Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 24 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Salah Maklumat


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Salah Maklumat

Please Mendaftar To Post


Oleh Salah Maklumat

sensei84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.12.2007
Ahli No: 31932
Posting: 42
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 00:40


Pada satu petang, si ibu membawa anaknye berusia 4 tahun bersiar2 menaiki kereta. dalam perjalanan tu si ibu membunyikan hon.
Anak : Kenapa ibu bunyikan hon & siapa org tu?
Ibu : Tu sedara kita, kenalah hormat.

dalam perjalanan mereka seterusnya mereka terserempak dengan seekor lembu yang nak melintas lalu si ibu membunyikan hon.
Anak : Itupun sedara kita jugak ke???
Ibu : ???....


-----------------
Zahirkan Rasa CINTA Kepada Rasulullah
Dengan Memiliki CD Mawlid Ini
KLIK SINI Untuk Dengar PERCUMA


    


  Member Information For sensei84Profil   Hantar PM kepada sensei84   Pergi ke sensei84's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-04-08 09:14


Pada 08-04-08 00:40 , sensei84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada satu petang, si ibu membawa anaknye berusia 4 tahun bersiar2 menaiki kereta. dalam perjalanan tu si ibu membunyikan hon.
Anak : Kenapa ibu bunyikan hon & siapa org tu?
Ibu : Tu sedara kita, kenalah hormat.

dalam perjalanan mereka seterusnya mereka terserempak dengan seekor lembu yang nak melintas lalu si ibu membunyikan hon.
Anak : Itupun sedara kita jugak ke???
Ibu : ???....



:sopan: hehehe..kena lah terangkan kat anak tu.."itu bukan sedara kita nak..itu lembu..nak suruh lembu tu cepat-cepat jalan..hehe"


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-04-08 21:23


hahaha....canggih betul fikiran budak tu....huhu :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

emirmizan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 22006
Posting: 91
Dari: seremban

australia   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 07:22


hahaha... kelakau.. tak tahu nak cakap benda....

Bookmark and Share

    


  Member Information For emirmizanProfil   Hantar PM kepada emirmizan   Pergi ke emirmizan's Website   Quote dan BalasQuote

amorena
Warga Rasmi
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32862
Posting: 6
Dari: Selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 30-04-08 04:02


Pada 09-04-08 21:23 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

hahaha....canggih betul fikiran budak tu....huhu :lol: :lol: :lol:


haha..bukannya canggih

tapi budak-budak memang suka

bertanya dan mudah ingat sesuatu perkara...

betul tak sensei84?

;-)


-----------------
List of Lab report for Bio Student http://jarumperak.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For amorenaProfil   Hantar PM kepada amorena   Pergi ke amorena's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 30-04-08 12:09


Bismillahhirrahmanirrahim

erm,bebudak ni kekadang soalan dia pelik-pelik..sampai tak tau nak jawab apa..kreatif budak-budak ni sebenonyer....hehe..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 13:31


adess...
itulah.. lain kali cakap bagi jelas...
bebudak zaman lah ni... otaknye geliga pelik sikit... uhuk uhuk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-04-08 15:08


Pada 08-04-08 00:40 , sensei84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada satu petang, si ibu membawa anaknye berusia 4 tahun bersiar2 menaiki kereta. dalam perjalanan tu si ibu membunyikan hon.
Anak : Kenapa ibu bunyikan hon & siapa org tu?
Ibu : Tu sedara kita, kenalah hormat.

dalam perjalanan mereka seterusnya mereka terserempak dengan seekor lembu yang nak melintas lalu si ibu membunyikan hon.
Anak : Itupun sedara kita jugak ke???
Ibu : ???....



:-D :-D :-D


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 16:46


saya setuju sangat...
budak-budak kecik ni memang 'geliga' sikit...
mereka mudah adsorb setiap apa yang kita sampaikan..

pernah sekali, saya ajak anak sedara saya tengok siaran langsung opening SEA game kat tv....
saya cakap lebih kurang gini lah kat dia..
"kak yong, jom kita tengok sukan sea jom!"
then dia cakap kat saya..."makcik, kat sekolah kak yong pun teacher ada suruh masuk sukan A, sukan B dengan sukan C."

terus terdiam saya...tatau na explain mcamana kat dia..
sebab dia membayangkan sukan di sekolah dia..
teacher dia membahagikan budak-budak yang baru belajar swimming di kolam A, sederhana pandai swimming di kolam B dan yang dah mahir di kolam C.
jadi dia membayangkan sukan SEA yang maksudkan ialah sukan swimming yang ada d tadika dia..

ps:maaflah kalau ta faham cerita saya ni...


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.09566 saat. Lajunya....