Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman.
-- ali-Imran: 139

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 1 hari, 10 jam, 20 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Solat lima waktu syarat naik pangkat


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Solat lima waktu syarat naik pangkat

Please Mendaftar To Post


Oleh Solat lima waktu syarat naik pangkat

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 10:57


Solat lima waktu syarat naik pangkat
Oleh Wan Faizal Ismayatim dan Betty Subaryati
[email protected]

KOTA BHARU: Kerajaan Kelantan akan menjadikan wajib solat lima waktu dan Jumaat sebagai syarat kenaikan pangkat dan pengambilan baru kakitangan awam serta pemilihan calon wakil rakyat dan jawatan politik lain termasuk penghulu.

Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, berkata peraturan itu sama seperti pelaksanaan syarat mesti lulus Bahasa Malaysia di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia dalam pengambilan kakitangan kerajaan ketika ini.

"Saya akan kemukakan kepada kerajaan nanti bahawa yang tak sembahyang lima waktu dan tidak menunaikan solat Jumaat, tak boleh pegang jawatan dalam kerajaan negeri bermula dari penghulu, penggawa dan wakil rakyat.

ya ALLAh, moga kita senantiasa dilimpahi NUr petunjuk dan NUr hidayah..amin..
"Kita akan tapis orang ini... sembahyang atau tidak, lebih-lebih lagi sembahyang Jumaat, katanya kepada pemberita ketika sesi rehat Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan di Kota Darulnaim di sini, semalam.

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Tuesday/BeritaUtama/20080708002423/Article/index_html

Alhamdulillah.. pemimpin yang PEka dengan kebajikan ISlam seumatnye..erm..barulaa sedap mata memandang pabila menjelang solat jumaat dan solat lima waktu..
kadangkala nak menegur aduh.. tak mampu nak berkata-kata
kerna dianya muslimin.. yang.... :-?

:-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 12:19


Pada 08-07-08 10:57 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!



Alhamdulillah.. pemimpin yang PEka dengan kebajikan ISlam seumatnye..erm..barulaa sedap mata memandang pabila menjelang solat jumaat dan solat lima waktu..
kadangkala nak menegur aduh.. tak mampu nak berkata-kata
kerna dianya muslimin.. yang.... :-?

:-D



naam2....


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 12:34


Pada 08-07-08 12:19 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-07-08 10:57 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!



Alhamdulillah.. pemimpin yang PEka dengan kebajikan ISlam seumatnye..erm..barulaa sedap mata memandang pabila menjelang solat jumaat dan solat lima waktu..
kadangkala nak menegur aduh.. tak mampu nak berkata-kata
kerna dianya muslimin.. yang.... :-?

:-D



naam2....



wah menariknya. :-)


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 08-07-08 12:59


alhamdulillah..

jika ditambah lagi syarat seperti wajib berjemaah zohor & asar bagi setiap department.. itu lebih bagus!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 14:58


Pada 08-07-08 12:59 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah..

jika ditambah lagi syarat seperti wajib berjemaah zohor & asar bagi setiap department.. itu lebih bagus!

ditambah dengan syarat memakai tudung dan menutup aurat!


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 15:12


wah.. banyak tambahan syarat ni..
hehe..

bab hukum dah tu..
syarat bagi muslimat...memang best....lagi setuju..

tapi.. moga bagi mereka yang dalam golongan terssebut..
begitu juga ana yang bukan serba maksum..
sama-sama diberi hidayah..
kerna hidayah ni.. bukan semua rasa tempias..
rasa aura nur hidayah.. tapi.. ALLAh yang MAHA berkuasa
di atas segala ketentuannya..

wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 15:28


kalau ditambah yang bpurdah pun ok juga.....ngeh..ngeh..ngeh...



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 15:33


Pada 08-07-08 15:28 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ditambah yang bpurdah pun ok juga.....ngeh..ngeh..ngeh...


umar khalil ni tak habis-habis dengan wanita idaman dia tu :sopan:

p/s: kalau letak syarat menutup aurat dengan sempurna pun dah ok...

p/s2: siapa lah gerangan gadis idaman umar khalil tu ye :kelip:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 15:39


Pada 08-07-08 15:33 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-07-08 15:28 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ditambah yang bpurdah pun ok juga.....ngeh..ngeh..ngeh...


umar khalil ni tak habis-habis dengan wanita idaman dia tu :sopan:

p/s: kalau letak syarat menutup aurat dengan sempurna pun dah ok...

p/s2: siapa lah gerangan gadis idaman umar khalil tu ye :kelip:




ala....sekadar mencelah sikit saja...soryy.....


betul 2....kalau letak syarat pjagaan aurat yang sempurna,,,,sejuk saja pandangan muslimin...semangat saja buat kj,,,roh islam slow2 meresap....



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 22:00


Pada 08-07-08 15:33 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!



p/s2: siapa lah gerangan gadis idaman umar khalil tu ye :kelip:

Nak tau? datang ke APIUM hari sabtu ni... nanti umar boleh tunjukkan...

ps:- ngeh ngeh ngeh


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 23:10


Pada 08-07-08 22:00 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-07-08 15:33 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!



p/s2: siapa lah gerangan gadis idaman umar khalil tu ye :kelip:

Nak tau? datang ke APIUM hari sabtu ni... nanti umar boleh tunjukkan...

ps:- ngeh ngeh ngeh



ye2...yang ditumpu umar di sabtu hari...isk2...


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 23:15


Syukur alhamdulillah... :welcome:
Err..nak tumpang tambah, andai diwajibkan khatam quran even sekali pun cantik juga..

tukang tambah,
Laskar_Allah


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 23:50


Pada 08-07-08 10:57 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!



KOTA BHARU: Kerajaan Kelantan akan menjadikan wajib solat lima waktu dan Jumaat sebagai syarat kenaikan pangkat dan pengambilan baru kakitangan awam serta pemilihan calon wakil rakyat dan jawatan politik lain termasuk penghulu.

"Saya akan kemukakan kepada kerajaan nanti bahawa yang tak sembahyang lima waktu dan tidak menunaikan solat Jumaat, tak boleh pegang jawatan dalam kerajaan negeri bermula dari penghulu, penggawa dan wakil rakyat.


emm..
siapa akan mengawasi setiap pegawai tu solat 5 waktu atau tak?
:berfikir:

solat isyak?
kat rumah.. dia dalam bilik bersama bini dia?
:jangan:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 09-07-08 00:05


Pada 08-07-08 23:50 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-07-08 10:57 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!



KOTA BHARU: Kerajaan Kelantan akan menjadikan wajib solat lima waktu dan Jumaat sebagai syarat kenaikan pangkat dan pengambilan baru kakitangan awam serta pemilihan calon wakil rakyat dan jawatan politik lain termasuk penghulu.

"Saya akan kemukakan kepada kerajaan nanti bahawa yang tak sembahyang lima waktu dan tidak menunaikan solat Jumaat, tak boleh pegang jawatan dalam kerajaan negeri bermula dari penghulu, penggawa dan wakil rakyat.


emm..
siapa akan mengawasi setiap pegawai tu solat 5 waktu atau tak?
:berfikir:

solat isyak?
kat rumah.. dia dalam bilik bersama bini dia?
:jangan:




maaf ..soalan ini tak perlu dikupas atau ulas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 00:08


Pada 09-07-08 00:05 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!


maaf ..soalan ini tak perlu dikupas atau ulas...


kalau tak boleh jawab..
bagaimana nak tahu pegawai mana solat 5 waktu atau tak?


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 00:30


Salam...

alhamdulillah...

good langkah.... :-D

p/S : apa?. umar khalil punya idaman ada kat APIUM hari sabtu?. wah.... asal lah ana tak join sekali sabtu yang lepas-lepas ek. boleh tengok. :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 01:11


Pada 09-07-08 00:30 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...

alhamdulillah...

good langkah.... :-D

p/S : apa?. umar khalil punya idaman ada kat APIUM hari sabtu?. wah.... asal lah ana tak join sekali sabtu yang lepas-lepas ek. boleh tengok. :sopan:


Kenapa anda suka melarikan topik forum ni?
tiada kena mengena langsung :jangan:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

IlyaFarhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.10.2004
Ahli No: 11686
Posting: 149
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 04:22


bagus sangat-sangat...ana sokong dengan tindakan kerajaan Kelantan meletakkan syarat tersebut untuk kenaikan pangkat.Tujuan nya untuk melahirkan umat dan rakyat yang cintakan Islam.Kita sama-sama menyokong dengan tndakan Kerajaan Kelantan demi untuk kbaikan rakyat dan negara.

Bookmark and Share

    


  Member Information For IlyaFarhanProfil   Hantar PM kepada IlyaFarhan   Pergi ke IlyaFarhan's Website   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 08:15


Pada 09-07-08 04:22 , IlyaFarhan posting:

!!! QUOTE !!!

bagus sangat-sangat...ana sokong dengan tindakan kerajaan Kelantan meletakkan syarat tersebut untuk kenaikan pangkat.Tujuan nya untuk melahirkan umat dan rakyat yang cintakan Islam.Kita sama-sama menyokong dengan tndakan Kerajaan Kelantan demi untuk kbaikan rakyat dan negara.


perkara yang baik semua orang sokong...

tetapi persoalan disini...
siapa yang mahu menguatkuasakannya?
siapa yang jadi "tukang catat" seseorang itu solat
lima waktu atau tidak?
:berfikir:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 09:28


Pada 09-07-08 08:15 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!


perkara yang baik semua orang sokong...

tetapi persoalan disini...
siapa yang mahu menguatkuasakannya?
siapa yang jadi "tukang catat" seseorang itu solat
lima waktu atau tidak?
:berfikir:


encik PH ni memang suka pertikaikan kerja orang ek :sopan:

yang disebut "solat 5 waktu", bukan kelima2 solat 5 waktu :jangan:

yang mana dapat dikesan saja lah, macam kat ofis misalnya boleh tengok dia solat ke tak solat yang termasuk dalam "solat 5 waktu" tu...? kalau dapat tangkap dia tak solat boleh terus diambil tindakan, yang tak nampak tu biarlah Allah yang putuskan...

p/s: tigerhunter ada apa-apa cadangan lain ke...?


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 09:58


Pada 09-07-08 09:28 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!


encik PH ni memang suka pertikaikan kerja orang ek :sopan:

yang disebut "solat 5 waktu", bukan kelima2 solat 5 waktu :jangan:

yang mana dapat dikesan saja lah, macam kat ofis misalnya boleh tengok dia solat ke tak solat yang termasuk dalam "solat 5 waktu" tu...? kalau dapat tangkap dia tak solat boleh terus diambil tindakan, yang tak nampak tu biarlah Allah yang putuskan...

p/s: tigerhunter ada apa-apa cadangan lain ke...?



bertanya tu bermaksud mempertikai ke?
:berfikir:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 12:29


Pada 08-07-08 22:00 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-07-08 15:33 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!



p/s2: siapa lah gerangan gadis idaman umar khalil tu ye :kelip:

Nak tau? datang ke APIUM hari sabtu ni... nanti umar boleh tunjukkan...

ps:- ngeh ngeh ngeh





jangan bocorkan rahsia....

tapi kalau kj gov,,tak boleh kan pakai purdah?apa salahnya eh?



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 12:48


Pada 08-07-08 23:10 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-07-08 22:00 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-07-08 15:33 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!



p/s2: siapa lah gerangan gadis idaman umar khalil tu ye :kelip:

Nak tau? datang ke APIUM hari sabtu ni... nanti umar boleh tunjukkan...

ps:- ngeh ngeh ngeh



ye2...yang ditumpu umar di sabtu hari...isk2...


ooo, UK nak ngorat junior IM ye... kena minta izin senior dia dulu ni... :jangan: :sopan:

p/s: jom kita intai UK hari sabtu ini, ngeh3


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 12:52


Pada 09-07-08 12:48 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-07-08 23:10 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-07-08 22:00 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-07-08 15:33 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!



p/s2: siapa lah gerangan gadis idaman umar khalil tu ye :kelip:

Nak tau? datang ke APIUM hari sabtu ni... nanti umar boleh tunjukkan...

ps:- ngeh ngeh ngeh



ye2...yang ditumpu umar di sabtu hari...isk2...


ooo, UK nak ngorat junior IM ye... kena minta izin senior dia dulu ni... :jangan: :sopan:

p/s: jom kita intai UK hari sabtu ini, ngeh3




topik da lain ni...kang kan marh kat admint pula....minggu ni kuliyyah hadith...nak datang boleh saja...dewan kuliyyah 2...prof dr fauzi lecturenye...Sorry ya senior ku....lupa im ni snior ana kat apium....k ,,


k stop topik purdah kat forum ni,,,,,ana rasa ana yang puncanye ni....
soryyy



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 13:41


Pada 09-07-08 12:52 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!


topik da lain ni...kang kan marh kat admint pula....minggu ni kuliyyah hadith...nak datang boleh saja...dewan kuliyyah 2...prof dr fauzi lecturenye...Sorry ya senior ku....lupa im ni snior ana kat apium....k ,,


k stop topik purdah kat forum ni,,,,,ana rasa ana yang puncanye ni....
soryyy



tau tak apa... :jangan:

terasa teruja juga nak komen pasal topik ni...
sebab kelantan merupakan negeri pertama cadangkan
pegawai kerajaan wajib solat 5 waktu baru boleh naik pangkat..
ada kebaikannya...

tapi anda dengan geng-geng anda melarikan terus topik ni...
lain perbincangannya.... :berfikir:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 13:42


Pada 09-07-08 12:48 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!


ooo, UK nak ngorat junior IM ye... kena minta izin senior dia dulu ni... :jangan: :sopan:

p/s: jom kita intai UK hari sabtu ini, ngeh3



tiada kaitan mengintai umar khalil dengan topik ni...
:berfikir:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 14:05


Pada 09-07-08 13:42 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

tiada kaitan mengintai umar khalil dengan topik ni...
:berfikir:


nak intai UK "solat 5 waktu" ke tak kat masjid APIUM hari sabtu ni, ngeh3 (ada kaitan kan?) :sopan:

so, PH ada yang tak puas hati lagi ke dengan tindakan tok guru tu? :berfikir:

kalau dah tak ada, baguslah... banyakkan berhusnul-zhan ye.

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 14:21


kadang-kadang rasa na menjawab saja...tptkut lari topik,,,sabar,,sabar...sabar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 09-07-08 14:27


pernah baca iklan yang sebegini..
selain solat 5 waktu dnyatakan juga kena solat ikut waktu..tak boleh lewat, solat berjemaah d ofis, perempuan bertudung

lepas tu timbul persoalan Kenapa ada requirement macam tu,
so antara jwpnnya..
-solat 5 waktu adalah tiang agama
-solat 5wktu menunjukan sifat amanah, tangungjawab terhadap agama dan
-solat berjemaah juga melambangkan team work
yang lain-lain kita pkir2kan kejap..sebenarnya banyak lagi sebab musababnya..
yang menyebabkan rasa terpikir sejenak..
alakah indah dan bestnya Kalau semua org buat iklan macam itu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 14:29


Pada 09-07-08 14:05 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-07-08 13:42 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

tiada kaitan mengintai umar khalil dengan topik ni...
:berfikir:


nak intai UK "solat 5 waktu" ke tak kat masjid APIUM hari sabtu ni, ngeh3 (ada kaitan kan?) :sopan:

so, PH ada yang tak puas hati lagi ke dengan tindakan tok guru tu? :berfikir:

kalau dah tak ada, baguslah... banyakkan berhusnul-zhan ye.

wassalam.



Siapa tak berpuas hati sebelum ni? :berfikir:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 14:30


Pada 09-07-08 14:21 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

kadang-kadang rasa na menjawab saja...tptkut lari topik,,,sabar,,sabar...sabar....


jawab saja.... kita boleh kongsi bersama...
:-P


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 14:44


Pada 09-07-08 14:30 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-07-08 14:21 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

kadang-kadang rasa na menjawab saja...tptkut lari topik,,,sabar,,sabar...sabar....


jawab saja.... kita boleh kongsi bersama...
:-P



ana tak nak jawab topik forum ni,ni yang nm ana pun dikaitkan dengan surau apium pula...huhuhuhu...
bagi ana tak salah tindakan tok guru tu....sebagai langkah mdidik juga.ada muslim yang ambil ringan bab solat ni...sebenarnya isu solat naik pangkat ni bukan tok guru saja..

ni ana bagi contoh syarikat swasta yang prihatin bab agama ni...

SAPURA HOLDING...interviewnya banyak kepada soalan2 agama...
sijil,,diploma,,ijazah,pengalaman,semua ditolak tepi dulu,,,
bab agama yang ditanya...tentang rukun solat,,rukun islam,,yang datang interview tu solat ke tak...macam-macam lagi lah..lepas itu baru soalan interview yang bakaitan dengan kerja...(info kawan ana di sapura holding)

INGREESS ;pun keadaan yang sama...bila interview dan kenaikan pangkat,,sebab na seiring dengan tanggungjawab agama dan pangkat yang digalas...

ada yang kata jawab exam kenaikan pangkat,,,soalan brunsurkan agama pun ada....


tak hairan lah kalau kedua2 syarikat masih kukuh dan btambah besar..keberkatan tu kan ada..


ni syarikat yang ana tau,,maybe ada yang lain,,,macam takaful,,ada org cakap pagi-pagi sebelum mula kerja ada leader yang baca doa..

bank islam pun tiap pagi jumaat ada bacaan yasin...

ni info pemerhatian secara tak langsung dan info dr kawan-kawan ana.....

sama-sama kita kongsi eh.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 15:30


Nampak gayanya... polis, askar dan bomba kena simpat janggut lah lepas ni... moga pemerintahan Islam berkembang selamanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 15:33


tak perlu jaga siapa yang nak awasi dia solat ka tidak sebab org yang solat ada nur atau tanda diwajahnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

ruh_iman
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2008
Ahli No: 33957
Posting: 3
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 15:46


emm..Alhamdulillah...
sejuk hati dengar..
sprt zaman khulafa',,saidina Umar Alkhattab menetapkan bahawa pembesar2 adalah dikalangan rakyat yang melakukan soalt jumaat dan mementingkan pendidikan agama..
wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ruh_imanProfil   Hantar PM kepada ruh_iman   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 16:00


saja nak tambah...
saja aku nak bagitau kepada tok guru nik aziz..
tindakan dia buat itu betul...
tiada salahnya...

tapi...
seandainya aku kerja dengan kerajaan kelantan..
Aku akan tetap solat 5 waktu sebab solat itu diwajibkan
keatas aku seorang muslim...

bukan offer nak naik pangkat baru aku nak tunjuk
depan orang aku bersolat...

Tok guru tak perlu offer aku nak naik pangkat atau tak...
sebab aku tetap akan solat 5 waktu sebab itu
memang perintah ALLAH...

Fullstop!
/


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 16:06


berita harian 9/7/08
(rencana)


Minda Pengarang: Syarat solat untuk naik pangkat buat pekerja 'berlakon'


CADANGAN kerajaan negeri Kelantan mewajibkan solat lima waktu dan solat Jumaat sebagai syarat kenaikan pangkat dan pengambilan baru kakitangan awam negeri memang baik bagi meningkatkan kesedaran di kalangan penjawat awam supaya sentiasa mengingati Allah dalam menjalankan tugas dan tanggungjawab yang diamanahkan.

Bagaimanapun, cara pelaksanaan cadangan yang diumumkan oleh Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, kelmarin, boleh menimbulkan pelbagai kemungkinan. Berdasarkan cadangan itu, penjawat awam yang didapati tidak menunaikan solat lima waktu dan Jumaat tidak boleh memegang jawatan dalam kerajaan negeri bermula daripada penggawa, penghulu dan wakil rakyat, sebelum diteruskan kepada pengambilan kakitangan awam baru negeri.

Persoalannya ialah bagaimana untuk memastikan seseorang kakitangan awam itu menunaikan solat, terutama jika mereka yang tidak ke masjid dan surau kerana melakukannya bersama keluarga di rumah. Bagaimana pula jika seseorang kakitangan itu bersolat semata-mata untuk memenuhi syarat kenaikan pangkat, tetapi meninggalkannya jika tiada orang yang melihat. Kerana mengejar pangkat dan jawatan tinggi, memang wujud segelintir manusia sanggup membuat pelbagai helah. Bukan saja dengan amalan mengampu dan berpura-pura alim, malah sanggup berbuat apa saja untuk mendapatkannya. Tidak mustahil mereka akan tunjuk warak dengan bersolat, lagipun ketika waktu kerja hanya solat Zohor dan Asar yang diambil kira, sedangkan tiga waktu lagi khususnya Subuh, sukar untuk dipastikan sama ada dilaksanakan atau tidak, begitu juga solat Jumaat.

p/s; ada siapa nak komen?



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 09-07-08 16:08


Pada 09-07-08 14:44 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-07-08 14:30 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-07-08 14:21 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

kadang-kadang rasa na menjawab saja...tptkut lari topik,,,sabar,,sabar...sabar....


jawab saja.... kita boleh kongsi bersama...
:-P



ana tak nak jawab topik forum ni,ni yang nm ana pun dikaitkan dengan surau apium pula...huhuhuhu...
bagi ana tak salah tindakan tok guru tu....sebagai langkah mdidik juga.ada muslim yang ambil ringan bab solat ni...sebenarnya isu solat naik pangkat ni bukan tok guru saja..

ni ana bagi contoh syarikat swasta yang prihatin bab agama ni...

SAPURA HOLDING...interviewnya banyak kepada soalan2 agama...
sijil,,diploma,,ijazah,pengalaman,semua ditolak tepi dulu,,,
bab agama yang ditanya...tentang rukun solat,,rukun islam,,yang datang interview tu solat ke tak...macam-macam lagi lah..lepas itu baru soalan interview yang bakaitan dengan kerja...(info kawan ana di sapura holding)

INGREESS ;pun keadaan yang sama...bila interview dan kenaikan pangkat,,sebab na seiring dengan tanggungjawab agama dan pangkat yang digalas...

ada yang kata jawab exam kenaikan pangkat,,,soalan brunsurkan agama pun ada....


tak hairan lah kalau kedua2 syarikat masih kukuh dan btambah besar..keberkatan tu kan ada..


ni syarikat yang ana tau,,maybe ada yang lain,,,macam takaful,,ada org cakap pagi-pagi sebelum mula kj ada leader yang baca doa..

bank islam pun tiap pagi jumaat ada bacaan yasin...

ni info pemerhatian secara tak langsung dan info dr kawan-kawan ana.....

sm2 kat kongsi eh.....



em bagus juga ye....UK ada lagi tak senarai company yang macam ini daripada pemerhatian UK or rakan-rakan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 16:11


Syarat solat lima waktu dipersoal
Oleh Wan Faizal Ismayatim, Siti Fatimah Anwar, Amin Ridzuan Ishak dan Haspaizi Mohd Zain
[email protected]
Cuepacs anggap peraturan naik pangkat ketepi hak kaum lain

KUALA LUMPUR: Cadangan Kerajaan Pas Kelantan menjadikan solat lima waktu dan Jumaat sebagai syarat kenaikan pangkat serta pengambilan baru kakitangan awam dianggap sebagai menafikan hak kaum lain.

Presiden Cuepacs, Omar Osman, berkata cadangan itu dilihat berat sebelah kerana menerusinya hanya individu beragama Islam boleh dapat kenaikan pangkat atau mendapat pekerjaan.



"Ini kerana hanya mereka (pekerja beragama Islam) bersembahyang lima waktu dan Jumaat. Macam mana dengan pekerja atau individu menganut agama lain? Adakah mereka ini tidak berpeluang bekerja atau naik pangkat langsung.

"Walaupun cadangan mereka bagus bagi memelihara ketelusan kakitangan awam di negeri itu, tetapi kena fikirkan kesesuaian terhadap bangsa lain," katanya ketika dihubungi Berita Harian di sini, semalam.

Beliau diminta mengulas kenyataan Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik, kelmarin untuk menjadikan solat lima waktu dan Jumaat sebagai syarat kenaikan pangkat dan pengambilan baru kakitangan awam serta pemilihan calon wakil rakyat serta jawatan politik lain.

Sementara itu, Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam (JPA), Tan Sri Ismail Adam, berkata kerajaan Kelantan hanya boleh mengenakan syarat baru itu kepada kakitangan awam yang bekerja dengan agensi kerajaan negeri saja.

"Kakitangan awam yang diambil Kerajaan Persekutuan dan dihantar bertugas ke negeri itu seperti guru tidak termaktub dengannya. Proses pengambilan dan kenaikan pangkat kakitangan awam sama seperti sebelum ini dengan cadangan kementerian," katanya.

"Adakah akan ada satu pasukan khas untuk memantau pergerakan setiap kakitangan awam untuk melihatnya sama ada mereka bersembahyang atau tidak? Itu yang kami keliru dan hendak tahu sangat apa mekanisme akan mereka gunakan.

Omar turut mempersoalkan kaedah bakal dilaksanakan kerajaan Kelantan bagi memastikan seseorang kakitangan awam itu bersolat atau tidak yang dianggapnya agak mengelirukan serta menyukarkan kerajaan sendiri.

"Kami juga mahu kerajaan Kelantan menyelaraskan kelulusan akademik seseorang dengan moral bagi mengelakkan kebolehan individu mempunyai kelayakan tinggi di negeri itu disia-siakan. Jangan kerana individu itu mengerjakan solat sudah cukup dilantik ke jawatan tinggi," katanya.



hurmmm..........bagaimana pendapat antum?tentang cuepact pula?

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 16:15


Pada 09-07-08 16:08 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-07-08 14:44 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-07-08 14:30 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-07-08 14:21 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

kadang-kadang rasa na menjawab saja...tptkut lari topik,,,sabar,,sabar...sabar....


jawab saja.... kita boleh kongsi bersama...
:-P



ana tak nak jawab topik forum ni,ni yang nm ana pun dikaitkan dengan surau apium pula...huhuhuhu...
bagi ana tak salah tindakan tok guru tu....sebagai langkah mdidik juga.ada muslim yang ambil ringan bab solat ni...sebenarnya isu solat naik pangkat ni bukan tok guru saja..

ni ana bagi contoh syarikat swasta yang prihatin bab agama ni...

SAPURA HOLDING...interviewnya banyak kepada soalan2 agama...
sijil,,diploma,,ijazah,pengalaman,semua ditolak tepi dulu,,,
bab agama yang ditanya...tentang rukun solat,,rukun islam,,yang datang interview tu solat ke tak...macam-macam lagi lah..lepas itu baru soalan interview yang bakaitan dengan kerja...(info kawan ana di sapura holding)

INGREESS ;pun keadaan yang sama...bila interview dan kenaikan pangkat,,sebab na seiring dengan tanggungjawab agama dan pangkat yang digalas...

ada yang kata jawab exam kenaikan pangkat,,,soalan brunsurkan agama pun ada....


tak hairan lah kalau kedua2 syarikat masih kukuh dan btambah besar..keberkatan tu kan ada..


ni syarikat yang ana tau,,maybe ada yang lain,,,macam takaful,,ada org cakap pagi-pagi sebelum mula kj ada leader yang baca doa..

bank islam pun tiap pagi jumaat ada bacaan yasin...

ni info pemerhatian secara tak langsung dan info dr kawan-kawan ana.....

sm2 kat kongsi eh.....



em bagus juga ye....UK ada lagi tak senarai company yang macam ini daripada pemerhatian UK or rakan-rakan?



emedia publication,,,syarikat ana kj,,,100% bumiputra islam,,,ada team dakwah dan kebajikan sendiri,,...yang lain ana tak tahu lah syarikat mana,,tapi banyak juga lah,,,,macam hpa(mai secawen) sebelum pkerja mulakn,,mesti ada wudhuk,,,lepas itu dmulakn dengan doa,,,nak pastikan poduct hpa benar suci lahir dan dalam,,,sokong hpa..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 16:29


UK, depa ni... kalau diletakkan syarat2 seperti pandai berkaraoke, selalu pergi kelab malam ke, mahir bersosial lelaki & perempuan dan seumpamanya,... barulah depa suka dan akan sokong 100%! :sopan:

tentang isu solat berlakon dan tak ikhlas tu, sebenarnya cadangan ini untuk mendidik... sama juga dengan kanak-kanak diajar malah dirotan kalau tak solat, adakah timbul isu solat tak ikhlas atau berlakon semata-mata?

tentang isu kaum lain tu, of course (bagi saya) syarat ini hanya valid untuk muslim sahaja, takkan nak suruh non-muslim solat pula, apa daa... :berfikir:

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 16:35


Sapura Crest ada buka banyak jawatan kosong ni...
apa lagi, mohon lah....
Teman nak jadi pengendali 'ROV', siapa tau kat mana dapat kroje ni? teman minat sangat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 16:35


Pada 09-07-08 16:29 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

UK, depa ni... kalau diletakkan syarat2 seperti pandai berkaraoke, selalu pergi kelab malam ke, mahir bersosial lelaki & perempuan dan seumpamanya,... barulah depa suka dan akan sokong 100%! :sopan:

tentang isu solat berlakon dan tak ikhlas tu, sebenarnya cadangan ini untuk mendidik... sama juga dengan kanak-kanak diajar malah dirotan kalau tak solat, adakah timbul isu solat tak ikhlas atau berlakon semata-mata?

tentang isu kaum lain tu, of course (bagi saya) syarat ini hanya valid untuk muslim sahaja, takkan nak suruh non-muslim solat pula, apa daa... :berfikir:

wassalam.





betul tu im...kadang-kadang tak faham dengan pembawakan dan pandangan mereka dalam hal ni...suka buat logik akal....pkara baik pun ditegahnye,,,islam hadari 2 baik ke?skt prinsip yang betul tapi perlaksanaan yang entah apa-apa..mana prihatinnye mereka kan?masalah betul lah gol yang bijak pandai ni,,,,,



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 20:54


tahniah untuk pemimpin ni bagi pendekatan sebgini...macam ni lah yang kita nak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.138087 saat. Lajunya....