Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminat NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Klinik Ukhwah
Topik: tengok tapak tangan untuk mengetahui penyakit


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow, dramian219
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Klinik Ukhwah
    »» tengok tapak tangan untuk mengetahui penyakit

Please Mendaftar To Post


Oleh tengok tapak tangan untuk mengetahui penyakit

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-07-08 16:34


Assalamualaikum

Ada tak sesiapa kat sini yang pandai..tengok tapak tangan dah tahu sakit apa? Contohnya kalau nampak urat biru tanda ada gastrik..etc

Boleh kongsikan pengetahuan anda ;-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-07-08 19:18


salam,

ana tak tau nak tgk2 tapak tangan ni..tapi ana ada kenai dengan seorang kakak..dia pandai tengok..ana pernah suruh dia tengok kan tapak tangan ana..dia cakap banyak toksik..sebab urat warna biru...nak buat bagaimana asek terdedah dengan chemical saja hari2...dia jugak ad cakap kalau jari telunjuk bengkok bermakna tulang belakang kita bongkok..tak straight kata nya..tapi ad betul juga...ana memang bongkok sikit..sebab ana kurus...uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

baikhati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25177
Posting: 77
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 12-07-08 22:45


salam

ikut perjuangan HPA, banyak ilmu yang dapat. salah 1 nya apa yang akmalnajwa ingin tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For baikhatiProfil   Hantar PM kepada baikhati   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 13-07-08 15:38


Pada 12-07-08 22:45 , baikhati posting:

!!! QUOTE !!!

salam

ikut perjuangan HPA, banyak ilmu yang dapat. salah 1 nya apa yang akmalnajwa ingin tahu...


yang ana tau, HPA tengok tapak kaki dengan mata.. huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-07-08 16:13


Assalamualaikum
yang ni bidang kerja prof muslim..dia pakar..cuba tanya dia...nak dapatkan rawatan pun boleh.. ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-07-08 18:39


Pada 13-07-08 16:13 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
yang ni bidang kerja prof muslim..dia pakar..cuba tanya dia...nak dapatkan rawatan pun boleh.. ;-)




yup...bersama maju bersama HPA. :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 14:52


Assalamualaikum

Tidak sangka ada topik keluar yang mana hendak bertanyakan ilmu tapak tangan. Tetapi cuma rasanya bukan ia di Forum Klinik Ukhwah tetapi Forum Rawatan Alternatif / Rawatan Tradisional

Alhamdulillah, syukur kepada Allaah Maha Pencipta Seluruh Alam.

Baiklah bukannya prof pakar tetapi ibarat budak baru belajar dan apa yang mampu kita kongsi. Prof rasakan ada juga di sini pandai tetapi malu hendak nak tampilkan diri. Ayuh demi kemajuan umat Islam serta menyokong perjuangan ekonomi ummah khususnya yang dimulai oleh HPA.


Sinopsis Rawatan Tapak Tangan

> Analisis tapak tangan digunakan oleh bangsa Yunani dan ada yang menyifatkan dikatakan menjadi amalan Majusi.
Tapi harus diingat sebenarnya ia berbeza dan telah prof rujuk perkara ini jika tidak diterangkan dengan faham orang akan mudah salah sangka. Kena jelas dengan baik bahawa cara perawatan JAWI adalah melihat perubahan pada tapak tangan bukan ramalan pada garis tapak tangan....

> Boleh mengesan 20 % peringkat awal penyakit pada 80 % penyakit yang ada tubuh badan kita.

Ini sekadar cebisan sebab prof ketika menulis ada urusan dan akan datang Insya-Allaah akan diteruskan berkongsi.

Wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.090298 saat. Lajunya....