Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: BARANG MISTERI..!


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» BARANG MISTERI..!

Please Mendaftar To Post


Oleh BARANG MISTERI..!

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 13-07-08 12:03


Salam

Tiba-tiba hamba rasa nak 'buang tebiat' sekejap dari posting berat-berat, ada 1 teka-teki bertuah untuk semua :-D
(maaflah kalau dah ada yang post)

Yang buat tak pakai,
Yang jual tak pakai,
Yang beli tak pakai,
Yang pakai pun mungkin tak tau apa yang dia pakai!


Ayuhhhhhhh.... :sopan:


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 13-07-08 12:19


Pada 13-07-08 12:03 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!




Yang buat tak pakai,
Yang jual tak pakai,
Yang beli tak pakai,
Yang pakai pun mungkin tak tau apa yang dia pakai!


Ayuhhhhhhh.... :sopan:



keranda


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 13-07-08 12:30


Pada 13-07-08 12:19 , rdwira posting:

keranda



hehe..salah... :-P Teruskan mencuba... 8-)


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-07-08 12:43


Pada 13-07-08 12:03 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!

Salam

Tiba-tiba hamba rasa nak 'buang tebiat' sekejap dari posting berat-berat, ada 1 teka-teki bertuah untuk semua :-D
(maaflah kalau dah ada yang post)

Yang buat tak pakai,
Yang jual tak pakai,
Yang beli tak pakai,
Yang pakai pun mungkin tak tau apa yang dia pakai!


Ayuhhhhhhh.... :sopan:

kain kapan
batu nisan


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 13-07-08 13:38


salam..uiks..apa ek...suspen3.. :) kejap fikir sat

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 13-07-08 15:09


Teruskan memberi jawapan anda :welcome:
Jawapan & peneka tepat akan diumumkan jam 9pm malam ini 8-)


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-07-08 15:24


Pada 13-07-08 12:43 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-07-08 12:03 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!

Salam

Tiba-tiba hamba rasa nak 'buang tebiat' sekejap dari posting berat-berat, ada 1 teka-teki bertuah untuk semua :-D
(maaflah kalau dah ada yang post)

Yang buat tak pakai,
Yang jual tak pakai,
Yang beli tak pakai,
Yang pakai pun mungkin tak tau apa yang dia pakai!


Ayuhhhhhhh.... :sopan:

kain kapan
batu nisan



Ni kemungkinan jawapan yang ana rasa paling tepat.


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 13-07-08 23:25


Hamba mohon kemaafan kerana lewat memberi jawapan seperti yang direncanakan jam 9 tadi, ada masalah wireless tadi.

Yaaa...kita ada peneka tepat teka-teki itu iaitu akhi sirat & Al-Mashoori :-D

Tapi jawapannya 1 saja: Kain Kapan :-P

Sekian teka-teki dari hamba...selamattt.... :bye:


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 09:39


baru nak jawab kain kapan..hehe.....................,tapi dah ada jawpan,tak apa lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.092099 saat. Lajunya....