Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Burung yang akan mati hanya berjalan, tidak lagi terbang
-- Peribahasa Red Indian

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
isa777_musa: 1 jam, 37 minit yang lalu
zam_rizal: 9 hari yang lalu
wanja: 19 hari yang lalu
MTMKi: 27 hari yang lalu
Kang: 27 hari yang lalu


Hebahan Aktiviti
Topik: “Ku Terima Nikahnya….”


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Hebahan Aktiviti
    »» “Ku Terima Nikahnya….”

Please Mendaftar To Post


Oleh “Ku Terima Nikahnya….”

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-04-08 14:39






TALKSHOW NISA'
Bertajuk :

“Ku Terima Nikahnya….”

Oleh :

Ustaz Hasrizal Abd Jamil ( Saiful Islam)


Tarikh : 11 Mei 2008 (Ahad)
Jam : 2.00 petang -4.30 petang
Tempat : Dewan Seminar, MASJID AS-SYAKIRIN, KLCC

Muslimin dan Muslimat dijemput hadir beramai-ramai. ......
Makanan PERCUMA disediakan!!

Hubungi :
019-298 7252 @ 013-200 9426 @ 017-9507685
(Unit Pembangunan Insan Nisa' WP)

Oleh Muaz dari Rasulullah S.A.W, baginda bersabda:


"Allah Azzawajalla berfirman:
Orang-orang yang berkasih sayang kerana kemuliaanku,
mereka mempunyai beberapa-beberapa mimbar dari cahaya, para nabi dan shuhada yang menyukai mereka"
                                                                                             (Riwayat Attarmizi)


http://nisawp. blogspot. com/


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 28-04-08 14:51


Makanan percuma?Macam best saja ni...hehe...Kalau nak pergi kena daftar ke?


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 28-04-08 15:01


salam..huuuu..macam best saja..tajuk pun dah best...hehehe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

izzahtulsakinah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2006
Ahli No: 27515
Posting: 112
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-04-08 15:11


assalamualaikum..simple_shida kalau nak join kena daftar dulu ke?atau ini terbuka kepada ahli nisa' sahaja?

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzahtulsakinahProfil   Hantar PM kepada izzahtulsakinah   Pergi ke izzahtulsakinah's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-04-08 15:12


ilmu percuma tu yang penting tu.. rasa nak pergi tapi exam 13hb.. bagaimana ek.. nak pergi ke tak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-04-08 15:19


jemput saja datang..
yang belum jadi ahli.. ada disediakan meja kaunter pendaftaran jadi ahli..

terbuka pada semua MUSLIMIN.MUSLimat yang bukan AHLI...
yang AHLi.. lagi laah dijemput..

pakat ajak ramai-ramai deh..ok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 28-04-08 15:35


owh...memang dah habis periksa 7hb..cuma belum putuskan nak balik bila....

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

izza_ulfadh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16706
Posting: 57
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-04-08 16:40


salam..
masa itu nanti ada juai buku dia sekali tak..
macam best saja..
so, public is most welcome lah ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izza_ulfadhProfil   Hantar PM kepada izza_ulfadh   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 28-04-08 17:00


Pada 28-04-08 14:39 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!



Muslimin dan Muslimat dijemput hadir beramai-ramai. ......
Makanan PERCUMA disediakan!!


Yang ni lah aku paling suka... Boleh bawa beg plastik tak..? :-D


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

arepis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32698
Posting: 95
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 11:45


Kebetulan nak ke klcc hari tu...kalau begitu boleh lah singgah kejap....

Bookmark and Share

    


  Member Information For arepisProfil   Hantar PM kepada arepis   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 12:24


Pada 28-04-08 15:19 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

jemput saja datang..
yang belum jadi ahli.. ada disediakan meja kaunter pendaftaran jadi ahli..

terbuka pada semua MUSLIMIN.MUSLimat yang bukan AHLI...
yang AHLi.. lagi laah dijemput..

pakat ajak ramai-ramai deh..ok..



Apa kata portal ukhwah club kita bgambar ramai-ramai dengan ustaz??? :-D :-D :-D



p/s.... tak dikenakan yuran...tapi bawalah duit sikit untuk merdema kepada tabung Dakwah Nisa wilayah ye...
kalau ada lebih lagi boleh beli buku sulong ustaz... keuntungan akan di salurkan kepada tabung nisa wilayah..
syukran..


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-04-08 12:34


wa best bangat tajuknya.... rasa macam dah dekat sangat dah... tapi tak kunjung tiba lagi... :-) :-) :malu: :sopan: :sopan: :kelip: :bunga: :bunga:
rasa macam nak turut sama memeriahkan majlis tu, tapi terlalu jauh lah.. saya tak berani

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-04-08 12:37


Assalamualaikum
oftopik kejap..nak tanya..talkshow ni pun, bukunya dah ada di pasaran kan... :berfikir: ada sesiapa yang tahu mengenainya tak... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 12:40


tu boleh tanya kat aye... dia ada jual.... :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 14:41


Pada 29-04-08 12:37 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
oftopik kejap..nak tanya..talkshow ni pun, bukunya dah ada di pasaran kan... :berfikir: ada sesiapa yang tahu mengenainya tak... :berfikir:



:sopan: :sopan: ana dah 2 minggu jadi agen ustaz hasrizal.... :lol: :lol:
kat pasaran munggu tunggu cetakan kedua agaknya.... :berfikir:


p/s... yang tak boleh datang tempah buku scara online boleh... :lucu:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 16:56


Pada 29-04-08 14:41 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-04-08 12:37 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
oftopik kejap..nak tanya..talkshow ni pun, bukunya dah ada di pasaran kan... :berfikir: ada sesiapa yang tahu mengenainya tak... :berfikir:



:sopan: :sopan: ana dah 2 minggu jadi agen ustaz hasrizal.... :lol: :lol:
kat pasaran munggu tunggu cetakan kedua agaknya.... :berfikir:


p/s... yang tak boleh datang tempah buku scara online boleh... :lucu:



ana pula baru 2 hari jadi 'agen' akh aye ni.. :sopan:

sesiapa yang ada kat melaka,boleh lah contact ana kalau berminat nak beli buku 'Aku terima Nikahnya'.. :malu:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 19:53


huhuhuhuu...final saya last masa yang same
...sedih nyee......
nak pergi........

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 20:02


kalau datang nak kena bawa pasangan ke ini......

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 20:55


Assalamualaikum
InsyaAllah dapat p ni... Nak ajak nurzatul ni... Nurzatul, sila munculkan diri anda..nak p tak?
Akak balik rumah 9/10 may...lau xbalik kg dapat lah p...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

pamiesz
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13938
Posting: 1
Dari: Zagazig

egypt   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 21:18


salam..
kalau ana nak pergi pula bagaimana eh..
jauh neh kat mesir ini..
ada sesiapa nak supportkan tiket?
tehehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pamieszProfil   Hantar PM kepada pamiesz   Pergi ke pamiesz's Website   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 29-04-08 21:39


ala...ruginya..
rasa macam tak boleh p saja..
dahlah dok kedah..huhuuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 21:44


Pada 29-04-08 21:18 , pamiesz posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
kalau ana nak pergi pula bagaimana eh..
jauh neh kat mesir ini..
ada sesiapa nak supportkan tiket?
tehehehe...


Owh.. tak jauh pun. pasal tiket tu tak payah risau. setakat nak support RM5 tu tara hal lah


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 22:17


nak nak pergi...tapi ana ada program kat utm skudai.....

memang rugi tak pergi lah...kalau sesiapa boleh record tu,letak lah kat youtube

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-04-08 22:52


ana da beli da bku nya masa pesta bku dulu...
regenyer murah sikit masa tu...belas2 saja ...

psss... tiba-tiba rasa berniat nak buat hantaran buku tu masa kawin nanti...kui3... :malu: :malu: :malu: :kelip: :-P
tapi bila ek boleh buat hntaran tu...orang pun tak ada lagi..heh

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 23:19


Assalamualaikum...

eerrrmm...memang muslimin boleh pergi ke??

tak pernah pulak join Nisa' punya program ini...

segan deh...

cuba juga lah nanti.....

carik peluang untuk datang jenguk...

tajuk dia menarik.....isinya??. (mesti lagi menarik kan?)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 23:34


!!! QUOTE !!!

Posting pada: 29-04-08 20:55



InsyaAllah dapat p ni... Nak ajak nurzatul ni... Nurzatul, sila munculkan diri anda..nak p tak?
Akak balik rumah 9/10 may...lau xbalik kg dapat lah p...


wah bestnya..hehe..insyaAllah kalau tak ada apa-apa ana p.da lama juga tak p majlis ilmu.takut kontang jiwa ini..


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 03:03


Pada 29-04-08 20:02 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau datang nak kena bawa pasangan ke ini......


rasanya kalau tuan kapten nak bawa 4 sekali pun tak ada masalah rasanya... :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 04:22


Pada 30-04-08 03:03 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!



rasanya kalau tuan kapten nak bawa 4 sekali pun tak ada masalah rasanya... :sopan:


ismi_atikah nak bawa 'teman' pun boleh juga..
tak pernah join program ustaz hasrizal.selalu lawat website ustaz dan baca artikel ustaz kat majalah anis saja..

tak dapat join sebab ada program lain..kalau dapat permission untuk record,jangan lupa letak kat youtube ye.. :-)



-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 30-04-08 10:14


Assalamualaikum

insyaAllah ana datang bersama sahabiah dr kOlej....

***kemungkinan naik bas kolej...

wassalam...



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 10:22


so far saya da baca satu pertiga daripada buku ni...
contentnya disampaikan secara santai...
sesuai dengan jiwa remaja seperti saya..
saya dapatkan buku ni di pesta buku PWTC baru-baru ni...

dapatkanlah buku ni jika berkesempatan...
insyaAllah..anda tidak akan rugi apabila membelinya :kelip:


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 10:30


Pada 30-04-08 03:03 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-04-08 20:02 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau datang nak kena bawa pasangan ke ini......


rasanya kalau tuan kapten nak bawa 4 sekali pun tak ada masalah rasanya... :sopan:



:cry: Kenapa cakap macam tu..

kalau nak kena bawa pasangan tuan kapten adakah pasangan nak bawa :-P


nak tanya sikit, buku itu tentang apa?

ustaz ni selalu berceramah pasal cinta ya
ada dulu bengkel dia kat kampus tentang cinta
tapi tak pergi


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 10:52


Pada 30-04-08 10:30 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-04-08 03:03 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-04-08 20:02 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau datang nak kena bawa pasangan ke ini......


rasanya kalau tuan kapten nak bawa 4 sekali pun tak ada masalah rasanya... :sopan:



:cry: Kenapa cakap macam tu..

kalau nak kena bawa pasangan tuan kapten adakah pasangan nak bawa :-P


nak tanya sikit, buku itu tentang apa?

ustaz ni selalu berceramah pasal cinta ya
ada dulu bengkel dia kat kampus tentang cinta
tapi tak pergi



ni sinopsis dia...

“Segala puji bagi Allah!”, saya mengurut dada.

Setelah lebih sedekad menulis dan menulis, akhirnya impian untuk melihat sebuah buku terhasil tercapai jua. Terima kasih kepada Galeri Ilmu dan Majalah ANIS yang telah mengusahakan penerbitan buku pertama saya “AKU TERIMA NIKAHNYA”. Buku ini sebahagian besarnya adalah kompilasi tulisan saya di dalam kategori kekeluargaan suami - isteri, ibu bapa - anak-anak, dan psikologi perkahwinan. Kebanyakan artikel juga, pernah tersiar di dalam Majalah ANIS.

Buku pertama saya, adalah sebuah buku tentang rumahtangga, kerana perjuangan dan cita-cita besar saya terhadap ummah, bermula dengan perjuangan serta cita-cita saya di dalam rumahtangga.

Terimalah buku ini sebagai buah tangan saya buat para pembaca budiman di saifulislam.com yang tidak serik-serik memberikan komen untuk saya terus mencari awan dengan kaki yang kekal berpijak di bumi kenyataan. Sebagaimana buku ini merakamkan pengalaman saya mencari bahagia dan damai di dalam rumahtangga, mudah-mudahan dapat juga menyuntik kebahagiaan yang sama kepada pembaca.

read more........ http://saifulislam.com/?page_id=1690


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 30-04-08 10:59


Assalamualaikum wwt..

Macam best saja..InsyaALLAH :kelip:

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-04-08 12:38


Assalamualaikum
ok...set..aye, beritahu pada saya apa prosedurnya..aku terima nikahnya bungkus satu....!! :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-04-08 12:41


Salam
Tak boleh pergi..ada kat penang...sedihnya
Rindu kat kawan-kawan ukhwah..shida, yati..lama tak jumpa..susah dah nak jumpa kawan-kawan dan susah nak ikut program ukhwah:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 30-04-08 12:45


.. boleh buat hantaran juga ni kan :kelip: macam abang ipar saya buat dulo.. :D
macam nak order tapi..hmm kejap d fikir dulo..malas Kalau bab pos2 ni..
bila tak ada org kat rumah terpaksa claim kat ofis pej pos..hmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 14:41


Pada 30-04-08 12:45 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

.. boleh buat hantaran juga ni kan :kelip: macam abang ipar saya buat dulo.. :D
macam nak order tapi..hmm kejap d fikir dulo..malas Kalau bab pos2 ni..
bila tak ada org kat rumah terpaksa claim kat ofis pej pos..hmm



byhand bolehlah....
ana punya dealer kat UM ada, ukm ada, uia ada, hukm ada, apec melaka ada, upsi ada, uai kuantan ada, mana lagi ek... lupa...
:berfikir:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-04-08 14:42


Pada 30-04-08 12:41 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Salam
Tak boleh pergi..ada kat penang...sedihnya
Rindu kat kawan-kawan ukhwah..shida, yati..lama tak jumpa..susah dah nak jumpa kawan-kawan dan susah nak ikut program ukhwah:-(

kat shida dengan yati saja ke....? Mizie_hafiz80...? :-D


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 10:26


Pada 28-04-08 14:39 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!





TALKSHOW NISA'
Bertajuk :

“Ku Terima Nikahnya….”

Oleh :

Ustaz Hasrizal Abd Jamil ( Saiful Islam)


Tarikh : 11 Mei 2008 (Ahad)
Jam : 2.00 petang -4.30 petang
Tempat : Dewan Seminar, MASJID AS-SYAKIRIN, KLCC

Muslimin dan Muslimat dijemput hadir beramai-ramai. ......
Makanan PERCUMA disediakan!!

Hubungi :
019-298 7252 @ 013-200 9426 @ 017-9507685
(Unit Pembangunan Insan Nisa' WP)

Oleh Muaz dari Rasulullah S.A.W, baginda bersabda:


"Allah Azzawajalla berfirman:
Orang-orang yang berkasih sayang kerana kemuliaanku,
mereka mempunyai beberapa-beberapa mimbar dari cahaya, para nabi dan shuhada yang menyukai mereka"
                                                                                             (Riwayat Attarmizi)


http://nisawp. blogspot. com/



remind balik.... :-)


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 14:41


Pada 29-04-08 23:19 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


segan deh...

cuba juga lah nanti.....

carik peluang untuk datang jenguk...

ooo, akh mohamad nak jadi "insan misteri" ke? :sopan:


Pada 30-04-08 03:03 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-04-08 20:02 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau datang nak kena bawa pasangan ke ini......


rasanya kalau tuan kapten nak bawa 4 sekali pun tak ada masalah rasanya... :sopan:


cik ismi, 4 tu merujuk kepada apa ye? 4 ekor semut yang cute2 ke :-P

wassalam.

p/s: saya ada gathering (majlis perpisahan) dengan kawan-kawan pada 11 mei ni di putrajaya, so tak boleh join agaknya.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-05-08 16:54


Assalamualaikum
4 tu...hm...CI bawa ayah, ummi, adik dengan gatan goton dia tu.... :sopan:
P/S : tetap tak dapat pergi...tapi, nak buku dia..aye..tolong..saya siwius ni...bungkus satu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-05-08 12:00


Pada 02-05-08 16:54 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
4 tu...hm...CI bawa ayah, ummi, adik dengan gatan goton dia tu.... :sopan:
P/S : tetap tak dapat pergi...tapi, nak buku dia..aye..tolong..saya siwius ni...bungkus satu..




penghantaran akan dibuat stelah menerima pembayaran... :-D :-D


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-08 12:29


Insyaallah jumpa disana..
buat kak su (iman_hayati), rindu bangat kat akak, beberapa hari lepas mimpikan kak su, hehe. Insyaallah..moga ada pertemuan buat kesekian kalinya
teruskan perjuangan di Bumi Penang naaa.. :welcome: :welcome:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

asmahulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23748
Posting: 106

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-05-08 12:55


assalamualaikum..
aseef, tak boleh pergi sebab ada exam..ruginyer..huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For asmahulhusnaProfil   Hantar PM kepada asmahulhusna   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-05-08 13:10


Pada 28-04-08 14:39 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!





TALKSHOW NISA'
Bertajuk :

“Ku Terima Nikahnya….”

Oleh :

Ustaz Hasrizal Abd Jamil ( Saiful Islam)


Tarikh : 11 Mei 2008 (Ahad)
Jam : 2.00 petang -4.30 petang
Tempat : Dewan Seminar, MASJID AS-SYAKIRIN, KLCC

Muslimin dan Muslimat dijemput hadir beramai-ramai. ......
Makanan PERCUMA disediakan!!

Hubungi :
019-298 7252 @ 013-200 9426 @ 017-9507685
(Unit Pembangunan Insan Nisa' WP)

Oleh Muaz dari Rasulullah S.A.W, baginda bersabda:


"Allah Azzawajalla berfirman:
Orang-orang yang berkasih sayang kerana kemuliaanku,
mereka mempunyai beberapa-beberapa mimbar dari cahaya, para nabi dan shuhada yang menyukai mereka"
                                                                                             (Riwayat Attarmizi)


http://nisawp. blogspot. com/




alhamdulillah....
maaf ye...dapat bawa 30 naskah saja buku...
kalau tak sempat beli... contak litle muslimat (wani) ye... :sopan:
tak pun tungg time JK di putrajaya...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 12-05-08 14:11


Bismillahhirrahmanirrahim

erm,alhamdulillah dapat jugak ke talk tu semalam dengan izin suami tercinta..semalam tefikir,sempurnakah ana sebagai seorang isteri..adakah ana seorang isteri yang baik pada suami tercinta..............


ana : thanks to you,shye.. ;-) heheh..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-05-08 21:22


Alhamdulillah ana dapat mnghadirkn diri pada majlis semalam.datang bersama rakan satu kuliah.ukhti niza_ati ada hal di saat akhir jadi tak dapat p sama-sama.terserempak dengan kak shye dan rknnya pas habis ceramah.ada juga ternampak bbrapa org muslimin dr ukhwah..best sangat ceramah ini.mnyentuh dr pelbagai aspek.yang rginya tak sempit nak beli buku.cepat habis betul lah..huhu..dapat juga jadi ahli nisa'. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-05-08 23:59


Saya pun pergi jugak. Tapi tak sedar pulak ada warga ukhwah.com
(lelaki) kat situ (sebab tak kenal hahaha :-D)

ada dok jeling-jeling alik muslimat nak cari muka yang kenal tapi tak ada juga

ps:- masih berpakaian sama, sweater UM warna ungu berketayap merah hitam yang biasa dipakai orang tabligh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 00:04


Pada 02-05-08 14:41 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-04-08 23:19 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


segan deh...

cuba juga lah nanti.....

carik peluang untuk datang jenguk...

ooo, akh mohamad nak jadi "insan misteri" ke? :sopan:


salam...

insan misteri??

tak lah... :jangan: ramai yang nampak masa tu, jadi.... tak misteri lah... :-D

memang mantop pengisian ustaz HAsrizal...


yang ana tak boleh lupa, masa ustaz sebut berkenaan 'perumpamaan" yang dibuat oleh pasangan couple bersebelahan dengan ustaz.

CINTA itu ibarat ----> KURAP. :-o    ----> (yang seterusnya..ana sendiri tak sedap nak bagitau)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 01:37


!!! QUOTE !!!

CINTA itu ibarat ----> KURAP. :-o    ----> (yang seterusnya..ana sendiri tak sedap nak bagitau)

makin digaru makin sedap :-D

ps:- adakah mohamad ni salah seorang yang bertanya soalan..? soalan bagi "kawan" kat kolej n9

ps lagi... :- bagi yang lelaki, jom pakat bagi komen kat saifulislam.com supaya abu saif "tidak berseorangan" di saifulislam.com


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 08:30


Pada 13-05-08 01:37 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

CINTA itu ibarat ----> KURAP. :-o    ----> (yang seterusnya..ana sendiri tak sedap nak bagitau)

makin digaru makin sedap :-D

ps:- adakah mohamad ni salah seorang yang bertanya soalan..? soalan bagi "kawan" kat kolej n9


salam....

alahai.... meke dah bagi tau. :sopan: tak dan lah nak buat kejutan. :-)

eerrmm...bila masa lah pulak ana bertanyakan soalan pada hari kejadian. :berfikir: . ana dok perhati dari jauh saja....

!!! QUOTE !!!

ps lagi... :- bagi yang lelaki, jom pakat bagi komen kat saifulislam.com supaya abu saif "tidak berseorangan" di saifulislam.com


insyaALLAH.... kadang-kadang tu, tak ada idea lah... sian ustaz keseorangan kat dia punya blog...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 12:29


!!! QUOTE !!!

eerrmm...bila masa lah pulak ana bertanyakan soalan pada hari kejadian. :berfikir: . ana dok perhati dari jauh saja....
Sebab salah seorang yang bertanya tu menyatakan nama dia mohamad dari kolej n9

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 12:52


Pada 13-05-08 12:29 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

eerrmm...bila masa lah pulak ana bertanyakan soalan pada hari kejadian. :berfikir: . ana dok perhati dari jauh saja....
Sebab salah seorang yang bertanya tu menyatakan nama dia mohamad dari kolej n9


demo ado jugo anda situ???
bak po tok tegur kawe....??


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 13:03


Pada 13-05-08 12:52 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

demo ado jugo kor situ???
bak po tok tegur kawe....??


Tok cey muko. Kalau kawe cey muko kawe tegorr doh.
translation: tak macam muka. Kalau saya macam muka saya tegor (bersapa) dahh



-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 13:06


Pada 12-05-08 21:22 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!

ukhti niza_ati ada hal di saat akhir jadi tak dapat p sama-sama.:-)


huhu...sorry sangat-sangat... tak tahu pulak nak kena p KL Tower tu..memang akhir sangat baru tau...
Mlm tu ada juga mesej nurzatul ty isi2 dalam forum..menarik nampaknya...seterusnya..sila lah beli buku ye... :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

izzahtulsakinah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2006
Ahli No: 27515
Posting: 112
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 15:20


pengisian yang bagus..:).alhamdulilllah dapat juga beli buku tu..cari jugak ahli portal ukhwah..muslimin dan muslimat yang popular sikit tu ada juga nampak..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzahtulsakinahProfil   Hantar PM kepada izzahtulsakinah   Pergi ke izzahtulsakinah's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 15:27


Pada 12-05-08 21:22 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!

terserempak dengan kak shye dan rknnya pas habis ceramah.ada juga ternampak bbrapa org muslimin dr ukhwah..best sangat ceramah ini.mnyentuh dr pelbagai aspek. :-)


rakannye? hehe.. rakan tu pun warga ukhwah jugak sebnonyer. saya kenal pun melalui ukhwah.com.

ramai betul lah warga ukhwah. warga budak-budak UM pun ramai. begitu juga warga Kolej Legenda Mantin N9.. yang lain-lain saya tak kenal :D

sirat tak kenal2 lagi.

saya ada rekod talk daripada ustaz Hasrizal tu. sesiapa nak boleh lah tapi saya tak tahu nak transfer cammane secara maya ni. saiz file mp3: 22MB.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 15:33


Pada 13-05-08 12:29 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

eerrmm...bila masa lah pulak ana bertanyakan soalan pada hari kejadian. :berfikir: . ana dok perhati dari jauh saja....
Sebab salah seorang yang bertanya tu menyatakan nama dia mohamad dari kolej n9

owh yang tu ke?.
itu bukan ana lah... itu sahabat ana punya sahabat...

tak pasai2 dia kata nak tanya untuk sahabat dia, padahal soalan tu memang untuk diri dia. :sopa:

sian kawan ana...tak pasai2 dia yang orang lain "aim"

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 16:47


huhuhu saya tak pergi pun, sebab: “Ku Belum Terima Nikahnya….”

lepas saya dah kahwin nanti buatlah sekali lagi ye :sopan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 20:14


salam alaik..

!!! QUOTE !!!

huhuhu saya tak pergi pun, sebab: “Ku Belum Terima Nikahnya….”


erm... ana ku masih blur... nak terima ke..heehee

ups.. sure lepas ni heboh topik ni.. ;-)

ana mampu berSMS dengan sahabat dari kejauhan saja..
ada tugas di penang & ipoh.
jelaous bangat pada yang dapat pergi..
ramai sahabat ukhwah imarahkan program..

alhamdulillah.. lepas ni pakat ramai p talk show lagi...
:-D :-D

manfaatkan santapan rohani dari ustz tu ye..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 23:22


Pada 13-05-08 15:27 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!


saya ada rekod talk daripada ustaz Hasrizal tu. sesiapa nak boleh lah tapi saya tak tahu nak transfer cammane secara maya ni. saiz file mp3: 22MB.

Kak shye,niza nak...erm..hantar melalui email..attachkan file tu..tak pun melalui YM nt....boleh?


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-08 00:36


Hmm, letak dalam rapidshare.com lah..

semua boleh kongsi.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-08 16:28


hantar melalui email tak boleh sebab maksimum hanya 10MB saja untuk sebarang attachment file.. kalau pakai YM, entah berapa kurun dia ambil masa untuk transfer :D

rapidshare ye... belum pernah try lagi. nanti explore.

but for now, dalam JK Ulangtahun ke-5 saya boleh transfer pada sesiapa yang nak sebab niza_ati cakap akan bawa laptop dia... Insya Allah.


Pada 13-05-08 16:47 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhu saya tak pergi pun, sebab: “Ku Belum Terima Nikahnya….”

lepas saya dah kahwin nanti buatlah sekali lagi ye :sopan:



talk tu sesuai untuk orang2 yang belum menerima sebarang nikah.. :P

p/s: ada ustaz hasrizal sebut mengenai lelaki2 yang tak gemar hal-hal ni dan topik2 ni just because kaum lelaki rasa mereka tak perlu semua ni dan semua ni hanya mencabar kelelakian mereka... (tak perlukan sebarang panduan...)

yang sebenarnya, buku tu ditulis oleh seorang lelaki dan sesuai dibaca oleh kaum lelaki juga. - kata Ustaz Hasrizal.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 08:44


Pada 13-05-08 16:47 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhu saya tak pergi pun, sebab: “Ku Belum Terima Nikahnya….”

lepas saya dah kahwin nanti buatlah sekali lagi ye :sopan:




banyok songe lah mung ni....
kalau malas cakap saja malas.... jangan nak kata itu ini, itu ini.... sepak baru tahu...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 08:47


Pada 14-05-08 16:28 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

hantar melalui email tak boleh sebab maksimum hanya 10MB saja untuk sebarang attachment file.. kalau pakai YM, entah berapa kurun dia ambil masa untuk transfer :D

rapidshare ye... belum pernah try lagi. nanti explore.

but for now, dalam JK Ulangtahun ke-5 saya boleh transfer pada sesiapa yang nak sebab niza_ati cakap akan bawa laptop dia... Insya Allah.


Pada 13-05-08 16:47 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhu saya tak pergi pun, sebab: “Ku Belum Terima Nikahnya….”

lepas saya dah kahwin nanti buatlah sekali lagi ye :sopan:



talk tu sesuai untuk orang2 yang belum menerima sebarang nikah.. :P

p/s: ada ustaz hasrizal sebut mengenai lelaki2 yang tak gemar hal-hal ni dan topik2 ni just because kaum lelaki rasa mereka tak perlu semua ni dan semua ni hanya mencabar kelelakian mereka... (tak perlukan sebarang panduan...)

yang sebenarnya, buku tu ditulis oleh seorang lelaki dan sesuai dibaca oleh kaum lelaki juga. - kata Ustaz Hasrizal.




nanti kawe minta copy same...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 15:59


Pada 15-05-08 08:44 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-05-08 16:47 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhu saya tak pergi pun, sebab: “Ku Belum Terima Nikahnya….”

lepas saya dah kahwin nanti buatlah sekali lagi ye :sopan:




banyok songe lah mung ni....
kalau malas cakap saja malas.... jangan nak kata itu ini, itu ini.... sepak baru tahu...


encik aye dah terjangkit dengan 3hunter ke? almaklumlah pernah minum sama-sama dulu... 8-)

hari tu sirat ada call saya ajak pergi, tapi seperti yang saya pernah post, saya ada majlis perpisahan dengan rakan-rakan pada hari yang sama.

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 16:21


Pada 26-05-08 15:59 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-05-08 08:44 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-05-08 16:47 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhu saya tak pergi pun, sebab: “Ku Belum Terima Nikahnya….”

lepas saya dah kahwin nanti buatlah sekali lagi ye :sopan:




banyok songe lah mung ni....
kalau malas cakap saja malas.... jangan nak kata itu ini, itu ini.... sepak baru tahu...


encik aye dah terjangkit dengan 3hunter ke? almaklumlah pernah minum sama-sama dulu... 8-)

hari tu sirat ada call saya ajak pergi, tapi seperti yang saya pernah post, saya ada majlis perpisahan dengan rakan-rakan pada hari yang sama.

wassalam.



:berfikir: :berfikir: :berfikir:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.190608 saat. Lajunya....