Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Elakkanlah dirimu dari berhutang kerana hutang itu akan menjadikan dirimu hina pada waktu siang dan gelisah pada waktu malam
-- Luqman Al-Hakim

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 24 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Kasih Seorang Suami..


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Kasih Seorang Suami..

Please Mendaftar To Post


Oleh Kasih Seorang Suami..

Cik_Liyana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.03.2008
Ahli No: 32802
Posting: 239
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-08 20:58


Kisah Kasih Suami Pada Isteri.. Pak
Mat adalah seorang penduduk sebuah
pondok di Selatan Thailand. Pada
pertengahan bulan Mei yang lalu
isterinya yang bernama Maznah telah
meninggal dunia kerana diserang
penyakit jantung.

Pak Mat yang berusia menjangkau empat
puluhan telah diperhatikan oleh jiran-
jirannya agak luar biasa iaitu beliau
telah pergi ke kubur isterinya
sebanyak tiga kali sehari. Pak Mat
pergi pada waktu pagi, tengah hari dan
petang untuk menyiram kubur isterinya
lebih dari dua minggu secara
berterusan. Ada setengah dari jiran
dan penduduk tempatan beranggapan Pak
Mat begitu cintakan isterinya.

Seorang saudaranya yang terdekat telah
berkata, "Awak ni terlalu sangat
cintakan isteri sehingga sanggup
berbuat demikian, yang mana tak ada
siapa lagi di kampung ini buat
begitu." Pak Mat menjawab, "sebenarnya
sebelum Maznah hendak menghembuskan
nafas yang terakhirnya, beliau telah
berpesan kepada saya, kalau hendak
kahwin pun tunggulah sehingga rumput
di kuburnya tumbuh dahulu." " Oleh
yang demikian saya terpaksa siram
kuburnya supaya rumput cepat
tumbuh......"


-----------------
.:: http://cemerlangtani.blogspot.com ::.
.:: Menternak/ Membekalkan kambing untuk ibadah Qurban, Aqiqah & Sembelihan


Bookmark and Share

    


  Member Information For Cik_LiyanaProfil   Hantar PM kepada Cik_Liyana   Quote dan BalasQuote

2h471f
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2007
Ahli No: 31854
Posting: 44

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-04-08 00:30


kasih nya pak mat kat isteri nya ye......... :-D
hehehhe...........
betul-betul buat apa yang isteri pesan..........
tapi ada unsur ke GATALAN sikit hehehe............



p/s: semalam adalah kenangan ...........hari ini adalah perjuangan.......esok bukan satu kepastian......oleh itu jagan hidup dalam kenangan .....hidup lah dalam pejuangan .........walaupun esok bukan satu kepastian.........namun perjuangan yang murni insyallah diberkati tuhan.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For 2h471fProfil   Hantar PM kepada 2h471f   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 07:52


pak mat dah tak sabar nak kawin lagi satu... hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 07:59


beginilah cerita ustaz tu..
lelaki ni bila isteri meninggal tak sabar2 nak kahwin lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.089395 saat. Lajunya....