Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
JANGAN sesekali memulakan jika tidak bersedia untuk menyudahkan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 7 jam, 6 minit yang lalu


Suara Hatiku
Topik: wanita beragama


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» wanita beragama

Please Mendaftar To Post


Oleh wanita beragama

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 03-05-08 04:49


saya nak tau, secara peribadi...daripada ikhwat & akhwat..

1) Kenapa nak pilih wanita beragama sebagai pasangan?

atau

2) Kenapa ada yang tak nak pilih wanita beragama sebagai pasangan?



saya mulakan dengan diri saya, soalan 1), sebab semoga dia ajarkan kalimah lah ILA HA ILLAH pada akhir kalam saya nanti...amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

nauz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2006
Ahli No: 27003
Posting: 61

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-05-08 07:02


soalan 1),
sebab semoga dia dapat jaga dan bimbing saya yang jahil ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nauzProfil   Hantar PM kepada nauz   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-05-08 15:09


1) kerana berharap 'dia' akan membimbing saya..mampu menjadi imam solat saya..mampu menegur kesilapan saya..berhikmah dalam mendidik saya dan anak2..

dan saya nak jadi sayap kiri perjuangannya..insya Allah.. :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

budakkedah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16701
Posting: 67
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 12-05-08 15:22


1) sama lah macam anda semua kat atas....supaya saling membimbing, menjaga, saling memperingati ke arah kebaikan dan keredhaan-Nya...tapi rasa diri ni macam tak layak saja nak pada wanita yang macam ni sebab banyak sangat kelemahan. :cry:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For budakkedahProfil   Hantar PM kepada budakkedah   Pergi ke budakkedah's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 12-05-08 15:44


1) sebab Rasulullah SAW sendiri mengsyorkan supaya muslim memilih wanita beragama sebagai pasangan hidup. wanita beragama adalah seperti check and balance dalam berumahtangga, masing-masing menasihati antara satu sama lain. selain itu si isteri berkenaan boleh menggantikan si suami mendidik anak2 apabila suami tiada di rumah.

2) Kenapa wujud golongan sedemikian?? sebabnya maybe tak suka kepada Islam, tak suka kepada mengingati hal dosa pahala, sukakan kehidupan barat yang melampau.

or....maybe si lelaki berkenaan tak kisah sebab dia memang kuat agama, so dia berharap dapat membimbing si isterinya kelak. tak ramai lelaki begini yang sanggup untuk ambik risiko berkahwin dengan wanita yang kurang beragama melainkan lelaki yang betul-betul kental dan kuat semangat juang.

naruto-san golongan pertama sebab naruto-san tak mahu ambik risiko. berkahwin dan berumahtangga adalah seperti satu investment. jika tersilap congak and calculation takut rumahtangga berkecai tengah jalan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 12-05-08 15:53


Pada 12-05-08 15:09 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

1)

dan saya nak jadi sayap kiri perjuangannya..insya Allah.. :bunga:



what do you mean by "perjuangan"? what kind of "perjuangan" is it?


p/s : "perjuangan" lagi ....



Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-05-08 17:05


supaya dapat membimbing saya dan anak2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 12-05-08 17:10


Bismillahhirrahmanirrahim

erm,kerana itu adalah niat ana bila ana doakan dan minta izin dari Nya agar 'dialah' suami ana kerana ana inginkan dia didik ana,dekatkan ana pada Allah,betulkan tajwid ana,imamkan solat ana..apa-apa persoalan agama yang ana malu nak tanya pada orang lain,boleh ana tanyakan dia,suami ana.. ana nak menumpang walau sedikit daripada kelebihan dia menghafal Qur'an tu..dan ana nak bersamanya,berikan dia semangat dan menjadi tunjang perjuangan dakwahnya, insyaAllah..amin..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-05-08 21:44


!!! QUOTE !!!

1) sebab Rasulullah SAW sendiri mengsyorkan supaya muslim memilih wanita beragama sebagai pasangan hidup. wanita beragama adalah seperti check and balance dalam berumahtangga, masing-masing menasihati antara satu sama lain. selain itu si isteri berkenaan boleh menggantikan si suami mendidik anak2 apabila suami tiada di rumah.


ana setuju dengan pendapat naruto_san.ana pernah berdepan dengan seorang hamba Allah ini.ana ada trdengar yang dia cakap kalau plh pasangan hidup dia tak mahu yang bertudung sebab dia kata macam leceh ckt.tersirap darah ana walopun dia cakap dengan kawan ana masa 2.rasa macam satu pnghinaan pula pada kita yang bertudung ini.tapi apa yang ana nampak mungkin sebab dia tak suka wanita beragama kerana personaliti diri dia sendiri yang tidak melambangkan sebagai umat Islam.mungkin dia takut untuk berubah ataupun tak nak mngubah diri ke arah kebaikan.tapi janji Allah kan pasti.wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik..justeru yakinlah padaNya.. :-)


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

saha11
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.05.2008
Ahli No: 33440
Posting: 37
Dari: CHERAS

Perak  


posticon Posting pada: 12-05-08 22:09


1) TAHU MENJAGA MARUAH DIRI DAN KELUARGA... dapat MENDIDIK ANAK2 dengan LEBIH SEMPURNA....dapat TEGUR MENEGUR dengan LEBIH SEMPURNA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For saha11Profil   Hantar PM kepada saha11   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-05-08 23:36


Pada 12-05-08 15:09 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

1) kerana berharap 'dia' akan membimbing saya..mampu menjadi imam solat saya..mampu menegur kesilapan saya..berhikmah dalam mendidik saya dan anak2..

dan saya nak jadi sayap kiri perjuangannya..insya Allah.. :bunga:


merujuk kepada topik: "wanita beragama";

dan soalan pemula posting:
"1) Kenapa nak pilih wanita beragama sebagai pasangan?"

Kenapa saya rasa macam ada something wrong saja :sopan:

p/s: maybe perkataan di tajuk dan soalan tu kena tukar daripada "wanita" kepada "pasangan".


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-08 11:58


Pada 12-05-08 23:36 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-05-08 15:09 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

1) kerana berharap 'dia' akan membimbing saya..mampu menjadi imam solat saya..mampu menegur kesilapan saya..berhikmah dalam mendidik saya dan anak2..

dan saya nak jadi sayap kiri perjuangannya..insya Allah.. :bunga:


merujuk kepada topik: "wanita beragama";

dan soalan pemula posting:
"1) Kenapa nak pilih wanita beragama sebagai pasangan?"

Kenapa saya rasa macam ada something wrong saja :sopan:

p/s: maybe perkataan di tajuk dan soalan tu kena tukar daripada "wanita" kepada "pasangan".



tak jugak, sebab ini merujuk kepada hadith Nabi, ...kebanyakan orang zaman sekarang ni ada 2 golongan "yang tahu" dengan "yang faham"...jadi nak jadikan yang tahu tu kepada yang faham...

cntohnya, Nabi kata nak bkr rumah org lelaki yang tiada keuzuran untuk solah berjemaah...even ada org tahu, tapi bila azan dilaungkan, rumah depan masjid pun, org lelaki tersebut tahu mengenai hadith baginda tetap solah di rumah....

berbeza dengan org yang faham, sebelum masuk waktu dah iktikaf di masjid..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-08 12:05


Pada 12-05-08 15:22 , budakkedah posting:

!!! QUOTE !!!

1) sama lah macam anda semua kat atas....supaya saling membimbing, menjaga, saling memperingati ke arah kebaikan dan keredhaan-Nya...tapi rasa diri ni macam tak layak saja nak pada wanita yang macam ni sebab banyak sangat kelemahan. :cry:



Nabi kata ingat 5 perkara sebelum 5 perkara.
org yang kata banyak sangat kelemahan memang seorang yang merendah diri, tawadhuk....tapi macam saya ni berganda2 lagi kelemahan yang ada.tak salah pun nak m'perbaiki diri tu.kena lah cari suasana yang beriman kepada ALLAH & Rasul. Nabi kata siapa berkawan dengan penjual minyak wangi pasti dapat baunya.

&yakinlah dengan kata-kata baginda, bahawa beruntunglah siapa yang m'milih wanita beragama.....beragama tak sama dengan berilmu agama sahaja.

beragama bermaksud, mybe ada ilmu+iman+akhlak+taqwa+...... =amal

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 12:16


Pada 03-05-08 04:49 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak tau, secara peribadi...daripada ikhwat & akhwat..

1) Kenapa nak pilih wanita beragama sebagai pasangan?

atau

2) Kenapa ada yang tak nak pilih wanita beragama sebagai pasangan?



saya mulakan dengan diri saya, soalan 1), sebab semoga dia ajarkan kalimah lah ILA HA ILLAH pada akhir kalam saya nanti...amin



bagi kawe lah :-D :-D :-D
kawe nok pilih oghe mace 'aisha' ni bakpo??
sebab pertama dan utama adalah :malu: :malu: malulah nok sebut..
cuma macam inilah ana nak qias,
ditangan ana, ada benih yang baik dan ana yakin benih ni ada potensi untuk lebih baik..... so, untuk membukti benih ni baik malah terbaik, so ana kena cari tanah yang subur dan sesuai untuk benih ditangan ana ini bercambah, membesar dan menghasilkan produk yang terbaik.... :-) :-)


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 13:22


Pada 13-05-08 11:58 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!


tak jugak, sebab ini merujuk kepada hadith Nabi, ...kebanyakan orang zaman sekarang ni ada 2 golongan "yang tahu" dengan "yang faham"...jadi nak jadikan yang tahu tu kepada yang faham...

merujuk kepada topik ini, apa yang dimaksudkan dengan "yang tahu" dan "yang faham"?


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-08 13:34


Pada 13-05-08 13:22 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-05-08 11:58 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!


tak jugak, sebab ini merujuk kepada hadith Nabi, ...kebanyakan orang zaman sekarang ni ada 2 golongan "yang tahu" dengan "yang faham"...jadi nak jadikan yang tahu tu kepada yang faham...

merujuk kepada topik ini, apa yang dimaksudkan dengan "yang tahu" dan "yang faham"?



maaflah, saya maksudkan pilihlah yang beragama sebagaimana yang Nabi sebutkan.

maksud saya, golongan yang tahu ialah golongan yang berilmu,
golongan yang faham ada ilmu, iman & amal.

so, nak dijadikan topik, saya nak jadikan diri saya golongan yang faham.
sebab kadang-kadang terkesan (saya pun manusia biasa, iman suasana, senang terikut-ikut kadang-kadang) dengan apa yang orang katakan kepada wanita yang beragama ni ada banyak kekurangan, seolah-olah menafikan dalil naqli...di mana Nabi kata siapa pegang kepada Quran&sunnah nescaya takkan sesat.

ikut akal semata-mata boleh sesat, xgitu?

dengan pandangan yang diberikan, yang juga saya berharap kepada ALLAH merekalah golongan yang cintakan Nabi yang juga golongan beragama, bersama2 dapat tanamkan & membenarkan apa yang Nabi s.a.w smpaikan.

sekian, WALLAHU 'ALAM.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

faizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26288
Posting: 40
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 13:46


salam.. betul juga pendapat antum semua. tapi bila mana yang lelaki kuat agama dapat isteri yang kurang beragama.. di sini kita kena paham Allah nak mmberi pula kelebihan yang ada pada lelaki menddik istri yang jahil. supaya nanti setara dengan wanita yang bergama yang lain. jadi, wanita yang tak beragama tapi ada keinginan mndalam untuk belajar ilmu agama yang perlu di beri perhatian dan bimbingan sempurna pada mereka. ana tak gemor kalau setakat nak yang baik. tapi diri sendiri tak cari ilmu nak mmpin diri jadi baik. itula sebab kita bepegang pada dalil ni pada ayat al-quran:- arrijalu qawwauna 'alan nisa'.
wallahua'alam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizzuddinProfil   Hantar PM kepada faizzuddin   Quote dan BalasQuote

faizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26288
Posting: 40
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 13:48


pembetulan:- arrijalu qawwamuna 'alan nisa' mafhum: kaum lelaki itu pemimpin kepada kaum wanita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizzuddinProfil   Hantar PM kepada faizzuddin   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-08 13:58


Pada 13-05-08 13:46 , faizzuddin posting:

!!! QUOTE !!!

salam.. betul juga pendapat antum semua. tapi bila mana yang lelaki kuat agama dapat isteri yang kurang beragama.. di sini kita kena paham Allah nak mmberi pula kelebihan yang ada pada lelaki menddik istri yang jahil. supaya nanti setara dengan wanita yang bergama yang lain. jadi, wanita yang tak beragama tapi ada keinginan mndalam untuk belajar ilmu agama yang perlu di beri perhatian dan bimbingan sempurna pada mereka. ana tak gemor kalau setakat nak yang baik. tapi diri sendiri tak cari ilmu nak mmpin diri jadi baik. itula sebab kita bepegang pada dalil ni pada ayat al-quran:- arrijalu qawwauna 'alan nisa'.
wallahua'alam.


betul3, wanita boleh dkwa lelaki2 ini akhirat kelak, bapanya, suaminya, anak2 lelakinya & adik beradik lakinya.

wanita yang nak belajar agama semestinya wanita yang beragama..
wanita yang belajar agama mesti tau dia belajar agama bukan untuk bakal zauji nya, tapi LILLA HI TA'ALA...kalau bukan kerna DIA, sia-sia saja amln wanita tersebut..

selalunya muallaf yang mempelajari Islam sebelum masuk Islam iman lebih teguh daripada masuk Islam kerna kekasihnya...pendek kata Islam nya seseorang untuk dapatkan seseorang biasanya tak teguh.

tapi kan, Nabi kata baginda diutuskan untuk m'betulkan akhlak kita, sebab org yang jahil lagi sombong susah nak terima kbnrn & didikan:
ALLAH S.W.T berfirman,
”Aku akan memalingkan (hati) orang-orang yang sombong takbur di muka bumi dengan tiada alaan yang benar dari (memahami) ayat-ayatKU (al-Quran)” (surah al-’Araf ayat 146)

so, wanita beragama ini, semestinya akhlaknya terpuji...

definisi wanita agama pun amat meluas, & semuanya inshaALLAH baik-baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

OT
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.04.2008
Ahli No: 33283
Posting: 27
Dari: kangar

hong_kong  


posticon Posting pada: 13-05-08 14:00


Pada 03-05-08 04:49 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak tau, secara peribadi...daripada ikhwat & akhwat..

1) Kenapa nak pilih wanita beragama sebagai pasangan?

atau

2) Kenapa ada yang tak nak pilih wanita beragama sebagai pasangan?



saya mulakan dengan diri saya, soalan 1), sebab semoga dia ajarkan kalimah lah ILA HA ILLAH pada akhir kalam saya nanti...amin


1)wanita yang mempunyai akhlak dan ilmu agama boleh membawa diri dan kelurga kejalan ALLAH.ibu yang baik kepada anak2.semoga mendapat keturunan yang baik-baik

2)hanya memilih kecantikan daripada agama dan mementingkan nafsu semata.

Bookmark and Share

    


  Member Information For OTProfil   Hantar PM kepada OT   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 14:02


Pada 13-05-08 13:22 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-05-08 11:58 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!


tak jugak, sebab ini merujuk kepada hadith Nabi, ...kebanyakan orang zaman sekarang ni ada 2 golongan "yang tahu" dengan "yang faham"...jadi nak jadikan yang tahu tu kepada yang faham...

merujuk kepada topik ini, apa yang dimaksudkan dengan "yang tahu" dan "yang faham"?



Kebanyakkan org tahu tapi tak faham..contoh benda simple, solat berjemaah..ramai yang tahu solat jemaah,pahalanya lebih berganda berbanding solat sendirian.tapi tak ramai pula yang faham kepentingan solat berjemaah.sebab tu masih ramai tak rasa untuk berebut2 untuk solat berjemaah..

begitu jugak soal aurat..ramai yang tahu wajib menutup aurat..tapi tak ramai yang faham konsep aurat tersebut..

biasanya org yang tahu ni,contoh bila ditanya "apa itu aurat?",depa boleh jawab..tapi bila ditanya "Kenapa aurat wajib ditutup?",ramai pula yang teragak2..


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 14:14


Pada 12-05-08 15:53 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-05-08 15:09 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

1)

dan saya nak jadi sayap kiri perjuangannya..insya Allah.. :bunga:



what do you mean by "perjuangan"? what kind of "perjuangan" is it?


p/s : "perjuangan" lagi ....



Kenapa dengan 'perjuangan'?
nak angkat senjata,lawan musuh Allah,mungkin dah tak mampu sekarang ni.. tapi masih lagi mampu untuk memperjuangkan agama islam supaya tak jatuh ke tangan musuh. masih lagi mampu mengajak sedara2 Islam mencintai agama Allah ni..insya Allah..moga terhindar dr fitnah syaitan dan penyakit hati..

menjadi sayap kiri perjuangan yang ana maksudkan,membantu zauj dalam membina baitul muslim..dari baitul muslim,kepada masyarakat muslim..dan begitu lah seterusnya..

rujuk balik kepada sirah dakwah Baginda dimana bermula secara senyap2,iaitu membina individu muslim..bila individu dah kuat, barulah melangkah lebih besar..kepada keluarga,masyarakat,negeri,.....akhirnya empayar..

sekurang2nya ada jugak keinginan dalam memperjuangankan agama Allah..bukan sekadar berteleku,duduk sembang cakap itu ini tapi tak ada inisiatif untuk tingkatkan diri,keluarga,agama,masyarakat dll...


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109234 saat. Lajunya....