Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal, air juga yang menenggelamkan kapal
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
Muslim1987: 8 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Kenapa Honda Terus Meniti di Hati Kita...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Kenapa Honda Terus Meniti di Hati Kita...

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa Honda Terus Meniti di Hati Kita...

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-04-08 11:44


Assalamualaikum
pernahkah kawan-kawan ambil tahu Kenapa jualan motosikal Honda terus meningkat...nak fakta ataupun mitos?? check it out...



dimanakah dapat kita lihat motor sekecil ini membawa paip sepanjang itu? dimanakah ada seorang perempuan masih mampu menyelit di celahan motor sedang belakangnya penuh dengan muatan?



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-04-08 11:50


Assalamualaikum



membawa paip di perut dengan melilitnya? ataupun gegelung sehingga ke bawah ketiak? tak ada masalah dengan Honda... :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 12:57


uhuk uhuk...
ni membahayakan kesihatan orang ramai ni... :jangan:
kagum jugak ni dengan pepakcik ni.... kagum.. kagum..
'cool'...
jadi, kesimpulannya... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 13:17


urm, adakah ini suatu fakta "Tahukah anda?" atau adakah ia satu bahan lawak ye? uhuhu

cik ismi, kesimpulannya, belilah Honda agaknya... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-04-08 14:21


Assalamualaikum
hmm..belum habis lagi...ni sebenarnya santai..tapi, tak tahu nak ubuh kat mana..jadi, ubuhlah di sini..lawak jugak... :sopan:



hah..bukan sahaja boleh bawa banyak telur dalam satu masa...malah belum menyebabkan telurČ tersebut menetaskan ayam dan terus bersedia untuk disembelih...huhu...banyak tu..banyak...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 16:54


adess....
kretip... kretip...
nak kena belajar ni, kekretipan yang kretip lagi inovatip ni... huhuhu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 19:37


Ada gambar dari Malaysia tak? Setahu ana kalau benda ni jadi kat Malaysia alamatnya kena samanlah! Terlebih muatan!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-04-08 20:14


hebat & multipurpose rupanya honda kapcai ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 21:10


Tapi kalau dibantu dengan dua atau tiga basikal maka anda kini dapat berpindah rumah dengan senang hatinya. Tanpa perlu mengeluarkan duit upah kepada penghantar barang!!!!


Photobucket - Video and Image Hosting


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-04-08 12:21


Assalamualaikum
waduh....memang best honda ni...memang patut meniti dihati..



nak jual sayur? ataupun ikan pari? pun boleh...mari beli dik..abang..akak...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 14:00


ya allah........

tak taula nak tgelak ke nak tkesian ke tengok gmbr2 yang syttpsy letak ni....

dahsyat...dahsyat....

yang tak tahan siap minta tolong dengan org bbasikal lagi tu...pergh!


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 29-04-08 14:17


hehehe..
kalaka pun ada..
kasihan pun ada..
macam-macam ada kat gamba2 atas ini..
siap boleh bawa gelung..
bawa barang...
nati saya nak pindah uma..
boleh lah guna khidmat dowg ini ye??
huhuhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-04-08 12:27


Assalamualaikum



kan senang nak menjual barangan...nak jual bakul ke....
takpun, jual jeq mangkuk periuk ikat belakang motor...sesambil tu tumpanglah ikan nak bawa balik bagi isteri masak kat rumah...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 13:36


iskk.. isk...
bahaya betul pepacik ni... :jangan:
manthopp.... (bak kata ustaz zamri)

ismi perasan, dalam gambar2 ni...
ikan-ikannya besar-besar ye...
lama tahan tu... sminggu makan pun tak habis... uhuk uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-04-08 14:55


Pada 25-04-08 13:17 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

urm, adakah ini suatu fakta "Tahukah anda?" atau adakah ia satu bahan lawak ye? uhuhu

cik ismi, kesimpulannya, belilah Honda agaknya... :berfikir:

syahidatul.. Jangan lah marah sayatetapsaya... Dia ni dah lah suka nangis... Nanti siapa nak pujuk...? Saya tak nak... :-D


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-05-08 11:30


Assalamualaikum
huhu..pacik mizi...CS bukannya marah tu...



tayar ni...agaknya tayar motor honda ke...
:berfikir: ataupun tayar yang nak dijual di pasaran gelap... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 13:45


huhuhu....
tayar tu 10 kali ganda lebih besar dari tayar motosikal dia...
honda ada kuokan product tayar jugak ke..? :berfikir:
minta maaflah, ismi ni rabun.... uhuk...

p/s: cik syahidatul marah ke.. :berfikir: yang manakah ayatnya yang berbaur kemarahan tu... :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 13:55


mak aih besor gajah nya tayar tu.. tu tayar lori ek...

p/s: cikgu mizie.. huhu.. TT memang mudah nangis, tapi.. saya pun mudah nangis jugak.. (kan TT? :D) so, kalau saya buat TT menangis, saya pun for sure akan turut menangis sama... :D biar nangis dan pujuk sama-sama... :P

mana ada marah2 cik ismi.. salah sangka jeq tu.. si cikgu mizie ni :hammer:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 14:20


hihi ini moto honda ke moto satria baja hitam ni..
hebat juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-05-08 17:12


Assalamualaikum
ishk..boleh ke dah buat saya menangis...lepas tu tentibe dia pulak menangis....aci ke...hmm...



nak bawa ais pun boleh jugak...mana tahu...naik motor kan panas kena bahang udara dan mentari...jadi, bolehlah sejukČkan kaki dan belakang macam pacik ni buat... :lucu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 17:14


Pada 02-05-08 17:12 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!



nak bawa ais pun boleh jugak...mana tahu...naik motor kan panas kena bahang udara dan mentari...jadi, bolehlah sejukČkan kaki dan belakang macam pacik ni buat... :lucu:




adakah itu ais untuk buat milo O bang :kelip:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-05-08 17:27


Assalamualaikum
itu ais untuk buat ukiran agaknya...yang macam kat tibi tu...takpun..hm...macam yang dikatakan tu lah..nak buat penyejuk kaki..penyedap badan...bukan penyejuk mata tau... :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 17:57


Pada 02-05-08 17:14 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!



adakah itu ais untuk buat milo O bang :kelip:



serasanya... bongkah ais macam tu..
orang buat ABC... :terliur: patutlah sedap..... :roll:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

KhilafahIslamiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7208
Posting: 104

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 18:18


bukanlah hebat pada moto itu yang penting.. tapi hebatnya kerana syarikat itu mampu menghasilkan sesuatu yang berguna untuk masyarakat.. alngkah bagusnya kalau honda itu 100% milik orang islam..

kan lebih bagus kita lihat thread ini sebagai muhasabah kepada orang muslim.. manakah orang muslim yang mampu membina syarikat seperti Honda.. itu pencapaian yang harus dilihat oleh semua..

mungkin ukhwah.com sebagai langkah pertama.. lepas tu ukhwah.com masuk dalam public listed (KLCI, Bursa Saham) dengan pelbagai anak syarikat dan share holdersnye yang muslim dan mukmin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KhilafahIslamiyahProfil   Hantar PM kepada KhilafahIslamiyah   Pergi ke KhilafahIslamiyah's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 20:40


Pada 02-05-08 17:57 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!



serasanya... bongkah ais macam tu..
orang buat ABC... :terliur: patutlah sedap..... :roll:



alamak.. rahsia resipi dah pecah... :-P

eheh kalau bawa moto dengan begitu.. nanti kaki tak dapat gerak kayuh.. semua mata memandang :-D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-08 21:40


saya pernah tengok discovery channel, dari semahal2 motosikal Y2K, tempat pertama motosikal terhebat tak lain xbukan ialah honda kapcai yang org dok naik ni.
iyalah, dari dicampak dari ketinggian bangunan 4 tingkat hingga ke muatan berat2....motosikal kapcai tetap hidup...

tapi saya prefer scrambler, sebab tinggi...scrambler kawasaki, wachaa!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

long_jar
Warga Rasmi
Menyertai: 04.05.2007
Ahli No: 29841
Posting: 7
Dari: Bumi Allah

turkmenistan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 22:30


ya Allah..sabar saja lah.. tak tahan nak gelak tengok gmbo2 kat atas tu..hehehe
bagus lah..pandai mereka manfaatkan motor tu..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For long_jarProfil   Hantar PM kepada long_jar   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 14-05-08 16:58


salam...beristighfar saya tengok gambar2 tu..huhuhuh..memang tergelak seorang-seorang...adui...kalau boleh bertan2 muatan nak sumbat skaligus.. :-D selagi boleh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-05-08 15:54


Assalamualaikum
huhu...belum habis lagi...nah...kalau dah tak ada bas sangat..nek jeq motor onda...ni nama dia bas onda...pinpin...gedek..gedek...
:terliur:





Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-05-08 14:56


Assalamualaikum
hah...ni lah moto onda paling best sekali...cermin pandang belakang untuk penumpang belakang...bukan untuk pemandunya...huhuhu...kiranya ni..penumpang belakang lah bagi isyarat pada pemandu depan...ada moto ke kereta ke kat belakang... :lucu:





Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 25-05-08 20:51


kalau kat malaysia kompom kena saman...haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-05-08 22:16


yang naik motor ramai-ramai itu saya dah nampak depan mata..
1 depan penunggang, 2 belakang..
bahaya betul..dahlah kanak-kanak kecil..ish ish..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 25-05-08 23:02


kelakor betul lah...banyak betul gambar...memang koleksi dan peminat setia honda ini...ehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-05-08 12:40


Assalamualaikum

erk..hafeezzul..saya ni bukan peminta setia onda...cumanya...kelakar..bila tengok gelagat peminat setia onda ni..sampai begitu sekali dikerjakannya motoČ onda mereka tu... :lucu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

fazilah_fazie89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32700
Posting: 55
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-06-08 12:00


Assalamualaikum

hmm... kalau saya tak silap lah kan.... tak ada lawak pun... tapi moto honda memang tahan lasak... :sopan: :sopan: :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazilah_fazie89Profil   Hantar PM kepada fazilah_fazie89   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11785 saat. Lajunya....