Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Saya tidak sanggup menghapuskan kegelapan tetapi saya sanggup meneranginya.
-- John Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 77
Ahli: 0
Jumlah: 77




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Mak Haramkan Kau Bertudung


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Mak Haramkan Kau Bertudung

Please Mendaftar To Post


Oleh Mak Haramkan Kau Bertudung

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 11-04-08 15:09


Sebagai seorang cikgu pelatih, saya telah ditugaskan untuk mempraktikkan ilmu yang telah dipelajari di sebuah sekolah diluar bandar. Untuk sementara waktu, saya telah menyewa sebuah ruangan di atas sebuah rumah milik keluarga islam, yang juga kenalan lama ayah saya. pun begitu, saya tidak begitu mengenali ahli2 keluarga dalam rumah ni, maklumlah, saya ni memang pemalu orangnya.

Nak dijadikan cerita, pada suatu pagi yang hening, sedang saya bersiap2 untuk pergi mengajar, tiba-tiba kedengaran suara bising2 dari ruangan bawah rumah. seperti orang yang sedang bergaduh. saya cuba menangkap perbualan mereka dan tahulah saya bahawa si ibu dengan si anak sedang bertengkar.

si ibu: TIDAK!!! Mak tidak akan benarkan kau pakai baju kurung dan
         bertudung ke sekolah. mak tidak akan izinkan!!

Anak: Tapi mak, saya tetap nak pakai baju kurung dan bertudung ke sekolah.
         kawan-kawan saya pun semua dah berubah. saya pun mahu berubah mak.

si ibu: kawan-kawan kau yang mana? cuba anda cakap kat mak, kawan-kawan anda yang mana?!
         kalau mereka nak berubah, lantak lah mereka, tapi maka takkan izinkan anda
         pakai kurung dan bertudung ke sekolah. MAK HARAMKAN!!!

Saya yang mendengar perbualan mereka dari atas terkedu. Saya menjadi marah dengan tindakan si ibu. sedarkah si ibu tentang apa yang dicakapkan nya itu? dengan perasaan yang membara, saya pun turun ke bawah, dengan niat untuk menegur perbuatan si ibu.

Setelah mengetuk pintu, saya cuba berlagak 'cool', konon ingin menegur si ibu dengan cara yang berhemah. Tapi, tatkala pintu terbuka dan terpacul wajah si ibu di muka pintu, tiba-tiba saya naik darah. benci betul saya melihat wajah manusia yang sebegini. tapi saya tetap tersenyum walaupun saya tahu senyuman saya pada pagi itu tidak seindah biasa.

si ibu: Ye, ada apa nak? ada apa-apa yang boleh makcik bantu?

Saya: (dengan suara yang menahan marah) Tadi saya terdengar perbualan
        makcik dengan anak makcik dari atas. Jadi, saya disini nak tegurlah, bukannya
        apa, kita ni kan Islam, apa lah salahnye kalau anak makcik tu nak
        berpakaian yang menutup aurat. Kenapa pula makcik nak menghalang niat
        baik anak makcik tu? Kan lebih baik...

Belum sempat saya habiskan ceramah dan pidato saya, tiba-tiba saja makcik tu meluru masuk ke dalam rumahnya. dalam hati saya marah2 kerana ternyata makcik ni dah gelap hatinya. tapi sangkaan saya meleset kerana selang 35 saat kemudian, dia keluar semula dan membawa anaknya tadi. Saya terdiam dan terkesima..

si ibu: Ini lah anak makcik yang nak berkurung dan bertudung tadi, nama dia
         MOHD. ADAM SALLEH!!

anak: Mak ni, kan berapa kali dah orang cakap panggil kita Hawa, mak ni, tak
        sporting lah..

Saya yang tadinya turun dengan perasaan membara kini bertukar perasaan menjadi perasaan malu yang teramat. patutlah makcik tadi tak bagi anaknya memakai baju kurung dan bertudung, rupanya anaknya itu LELAKI...

moral: Siasat dulu sebelum terjah, kan dah malu..


-----------------
Dont Judge A Book By Its Cover


Bookmark and Share

    


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 15:16


ya Allah.....

kan dah malu...

tu lah.... :sopan:

adoii... :sopan: tak boleh tahan nak gelak ni...

adeeii.....adeeii....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 17:09


huahuahua..

suspen tol cerita ini..
ingat mak dia nak bawa keluar machine gun ke apa...
huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 11-04-08 17:13


huahahahahha...
malu nya...
ei...siap nak suruh panggil hawa lagi!
geli...
huhuhuuuh...
kasihan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 18:36


ni kisah benar ke rekaan semata-mata ni?? tapi apa pun lawak tol :sopan: :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 11-04-08 18:37


hapera.....anak tak sedar diri....kalau dah laki tu...laki pula juga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 21:15


hehehe....memang patut diharamkan bertudung..hahaha :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 12-04-08 03:54


lawak2..boleh tahun lawaknya..tapi dah agak dah ending begitu sebab kalau memang anak dia perempuan dan mak dia haramkan bertudung sebab tak cun ke apa , cerita ni mesti dah di post kat ruangan bincang agama atau isu semasa..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-04-08 06:58


lawak dan sinis...........

moral of the story.........
elok untuk berbicara tentang kebaikkan tetapi biar bertempat......... kalau belum tahu hujung pangkal dan tak terlibat secara langsung, jangan memandai dah bersyarah tentang apa yang betul dan sepatutnya dilakukan.... menghentam tanpa soal-selidik dan mengesahkan fakta dan keadaan sebenar bakal menundang padah di masa hadapan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-08 07:08


umi dah jangka dah memandangkan ramai sangat lelaki lembut hari ini. Tak tahu apa puncanya ya????

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 12-04-08 07:49


Hmmm...... lawak rupanya... ingatkan apa.. Tajuk suspen saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-04-08 10:04


assalamualaikum...

1st baca topik terkejut tapi..
bila tengok under ruangan kelakar..
erm dah agak mesti cerita kelakar..
udah2lah tu adam..
kaum hawa dah ramai dr kaum adam..
so adam janganlah nak jadi hawa ye..
nanti menambahkan bilangan hawa pulak :)
gelak2 juga tapi ingatan buat kaum2 adam ye..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-04-08 10:40


hehe... :lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-04-08 10:55


mana engkau dapat ceriter ini...? mana engkau dapat ceriter ini...? mana engkau dapat ceriter ini...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 14-04-08 11:07


haruskah begitu...

tu lah, semangat membara sangat...

hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

Akmalhazwan
Warga Rasmi
Menyertai: 07.04.2008
Ahli No: 33127
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-04-08 00:38


oh,,,

ni dah biasa baca ..

anyway...

tetapi layannnnn..

hehehe....

:D :D :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For AkmalhazwanProfil   Hantar PM kepada Akmalhazwan   Quote dan BalasQuote

ilahkisas
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.01.2005
Ahli No: 13966
Posting: 50
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-06-08 13:23


:-* awat lah lawak sangat....pandai sungguh org yang nak tegur tu pun...terjah saja kerja nya....siasat dulu baru boleh nak terjah ke sensasi ke panas ke...(melodi):-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilahkisasProfil   Hantar PM kepada ilahkisas   Quote dan BalasQuote

sirril_asrar
Warga Rasmi
Menyertai: 26.12.2007
Ahli No: 32100
Posting: 13

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 14:54


Pada 12-04-08 07:08 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

umi dah jangka dah memandangkan ramai sangat lelaki lembut hari ini. Tak tahu apa puncanya ya????




:berfikir: bagi saya lah kan ummimq, salah satu faktornye, kerana banyak drama2 & filem2 melayu menjurus ke arah kesedihan, kematian & perpisahan. even dalam penciptaan lagu sekalipun, banyak lagu jiwang & merayu2 pada kekasih hati. hu2. :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirril_asrarProfil   Hantar PM kepada sirril_asrar   Quote dan BalasQuote

sirril_asrar
Warga Rasmi
Menyertai: 26.12.2007
Ahli No: 32100
Posting: 13

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 14:58


Pada 11-04-08 15:09 , adzizi posting:

!!! QUOTE !!!

Sebagai seorang cikgu pelatih, saya telah ditugaskan untuk mempraktikkan ilmu yang telah dipelajari di sebuah sekolah diluar bandar. Untuk sementara waktu, saya telah menyewa sebuah ruangan di atas sebuah rumah milik keluarga islam, yang juga kenalan lama ayah saya. pun begitu, saya tidak begitu mengenali ahli2 keluarga dalam rumah ni, maklumlah, saya ni memang pemalu orangnya.

Nak dijadikan cerita, pada suatu pagi yang hening, sedang saya bersiap2 untuk pergi mengajar, tiba-tiba kedengaran suara bising2 dari ruangan bawah rumah. seperti orang yang sedang bergaduh. saya cuba menangkap perbualan mereka dan tahulah saya bahawa si ibu dengan si anak sedang bertengkar.

si ibu: TIDAK!!! Mak tidak akan benarkan kau pakai baju kurung dan
         bertudung ke sekolah. mak tidak akan izinkan!!

Anak: Tapi mak, saya tetap nak pakai baju kurung dan bertudung ke sekolah.
         kawan-kawan saya pun semua dah berubah. saya pun mahu berubah mak.

si ibu: kawan-kawan kau yang mana? cuba anda cakap kat mak, kawan-kawan anda yang mana?!
         kalau mereka nak berubah, lantak lah mereka, tapi maka takkan izinkan anda
         pakai kurung dan bertudung ke sekolah. MAK HARAMKAN!!!

Saya yang mendengar perbualan mereka dari atas terkedu. Saya menjadi marah dengan tindakan si ibu. sedarkah si ibu tentang apa yang dicakapkan nya itu? dengan perasaan yang membara, saya pun turun ke bawah, dengan niat untuk menegur perbuatan si ibu.

Setelah mengetuk pintu, saya cuba berlagak 'cool', konon ingin menegur si ibu dengan cara yang berhemah. Tapi, tatkala pintu terbuka dan terpacul wajah si ibu di muka pintu, tiba-tiba saya naik darah. benci betul saya melihat wajah manusia yang sebegini. tapi saya tetap tersenyum walaupun saya tahu senyuman saya pada pagi itu tidak seindah biasa.

si ibu: Ye, ada apa nak? ada apa-apa yang boleh makcik bantu?

Saya: (dengan suara yang menahan marah) Tadi saya terdengar perbualan
        makcik dengan anak makcik dari atas. Jadi, saya disini nak tegurlah, bukannya
        apa, kita ni kan Islam, apa lah salahnye kalau anak makcik tu nak
        berpakaian yang menutup aurat. Kenapa pula makcik nak menghalang niat
        baik anak makcik tu? Kan lebih baik...

Belum sempat saya habiskan ceramah dan pidato saya, tiba-tiba saja makcik tu meluru masuk ke dalam rumahnya. dalam hati saya marah2 kerana ternyata makcik ni dah gelap hatinya. tapi sangkaan saya meleset kerana selang 35 saat kemudian, dia keluar semula dan membawa anaknya tadi. Saya terdiam dan terkesima..

si ibu: Ini lah anak makcik yang nak berkurung dan bertudung tadi, nama dia
         MOHD. ADAM SALLEH!!

anak: Mak ni, kan berapa kali dah orang cakap panggil kita Hawa, mak ni, tak
        sporting lah..

Saya yang tadinya turun dengan perasaan membara kini bertukar perasaan menjadi perasaan malu yang teramat. patutlah makcik tadi tak bagi anaknya memakai baju kurung dan bertudung, rupanya anaknya itu LELAKI...

moral: Siasat dulu sebelum terjah, kan dah malu..





tapi, tak kan penulis tak dapat detect sore lelaki @ perempuan before nak terjah? hurm... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirril_asrarProfil   Hantar PM kepada sirril_asrar   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 15:03


bila tengok tajuk.. erkk.. macam nak bersuara..
rerupanya, memang kena bersuara... uhuk uhuk..
alahai anak mak... :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-06-08 15:09


Assalamualaikum
:lucu: :lucu:
dush..dush...ni rasa nak bersore jugak ni...apekehenya yang ekau nak pakai tudung ni..?? adush... :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 15:23


dunia hari ni dah terbalik..

org lelaki nak pakai tudung ek..
org perempuan sibuk nak buka sana sini..
dedah selagi mana boleh..

nau'zubillah..
gelak, gelak lah jugak..
tapi, tengok-tengok lah jugak ahli keluarga kita bagaimana..
dah ok ke semuanya..
tatacaranya.. tuturkatanya.. makan minumnya..
takut kita tersibuk hal org lain,, tapi lupa nak pandang ahli keluarga kita sendiri :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

MuRfiQaH_saHiRa
Warga Rasmi
Menyertai: 30.12.2004
Ahli No: 13414
Posting: 17
Dari: Kedah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-06-08 22:34


mana adzizi ye...nak tau juga cerita benar ke atau rekaan semata-mata.. tapi kalau cerita benar, takkan dia tak dapat detect suara lelaki kan.. macam sirril_asrar cakap.. hehe..apa-apa pun lawak ni menjadi lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuRfiQaH_saHiRaProfil   Hantar PM kepada MuRfiQaH_saHiRa   Quote dan BalasQuote

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 26-06-08 10:00


Sekadar Lawak saja...Tentang Suara 2 boleh diubah-ubah.perempuan boleh buat suara lelaki dan lelaki pun boleh buat suara perempuan

Bookmark and Share

    


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 12:20


adeiii..sakit perut tahan gelak...
kasi 5 bintg lah..
moga patut haram pun sebab nama ADAM bukan HAWA..

heeeeeeeeeeeeeeeeheeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

miss_nuyu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2008
Ahli No: 35045
Posting: 80
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-10-08 13:07


hehe...dapat mana cerita ni ek...nak tau juga...
macam mana lah rupa budak 2 time pakai bjukrung..
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_nuyuProfil   Hantar PM kepada miss_nuyu   Quote dan BalasQuote

halwa_halwa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.09.2008
Ahli No: 34942
Posting: 31
Dari: black water

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-10-08 13:45


Pada 24-06-08 15:23 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!

dunia hari ni dah terbalik..

org lelaki nak pakai tudung ek..
org perempuan sibuk nak buka sana sini..
dedah selagi mana boleh..

nau'zubillah..
gelak, gelak lah jugak..
tapi, tengok-tengok lah jugak ahli keluarga kita bagaimana..
dah ok ke semuanya..
tatacaranya.. tuturkatanya.. makan minumnya..
takut kita tersibuk hal org lain,, tapi lupa nak pandang ahli keluarga kita sendiri :)


betul 2 kak...
ana sokong!!! :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For halwa_halwaProfil   Hantar PM kepada halwa_halwa   Quote dan BalasQuote

panglima_azam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.09.2008
Ahli No: 35073
Posting: 139
Dari: pertemuan antara 3 benua lautan

Kedah  


posticon Posting pada: 12-10-08 15:19


salam a'laik...

huhuhuhu.... rasa macam kena tipu pula ana dalam cerita ini... ngatkan anak mak cik tu perempuan, rupanya lelaki lah...hehehe...

ada pengajaran jugak cerita ini... syabas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For panglima_azamProfil   Hantar PM kepada panglima_azam   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 13-10-08 11:31


:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: ini macam olang pun ada.. :-D


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

najdahsuraya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.10.2008
Ahli No: 35253
Posting: 36
Dari: sepanyol

mexico  


posticon Posting pada: 13-10-08 12:06


hak3....ada juga orang macam 2.....
ish.....ish...ish....
macam-macam orang zaman skund an???
yang laki-laki nak jadi perempuan..yang perempuan nak jadi laki-laki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najdahsurayaProfil   Hantar PM kepada najdahsuraya   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 13:16


ish3, begitu punya cerita pun ada ke..haha.
memang patut pun mak dia larang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

atirazah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2008
Ahli No: 34224
Posting: 80

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 15:32


huh...saspen betul citanya...
ingat kan apa kes yang mak dia tak kasi si anak bertudung & berbaju kurung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atirazahProfil   Hantar PM kepada atirazah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.118308 saat. Lajunya....