Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 18 hari yang lalu
muslimiman: 23 hari yang lalu
tornado: 42 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: :) Anda disukai kanak-kanak? :)


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» :) Anda disukai kanak-kanak? :)

Please Mendaftar To Post


Oleh :) Anda disukai kanak-kanak? :)

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 21:41


semua orang suka kanak-kanak... (ada jugalah tak suka)
tapi adakah kanak-kanak suka anda?
jom kongsi kisah kita disukai kanak-kanak...

:sopan: :sopan: :sopan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Cik_Liyana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.03.2008
Ahli No: 32802
Posting: 239
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 21:48


semalam jumpa anak sedara kawan..
tetiba dia nak pula saya dukung..
lepas tu akak dia pun sound, adik memang suka org pakai spec..
kalau tak pakai spec dia tak mahu..
begitu pula??

adakah saya disukai??....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Cik_LiyanaProfil   Hantar PM kepada Cik_Liyana   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 21:53


Pada 10-04-08 21:48 , Cik_Liyana posting:

!!! QUOTE !!!



adakah saya disukai??....



:-D kena buat kajian ni.. :berfikir:
cuba lain kali jumpa lagi budakk tu tanpa spec :-D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 22:46


kanak-kanak memang suka saya,
saya juga suka kanak-kanak.... :-D
tak tau lah kanak -kanak yang lihat saya suka renung-renung saya
tu kira suka lah agaknya....huhu :malu:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Princess-Shida
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32888
Posting: 28
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 23:06


Mestilah sayangggg...kanak-kanak sebab kanak-kanak ini adalah ahli surga..so happylah sebab sudah jumpa ahli surga awal-awal dekat dunia ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Princess-ShidaProfil   Hantar PM kepada Princess-Shida   Quote dan BalasQuote

ilahnurani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2005
Ahli No: 21425
Posting: 164
Dari: Kuantan,Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 23:06


masa raya yahun lepas.ada kawan ayah datang rumah dengan isteri dan anak2 dia.
sambil tengok tv saya main-mainlah dengan anak lelaki kwan ayah tu.anak perempuan dia dengan mak dia saja.masa mereka dah nak balik tu,budak lelaki tu nak cium saya.malu..hehe..mak dia cakap,budak tu akan cium orang yang dia suka saja..hehe..saya just dukung and peluk budak tu saja...budak tu umar dia dalam 3/4 tahun.

ramai budak-budak suka saya..hehe..perasan pula..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilahnuraniProfil   Hantar PM kepada ilahnurani   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 23:29


saya adalah juga beberapa kali..
budakk2 taknak pergi kat orang lain, tapi dengan saya mereka pergi..
kawan-kawan nak ambil pun mereka taknak..
kawan-kawan kata tak aci..
huhu apa boleh buat..
ada tu seorang budakk minta dukung..
saya dan kawan-kawan dah nak balik tapi dia taknak turun..
mak dia nak ambil pun dia taknak..
lepas tu cakap ok marilah ikut saya balik, nanti tak dapat lagi awak jumpa mak awak..
terus dia pergi kat mak dia..
eheh banyaklah cerita...
jadi saya pun disukai kanak-kanak :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 23:35


salamun alaik..entahlah..kena interview budak-budak tanya baru sahih.hehe.tapi alhamdulillah mungkin sebab ana sayang dan suka budak-budak kecil jadi mereka pun automatically sayang kat ana juga.yeah2 insyaAllah bulan 8 ini dapat baby.bukan baby ana tapi baby abang ana.anak sdare sulung.hoho.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 03:20


Kalau dengan saya lah kan, budak budak ni selalu nanges saja.
saya tak ada usik pun. tak puas hati betul.

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 05:21


sangat disukai.. sampai kalau kat sekolah, pun nak pergi makan adde saja budak (anak acik kantin) nak ikut ke mana saja anis pergi even masuk kelas... kalau nampak saja anis.. mesti dia datang, nak dok dengan anis.. kalau kat rumah pun begitu... anak buah kalau nangis... kalau dengan anis boleh senyap... hehehe ..

mebi sebab dah biasa handle bebudak kecik masa kerja nursery walaupun tak ada adik kecik... :kelip: :kelip: :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 07:31


mereka suka tengok saya agaknya..suka tnung..macam sahabat-sahabat kat atas ni posted before..

..tapi saya ni kalau besar sikit dr baby contohnya umur 3 keatas saya dah tak reti dah nak lyn sangat..huhu.baby saja saya suka lyn.hehe

tapi kalau anak kaklong, tak ada hal.siap mlompat2 bgai..huhuhu..(tkdela malu sangat sebab kat rumah sendiri,kalau kat rumah org, apa pula org lain kata...huhuhuh)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-08 07:36


tak tau lah budak-budak suka ke tak pada ana. tapi ana memang suka sangat pada budak-budak. geram tengok mereka tu. hehe... :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 11-04-08 08:29


saya pun :-) :kelip: ...

teringat masa program kat rumah anak2 yatim... berebut adik2 tu nak saya sebagai kakak angkat..(mereka sek rendah). ada seorang tu asyik ikut saja saya, time masak, tidur..mandi dan pakai baju pun nak saya lakukan huhu :welcome: ..tu pngalamann dengan kanak-kanak range umur 5-12... dengan baby to 4 year..ada lah juga dengan anak buah.. tapi bab-bab nak pegang takut sikit lah huhu ;-)

Kenapa ya kanak-kanak kecil suka renung2 saya then senyum-senyum.. :-? ..
tak semua lah...zaman dolu2 saja :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 09:09


yee..suka. kanak-kanak suka kat saya.terutama anakbuah dan sepupu.perangai pun dah macam kanak-kanak :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 09:33


Bila kenduri sedara , masa saya tlg2 apa yang patut, ramai bebudak kerumun nak tolong jugak..org lain mereka tak pergi tolong pun.hehe..tak tau lah itu tanda budak-budak suka kat saya ke tak..lagi satu ada anak buah suka kat pakcik dia saja, makcik dia tak ikut..muka makcik dia garang agaknya..tapi memang saya suko sangat kat budak-budak..tapi pernah ada budak cakap, semua budak-budak suka kat angah (panggilan saya angah), Kenapa ye?hehehe..saya jawab ye ke?entah lah maybe dia suko cara kita bergurau dengan mereka..kanak-kanak kena dihargai dan dikasihi..Kalau nakal tu biasalh, dah nama budak-budak..masa majlis2 kenduri Kalau tak ada kanak-kanak tak meriahla..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 09:45


saya rasalah.. kanak-kanak ni dapat rasa hati orang yang suka kanak-kanak


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

pelangihitam
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32925
Posting: 10

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 09:48


hik. sampai pernah terfikir nak jadi pediatrik.

tapi kekadang seram juga.

anak jiran ke, anak tokey kedai ke, budak-budak yang lalu ke tepi ke,

suka sangat lambai tangan kat aku, senyum kat aku, macam tu lah.

walaupun sebenarnya aku tak ada lah pakai kostum pokemon ke, doraemon ke, digimon ke, hello kitty ke.

huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For pelangihitamProfil   Hantar PM kepada pelangihitam   Quote dan BalasQuote

muslimahkusza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12373
Posting: 119
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 09:54


ana rasa ana disukai kanak-kanak agaknya sebab kalau ana dukung anak-anak siapa pun mesti tak nangis...lepas itu Kalau mula-mula jumpa kanak-kanak mereka main ummmmm chakkk dengan ana....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahkuszaProfil   Hantar PM kepada muslimahkusza   Quote dan BalasQuote

muslimahkusza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12373
Posting: 119
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 09:54


ana rasa ana disukai kanak-kanak agaknya sebab kalau ana dukung anak-anak siapa pun mesti tak nangis...lepas itu Kalau mula-mula jumpa kanak-kanak mereka main ummmmm chakkk dengan ana....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahkuszaProfil   Hantar PM kepada muslimahkusza   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 13:52


Assalamualaikum

disukai kanak┬▓??
tak taula disukai atau tidak...sebabnya mereka akan tengok saya tak berkelip and senyum malu begitu dr jauh lagi...terutamanya bayi yang tak sampai setaun...tak tau Kenapa.. apa lagi Kalau dah senyum comel..geram cubit manja┬▓ sajalah...hehe :malu:
:welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

AkaliliAiman_88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.02.2008
Ahli No: 32645
Posting: 31

Pahang  


posticon Posting pada: 13-04-08 16:22


assalamualaikum.
erm....tak taula ana.tapi kalau anak2 buah balik,especially anak2 kakak selalu berebut-rebut suruh ana dukung.tak menang tangan ana.yang adiknya kalau letak sekejap nangis.lepas itu ganti pulak dengan abang.tak dukung pun duduk atas riba.huhuhu.tapi ana memang suka budak-budak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AkaliliAiman_88Profil   Hantar PM kepada AkaliliAiman_88   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 19:31


aku memang suka budak-budak
tapi takkan nak tanya,'adik,adik suka akak tak?' :-)
kalau pandai ambik hati mereka,pandai layan mereka ok lah,mereka pun suka..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-04-08 11:57


Pada 10-04-08 23:06 , Princess-Shida posting:

!!! QUOTE !!!

Mestilah sayangggg...kanak-kanak sebab kanak-kanak ini adalah ahli surga..so happylah sebab sudah jumpa ahli surga awal-awal dekat dunia ini.


Hmm..betul tu..saya setuju.. :-)
setakat ni,anak2 buah yang kecil-kecil tu tak ada masalah dengan saya(mak su nya,hehe)..Janji kita kena layan mereka ni macam kawan-kawan..main-main(taklah sampai main kejor kejor..hehehe),bergurau buat mereka tertawa dan bercerita..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 15-04-08 12:14


saya suka kanak-kanak dan saya disukai kanak-kanak..
mak saya ada ngasuh anak org..so,mereka lah tempat saya bermnja dan dimnjakn..hehehe
kalau yang si adik tu memang xlps lah dr saya...main tedy bear sama-sama,tidur pun saya yang dodoikn..
si abang pun same..ajk main kereta sama-sama,warna buku sekolh dia,main bola sama-sama..
adik2 semua dah besar-besar,so mereka lah saya layan tiap kl balik rumah...
pernah satu kali tu (actually dah banyak kl)...saya bawa si adik ni jalan-jalan pusing tmn,then ada lah mak2 tegur.."anak ke?"..terkedu saya..huhuhuuu..

lagi best jiran satu ni..masa tu dekt nak .a lah..saya lalu bawa si kecik ni jalan-jalan.time tu baru berapa buln saja umur si adik nii..tiba-tiba pak cik ni tnyer saya,"tak balik kg ke?"saya ingat kan dia kenal ayah saya.then saya jawab lah.."balik,n9 belah ayah".pak cik tu terus cakap"ooo...ayah dia org n9 ke..."..gulpp!!!..terkedu saya..on da way balik tu saya pun cakap seorang-seorang..pak cik dah salah faham nii..aku cakap ayah aku bukan ayah budak nii..ish3..hehehehee..dalam hati tu terdetik juga lah..aku ni macam maka budak sangat ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 15-04-08 12:25


Saya seorang guru sekolah rendah... Jadi, nak ke tak nak, kena jugak suka kanak- kanak... Dan saya rasa, anak- anak didik saya pun sukakan saya.. Lalu saja tepi kelas dia orang, mesti ada suara- suara yang memanggil... Ustaz...Ustaz...Ustaz...Ustaz... Sampai tak larat menyahut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-04-08 13:25


emmm....budak-budak suka saya ke tak ek? hehehe
kalau anak sedara sdr, ada yang suka dan ada yang tak suka sebab saya garang dan tegas....hehehe
kalau anak murid pula...emmm....sama lah...ada yang suka dan ada yang tak suka....saya memang tegas dalam kelas...tapi tegas2 pun ada juga yang keras kepala.....walau apau pun saya memang suka budak-budak....mungkin sebab tu ramai yang kata saya sesuai jadi cikgu...akhirnya memang jadi cikgu...insyaAllah posting tahun 2010...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 15-04-08 13:36


Pada 11-04-08 03:20 , irfanmh posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau dengan saya lah kan, budak budak ni selalu nanges saja.
saya tak ada usik pun. tak puas hati betul.


hahahahha...
irfan kena buat muka mesra alam sikit lepas ini...
baru budak-budak nak kat irfan...
huhuhuuh... :-D


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 15-04-08 13:42


Pada 15-04-08 12:25 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Saya seorang guru sekolah rendah... Jadi, nak ke tak nak, kena jugak suka kanak- kanak... Dan saya rasa, anak- anak didik saya pun sukakan saya.. Lalu saja tepi kelas dia orang, mesti ada suara- suara yang memanggil... Ustaz...Ustaz...Ustaz...Ustaz... Sampai tak larat menyahut...


huhuhuhu...
saya rasa 2 kes budak suka kat ustaz 2..
huhuuhu :lol:
mebi ustaz dowg ini kacaxx sangat agaknya...
:lol: :lol: :lol:


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 15-04-08 13:45


em..
saya memang suka budak-budak ini..
lagi-lagi Kalau bentuk maka 2 da macam tomato...
mak aih..geram betul..
anak sedara pun same...
kalau lama tak jumpa..
mulut nya xbenti2 tanya bila nak datang uma dia...
syukur sekarang da ada 4 orang anak sedara...
semua comey2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-04-08 13:51


Pada 15-04-08 13:42 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-04-08 12:25 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Saya seorang guru sekolah rendah... Jadi, nak ke tak nak, kena jugak suka kanak- kanak... Dan saya rasa, anak- anak didik saya pun sukakan saya.. Lalu saja tepi kelas dia orang, mesti ada suara- suara yang memanggil... Ustaz...Ustaz...Ustaz...Ustaz... Sampai tak larat menyahut...


huhuhuhu...
saya rasa 2 kes budak suka kat ustaz 2..
huhuuhu :lol:
mebi ustaz dowg ini kacaxx sangat agaknya...
:lol: :lol: :lol:




emmm...ada betul juga agaknya...:p
masa praktikum baru-baru ni...kawan saya ni memang boleh dikatakan kacak lah...sampai student year 6 yang dia tak mengajar pun siap minta biodata...
kami yang perempuan dok kat sebelah tak diminta pulak....:) bukan jeles cuma hairan...hehehe

teringat kat anak murid yang panggil saya ustazah....even dah tau saya mengajar sns/math /pj tapi still panggil ustazah...mungkin disebabkan imej dan personaliti saya juga lah...sampai ada yang gaduh, seorang panggil cikgu yang seorang lagi panggil ustazah...lepas tu gaduh bukan cikgu lah ustazah....macam-macam....dalam pemikiran budak-budak orang yang pakai tudung labuh ni hanya ustazah saja....


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 15-04-08 14:52


budak-budak insyirah...
macam-macam ragamnye...
hehehhe...
budak-budak ini..
kalau datang cikgu baru yang kacaxx sikit mula lah...
anggap hero lah..
kalau cikgu 2 senyum kat dowg pun...
berebut cakap cikgu 2 senyum kat salah seorang dari dowg...
hehhehhe...
budak-budak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 07:53


huhu yang tak acinya..
kalau dengan orang lain, anak2 buah saya yang masih kecil2 tu duduk diam-diam..
tapi kalau dengan saya mesti nak main ke mesti nak dengar cerita..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 17-04-08 09:59


Pada 15-04-08 13:42 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-04-08 12:25 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Saya seorang guru sekolah rendah... Jadi, nak ke tak nak, kena jugak suka kanak- kanak... Dan saya rasa, anak- anak didik saya pun sukakan saya.. Lalu saja tepi kelas dia orang, mesti ada suara- suara yang memanggil... Ustaz...Ustaz...Ustaz...Ustaz... Sampai tak larat menyahut...


huhuhuhu...
saya rasa 2 kes budak suka kat ustaz 2..
huhuuhu :lol:
mebi ustaz dowg ini kacaxx sangat agaknya...
:lol: :lol: :lol:


Saya tak handsome.. tak ada rupa... Muka macam ikan kerapu... Kadang- kadang macam ikan belukang... Kah Kah Kah Kah... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 12:45


suka kanak-kanak..
kanak-kanak pun suka saya..
sebab bercampur dengan kanak-kanak..
so..
muka saya pun nampak macam kanak-kanak..
tak makan di tua
hee..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 17-04-08 14:42


Pada 17-04-08 09:59 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-04-08 13:42 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-04-08 12:25 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Saya seorang guru sekolah rendah... Jadi, nak ke tak nak, kena jugak suka kanak- kanak... Dan saya rasa, anak- anak didik saya pun sukakan saya.. Lalu saja tepi kelas dia orang, mesti ada suara- suara yang memanggil... Ustaz...Ustaz...Ustaz...Ustaz... Sampai tak larat menyahut...


huhuhuhu...
saya rasa 2 kes budak suka kat ustaz 2..
huhuuhu :lol:
mebi ustaz dowg ini kacaxx sangat agaknya...
:lol: :lol: :lol:


Saya tak handsome.. tak ada rupa... Muka macam ikan kerapu... Kadang- kadang macam ikan belukang... Kah Kah Kah Kah... :-D


huhuhuu...
2 awak yang cakap en. mizie oi..
saya xckp apa-apa..
huhuhuu...
tapi budak-budak lain pndgnnye...
iyalah..saya rasa lah kan kalau ustaz laki kat
sekolah saja kan...
mzti jadi pehatian...
lagi-lagi..
muda...(muda..mzti lah tengah kacaxx lagi..)
huuhu...
yang penting...
bujang...
ha...
kemain lah lagi budak-budak tu.. :lol: :lol:


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

imannabil
Warga Rasmi
Menyertai: 16.04.2008
Ahli No: 33233
Posting: 4
Dari: Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 15:11


salam...

Ya!...saya sukekan kanak kanak, dan kanank2 juga suka kan saya...
Alhamdulillah..., anak anak sedara saya rapat dengan saya..,

tapi belum rezeki saya untuk menimang cahaya mata, doakan untuk saya kawan-kawan semua ye...amin

imannabil/nabli

Bookmark and Share

    


  Member Information For imannabilProfil   Hantar PM kepada imannabil   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 15:11


Pada 10-04-08 21:41 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!


tapi adakah kanak-kanak suka anda?
jom kongsi kisah kita disukai kanak-kanak...

:sopan: :sopan: :sopan:



Waalaikumsalam

kanak-kanak suka duduk dengan ana...manja2 dengan..kadang-kadang kalau depa nangis,ana pujuk..sebab tu lah agaknya depa suka..pernah sekali tu, ada baby tu,asyik nangis saja..ana ambil lah..terus baby tu diam..mak dia pun tanya ana "em,ada amal ayat pengasih ke?"..alahai..ke situ pula dia.. :sopan: :welcome:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

skki
Warga Rasmi
Menyertai: 09.04.2008
Ahli No: 33148
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 15:14


ALFUN SYUKRUN LILLAH RABBUL JALIL...

ana suka kan kanak-kanak dan kanak-kanak suka kan ana..
sesuai dengan amanah yang Allah amanahkan kepada ana...

``ISLAH NAFSAKA WAD`U GHAIRAKA``

Bookmark and Share

    


  Member Information For skkiProfil   Hantar PM kepada skki   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 14:15


dulu, time sepupu2 ana maish kecil ( tak sekolah) bila jumpa ana, terus minta didukung...huhu...tak taulah, maybe sebab ana ni tak kisah mendukung budak-budak kecik, walaupun dah boleh jalan sendirik...!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 15:48


tak pasti lah dikategorikan suka ke tak..
tapi..tak pernah pulak buatkan kanak-kanak menangis..
kalau dah memang budak menangis pun, memang mak ayah dia cakap awal-awal..budak tu takut dengan org yang tak kenal..

tapi..nak kata terlampau suka pun tak jugak agaknya..hehehe
sebab dulu, kat rumah tak ada budak kecik..
so, Kalau budak-budak kecik datang rumah lama-lama..
mesti bosan..cepat-cepat nak suruh balik..sebab rumah confirm jadi tunggang-langgang
bising dan mudah serabut.. hehe

tapi..sekarang mungkin lainla.. anak buah pun dah ramai.. alik suami saja dah hampir 40 org.. so, kiranya dah tak serabut macam dulu..
Kalau yang kecil-kecil tu..suka sangat dilayan sampaikan tak terlayan..

nak buat bagaimana.. golongan yang perlu kita bersabar ialah kanak-kanak dan org tua.. sabar dengan kerenahnya dan rasai kepayahannya.. :)


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

hasdim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 31696
Posting: 53

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 16:31


salam... saya suka sangat dengan kanak-kanak dan ada pengalaman jadi guru tadika dan taska... memang best, anak2 murid saya asyik panggil saya if ada apa-apa sikit-sikit datang duduk menyendeng2 pada saya, mereka nak saya bercerita, cerita apa-apa pun mereka dengar saja yang tak tahan nya soalan2 yang di ajukan... mencuit hati saya, huh rasa bahagia sangat berinteraksi dengan mereka... tapi 2 tahun yang lalu... tak dapat merasa macam tu lagi... sebab saya tidak ada adik kecil berumur seperti mereka.... if teringin sangat kena p rumah auntie dan uncle lah nampaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hasdimProfil   Hantar PM kepada hasdim   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 16:50


mungkin saya tak sebertuah anda semua...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

hasdim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 31696
Posting: 53

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 11:31


Pada 23-06-08 16:50 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin saya tak sebertuah anda semua...



:berfikir: :-? ... kenapa ye syahidatul cakap macam tu?


-----------------
" BiLa TeRasa RinDu seButLah Nama ALLAH "


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasdimProfil   Hantar PM kepada hasdim   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 26-06-08 16:35


hhmm...budak-budak pun suka kat ana..kalau baby..dia suka kencing kat ana.kalau yang besar sikit..suka pukul2 ana...yang lagi kecik..,suka tarik2 janggut ana...da jugak yang suka ana pluk..da yang suka ana buat nangis..he..he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 22:21


kanak-kanak suka kat saya....selalu kena belasah oleh adik saya yang umur 7 tahun tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

buttermaid
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33476
Posting: 22
Dari: Perak

malaysia  


posticon Posting pada: 02-07-08 19:14


hanya budak-budak perempuan yang suka kat saya.. yang time umur dia dah boleh cakap punya..
rasanya lah.. sebab saya suka layan mereka cakap..
layan imaginasi mereka..

kalau budak lelaki rasanya tak suka agaknya..

hoho..

Bookmark and Share

    


  Member Information For buttermaidProfil   Hantar PM kepada buttermaid   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-07-08 21:01


saya suka kanak2x..
pernah jadi baby sitter masa umur 8 and 12 tahun
bila adik dah besar, baby sitter untuk sepupu yang kanak-kanak pula
saya suka kanak-kanak..mereka pun suka saya
tak kira boy or girl..sama saja
best sangat bila dodoikan baby..bila baca zikir masa dodoikan mereka, mereka akan tenung and lama-kelamaan mereka akan tidur..masa tu rasa puas sangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-07-08 00:07


Assalamualaikum wr wbt

Disukai kanak-kanak??ye lah agaknya..ada sekali tu..pergi kedai bunga..budak kecik tu asik ikut saja kita(dia anak tuan kedai)..kasihan juga bila tengok dia tu tengok kita macam tengok klcc saja..(^-^)..agaknya teruja lah tu..hehe

tapi saya memang suka dengan baby..baby pun majoriti suka kat saya lah agaknya..(perasannya)..tapi memang diri ni dah biasa dengan budak-budak sejak umur 4 tahun..anak sedara pun ada 19 semua..maunya tak dikelilingi kanak-kanak..hehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-08-08 14:41


ana???suka agaknya...hehe...pernah ana pergi pos office nak bayar bil...adik laki ni dengan ibunya...dia pandang ana..ana senyum,dia pun senyum...
ana angkat kening..dia pun cuba buat...semua dia nak ikut..suka lah agaknya tu..

tapi ana tak perasan nenek dia perhatikan ana dengan adik tadi dari luar..mak aiih...malunya lah hai...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 01-08-08 19:33


ana pun sama.
depa ada instinct tau kata kita suka depa.
ana selalu pandang budak-budak comel. lepas itu dia senyum kat ana . hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

ismi_syaz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14542
Posting: 68
Dari: USMkkj

Kedah  


posticon Posting pada: 01-08-08 20:39


salam...

saya suka budak-budak dan budak-budak pun suka kat saya...

adik-adik saya kalau balik sekolah atau tuisyen...mesti belikan gula-gula atau keropok untuk saya... anak sedara yang usia 4 tahun pun,kalau pergi kedai atau balik tadika,mesti belikan apa-apa untuk saya...

yang bestnya untuk saya saja mereka belikan, untuk org lain tak...huhu... maybe sebab saya pun suka belikan apa-apa untuk mereka kalau pergi mana-mana...

mak saya selalu kata, tak payah lah beli untuk k.wani...dia dah besar...tak makan keropok semua tu...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_syazProfil   Hantar PM kepada ismi_syaz   Quote dan BalasQuote

ultraiman
Warga Rasmi
Menyertai: 03.05.2008
Ahli No: 33423
Posting: 8
Dari: BandarayaBersejarah

Melaka  


posticon Posting pada: 08-08-08 19:58


budak budak ya?
ana suka budak budak,
tapi tak tahu pulak budak budak suka ana..
:D
sebab asal mereka dekat jah ana sergah..
:D
tapi,
bukan ke Rasulullah pernah bersabda,
yang tak sempurna iman seseorang selagi dia tak menyukai kanak kanak
(mafhum)
so, sayang sayang lah adik-adik anda,
jangan disepak terajang..
hehehe..
:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ultraimanProfil   Hantar PM kepada ultraiman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.145171 saat. Lajunya....