Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup . Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
isa777_musa: 2 jam, 4 minit yang lalu
zam_rizal: 9 hari yang lalu
wanja: 19 hari yang lalu
MTMKi: 27 hari yang lalu
Kang: 27 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: pergi mana-mana.. temankan saya..


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» pergi mana-mana.. temankan saya..

Please Mendaftar To Post


Oleh pergi mana-mana.. temankan saya..

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 07:38


Assalamualaikum wbt..


pernah tak anda mengalami situasi di mana ada kawan ni dia nak pergi mana-mana, nak berteman?

kalau keadaan sesuai macam dia nak pergi jumpa lelaki ada urusan,
kita memanglah nak teman dia kan..

tapi kalau benda-benda kecil.. contoh macam pergi kedai beli itu ini
padahal kedai tu dekat saja..
kadang-kadang kita tak ada keperluan pergi kedai tu dan kita ada hal nak buat cepat,
dia ajak kita teman dia.. macamlah bodyguard..

lagi kalau nak pergi jumpa supervisor, pun nak berteman..
jadilah macam patung di luar sementara tunggu dia habis berbincang..
bukan 5/10 minit.. sampai nak setengah jam...

bosanlah macam tu.. independent lah sikit..

apa perasaan anda jadi peneman orang begitu atau melihat keadaan kawan anda jadi peneman orang begitu..
atau adakah anda jenis orang yang sentiasa nak berteman tidak bertempat..

dah jumpa orang jenis begitu dan dah jumpa juga ramai kawan sekepala dengan saya..

orang yang jenis begitu dah salah faham dengan saya lah tu sebab saya memang menolak kalau nak berteman tak kena tempat..


* jangan pula salah faham ya..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-04-08 09:04


berteman tu perlu ikut keadaan..kalau dah selalu berteman, diri akan jadi manja..kalau tak selalu berteman, kita akan jadi independent.

kadang-kadang buat kerja ataupun lakukan sesuatuperkara seorang diri lebih mudah dan tak menyusahkan org lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 09:22


teringat kisah masa kecil-kecil dulu. adik selalu minta temankan bila nak pergi bilik ayor...
best main dengan adik, cakap ada hantu lah, ada lipas lah, nak lari lah. tutup lampu... bior dia jerit2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-04-08 10:42


masa belajar dulu, saya biasa saja pergi mana-mana(luar dr hostel) berteman. sebab nya elokla seorang muslimah berteman. itu pendapat saya lah. elakkan dari fitnah dan perkara2 yang xelok.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 10:52


Pada 17-04-08 10:42 , nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

masa belajar dulu, saya biasa saja pergi mana-mana(luar dr hostel) berteman. sebab nya elokla seorang muslimah berteman. itu pendapat saya lah. elakkan dari fitnah dan perkara2 yang xelok.


keadaan begini eloklah berteman... :-)


saya tak kisah.. kalau berteman, bertemanlah..
kalau tidak berteman, tidaklah..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 11:10


Assalamualaikum

p/s :

ana suka berteman....dan kalau org ajak teman pun tak kisah... lagipun memang muslimah kena ada teman...hatta nak pergi surau seorang-seorang pun tak berapa elok..ini kan pula nak keluar pergi jalan-jalan,pergi kedai dll..so..better lah berteman... :kelip:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-04-08 11:38


saya pun xkesah kalau ada sesiapa minta jadi peneman dia walau tempat tu dekat. sebab bagi saya, teman yang sejati adalah yang boleh berkongsi suka duka dan boleh buat apa saja bersama. :-) :malu:


-----------------
Mulakan Setiap Perbuatan dengan Bismillahirrahmanirrahim....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 11:45


Ana kurang suka nak berteman. Selalunya kalau ana pergi mana-mana ana lebih suka seorang diri hatta tempat yang jauh pun seperti contoh nak balik kampus kat Johor dari rumah ana di Penang. Tapi kalau nak berteman mesti kena tiga orang (pasal ana ni tak reti bersembang- kata orang Utara penyengap) supaya taklah rasa boring sangat teman kita tu. Kalau nak teman yang dua orang hanya dua orang saja yang boleh sikit- sepupu ana dan juga kawan sekolah.


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-08 11:46


dulu saya kena berteman..tapi lama-lama sedar sampai bila nak hidup bergantung kat org...macam kes nak jumpa lect. pun berteman...bagi saya tu kritikal jugak lah..kecuali kalau kita ada hal lain kat tempat same tu kira ok lah...tak lah kita buang masa kan...kalau saya selagi boleh gerak sendiri dan selamat saya takkan susahkan kawan..kecuali lah memang kritikal...tu pun saya pastikan dia pergi bukan hanya nak teman saya tapi bio dia pun ada tujuan..kalau tak bebaik saya jalan sendirik!naik bas pun bas laaaaa hehehe
wallahu'alam :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

ara_taqwa
Warga Rasmi
Menyertai: 16.04.2008
Ahli No: 33241
Posting: 12

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-04-08 11:47


salam...
memang tak dinafikan memang ada golonggan macam ini... tapi kita kena ikhlas lah membantu, slalunya golonggan ni terjadi pada kaum wanita, tapi ada juga lelaki..tapi majoritinya wanita..Kenapa??..
Fitrah sifat wanita itu pemalu dan wanita Kalau keluar harus/mesti ada muhrim yang menemaniya,tak kiralah dr keluarga atau sahabat wanita...
nak ikutkn, ikut logik ada hikmah dan kebaikan semua itu... tapi jangan lah melampau sampai tak boleh nak "independent" kan...sebabnya...
nanti mati seorang-seorang jugak....
dikubur nanti seorang-seorang jugak..nak jawab soalan mungkar nangkir seorang-seorang jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ara_taqwaProfil   Hantar PM kepada ara_taqwa   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 11:56


kalau teman tapi mesra boleh lah
huhuhuhuhuhu

:-D

p/s: lagi suka tak berteman, tapi kalau macam 1st time to apa salahnye kan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-04-08 11:59


semuanya bergantung pada pendapat masing-masing. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 12:12


berteman? bagi saya, ikut keadaan dan destinasi serta tujuan jugaklah.. contohnya takkan nak pergi tandas di antara kuliah pun nak berteman kut?? tapi kalau di antara kuliah tu perlu ke tandas sebab sakit yang luar biasa maka elok lah berteman juga... so, kan dah lain tu.

kalau nak pergi ke kedai/shopping complex/jenjalan di luar... ha tu elok lah berteman. bahaya seorang-seorang esp kalau perempuan.

p/s:

tapi saya ni.. sejak usia remaja lagi dah pandai keluar rumah sesorang.. huhuhu. keluar KL tu...

jarang2 lah minta sesiapa teman lagipun anak bongsu.. nak minta siapa teman... adik pun tak ada...

saya dah biasa berdikari...

(mesti bunyi macam pelik kan anak bongsu cakap gini? hohoho)


p/s lagi: hujung minggu ni nak bawa jalan-jalan kereta saya lah... ada sesiapa nak temankan tak?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-04-08 12:16


Pada 17-04-08 12:12 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

berteman? bagi saya, ikut keadaan dan destinasi serta tujuan jugaklah.. contohnya takkan nak pergi tandas di antara kuliah pun nak berteman kut?? tapi kalau di antara kuliah tu perlu ke tandas sebab sakit yang luar biasa maka elok lah berteman juga... so, kan dah lain tu.

kalau nak pergi ke kedai/shopping complex/jenjalan di luar... ha tu elok lah berteman. bahaya seorang-seorang esp kalau perempuan.

p/s:

tapi saya ni.. sejak usia remaja lagi dah pandai keluar rumah sesorang.. huhuhu. keluar KL tu...

jarang2 lah minta sesiapa teman lagipun anak bongsu.. nak minta siapa teman... adik pun tak ada...

saya dah biasa berdikari...

(mesti bunyi macam pelik kan anak bongsu cakap gini? hohoho)


p/s lagi: hujung minggu ni nak bawa jalan-jalan kereta saya lah... ada sesiapa nak temankan tak?



nak ikut... :welcome: nafisah pun sama juga anak bgsu...


-----------------
Mulakan Setiap Perbuatan dengan Bismillahirrahmanirrahim....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 12:31


Pada 17-04-08 12:12 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

berteman? bagi saya, ikut keadaan dan destinasi serta tujuan jugaklah.. contohnya takkan nak pergi tandas di antara kuliah pun nak berteman kut?? tapi kalau di antara kuliah tu perlu ke tandas sebab sakit yang luar biasa maka elok lah berteman juga... so, kan dah lain tu.

kalau nak pergi ke kedai/shopping complex/jenjalan di luar... ha tu elok lah berteman. bahaya seorang-seorang esp kalau perempuan.

p/s:

tapi saya ni.. sejak usia remaja lagi dah pandai keluar rumah sesorang.. huhuhu. keluar KL tu...

jarang2 lah minta sesiapa teman lagipun anak bongsu.. nak minta siapa teman... adik pun tak ada...

saya dah biasa berdikari...

(mesti bunyi macam pelik kan anak bongsu cakap gini? hohoho)


p/s lagi: hujung minggu ni nak bawa jalan-jalan kereta saya lah... ada sesiapa nak temankan tak?



huhuhu angkat bakul ni......
bakul rotan boleh lah lambung2
hehehehe

ikutkan hati nak saja ikut...
erm ikutkan iman (hihihihi), tak mengapa lah time kacih banyak 3x

:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 12:35


Pada 17-04-08 09:22 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teringat kisah masa kecil-kecil dulu. adik selalu minta temankan bila nak pergi bilik ayor...
best main dengan adik, cakap ada hantu lah, ada lipas lah, nak lari lah. tutup lampu... bior dia jerit2...


betul-betul..kita sama daeng..hua hua hua...tutup lampu dan lari...jangan lagi dasyat, kita kunci kat luar.hik hik hik..

teman ni takpayah berteman mana-mana..pergi cari buku lagi lah tak perlu berteman..sebab teman suko cari buku seorang-seorang..bolehlah teliti dan lama2 sikit..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 12:53


Pada 17-04-08 12:12 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

berteman? bagi saya, ikut keadaan dan destinasi serta tujuan jugaklah..



betul betul betul..


Pada 17-04-08 12:12 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

contohnya takkan nak pergi tandas di antara kuliah pun nak berteman kut??



ada juga tahu orang macam ni...


tapi kalau mereka yang saya tengoklah..
sejak lain tempat dengan kawan-kawan yang biasa temankan mereka
walaupun dalam situasi ni dan kebetulan sama-sama dengan orang kira-kira jenis saya..
dah boleh dah berdikari sikit (dalam hal ini) :-)


* nanti kalau betul-betul terdesak pergi cafe seorang diri, yang sebelah asrama tu saja,
kalau terus macam ni takkan menahan lapar sebab tak boleh tanpa berteman :berfikir:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 13:06


khalid alwalid...huhuhu... angkat bakul ek.. maaf lah jika ya... sebenarnya ada kekurangan (dan kesedihan) di sebaliknya... kalau orang lain ada adik beradik yang selalu boleh dibawa berteman ke mana-mana... seronok lah sebab at least tak lah rasa sunyi atau bosan keluar seorang-seorang... dan juga taklah rasa takut seorang-seorang...

so atas kekurangan tu, maka ia mengajar saya erti ke mana-mana pun seorang-seorang... so kena lah belajar berdikari.

p/s: :(

p/s lagi: nafisah... duduk di sekitar KL ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-08 13:06


Salam Alaik

tengok keadaan...dan tengok juga pergi ke mana. kalau keluar jalan-jalan...selalunya berteman. kadang-kadang tu tak berteman juga sebab semua org sibuk dengan urusan masing-masing. tapi kalau ana ada urusan2 rasmi...selalunya ana pergi seorang-seorang. ana jenis tak kisah, berteman pun boleh...tak berteman pun boleh. maybe sebab anak sulung...so selalunya semua urusan setel sendiri. ana lebih suka independent....dah terbiasa.. 8-)


p/s: cik syahidatul...puchong & PJ dah dekat sangat...nanti boleh lah ikut enti keluar jalan-jalan... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-04-08 13:11


Pada 17-04-08 13:06 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

khalid alwalid...huhuhu... angkat bakul ek.. maaf lah jika ya... sebenarnya ada kekurangan (dan kesedihan) di sebaliknya... kalau orang lain ada adik beradik yang selalu boleh dibawa berteman ke mana-mana... seronok lah sebab at least tak lah rasa sunyi atau bosan keluar seorang-seorang... dan juga taklah rasa takut seorang-seorang...

so atas kekurangan tu, maka ia mengajar saya erti ke mana-mana pun seorang-seorang... so kena lah belajar berdikari.

p/s: :(

p/s lagi: nafisah... duduk di sekitar KL ke?


nafisah dok kat seremban. saja usik syai tadi. :kelip:


-----------------
Mulakan Setiap Perbuatan dengan Bismillahirrahmanirrahim....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 13:12


Pada 17-04-08 13:06 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

khalid alwalid...huhuhu... angkat bakul ek.. maaf lah jika ya... sebenarnya ada kekurangan di sebaliknya... kalau orang lain ada adik beradik yang selalu boleh dibawa berteman ke mana-mana... seronok lah sebab at least tak lah rasa sunyi atau bosan keluar seorang-seorang... dan juga taklah rasa takut seorang-seorang...

so atas kekurangan tu, maka ia mengajar saya erti ke mana-mana pun seorang-seorang... so kena lah belajar berdikari.

p/s: :(

p/s lagi: nafisah... duduk di sekitar KL ke?


ala sekali sekala angkat bakul pun apa salahnye kan...
angkat bakul pun salah satu aktiviti yang tak memerlukan teman...
so amat sesuai untuk seorang anak bongsu seperti cik shye.....

huhuhu takkan nak ajak saya juga agaknya???

:lol: :lol: :lol:

p/s: jangan mara, nanti cepat tua....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 13:14


Pada 17-04-08 13:06 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

khalid alwalid...huhuhu... angkat bakul ek.. maaf lah jika ya... sebenarnya ada kekurangan (dan kesedihan) di sebaliknya... kalau orang lain ada adik beradik yang selalu boleh dibawa berteman ke mana-mana... seronok lah sebab at least tak lah rasa sunyi atau bosan keluar seorang-seorang... dan juga taklah rasa takut seorang-seorang...

so atas kekurangan tu, maka ia mengajar saya erti ke mana-mana pun seorang-seorang... so kena lah belajar berdikari.



takpa..kita sama-sama pernah mengalaminya :-D
saya pun selalu juga terfikir dulu, bagusnya kalau saya ada adik..

sekarang ni melebih2 dari kakak2 saya.. siapa boleh jalan seorang siapa tidak..

bahaya sikit tapi tengoklah keadaan dan pandai jaga diri..
ulang alik pergi rumah kakak dari kelantan ni ke selangor naik bas tak kira siang atau malam
pergi saja seorang diri..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 17-04-08 13:22


hmmm..sebenarnya seelok2 nya perlu berteman..takut lah apa-apa jadikan? tapi, biarlah bersesuaian pada tempatnya...ni kalau 24 jam nak berkepit, apa kesss??? kena lah fikir sahabat yang meneman tu, betul dia free ke tak...certain tu mulut cakap ye, tapi dalam hati kena fikir jugak..tu kena pandai tafsir sendiri lah..heheh :-D tapi betul jugak, nak tak hendak kita kena independent. insyaAllah, kalau niat kita baik, kita sentiasa dalam lindungan Allah..wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 13:24


Pada 17-04-08 13:14 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-04-08 13:06 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

khalid alwalid...huhuhu... angkat bakul ek.. maaf lah jika ya... sebenarnya ada kekurangan (dan kesedihan) di sebaliknya... kalau orang lain ada adik beradik yang selalu boleh dibawa berteman ke mana-mana... seronok lah sebab at least tak lah rasa sunyi atau bosan keluar seorang-seorang... dan juga taklah rasa takut seorang-seorang...

so atas kekurangan tu, maka ia mengajar saya erti ke mana-mana pun seorang-seorang... so kena lah belajar berdikari.



takpa..kita sama-sama pernah mengalaminya :-D
saya pun selalu juga terfikir dulu, bagusnya kalau saya ada adik..

sekarang ni melebih2 dari kakak2 saya.. siapa boleh jalan seorang siapa tidak..

bahaya sikit tapi tengoklah keadaan dan pandai jaga diri..
ulang alik pergi rumah kakak dari kelantan ni ke selangor naik bas tak kira siang atau malam
pergi saja seorang diri..



oh backing mem backing sesempurna baking powder.....
terasa ke'powder'annya huhuhuhuhu
:lol: :lol: :lol:

bab backing mem backing, ye kena ada teman..kalau tak macam mana nak mencapai matlamat membacking, betul tak???

:evil: :evil: :evil:


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 17-04-08 14:23


Pada 17-04-08 09:22 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teringat kisah masa kecil-kecil dulu. adik selalu minta temankan bila nak pergi bilik ayor...
best main dengan adik, cakap ada hantu lah, ada lipas lah, nak lari lah. tutup lampu... bior dia jerit2...


Ya Allah jahatnye...
same nya macam abang saya...
geram betul..
bukan kecil-kecil saja...
ini da beso panjang pun kena lagi...
nyampah betul kalau dia balik...
ada saja nak kena kan org...
:cry: :cry: :cry:


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 14:25


awat khalid alwalid ini.. Kenapa dengki ke dengan kami? hehe... tu lah antara sifat para semut di ukhwah ini.. saling melengkapi dan menemani selalu.. betul tak CK? :D di mana ada semut, di situ ada semut yang lain... (ibnu musa mesti setuju ni)

CK lagi lah berdikari.. jauh tu merantau belajar di kelantan.. :).. saya pun paling jauh hanya negeri Perak jeq.. ekeke

nafisah... ooo dok semban.. tu lah hairan tadi :)

cik syira... JOM2... tak pernah lagi jumpa cik syira qistina ni.. :D ala puchong tu belakang rumah saya jeq... boleh lah nanti :)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 17-04-08 14:29


tah lah ...
saya suka berteman..
ada teman nak bebual..
kalau tak..
asik cakap seorang-seorang saja..
borink!!..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-08 15:15


Pada 17-04-08 14:25 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

awat khalid alwalid ini.. Kenapa dengki ke dengan kami? hehe... tu lah antara sifat para semut di ukhwah ini.. saling melengkapi dan menemani selalu.. betul tak CK? :D di mana ada semut, di situ ada semut yang lain... (ibnu musa mesti setuju ni)

CK lagi lah berdikari.. jauh tu merantau belajar di kelantan.. :).. saya pun paling jauh hanya negeri Perak jeq.. ekeke

nafisah... ooo dok semban.. tu lah hairan tadi :)

cik syira... JOM2... tak pernah lagi jumpa cik syira qistina ni.. :D ala puchong tu belakang rumah saya jeq... boleh lah nanti :)



tu lah...teringin nak jumpa cik shye...walaupun dah tengok gambar cik shye kita ni... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.138994 saat. Lajunya....