Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: cadangan bagi set tayammum di jadikan alat bantu belajar


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» cadangan bagi set tayammum di jadikan alat bantu belajar

Please Mendaftar To Post


Oleh cadangan bagi set tayammum di jadikan alat bantu belajar

husna79
Warga Rasmi
Menyertai: 18.07.2008
Ahli No: 34080
Posting: 2
Dari: putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-07-08 16:37


Assalamualaikum..

saya merupakan pengedar sah bagi set debu tayammum dari syarikat Innolux sdn.bhd. Dari pengalaman saya semasa belajar, saya tahu apa itu tayammum tetapi tak pernah buat pratikal. Dengan adanya set debu tayammum ini membantu para ustaz dan ustazah untuk menunjukkan secara betul dan tepat cara-cara bertayammum. Selain itu set tayammum ini amat mudah dan pratikal.

ALAT BERTAYAMMUM:
MILIKILAH SATU RUMAH, SATU SET TAYAMMUM

Siapa yang mesti tayammum
org yang sakit
-Luka, patah, melecur atau pembedahan di mana jika terkena air akan mendatangkan mudarat.
-Demam panas dingin yang dirasakan tidak boleh menggunakan air.
-Lumpuh atau tidak kemampuan pergi balik ke bilik air.
-org yang sedang musafir contohnya dalam penerbangan, bas atau keretapi.
-org yang ketiadaan air atau ada air tapi ada keperluan yang lebih mustahak.

1. Sah dan suci dari segi syarak
2. Mudah diguna dan tidak mencemarkan
3. Bebas dari bakteria
4. Boleh digunakan sehingga 300 waktu solat
5. Harga yang berpatutan
6. Buku panduan yang sediakan
7. Mudah untuk di bawa ke mana-mana

Sebarang pertanyaan bolehlah menghubungi en. mohd azam bin abdul halim di talian 017-9792282 atau untuk maklumat lanjut boleh pm saya.

r

r

Putrajaya dan Selangor
Puan Faridah 017-5289055 Encik Nazir 012-5629511
Nilai En. Hafarizam - 019-2198616
P.Dickson Puan Fadilah - 0162054993
Pahang En. Mohd Azam - 017-9792280
Shah Alam En.Haziq - 012-8805348
Pelating Jaya En. Fairuz 0133088752

--------------------------------------------------------------------------------

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna79Profil   Hantar PM kepada husna79   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 18-07-08 16:41


salam..bagus2..patut disokong..teringt dulu-dulu sekolah..nak buat amali untuk tayammum susah sangat nak cari debu yang suci...was2 bersih ke tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-07-08 21:34


salam....

bagus juga ada alat bbm begini...

di sekolah saya mengajar (sekolah) memang dah lama gunakan set sebegini untuk amali

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-07-08 07:39


Alhamdulillah .....
seronok saya...rupanya ada dijual set tayammum ni....
memang berguna dan patut disimpan di setiap rumah....

Dulu ketika masih dialam belajar, saya pernah dalam perjalanan yang jauh dengan menaiki bas...drebar hindu tu tak nak berhenti untuk solat subuh....maka saya solat jugak lah (menghormati waktu ) dengan bertayamum pada debu yang ada di cermin bas. (ustaz pernah nasihatkan begitu pada saya)....balik rumah, saya qada balik...entah..ta'tahu

mudah-mudahan dengan ada set tayammum ni .... boleh selesaikan masalah seperti yang dihadapi oleh saya....yo dok ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

husna79
Warga Rasmi
Menyertai: 18.07.2008
Ahli No: 34080
Posting: 2
Dari: putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-07-08 09:58


BETUL..kadang-kadang ada org TANYA...MALAYSIA KAN banyak AIR..Kenapa NAK GUNA TAYAMMUM..BETAPA CETEKNYA PEMIKIRAN org KITA. TAYAMMUM NI BILA KITA dalam KEADAAN SAKIT yang TAK MEMBENARKAN KITA MENGGUNAKAN AIR. SEKIRANYA MENGGUNAKAN AIR AKAN MEMUDARATKAN. ALLAH CUKUP SAYANG PADA HAMBANYA...ALLAH DAH BERI CARA BILA KITA TAK BOLEH GUNAKAN. CUMA org ISLAM SAHAJA KADANGKALA LUPA BETAPA ALLAH INGAT DAN SENTIASA DEKAT dengan KITA....

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna79Profil   Hantar PM kepada husna79   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.087576 saat. Lajunya....