Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika orang lain boleh melakukan, kita boleh belajar melakukan
-- Prinsip NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 73
Ahli: 0
Jumlah: 73




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Hebahan Aktiviti
Topik: Kelas Ilmu-Perkahwinan Rasulullah S.A.W


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Hebahan Aktiviti
    »» Kelas Ilmu-Perkahwinan Rasulullah S.A.W

Please Mendaftar To Post


Oleh Kelas Ilmu-Perkahwinan Rasulullah S.A.W

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 21:33


Kelas Ilmu-Perkahwinan Rasulullah S.A.W

Assalamualaikum,

Perkahwinan masyarakat melayu, selain akad nikah dan mas kahwin, perkara yang melingkarinya adalah seperti wang hantaran, barang hantaran, pelamin, menepung tawar, 'tol', malam berinai, joget lambak dan lain-lain.

Bagaimanakah sebenarnya majlis perkahwinan yang dilaksanakan di dalam Islam dengan mengambil contoh agung, Nabi Muhammad S.A.W.

The Little Khalifah Shop menjemput muslimin dan muslimat ke kelas ilmu kami, untuk mengupas persoalan ini. Berikut adalah butiran mengenai majlis ini.

Bicara Ilmu Hujung Minggu.

Tajuk :            
Perkahwinan Rasulullah S.A.W-
Fakta, pengajaran dan penghayatan.
Penceramah:    
Ustaz Adlan Abd Aziz
Tarikh:            
Ahad. 13hb Julai 2008
Masa:            
10 – 11.30 pagi

Tempat:            
The Little Khalifah shop
2750A Jalan Changkat Permata
Taman Permata
53300 Kuala Lumpur

Penyertaan adalah percuma.
Untuk pendaftaran sila hubungi:
03 4147 2626

Wassalam
Maslina Ngadiman
The Little Khalifah Shop.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 12:31


salam alaik ya ummiq..
ummiq ada ke... nanti..?
emr.. ahad ni. banyak program..
tapi.. macam nak pergi saja..

ada sesiapa muslimat nak pergi..
sadiqah..shye.. ismi.. ummu.niza..dll..
free??

nanti kita hiwar dalam sms ye..
.. hanya merancang..
belum pasti..
wallahu'alam..

syukran ummiq atas info ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 14:44


saya tahu mana... biasa pergi, cuma, kena recall2 balik jalan nak ke sana. dekat dengan taman melawati... ada saudara di taman permata sana.

ada rezeki, dapatlah saya hadirkan diri. tak ada rezeki, tak dapat lah...

ummimq ada ke nanti?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 16:15


Kalau ramai yang pergi aku nak folow juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 16:55


aku oppss.. kami nak pergi jugak..:)
InsyaALLAH!

p/s ingat little khalifah-ingat Dim Sum-chicken Balitong! Best lah..
produk syarikat ni bagus.. dan cantik-cantik. hehehe

tambah sikit lagi..kalau ada yang nak numpang, boleh saja. tapi maksimum 3 orang-kereta kami kecik saja.. hehehe
boleh nak tolong ambil kat LRT Wangsa Maju.k


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 18:39


Umi kena jaga kedai sebab ada yang cuti. Tapi anak-anak pergilah sebab insyaAllah majlis ilmu sebegitu penting untuk menyediakan diri ke arah menjadikan rumahtangga penuh dengan mawaddah wa rahmah.

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-07-08 09:21


masa nak minta kunci ofis kat bilik guard, lagu ya nabi salam alaika (mesej tone) bergema..mesej dari simple_shida ajak join program ni. kebetulan esok duduk rumah saja..lantas kuhubungi shida.
shida, nak ikut....hehehe..
bolehlah datang ke teratak ana malam ni..
insyaallah, esok kita pergi sama...menjadi penumpang setia MR. KHALIFAH and MADAM RUMAISHAA.. :sopan: :sopan:
(jangan marah naaa)... :kelip:


IKLAN...
ana nak hebahkan majlis menyambut menantu sahabat ukhwah ukhti raudhatulmardiah InsyaALLAH akan diadakan pada hari Ahad 13 julai 2008 bersamaan 10 Rejab 1429 H
Di kediaman No. 16, Jalan Sri Haneco 2/6, Taman Sri Haneco, 43500 Semenyih, Selangor Darul Ehsan.

so, kepada sesiapa yang ingin menghadiri majlis berkenaan, kita jumpa di sana k. Insyaallah, ana & shida akan move kesana selepas program selesai..


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 11:12


-salam alaik..
alhamdulillah.. dapat juga dengar majlis ilmu..
buku notes di rumah.. alamak.. tak ingat lah notes nya..

sadiqah au rumaishaa kalau masih boleh posting.. mohon list down nama zaujah rasulullah..

syukran pada khalifah..rumaishaa jemput kami..hihi..
ana ada rekodkan mp3..shye punya..
rasanya..ok agaknya..hehe.. apa-apa hal boleh pm syahidatul untuk
dapatkan rakaman slot ni.. insyaallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 19:14


Pada 14-07-08 11:12 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!



sadiqah au rumaishaa kalau masih boleh posting.. mohon list down nama zaujah rasulullah..



tak dapat nak posting list zaijah rasulullah, buku nota tertinggal kat rumah. Insyaallah, akan dipostingkan. ;-)


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-07-08 02:32


Pada 14-07-08 19:14 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-07-08 11:12 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!



sadiqah au rumaishaa kalau masih boleh posting.. mohon list down nama zaujah rasulullah..



tak dapat nak posting list zaijah rasulullah, buku nota tertinggal kat rumah. Insyaallah, akan dipostingkan. ;-)



khadijah, aishah,......


-----------------
Jom Islah Masyarakat!


Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 18-07-08 16:39


salam alaik..
kok bila mahu tunggu sadiqah post ni baaa...?
tak apa lah ek.. ss posting..hehe..

nama-nama isteri rasulullah..s.a.w

1. khadijah binti khuwalid
2. saudah binti zam'ah
3. aisyah binti abu bakar as siddiq
4. habsah binti umar
5. zainab binti khuzaimah
6. ummu salamah (hindun)
7. zainab binti jahshin
8. juwairah binti al kharith
9. ummu habibah ( ramlah binti abu sufian )
10. soffiyah
11. maimunah

erm...Kenapa rasulullah ramai isteri...?
ada asbabnye... mereka menjadi perantara untuk nabi muhammad berdakwah,,
dan sebagainya.. wallahu'alam..

nak rekord majlis ilmu ni.. boleh dapat dari ana.. pm au email or dapatkan juga dari syahidatul.

* yumkin ada kesalahan ejaan..mohon betulkan ek..
syukran..;)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-07-08 17:21


kak shida, ismi nak rekodnya... nak.. nak... nak... :kelip::kelip::sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.090461 saat. Lajunya....