Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang berada di puncak gunung itu tidak diletakkan di situ, sebaliknya mendaki dari bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Dari Bilik Admin
Topik: Tak Perlu Menyamar


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Dari Bilik Admin
    »» Tak Perlu Menyamar

Read Only Forum
No Posting Allowed


Oleh Tak Perlu Menyamar

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-03 13:43


Assalamualaikum...

perhatian buat sahabat2 ukhwah yang dikasihi..

harap dapat rujuk kembali Etika dan Peraturan KOmuniti...

Etika Ahli

*Ahli dilarang sama sekali untuk mendaftar menggunakan pelbagai ā€˜nicknameā€™. Gunakan hanya satu nama sahaja di dalam komuniti ini.

Tak perlu gunakan banyak nick.. ianya melambangkan ketidakjujuran dan sifat penakut..

berukhwahlah dengan diri kita sendiri.. barulah akan terasa ketelusan hati..kita berbincang dari hati2 ke hati.. tak gitu

Kepada yang nak juga mendaftar banyak2 nik, dipersilakan ke komuniti2 lain yang tak beretika.... nik yang berjaya dikesan adalah klon sesiapa akan didelete serta merta...

wassalam



-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-03 15:47


arahan dijunjung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-10-03 15:54


setakat ni ada satu nick saja...
dah sebati dgn diri nie...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-10-03 16:17


waalaikumussalam wbt...

mmg tak dinafikan ada ramai yg menggunakan pelbagai nickname utk kepentingan diri... ada yg tiba2 daftar nick baru semata2 utk menyokong hujah yg diberikan oleh mrk sendiri di forum tertentu... ada yg tiba2 masuk dan marah2 kpd pihak MT... kami dpt kenalpasti mrk yg gunakan nickname baru ni... baru aje daftar terus nak serang kami... kami kenal siapa anda... so, berhati2lah bila posting tu...

-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1921

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-10-03 16:23


Tindakan yang kebudak2an. Umur aje tua, akal macam budak kecik.

Setakat ini dah tersenarai siapa mereka dan dari "puak" mana mereka.

Senang cerita puak yang sentiasa menggelupur melihat kemajuan kita di Ukhwah.com. Entah apa lagi yang mereka nak pun kita semua tak tahu....

Nak apa?

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-03 22:22


sampai macam tu sekali ye...entahlah nama nya pun manusia..rambut sama hitam..tp hati lain lain..hanya Allah Yang Maha Mengetahui segalanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-10-03 00:36


Assalamualaikum..

opss!! Baru semalam ana terregiskan 2 nick untuk kawan ana. Orangnya yg sama.

Tapi t'paksa regis sampai 2 kali sebab yg pertama kali tu ada masalah bila nak tykar password.

Begitu juga dgn yg sekarang ni. Nick tu Odyssey_Saniah, yg masa mula2 tu Saniah88( kalau x silap).. 2 2 ada prob tukar password. Minta maaf yeah? Rasanya ana dah cukup teliti nak tukar tp maybe pihak atasan boleh kesan apa2 yg ana tersalah buat?? Fenin.. fenin.. .



-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 20-10-03 20:22


assalamulaikum ....

insya allah ...arahan di ikut ....berukhwah biarla berlandaskan syariat islamiyah ..insya allah ...waalahujlam .
wassalam ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-10-03 20:45


assalamualaikum,
yang baik dijadikan tauladan, yang tak baik dijadikan sempadan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-10-03 12:26


Quote:

On 2003-10-15 16:17, Engku_Salina wrote:
ada yg tiba2 masuk dan marah2 kpd pihak MT... kami dpt kenalpasti mrk yg gunakan nickname baru ni... baru aje daftar terus nak serang kami... kami kenal siapa anda...


assalamualaikum..

sejak akhir2 ni jugak ana sering diserang dlm private msg. ana tak tahu apa faedahnya mereka menyerang org2 tertentu. kalau dilihat pada nick, sememangnya baru didaftarkan, tp cara posting tu seolah dah kenal lama dan biasa dgn komuniti ni. ada juga antara nick tu yg nak berdebat dan tak kurang juga terus menjatuhkan hukuman. kalau berani, beritahulah apa sebenarnya yg diinginkan..

skrg ni ada beberapa senarai nama dlm pemerhatian ana. klau keadaan mendesak, mungkin ana akan berikan pada pengarah2 yg berkenaan utk diambil tindakan.

p/s: menyamar @ hipokrit pada diri sendiri?
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-10-03 12:41


emm..kita kat sini berukhwah ikhlas fi sabilillah...
betul kata darul_numan tu.ana baru2 ni tiba2 jer dapat msg macam..'diserang'..entah..tak perkenalkan diri...baru daftar...tapi macam sindiran sinis pulak kat kiter...

kalau msg sopan takper..
Allah sahaja yang tahu isi hati manusia.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 21-10-03 12:41


Hmmm.. apa nak diherankan ngan spesis makhluk camni.. Sedangkan di dunia realiti pun manusia boleh menyamar, apatah lagi dlm dunia cyber ni.. melalui tulisan ngan ikon shj. Bior lantak pi diaorg.. asal kita ni jgn tergolong dlm puak2 tu udah lee..

Yg pasti mereka2 ni dah hilang jati diri, takut nak berdepan ngan realiti sebenar diri mereka sendiri. hehe.. byk songee le pulak kann..

p/s: havoc jgn tak havoc..!!

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-10-03 15:39


Assalamualaikum....

buat semua pengguna yang register banyak nick semata2 untuk 'menyerang' seseorang atau pihak MT, nasihat ana, cukuplah tu...tak payahla jadi gunting dalam lipatan....kalau berani sangat nak serang, marila serang secara bersemuka...kami tak takut selagi berada pada landasan yang benar...

UKHWAH KERANA ALLAH

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

thinker
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 781
Posting: 62

iraq  


posticon Posting pada: 21-10-03 16:29


tak pahamle pesal nak cari gaduh ni...dok diam2 takleh ke?berkomuniti secara aman jela...

-----------------
"iman bukanlah penjara dijiwa,
yang selamanya bersembunyi,
tapi kemerdekaan yang hakiki..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For thinkerProfil   Hantar PM kepada thinker   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 21-10-03 17:31


Al-Hasad tu tebal sangat dalam diri, susah la...hasad yang baik takpe la..ini nak jatuhkan orang aje...for those yang hilang @ lupa password, hope contact admin to get back your nick...tak perlu lah daftar yang baru.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1921

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-10-03 17:53


Rasanya Alin boleh terus delete nick tersebut. Kalau posting: 0, terus aje delete, tak payah beritahu pihak atasan.

Kalau ada posting, kena buang posting dia dulu baru buang nick.

Tapi Alhamdulillah, yang berdiri di belakang Ukhwah.com ni ramai (sangat). Yang nak membela Ukhwah.com pun ramai sangat berbanding 1 - 2 orang yang hatinya sebusuk bangkai.

Satu soalan ringkas: Nak apa?



[ Posting ini telah di edit oleh: Kang pada 2003-10-21 17:54 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-10-03 09:19


in the name of Allah the most gracious the most merciful

kepada penyerang-penyerang tuu.. ana nak bgtau sedikit.. seranglah ana kerana ana suka diserang tak sabar ana tunggu nak diserang.

errmm pihak MT jgn marah yer.. ana suka dengan cara diorang ni berselindung di sebalik nick err bagi ana lagi mudah kalau diorang serang sebab nanti baru kita tahu apa pandangan diorang.

so kepada penyerang-penyerang ukhwah.com "SERANGLAH ANA KERANA ANA SUKA DISERANG...hehehehe... DAN INSYAALLAH SEGALA MASALAH YANG ANTUM TAK BERAPA SUKA TUU ANA AKAN SELESAIKAN DENGAN PENUH HIKMAH TANPA MEMALUKAN PIHAK-PIHAK TERTENTU" insyaAllah tapi apsal tak serang ana yer.. pelik ana so SERANGLAH ANA DENGAN BERTUBI-TUBI insyaAllah dengan ilmu yang ada di dada ini akan ana sebarkan untuk kepentingan umat ISLAM bersama.

err kalau nak PM gunalah hotmail messenger ni addtess ana [email protected]

ila liqa'

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 427
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-10-03 09:23


Assalamualaikum....

erm, rasanya izad ada register satu nama hari tue... lama dah.... kalau tak silap izad nick dia 'duku' bukan nak menyamar...... tapi nak try test fungsi izad sebagai eksekutif.... kalau try kat orang lain, kalau silap tue naye laaa pulak yea......

-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

Khairul_Izwan
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 28
Posting: 225
Dari: Perak / Penang / Kedah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-10-03 09:39


jangan sampai sayer pun ambik tindakan...i can kill you..



-----------------
www.australia-travel-books.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khairul_IzwanProfil   Hantar PM kepada Khairul_Izwan   Pergi ke Khairul_Izwan's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 25-10-03 14:18


Assalamualaikum...
Sebenarnya di ukhwah.com ada seorang eksekutif yang brutal lagi merbahaya..
Jadi kepada pihak yang memang "menggelupur" kerana kewujudan ukhwah.com ni beware ok..

..Bukan niat kami untuk bermusuh-musuhan..Tetapi harus beringat!Kami tidak mudah pula untuk berkasih-kasihan..Kerana kita semua ikhwan..Fikirkanlah...sedarlah kawan !!!

Wassalam...



Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 26-10-03 12:30


hai macam2 kisah. mesti org yg buat tu jenis yg takde kerja.. baik postinglah benda yg mendatang faedah kepada semua org.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-10-03 21:26


lerr...kat ukhwah ni pun ada manusia mcm ni ker..takyahlah nak nyamar nyamar......org yg buat ukhwah ni bijak bijak....bukan budak sekolah rendah..setakat nyamar nak serang admin tu..senang je nak dikesan....buat mereka yg menyamar tu..henti hentilah perangai buruk mcm tu...kat ukhwah ni pun nak dengki dengki ke....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

mohm3
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 784
Posting: 216
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-10-03 22:01



assalamualaikum

tertarik dengan perkara ni sebab ana ingat sekadar diluar sahaja orang melayu dengki hasad sesama melayu di malaysia, rupanya ada jugak terjadi dalam ni.
bila lah bangsa melayu, islam pulak tu nak berubah. tidak tahulah jika boleh lak lepas ni dorang sihir benda camni. dari sihir orang, benda ni pulak.nauzubillah. ana bukan nak mengata, tapi realiti bangsa melayu islam gemar dengki.
ramai saudara, kawan ana yg sudah maju baik dalam perniagaan atau apa sekalipun, semua hancur disebabkan benda busuk begini..
hindar lah benda tidak baik..kita tidak tahu apakah kita diazab, cukup kah amalan kita, adakah kena azab di kubur, yakin kah kita memasuki syurga atau apa yang terjadi di alam barzakh..wallah a'lam..sekadar luahan rasa..wassalam

-----------------
akal yang hidup itu sentiasa berfikir, hati yang hidup sentiasa berzikir, nafsu yang hidup sentiasa merangsang ke arah kebaikan dan badan yang hi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohm3Profil   Hantar PM kepada mohm3   Pergi ke mohm3's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-03 00:31


Ingatkan dah berhenti menyamar ni... dah masuk bulan Ramadhan, patutnya adalah azam nak berubah ke.. rupanya makin menjadi2.. nick mengarut2 pula tu, sobeklah apelah.. macam2.. Ada 29 hari lagi Ramadhan.. isilah dengan sebaiknya.. berhentilah dari buang masa menulis yang bukan2..


-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Mardianatul_HaNNaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 71
Posting: 80
Dari: Subang Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-03 02:04


assalamualaikum... bersama pertahankan komuniti kita.. tak semua manusia bahagia apabila melihat insan lain bahagia... teruskan jalinan ukhwah kita.. wassalam

-----------------
Salam ukhwah
*Jadilah INSAN sebelum diletakkan NISAN*
*Mardianatul^HaNNaN

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mardianatul_HaNNaNProfil   Hantar PM kepada Mardianatul_HaNNaN   Pergi ke Mardianatul_HaNNaN's Website   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-03 07:54


kalau 2 nick 2 perwatakan..
kalau 10 nick..??
huhu..kes naya tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-03 12:14


Assalamu'alaikum...

Quote:
"sesungguhnya orang yang penakut dalam dirinya berlaku konflik antara dua sifat berbeza iaitu benar dan salah"



Maka ana rasa tindakan membuat dua nick atau lebih sememangnya tindakan orang yang penakut... ana sokong pandangan antum semua bahawa tindakan membuat lebih nick adalah tindakan orang yang penakut..

Mereka tidak dapat membezakan antara yang benar dan yang salah dengan sebaik-baik pendifinisian.. Oleh itu ana juga disini menyeru kepada semua ukhwah yang mempunyai 2 nick tu ishtiharkanlah nick anda di sini...

Quote:
Kita merancang namuun Allah jua yang menentukan, maka janganlah kecewa jika sesuatu perkara gagal kita laksanakan dengan baik, yang penting teruskan usaha....dan
sebaik-baik usaha adalah usaha menegakkan agamaNYA yang ESA





Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

Aswan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 929
Posting: 25
Dari: Muka Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-03 13:01


ALAH, BIASALAH TU... MANUSIA YANG TIDAK JUJUR SEBENARNYA TAKUT DENGAN DIRI SENDIRI. TU PASAL DIA GUNA NICKNAME YANG BANYAK. ANDAI ANDA SEKADAR NAK MASUK KOMUNITI NIE UNTUK DAPAT ILMU YG BERMANAFAAT DAN BUKAN UNTUK SAMPAI BERTEMU DENGAN SESAMA AHLI, SO MASUK JER GUNA SATU NICKNAME. ORANG TAK KAN KENAL KITA DAN KITA PUN TAK MENYUSAHKAN PARA EKSEKUTIF UKHWAH NIE.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AswanProfil   Hantar PM kepada Aswan   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-11-03 15:16


banyak betul ragam manusia ni...apalah best sangat nak dengki mendengki ni...bukannya dapat faedah apa2 pun...ni mesti dah terkena penyakit PHD ni...hish...apa2 pun insyaAllah ana tak buat macam tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 11:40


menyamar????

tak payah la nak menyamar-nyamar ni.... buang masa dan tenaga je...




-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 06-11-03 22:06


kadang2 kelakar juga bila lihat peragai budak2 besar ni.lebih teruk dari budak kecik... patutlah org melayu n Islam tak boleh nak maju kerana adanya org2 yg macam ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 03-12-03 03:32


ana ada 2 nick ..yg satu tu ana register masa bulan 5....masa tu ana tak aktif sgt....so cuti ni ana register balik...cam mana nak kasi hilang yg lama tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

ida01
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 217
Posting: 90
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor  


posticon Posting pada: 03-12-03 03:46



tumpang tanye lehtak??????????














































kak hannan ngan mardiatul hannan tu samerje kan? ape bezanya? sorile lari dr topik

-----------------
http://www.ukhwah.com/images/motivasi.gif

Bookmark and Share

    


  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 15:51


ciz..dah la menyamar lepas tu serang2 pula!! Memang tak patut.... mungkin mereka belum tahu ada pahlawan terunggul dalam komuniti ini....

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-04 22:53


Yes,ma'am!wat ever you say,ma'am!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

Helmisuhaimi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3855
Posting: 111
Dari: Kuala Lumpur

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-04 22:59


la..buat ape nak byk nickname..
satu cukupla..

Bookmark and Share

    


  Member Information For HelmisuhaimiProfil   Hantar PM kepada Helmisuhaimi   Pergi ke Helmisuhaimi's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 10:02




tak baik macam tu ya.. apa agaknya tujuan mereka tu? adakah sekadar untuk suka - suka, atau cuba untuk mengelirukan yang lain..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

Limaunipis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5343
Posting: 223
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 06-01-04 11:14


Asalamualaikum

saya ingin membuat pengakuan terbuka bahawa saya tidak terlibat dengan mana mana puak dan individu yang berkomplot untuk merosakan ukhwah..
saya bersendirian..saya mungkin berbeza pendapat tapi hanya perbezaan itu sahaja..tidak ada niat untuk melakukan perkara yang tidak bermoral dan beretika..
saya juga hanya memakai satu nick ni sahaja..limaunipis..walau dicemuh dipuji saya tetap akan memakai nick ini sahaja dan tidak berniat jahat
Diharapkan agar semua memahami dan menerima penjelasan saya ini.

pengakuan terbuka yang ikhlas

p/s maaf diatas sikap saya yang menyusahkan pengarah pengarah tapi saya tetap dengan cara saya.kalau tak setuju saya kata tak setuju..tapi bukan ada niat jahat..wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For LimaunipisProfil   Hantar PM kepada Limaunipis   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1921

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 11:31


Untuk pengetahuan ida01, nama yang disebut itu bukan Hanan. Hanan tetap guna nama Hanan di mana-mana. Hanya ada satu Hanan Alam Faizli di dalam Komuniti Ukhwah.

Lagi satu: tak perlu format posting macam tu. Nak buat apa ruang kat tengah tu?

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 13:15


Quote:

On 2003-12-03 03:46, ida01 wrote:

tumpang tanye lehtak??????????

kak hannan ngan mardiatul hannan tu samerje kan? ape bezanya? sorile lari dr topik



ida ni macam ada tak puas hati dengan akak aje.. kalau ada apa yang tak kena beritahu ajelah
akak guna nick Hanan sahaja di ukhwah.com, sekali masuk buka tiga atau lebih window ukhwah utk balas PM, posting dan jaga admin. Tak ada masa nak guna nick banyak2.. lagipun akak takkan nak langgar peraturan yang akak buat sendiri.. iskk
nick hannan dalam ukhwah.com memang banyak selain mardianatulHannan
ada
dzu_alhannan, hannan_sakura,nurulhannan,niknurhannan


-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 13:24


Quote:
kak hannan ngan mardiatul hannan tu samerje kan? ape bezanya? sorile lari dr topik



akak rasanya hannan yg dimaksudkan tu bknnya Pengarah Hanan... hannan lain tu...

-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-01-04 14:56


Orang suka menyamar ni penakut,takyahlah nak menyamar,apa guna jadi anak laki kalau nak sembunyi dlm kelambu,meh sini meh sini..nak kena flying kick!!


p/s..ada red belt...jgn memain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 16:45


jgn la cakap camtu....mungkin diorang tak baca peraturannyer kot...mungkin diorang t'lalu excited kot sampai terburu-buru nak m'daftar....

------------------------
There Can Be Miracle,
If You Believe.


Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

IrSyA_IsYqI
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 437
Posting: 134
Dari: Batu Pahat & IIUM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 17:09


assalamualaikum....
sedih rasanya bila dengar macam nih... bukan ke jadi diri sendiri dah memadai ...
sepandai-pandai tupai melompat akan jatuh ke tanah jua.... mesti ada yang tahu...
macam tak tetap pendirian laa kalau bertukar identiti diri....


[ Posting ini telah di edit oleh: IrSyA_IsYqI pada 2004-01-06 17:13 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For IrSyA_IsYqIProfil   Hantar PM kepada IrSyA_IsYqI   Quote dan BalasQuote

ibnu_sina1980
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6159
Posting: 42
Dari: pusat bandaraya kuala lumpur

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 17:24


ermmm,betul tu...buat apa laaa banyak pakai nick..tapi kalau dalam web lain,memang nick ana berbeza laaa...pendek citer,kalau ada 3 web yang ana join,tiga nick lah yg ana pakai...orang kata masuk kandang kambing,mengembek..masuk kandang rimau,mengaum...aummmm....ehehe...

teringat laman web lama yang dah kena band...


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_sina1980Profil   Hantar PM kepada ibnu_sina1980   Pergi ke ibnu_sina1980's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 06-01-04 17:47




ERMMM............ ada jugak ye 'nick-nick' yg nakal suker usikĀ² ahliĀ² MT Ukhwah.com yer......
emm..... takkan usik ahliĀ² MT je.... Yg berBINTANG-BINTANG nie taknak ker?

**Dah lama tak ragging org stail RAD(Rejimen Artileri Diraja) nie........ try ler usik yg berBINTANG-BINTANG nie... kalau berani lagi cubalah ajak berjumpa.. setakat usik dalam PM baik takpayah
Buat apa usik komuniti org... Tak baik.... cubalah amik air wudhuk pastu tunaikan solat sunat minta hidayah dr Allah swt kan dapat faedah......


[ Posting ini telah di edit oleh: Admin pada 2004-01-08 23:47 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 17:59


berani kerana benar,takut kerana salah


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-04 01:47



setuju!!!! alhamdulillah, bukan ana yang terkena.. ana setia pada nick ni walau ana tak la se'solehah' mana..

p/s: nak mintak tolong laa, jangan dibuang nama nooramirah, tu adik ana, sebelum ni dia terlupa nick dia.. harap maklum.. heh, sorry la tulis kat sini. thanks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-04 11:23



betul... ana sentiasa guna nickname ni... bosan la tukar2

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

Khairul_Izwan
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 28
Posting: 225
Dari: Perak / Penang / Kedah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-04 11:42


memang teruk betul orang yang macam tue..


-----------------
www.australia-travel-books.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khairul_IzwanProfil   Hantar PM kepada Khairul_Izwan   Pergi ke Khairul_Izwan's Website   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 07-01-04 13:06


Mengapa ye, setiap kali manusia cuba membuat sesuatu perkara yang baik, ada sahaja pihak yang cuba untuk menghancurkan usaha itu?

Sejak beberapa bulan lepas, saya lihat begitu banyak "orang luar" yang masuk mengganggu komuniti kita bersama ini. Selam ini saya senyap aje, sebab saya masih mentah dalam komuniti ni. Tapi saya tak nak lihat usaha Pengarah2 Komuniti Ukhwah menyatukan kita di dalam satu komuniti sendiri dimusnahkan oleh mereka.

Tak perlulah menyamar untuk menyatakan sesuatu. jika kita berada di pihak yang benar, mengapa perlu kita berahsia? Pelik kan, kononnya benar, tapi menyorok. Orang yang berkata benar tidak akan takut untuk mengaku dirinya.

Terima kasih kepada para pengarah komuniti Ukhwah yang telah berusaha dari awal untuk membina komuniti ini sehingga hari ini.

Kak Engku, bagaimana dengan kutipan untuk pembelian server? Insya-Allah bulan ni ana dapat sumbangkan sedikit wang dari scholarship ana, insya-allah.


-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

yatim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.11.2003
Ahli No: 4860
Posting: 22
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 11-01-04 21:51


kawan-kawan, apa pasal mau lawan... kitakan makhluk tuhan

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatimProfil   Hantar PM kepada yatim   Quote dan BalasQuote

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 29-08-04 21:49



Orang yang suka menyamar adalah sangat berbahaya.....
babnya banyak muslihat yang tersirat....
Apa yang buat seseorang tu suka menyamar disebalik nickname yang banyak.....
mungkin mereka puas hati menyokong pendapat mereka...
selain dari itu.......mungkin ingin melepaskan nafsu amarah yang tersirat kat seseorang...
semuanya kemungkinan.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-08-04 23:32


Quote:
Orang yang suka menyamar adalah sangat berbahaya.....
babnya banyak muslihat yang tersirat....
Apa yang buat seseorang tu suka menyamar disebalik nickname yang banyak.....
mungkin mereka puas hati menyokong pendapat mereka...
selain dari itu.......mungkin ingin melepaskan nafsu amarah yang tersirat kat seseorang...
semuanya kemungkinan.....



Orang yang suka menyamar ni sebenarnya membahayakan diri mereka sendiri seolah2 bermain dengan api. Terdapat mereka yang mendaftar pelbagai nick dan menyimpannya termasuk warga VETERAN. Nak buat koleksi ke? Dimaklumkan sekali lagi bahawa ianya melanggar peraturan dan etika portal Ukhwah ini. Tindakan keras akan dikenakan kepada individu yang dikenalpasti. Manusia bermacam rupa dan gaya. Kelakar juga bila orang yang langgar peraturan ni adalah orang yang selalu peringatkan orang lain pasal peraturan..


-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 31-08-04 23:35


Hmmm... menyamar...

Ade talent jadi SB...


p/s: ..secret barua..

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 01-09-04 01:49




Quote:
Terdapat mereka yang mendaftar pelbagai nick dan menyimpannya termasuk warga VETERAN. Nak buat koleksi ke?



hehe.. mmg seronok buat koleksi kot..

but then, kelakar la org yg guna bebyk nick ni utk tujuan menghentam org lain.. dlm internet yg ramai tak kenal kita pon dah tak berani nak tunjukkan true identity.. bila bersua face-to-face, tak tau la cam ner.. berani krn benar, takut krn salah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

centric
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7819
Posting: 335

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-09-04 09:05




Tak sangka ya ada juga yang guna nick lebih dari satu. Bagi ana, kalau tujuannya untuk berpura-pura, menyamar atau untuk tujuan tidak baik, memang patut kita marah tapi kalau untuk tujuan baik ana rasa OK. Tapi persoalannya apa tujuan baik tu? Tak boleh ke guna nick satu. Ana pernah dinasihati sebelum ini kerana posting topik yang remeh-temeh. So adakah ana tukar nick selepas dinasihati? Alhamdulillah tidak. Lagipun bagi ana, kita manusia, ada buat silap dan kalau betul-betul kita silap then terimalah apa nak malu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For centricProfil   Hantar PM kepada centric   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 16:53


hehehhehhe...

ade jugak orang macam tu yer///

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 10-09-04 17:24



UIKSS...
ingatkan dah takde lagi kes-kes sebegini dan sebegitu rupa..
apa buleh buat nak kata pengecut ntahlah...

*Tak berani komen bebanyak dah banyak jadi mangsa aku (sifoo.com, melayu.om, angau.com, ikutsukakita.net, dan byk lagi..)

but ukhwah.com (hanya ada satu sahaja pLatipus)


-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-12-04 02:57


Quote:

On 2004-01-11 21:51, yatim wrote:
kawan-kawan, apa pasal mau lawan... kitakan makhluk tuhan



Adoiii Yatim... Buat ku tertawa..

Eh? Tumpang tanya, yang BLACKLISTED tu apa? Awat nama heris dan kak Engku_Salina kena sama? Ada kak Engku 2nd edition ke? kak Engku ory guna nick apa sekarang? heris yang dulu tu?

Sorry... I know this is not my bisnes.. tp, bisnes ana untuk tahu Blacklisted tu macam mana boleh terjadi pada warga tertinggi ukhwah? Kenapa BLACKLISTED ni wujud?

Er.. Tak tahu menahu sebab dah lama stop surfing..



-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-12-04 02:57


Quote:

On 2004-01-11 21:51, yatim wrote:
kawan-kawan, apa pasal mau lawan... kitakan makhluk tuhan



Adoiii Yatim... Buat ku tertawa..

Eh? Tumpang tanya, yang BLACKLISTED tu apa? Awat nama heris dan kak Engku_Salina kena sama? Ada kak Engku 2nd edition ke? kak Engku ory guna nick apa sekarang? heris yang dulu tu?

Sorry... I know this is not my bisnes.. tp, bisnes ana untuk tahu Blacklisted tu macam mana boleh terjadi pada warga tertinggi ukhwah? Kenapa BLACKLISTED ni wujud?

Er.. Tak tahu menahu sebab dah lama stop surfing..



-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-12-04 12:47





Semua organisasi ada Peraturan dan Etika yang harus diikuti oleh semua tak kira apa jua statusnya. Nama2 yg Musafir sebutkah tu memang origional, bukan sahaja melanggar peraturan malah membuat pelbagai propaganda. Blacklisted boleh wujud pada bekas MT Ukhwah apabila menyalahgunakan kuasa, dan bersubahat dengan mereka yang berniat buruk pada ukhwah.

Apapun, teruskanlah berposting. Manusia dikurniakan akal fikiran untuk menilai.
Wassalam

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-12-04 00:59


Quote:

On 2004-12-14 12:47, Hanan wrote:
Semua organisasi ada Peraturan dan Etika yang harus diikuti oleh semua tak kira apa jua statusnya. Nama2 yg Musafir sebutkah tu memang origional, bukan sahaja melanggar peraturan malah membuat pelbagai propaganda. Blacklisted boleh wujud pada bekas MT Ukhwah apabila menyalahgunakan kuasa, dan bersubahat dengan mereka yang berniat buruk pada ukhwah.


faham..faham apa itu blacklist kat tepi.

#ish..ish..ish..tergamaknya diorang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

tembakul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3376
Posting: 60
Dari: death river

Johor  


posticon Posting pada: 15-12-04 12:09




kenape ada jugak org yg suke dengki mendengki ni... mesti ada satu sejarah hitam dalam hidup diaorang sampaikan tak boleh tengok orang maju sikit.. apa salahnya berdepan dengan orang yang tak puashati lepas tu ceritakan masalah atau benda yg tak puas hati.. kan tu lebih baik.. ada jugak orang yang penakut dalam zaman yang serba canggih ni yek... patut kena habiskan semua ni... takut nanti akan ada generasi yang kedua atau seterusnya... syabas pada Hanan sebab dapat tangkap semua penakut2 ni.. nasib baik takde mahkamah cyber.. kalau tak suspect2 ni semua lari ke negara jiran..

p/s : apa kejadahnya semua ni(edisi siasat)

Bookmark and Share

    


  Member Information For tembakulProfil   Hantar PM kepada tembakul   Pergi ke tembakul's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 15-12-04 16:06


things get sooooo complicated..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 18-12-04 20:53


emmmmm........

walaupun saya tah tahu apa yang terjadi...saya harap ukhwah tak terbengkalai macam dulu...i just want to say.....apa2 pun kita siasat la dulu....dan bawalah kepada penyelesaian....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 427
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-12-04 21:09


ana terkejut juga tengok senarai nama blacklist kat tepi tue... tak sangka pulak..... selama nie ana tertanya-tanya kenapa nama jawatan kat posting mereka tue berubah.... pelik...... sekarang ada sedikit klu....

-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.155156 saat. Lajunya....