Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Keep your friends close, and your enemies closer
-- Sun-Tzu

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 73
Ahli: 0
Jumlah: 73




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: NOVEL & FILEM AYAT AYAT CINTA


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» NOVEL & FILEM AYAT AYAT CINTA

Please Mendaftar To Post


Oleh NOVEL & FILEM AYAT AYAT CINTA

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 11:45


Assalamualaikum...warga ukhwah semua...harap tak keberatan untuk berbincang berkenaan novel tulisan Habiburrahman El Shirazy Ayat-Ayat Cinta yang telah di filemkan. saya sudah menonton filemnya menarik tapi sukar difahami...harap boleh berkongsi pandangan....wassalam.


-----------------
Tiada kata seindah kalimah Allah SWT.


Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 11:47


Assalamualaikum..
best buku tu..tapi macam mana nak dapatkan filemnya ye? :-D


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 04-04-08 11:50


saya adenovel tu..

tapi tak habis baca lagi..

hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 11:59


sesiapa nak tengok triller nya pergi ke YOUTUBE

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 13:51


Pada 04-04-08 11:47 , RijaludDeen posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..
best buku tu..tapi macam mana nak dapatkan filemnya ye? :-D



s :sopan: ana dah tengok filem tu...nak?...best ar juga..
:-D tapi sesiapa student sek. arab di baling mesti tau cerita lakaran sahrawi...
lebih kurang sama juga dengan cerita ni...lain sikit saja...

try download kat youtube..


:oops:???? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

umarzahrawi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 25986
Posting: 91
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-04-08 14:22


salam....

bagi saya novel dia lebih menarik dr filem tu...
tapi...kalau sesiapa yang belum baca nvel..mesti xpham kalau tengok filem tu...hehe:sopan::sopan::sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For umarzahrawiProfil   Hantar PM kepada umarzahrawi   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 14:30


Assalamualaikum..
kat ofis ni tak dapat buka youtube lah..dah kena block..huhu.. :roll: :roll:


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 14:35


Ana ada e-book cerita ni.... :bunga:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 04-04-08 14:57


Pada 04-04-08 14:22 , umarzahrawi posting:

!!! QUOTE !!!

salam....

bagi saya novel dia lebih menarik dr filem tu...
tapi...kalau sesiapa yang belum baca nvel..mesti xpham kalau tengok filem tu...hehe:sopan::sopan::sopan:


:berfikir: betul-betul..bagi saya bagus lagi novel ia. macam tak berkenan saja jalan cerita filem 2. kelakar saja suara perempuan yang ngaji bukan fahri :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 15:00


Assalamualaikum..
tu filem kluaran dari Indon ke? :berfikir: :berfikir:


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 04-04-08 15:16


Pada 04-04-08 15:00 , RijaludDeen posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..
tu filem kluaran dari Indon ke? :berfikir: :berfikir:



yelaaa dah novel ia pun karya org indonesia :-) ,,Apa pun novel 2 lagi bess...sesiapa yang hanya tengok filem 2 tanpa baca novel 2 dulu rasanya tak akan paham jalan sebenar cerita tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

umarzahrawi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 25986
Posting: 91
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-04-08 15:52


watak fahri dalam filem tu tak berapa best ....huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For umarzahrawiProfil   Hantar PM kepada umarzahrawi   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 19:17


filem ni telah mencemar kesucian cinta dalam novel ni..maklumlah, bila dah difilemkan pasti ada berlaku persentuhan antara bukan mahram..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 20:25


assalamualaikum.Ana juga setuju dengan faithfuller.Ana lebih prefer agar novel tu biar saja sebagai novel,tak payah buat filem..macamĀ² yang pelik pulak keluar nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 03:18


saya dah tengok filemnye...
saya rasa novelnya lagi best..
filemnya tak selaras dengan novel

Bookmark and Share

    


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

Musaafir
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2008
Ahli No: 33228
Posting: 21
Dari: jauh di perantauan..isk isk..

malaysia  


posticon Posting pada: 16-04-08 03:36


Pada 04-04-08 11:47 , RijaludDeen posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..
best buku tu..tapi macam mana nak dapatkan filemnya ye? :-D



boleh cari kat u tube

Bookmark and Share

    


  Member Information For MusaafirProfil   Hantar PM kepada Musaafir   Quote dan BalasQuote

Musaafir
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2008
Ahli No: 33228
Posting: 21
Dari: jauh di perantauan..isk isk..

malaysia  


posticon Posting pada: 16-04-08 03:41


baca novel dia lagi best... tengok movie dia, banyak juga yang lari dari nilai sebenar novel dia tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MusaafirProfil   Hantar PM kepada Musaafir   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 06:32


filem dia dah tercemar.. tak sama macam novel... filemnya banyak yang bertentangan daripada novelnya... ana sarankan baca dulu novelnya, tak payah tengok filem pun tak mengapa.. buat sakit hati... kita lebih menghayati jika mndalami novel itu berbanding hanya menonton flem...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 16-04-08 08:13


Pada 04-04-08 11:47 , RijaludDeen posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..
best buku tu..tapi macam mana nak dapatkan filemnya ye? :-D


kat Petaling Street ada jual...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 08:45


tak best lah filem dia......jalan cerita dengan kesesuaian watak banyak yang lari.....
lebih elok baca novel saja.....lagi sejuk hati.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 09:01


Ana pun dah habis baca novel ni...... movienya belum kesempatan lagi...


p/s... adakah masih ada 'aisha' di malaysia ni??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mawarnanmerah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27678
Posting: 78
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 09:50


Pada 04-04-08 14:35 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Ana ada e-book cerita ni.... :bunga:




saya nak e-book cerita ni boleh tak niza_ati?



Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarnanmerahProfil   Hantar PM kepada mawarnanmerah   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-04-08 10:47


Alhamdulillah..baru sudah menghabiskan novel ni...penuh pengajaran dan nilai2 islam..tapi rasanya tak perlu dibuat filem,dah memadai dengan membacanya, lebih berkesan dan menarik.. :-)

p/s:Sekarang dah jadi peminat setia novel2 tulisan habiburahman al-shirazy..novelnya yang lain pun mengetengahkan nilai2 islami


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 10:51


Pada 16-04-08 09:50 , mawarnanmerah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-04-08 14:35 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Ana ada e-book cerita ni.... :bunga:




saya nak e-book cerita ni boleh tak niza_ati?



saya pun ada hehehehe tapi baca mula dengan last sebab dah boleh tau perjalanan cerita dia macamaner....

:cry:

hilang segala mood nak baca semua, lagipun ada 314 page
kalau novelnye maybe boleh habis sehari

hihihihihi

ni link nya
http://www.4shared.com/file/31202712/6c99a14a/Novel_Ayat_Ayat_Cinta.html

enjoy..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

mawarnanmerah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27678
Posting: 78
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 11:20


terima kasih alwalid. saya dah download. kawan saya dah cerita pasal jalan cerita novel ni sikit-sikit dulu tapi tak sempat nak baca. nak beli kat kedai dah sold out. terima kasih sekali lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarnanmerahProfil   Hantar PM kepada mawarnanmerah   Quote dan BalasQuote

Nur_Din
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2008
Ahli No: 33163
Posting: 81
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-08 11:49


saya pun minat novel ini dah banyak kali baca..
hehehe...tapi yang ceritanya susah nak dapat..sedihnyeee.dah banyak kali download kat youtube tapi sekat-sekat dan hanya separuh saja yang dapat didownload...ada siapa-siapa tak yang ada cerita penuh filem ayat-ayat cinta????....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_DinProfil   Hantar PM kepada Nur_Din   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 12:46


:) dah baca novel..movie just tengok kat youtube...
erm..memang tak jauh beza dengan novel lakaran sahrawi..

meskipun memang payah nak bertemu di alam realiti.. tapi..masih mampu membuatkan kita berangan-angan.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 12:48


Pada 16-04-08 12:46 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!

:) dah baca novel..movie just tengok kat youtube...
erm..memang tak jauh beza dengan novel lakaran sahrawi..

meskipun memang payah nak bertemu di alam realiti.. tapi..masih mampu membuatkan kita berangan-angan.. :)


berangan-angan saja ke???
tak ada usaha dan doa ke arah tu ke????

:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 16-04-08 12:48


Berapa banyak lagi topik seumpama ini? Membosankan!
Harap semak dulu sebelum posting!

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.123155 saat. Lajunya....