut. kalau tengok pemain Malaysia? hmm sekejap saja dah tidur.. :sopan:


hepp.. :jangan:

hmm..pada ismi, tak jadi apa-apa pun kalau muslimat suka nonton bola.. ismi juga suka nonton bola... tapi, kalau main bola.. kurang sikit keberkenannya.. banyak lagi sukan yang boleh main, selain dari bola.. biola muslimin saja yang main bola..

dedolu, siap pesan kat ayah.. kejutkan, nak tengok bola.. (teman ayah saja :malu:...)

p/s: setuju dengan kenyataan TT...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 15:27


Pada 22-07-08 07:52 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
wah....dahsyat jugak ni...bagi saya, ok jeq muslimah minat bola sepak...tapi, kalau sampai bangun pagi tengok bola tu..hm...memang sesuatu yang luar biasa jugak lah...begitu jugak dengan muslimah yang main futsal...walaupun dalam keadaan tertutup..saya tetap tak berkenan..huhu..sebab..sebab nature dia tak sesuai bagi saya... :jangan:
P/S : sokong alwalid..rasa perempuantudung semakin berjaya dieksploitasi sekarang..menyampah tengok iklan sunsilk tu..:tak



;-) luar biasa eh? hehehe....biasa saja..... walaupun saya suka tengok bola...saya sokong kenyataan sayatetapsaya tu.... saya pun tak berapa sokong perempuan main futsal...banyak hal yang mesti di ambil kira...tempat tu mesti tertutup dalam erti kata..tiada org lelaki di dalamnya. setakat dalam dewan...tapi ada penonton lelaki...ngak sesuwai!

yup betul....wanita sekarang makin mudah di eksploitasi! saya menyampah sangat iklan tu. Dan paling menyampah...artis bertudung yang pakai tudung dan baju entah apa-apa fesyen! dada terdedah..huh! eh...dah tersasar tajuk pula....hehehe


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 15:48


minat bola??? girl...? tak salah pun..best apa bola...menghiburkan bila tengok bola .. dan yang paling best time gol lah...GOLLLLLLLL!
hehe.....xticed (excited)!!

ana suka team england juga...tapi team tempatan tak ku lupa...pastilah team HijauKuning.....kenari.....Hidup kedah!!!

fight 4 Piala Malaysia!!!
pulun kedah pulun!! ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 16:08


Pada 22-07-08 15:48 , tulips_ilah posting:

!!! QUOTE !!!

minat bola??? girl...? tak salah pun..best apa bola...menghiburkan bila tengok bola .. dan yang paling best time gol lah...GOLLLLLLLL!
hehe.....xticed (excited)!!

ana suka team england juga...tapi team tempatan tak ku lupa...pastilah team HijauKuning.....kenari.....Hidup kedah!!!

fight 4 Piala Malaysia!!!
pulun kedah pulun!! ;-)



sama-sama....minat england juga! kecewa sungguh bila england tak layak untuk euro 08....huhuhu...sedih.....
kalau team malaysia......layan saja semua....masa game baru decide sokong mana...hehehe....team yang tetap tak ada....sebab entah lah...pemain malaysia ni kurang semangat dan cepat sangat yakin menang...mereka tak mahu berjuang hingga minit terakhir...

...bila ada game...mestilah layan bola...tak kisah lah...malaysia pun malaysia lah....tapi sekarang dah ada sikit kemajuan pemain malaysia ni...mak kecewa tak dapat tengok drama...heheeh


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 17:18


Pada 20-07-08 00:36 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum :welcome:

...apa pendapat rakan-rakan semua bila muslimah minat bola sepak?..........saya adalah salah seorang wanita yang bertudung labuh yang meminati bola sepak. ....ramai kawan-kawan tak percaya saya layan tengok game bola....kol 2pg pun bangun bila rasa nak tengok...heheh..

tapi sekadar menonton di tv saja...tak pernah pula terfikir nak tonton di stadium... org bersesak2...tak saggup saya..lagipun bukannya nampak dengan jelas kan? lebih baik tonton di rumah...nak jerit2 pun...semua yang di rumah adalah muhrim...hehehe...

saya minat MU sejak tahun 1998 (tahun mula jinak2 tengok bola kat tv)..sampailah sekarang...dan team england...tak tahu lah Kenapa...mungkin sebab ada pemain MU kat team tu...heheh...england tak ada masa euro...kecewa rasa...hehehe....

kalau team malaysia pula...saya tengok saja...tak ada lah minat mana-mana team...masa tengah tengok tu baru pilih...tengok team mana yang main dengan sungguh-sungguh;..team tu lah saya sokong...sebab pemain malaysia ni lain sikit...tak macam tengok epl...jauh beza...

berbalik soalan di atas...salah ke perempuan minat tengok bola? :berfikir:



menarik ni..salah satu cara untuk mengembangkan dakwah....
bagus tu cikgu84....
cikgu84 boleh membimbing perempuan yang mint bola dengan cara yang berlandaskan islam...islam tidak melarang untuk beriadah.....


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 17:22


insyaallah.....layan bola jauh lebih baik dari layan cerita indon yang merepek.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 17:26


betul tu......pada zaman hari ini...manusia lebih suka melihat akan keseronokan daripda iktibar yang ditunjukkan.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 17:27


pada ana,ana nampak satu wadah dakwah......tak salah muslimah bertudung labuh bersukan dengan caranya selagi tidak melenggar syara'..islam itu indah bila diamalkan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-07-08 18:34


Assalamualaikum
bila dikatakan beriadah tu yang membezakannya dengan sukan..dan bila dikatakan beriadah juga, banyak perkara yang diambilkira terutamanya dalam perkara yang melibatkan kemaslahatan manusia itu sendiri...saya mengatakan ia tak sesuai dengan nature bukan sahaja kerana apabila ada orang lelaki menonton (rasanya saya dah terangkan, "walaupun dalam keadaan tertutup")..maksud saya nature tu ialah..keadaan fizikal jasad perempuan itu sendiri..ia bukan permainan yang sesuai untuk perempuan...even jika ia dimainkan dalam tempat yang tertutup tanpa muslimin pun...tahu jeq lah..macam mana bila bermain bola tu..apapun, jika sekadar tendangĀ² saja..boleh diterima lagi lah...barulah matlamat 'riadah' itu tercapai...
P/S : setuju kenyataan CI...biola lelaki main bola..perempuan kan boleh main biola...huhu... :-P tapi, betul ke ni CI temankan jeq... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

husna_nasiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22138
Posting: 233
Dari: UPM

Perak  


posticon Posting pada: 22-07-08 20:25


emm, dulu-dulu tak suka. tapi lepas nikah, suami pun kaki ManU, jadi terlekatlah jugak. yang menariknya, saya yang bangun pagi nak tengok fina euro, padahal suami tak tengok pun. dahsyat betul penangan bola sepak. sampai sekarang masih minat, terutama ManU dan Sepanyol. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_nasihaProfil   Hantar PM kepada husna_nasiha   Quote dan BalasQuote

chanjin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2005
Ahli No: 15836
Posting: 26

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 08:11


em,saya pula habis 1 family minat bola.saya memang confirm lah minat..he2..chelsea club..suka gila...

Bookmark and Share

    


  Member Information For chanjinProfil   Hantar PM kepada chanjin   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 12:58


Bola sekarang pun macam tak menarik lah ... silap-. Aku nanti pun dah hilang minat pada bola ... Euro 2008 pun boring lah .. banyak keputusan-2 yang tak logik ... macam Rusia, masa lawan Holland bukan main garang tapi lwn Spain lembik saja ... macam ada sesuatu yang tak kena saja ....

entah-2 semua rasuah agaknya ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 13:03


Pada 21-07-08 15:05 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!


kalau saya....tengok permainan....buat apa tengok pemain? kamera bukannya fokus pada pemain pun...fokus pada bola.. :kelip:




ini lagi satu .. mana ada kamera fokus pada bola ... kalau bola kena sepak ke sana ke mari macam mana lah nak fokus ....

nak kata kamera tak fokus pada pemain tu pun tak tepat ... kadang-2 kamera fokus jugak pada pemain ... siapa biasa tengok bola kat TV tau lah ... kadang-2 tu kamera ulang tayang reaksi pemain di bangku simpanan atau penjaga gol selepas gol dijaringkan ... tu kira fokus pada pemain lah tu .... kadang-2 dia fokus pada pemain yang sedang alami kecederaan .. pemain yang meraikan jaringan gol ... fokus pada pemain lah jugak kan ... lepas score gol ada ke kamera fokus kat bola ???? nak tengok kegembiraan bola selepas masuk jaring ke ??



Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 15:45


xsangka boleh tahan juga cikgu minat bola ye. saya pun macam cikgu juga. family semua macam xcaya saya sangat fanatik dengan bola. kalau depan tv, saya lah yang plng kuat menjerit, kalah ayah dan adik2 yang sama tengok => tapi abang saya tak minat. dia selalu kutuk saya yang tengok bola ni. tapi saya buat tak tahu saja. team yang saya suka real madrid dan sepanyol. sebab ada raul => saya ni memang minat gila dengan raul ni. tapi sekarang dia dah xbyk main. banyak pemain muda2 kat sana macam david villa 2.

actualy, saya setuju yang perempuan kalau tengok bola mesti tengok pemain dia. espclly yang hensem2 lah => saya pun macam 2 juga. tapi bla dah lama2 tengok. suka pula tengok skill dia main dan prlawanan 2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 16:42


Pada 23-07-08 13:03 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-07-08 15:05 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!


kalau saya....tengok permainan....buat apa tengok pemain? kamera bukannya fokus pada pemain pun...fokus pada bola.. :kelip:




ini lagi satu .. mana ada kamera fokus pada bola ... kalau bola kena sepak ke sana ke mari macam mana lah nak fokus ....

nak kata kamera tak fokus pada pemain tu pun tak tepat ... kadang-2 kamera fokus jugak pada pemain ... siapa biasa tengok bola kat TV tau lah ... kadang-2 tu kamera ulang tayang reaksi pemain di bangku simpanan atau penjaga gol selepas gol dijaringkan ... tu kira fokus pada pemain lah tu .... kadang-2 dia fokus pada pemain yang sedang alami kecederaan .. pemain yang meraikan jaringan gol ... fokus pada pemain lah jugak kan ... lepas score gol ada ke kamera fokus kat bola ???? nak tengok kegembiraan bola selepas masuk jaring ke ??



awatlah hang ni....ayat macam tak puas hati saja....
penerangan awak...dengan maksud saya lebih kurang saja....
pernah tengok bola kat tv tak ni? dah memang game bola...memang lah kena sepak ke sana ke mari..memang lah kamera sentiasa fokus...90% pada permainan..iaitu bola tu kan....kalau tak fokus pada bola..bagaimana boleh tau gol..bagaimana boleh ulang tayang gol...ulang tayang pemain melakukan kesalahan...dah namanya bola sepak...mestilah fokus pada bola..takkan nak fokus pada tiang gol...nak fokus pada pengadil...nak fokus pada pemain yang tiada bola dekat dia???

aduhai....saya tak tahulah Kenapa dengan kamu ni....suka atilah hang nak cakap apa pun...malas nak layan.


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 14:00


cikgu84: tak mengapa.. pendapat masing-masing... tiada yang benar dan tiada yang salah....

tt: main biola :jangan: ..hmm... anggap saja betul.. uhuk uhuk.. :malu::nyuruk bawah meja:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 13:46


saya ni pun minat bola juga hasil dari abgang saya dan juga kawan-kawan saya di england tu hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 06-09-08 11:19


Pada 22-07-08 00:17 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-07-08 23:46 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

cikgu84 ni meminati kelab MANCHESTER UNITED...hehehehe


mesti dia kenal kenal sapa itu ol gunner solskjaer..


kenal....ole gunner solskjaer...yang rambut kerinting2 tu...tapi taklah kerinting sangat...ikal agaknya...heheh pemain norway....dulu striker dan winger MU...tapi dah retired...sekarang reserves saja....dah tua agaknya...dah 30+...tol tak?
dia kalau main..cool sangat...best saja tengok dia main...tak lah panas baran..nak gaduh saja macam sesetangah pemain...



betul tu saudari...:-) Ole Gunner Solskjaer merupakan lagenda MU sekarang ni....dia telah menjadi jurulatih MU untuk reserve team...


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 13:11


Pada 20-07-08 09:56 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

ok saja...saya sendiri pun main futsal tapi kena juga lah adab2 sebagai seorang perempuan...


ye..pernah jugak sertai futsal wakil fakulti baru-baru ini..kerana dah tak ada org untuk bermain untuk last minute game...
nasib baik pernah juga sepak2 bola ini...
tapi sekarang dah tak join main futsal untuk fakulti sebab ramai yang "menasihati" untuk tidak sertai sukan seperti futssal itu..terpaksa menolak jika ada game...
8-) ..sukan juga penting untuk seorang muslimah.. jangan duduk memerap saja.. sukan berpada2 lah.. :welcome:
tapi Kalau tengok game bola kat TV memang tak tengok.. hehe :sopan:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 14:41


lama dah tak tengok MU yang terkini.....
hari-hari tidur awal...tak sempat nak tengok...huhuhu


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 14:45


Pada 19-11-08 13:11 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-07-08 09:56 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

ok saja...saya sendiri pun main futsal tapi kena juga lah adab2 sebagai seorang perempuan...


ye..pernah jugak sertai futsal wakil fakulti baru-baru ini..kerana dah tak ada org untuk bermain untuk last minute game...
nasib baik pernah juga sepak2 bola ini...
tapi sekarang dah tak join main futsal untuk fakulti sebab ramai yang "menasihati" untuk tidak sertai sukan seperti futssal itu..terpaksa menolak jika ada game...
8-) ..sukan juga penting untuk seorang muslimah.. jangan duduk memerap saja.. sukan berpada2 lah.. :welcome:
tapi Kalau tengok game bola kat TV memang tak tengok.. hehe :sopan:



kalau tempat tu terbuka....ada penonton lelaki... tak perlulah main. kalau semua perempuan..ok lah.
pernah sekali ganti cikgu pj cuti..main anak ayam dengan budak-budak...fuh..semput....


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 09:52


Huhuk.. layan juga sebenarnya tengok bola ini.. lagi-lagi bila dah tengok dan mengikuti dari awal-awal.
sukan yang saya paham konsep dan undang-undang permainan saja yang saya layan.. yang lenlain tu timbul rasa jemu..
dulu saya tak paham konsep permainan raghbi tu macamana.. bila dah join dengan adik2,seronok pulak tengok raghbi..


-----------------
"Wahai orang-orang beriman!Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari api neraka yang bahan-bahan bakarnya adalah manusia dan batu berhala"(At-Tahrim:6)


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121053 saat. Lajunya....