Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk
-- Al-Baqarah: 45

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 23 jam, 32 minit yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Lelaki Hansome vs Lelaki Tak Hansome


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Lelaki Hansome vs Lelaki Tak Hansome

Please Mendaftar To Post


Oleh Lelaki Hansome vs Lelaki Tak Hansome

lindakiut
Warga Rasmi
Menyertai: 12.03.2008
Ahli No: 32864
Posting: 7
Dari: Bumi Tuhan

north_korea  


posticon Posting pada: 01-05-08 08:40


Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool gila...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yang diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan itu!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

kalau lelaki handsome tak mahu bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mahu bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu....

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?


-----------------
Koleksi Tulisan Pembangunan Diri Insan http://al-kayyisu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For lindakiutProfil   Hantar PM kepada lindakiut   Quote dan BalasQuote

nauz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2006
Ahli No: 27003
Posting: 61

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 11:01


betul tu...
sayela lelaki yang tak handsome tu...
sedih-sedih...hu :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nauzProfil   Hantar PM kepada nauz   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 11:23


HMM.... Koleksi Tulisan Pembangunan Diri Insan??? Nice effort...
I already viewed your blog, and I saw the chapter title: HATI DAN
PERASAAN
at the first page I viewed. And you state something like...

!!! CODE !!!

Memberi seseorang seluruh cinta anda bukanlah satu kepastian yang
mereka akan menyintai anda kembali! Jangan harapkan cinta sebagai balasan.

And your blog title named nicely also, "Pelan Induk Tarbiyah (PINTAR)"...
This kind of tarbiyah...? - Bloggers -

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 14:14


handsome tak pentg... nanti tua kerepot juga...
hehehehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

lindakiut
Warga Rasmi
Menyertai: 12.03.2008
Ahli No: 32864
Posting: 7
Dari: Bumi Tuhan

north_korea  


posticon Posting pada: 01-05-08 14:38


Pada 01-05-08 11:23 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

HMM.... Koleksi Tulisan Pembangunan Diri Insan??? Nice effort...
I already viewed your blog, And your blog title named nicely also, "Pelan Induk Tarbiyah (PINTAR)"...


Thank for your comment..

sebenarnya saya masih dalam proses belajar...

I need a lot of other things to improve my blog.. :malu:


-----------------
Koleksi Tulisan Pembangunan Diri Insan http://al-kayyisu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For lindakiutProfil   Hantar PM kepada lindakiut   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 15:06


semua yang Allah ciptakan itu bersifat baharu...so buat apa nak rasa rendah diri dan sebagainya yang pasti semuanya ada kebaikan dan kelebihan masing-masing itulah rahmat kasih sayang Allah terhadap hambaNya...tak ada org yang sempurna dalam hidup ini...percayalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

amylela
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5447
Posting: 54
Dari: malaysia

jordan  


posticon Posting pada: 01-05-08 18:12


macam mana pulak perempuan cantik vs perempuan tak cantik??

Bookmark and Share

    


  Member Information For amylelaProfil   Hantar PM kepada amylela   Pergi ke amylela's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 18:31


topik ni mengingatkan akak tentang satu peristiwa disebuah majlis walimah di taman rumah akak beberapa tahun lepas.... waktu tu kira dah dekat-dekat majlis walimah akak..... akak pergi dengan semua ahli keluarga akak.

waktu tengah makan.... pasangan mempelai ni keluar lah rumah untuk persediaan berarak ke pelamin.... di sebelah akak ada sepasang makcik yang layak di gelar nenek duduk bersama.

sekali tu seorang makcik ni berkata, "lawa pengantin berdua ni. pandai betul budak jantan nu pilih. kalau tak, seorang MUKA BERUK, seorang BESAR MACAM LEMBU. tak senonoh aku nengok."dengan penuh selambanya tanpa mempeduli orang keliling.

entahlah.. mumkin rasa marah tu amat2 menguasai diri waktu tu, terus akak pesan ke mama akak,"ma, TOLONG jangan jemput makcik2 ni pergi majlis nur.orang macam ni tak layak bercampur di majlis!

pada pandangan akak, buruk atau cantik, semuanya jatuh pada pandangan mata yang melihat. namun apa gunanya kelebihan yang lain jika perilaku tidak menawan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 21:37


bila teman baca kisah kak nurkamar, teman pun teringat sesuatu, tapi... tak apa lah tak mo cerita :(

tapi tak eloklah mempersendekan orang ni. kasihan kat orang tu kalau dia tau. rasanya kalau orang yang dipersendekan itu mendengar sendaan berkenaan, dia akan malu yang teramat sangat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 21:41


apa lah dipandang pada kecantikan yang nyata semata-mata...

setiap orang tu kan ada kecantikan masing-masing.. iskk, semua bergantung pada mata yang memandang...

:-) :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 21:51


tak baik betullah mengata orang ni, terlupa sama-sama dicipta pada Pencipta yang satu..

kisah yang nabi tegur aisyah sebab berkata tentang sesuatu pada seorang lelaki itu (pendek ke kaki pendek).. apa ya 2 dosa di situ :berfikir:

saya dengar dalam ceramah ustazah bahyah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 02:20


:-) Assalamualaikum



Tak ada seorang manusia pun dalam dunia ni yag nak dia hodoh,buruk,cacat .....semua nak yang indah2 saja...nak yang cantik2 saja....tapi siapa yang buat semua tu?kalau kita hina makhluk ALLAh..umpama kita tak bersyukur dengan ALLAH..persenda ALLAH..sebab yang buat semua tu kan ALLAH.....Yang Maha Berkuasa....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 09:34


salam..

itulah hakikat kehidupan.

bila manusia menghukum tanpa iman didada.

moga diampunkan dosa. Amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.092082 saat. Lajunya....