Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-03-2023  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
JANGAN sesekali memulakan jika tidak bersedia untuk menyudahkan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
aye: 38 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Bagaimana cara nak jimat berbelanja di Ofis?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Bagaimana cara nak jimat berbelanja di Ofis?

Please Mendaftar To Post


Oleh Bagaimana cara nak jimat berbelanja di Ofis?

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-08 15:03


sehari tak kurang mesti sepuluh ringgit habis bila natum kat ofis..sarapan pagi, tenga hari , minum petang dan menjadi rutin harian...kadang-kadang sampai terlebih...heheh.bila dah tengah bulan kepala dah naik pening sebab duit dah tak ada....jadi sama-sama kita kongsi macamana nak berjimat ek....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-03-08 15:16


saya buat macam ni...

breakfast makan kat rumah...so kena selalu ada roti di rumah.. air milo semua bancuh sendiri. kemudian baru bertolak ke tempat kerja.

tengah hari, kat office, kawal nafsu makan.. saya beli nasi dengan dua jenis lauk jeq.. huu.

petang-petang Kalau lapar, makan biskut2 yang diderma oleh pekerja2 lain yang selalu ada atas meja kat tengah2 office.. :P

malam, masak dan makan di rumah..

tips: rajin minum banyak air dapat mengurangkan kelaparan.

jimat banyak :)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-03-08 15:28


bawa bekal dari rumah...

saya sokong cik syahidatul punya cara...
brekfes dulu pagi tu... rajin2kan lah diri buat air...
tak pun. simpan roti kat opis, takut lambat p opis pepagi...

dah save untuk makan pagi...

p/s: berjimat tak bermakna tak payah makan... ada tu pulak, combine makan pagi tengah hari sekali dengan makan malam.... :jangan:
p/s lagi: utamakan kesihatan anda... pesanan kementerian kesihatan malaysia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 30-03-08 20:07


biasa pagi tak breakfast.. Kalau dah lapar beno baru lah beli apa-apa kuih ke nasi lemak ke... abisle dalam RM 1- 2... air pula ada tea lady buat..ambil saja berapa banyak nak

lepas itu lunch Kalau biasa dalam RM 5.. nasi + lauk + sayur + air.... Kalau kena bengong..mereka ajak makan entah memana entah..habis lah RM10..

balik lunch tea lady ada buat air juga...hehehe

petang tak ada pergi ngeteh.... balik rumah ada org masak dah..Kalau dia tak masak..tapau lah memana... ada lah dalam RM 10..

tu sajalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-03-08 20:38


OWWHH.. Nice topic. Ketika saya practical, ten hours at office. Breakfast,
biasanya saya tak makan. Nak saving tttuuuee... EHEEHH... Allowance yang
company (Jobmarket.com) tu bagi, RM400 monthly, overtime pun langsung
tak dapat advance payment, so saya tak pernah stay sampai 8.00pm. Kalau
tak memang dahh stay daaahh.. Tengah hari, saya suka makan nasik campur
kaatt Maju Junction foodcourt. Quite cheap except the western one, that's
why I love the Malay food. HIHHIEEE... Ayam masak merah, nasik putih and
sayur.. PEERRGGHHH!! Kenyang-kenyang mentega. Puas hati. Banyak
pilihan lagi sebenarnya... Contohnya focaccia, sprouts, steak, marinated
meat, roasted chicken dan BAANNYYAAAKKK lagi... HUUHH!!! Geram
tengok... Sabar.. Sabar... Aku student lagi... HUUHH... Then, saya suka bawa
milo packet... Bancuh.. Kalau kat luar daahh RM1.20 for hot-drink or RM1.60
an ice-drink....

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-03-08 22:44


Erm...ana pagi2 suka bawa bekal...lau sempat breakfast dr rumah and bawa bekal untuk tengah hari...tak payah berat2 pun tak apa...bawa lah roti ke...kuih ke...lau sempat masak..biasanya memang ana masak pagi time kerja di hari itu sebab t breakfast for my family terutama bekal untuk adik ana...

Lau ana xbawa bekal makanan...yang mesti ana bawa adalah air...biasanya teaO or tea tarik ( lama-lama buih pun tak ada..ahak~ ).

Lau teringin breakfast pagi Nasi Kerabu..ana beli kat makcik yang jual depan DPMM tu...lau pagi dah ambil makan berat, ana takkan makan tengah hari...dok kat ofis update my blog etc (kerja dah siap lama..hihi...).. masuk waktu terus solat kat bilik dato' (sebab dato' memang jarang ada kat KL...so depa bagi saja solat kat situ)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 02-04-08 23:42


dulu saya pernah kerja kejap, 6 bulan saja...tentang makan tu saya tak makan bila kat kerja, sebab tempat kerja saya dekat kawasan perumahan, jadi kedai jauh, saya kerja dr pukul 8 sampai 5, jadi kalau tengah hari lapar tu buat nescafe dan makan dengan biskut, kat situ memang banyak biskut, jadi saya lah tukang habis kan biskut2 tu....
kadang-kadang bawa bekal juga, tapi colleague2 saya yang lain semua pelik tengok saya sebab saya bawa bekal pelik-pelik..macam saya bawa lauk saja tapi tak bawa nasi..sebab mak saya pun kerja juga bila saya kerja...huhu lepas itu balik rumah makan lah.... memang saya tak spend untuk makan sangat time kerja, tapi saya spend sangat banyak untuk transport, 1 bulan transport saya saja dalam 100..mahal gila kan...lepas itu kasut lagi, haiz dulu time kerja tak paham sey, kasut tukar tiap-tiap bulan, kejap saja tapak haus, sekarang ni bila da belajar balik, dah setahun tak tukar2 kasut...huhu


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 06:39


kalau saya bawa bekal dari rumah untuk lunch...untuk breakfast beli dua jenis kuih cukup...sebab air buat sendiri.saya sediakan coffemate tu untuk sebulan share dengan kawan...sangat jimat berbanding kita beli..sekali sekala tu bolehlah beli

Bookmark and Share

    


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 06:46


masa saya kerja dulu,malas sangat nak sarapan...da biasa tak sarapan..datang ofis saja, kalau nak sangat nak sarapan,pergi dapur ofis saja..buat air dan makan lah apa yang ada(biasanya ada..hehe..roti dan biskut yang kakak2 sediakn dan ofis sediakan)...tengah hari pula..makan biasa saja nasi dengan air sekali dalam RM5 maksimum lah,(taste sarawak)..tapi kalau org yang jenis kuat makan,.tak boleh tolong lah..pndai2lah cover duit tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

zaida8283
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.04.2008
Ahli No: 33336
Posting: 27
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-04-08 09:36


Saya pun setuju nga cara syahidatul buat..........

Saya pun buat macam tu........pagi saya sarapan kat rumah..........tengah hari saya saya jarang makan sebab nak jimat.........kalau lapar saya buat air dan makan biskut kat ofis...........mlm saya masak dan makan kat rumah............kalau kita amal macam ini.......boleh save budget...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaida8283Profil   Hantar PM kepada zaida8283   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 10:30


saya belum kerja.. :-D abang ipar saya, sarapan kat rumah,
dia setiap hari bawa bekal dari rumah untuk lunch
mestilah kakak saya yang masak ;-)

nanti nak buat macam ni juga untuk dot dot... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 10:33


teman makan sehari tak sampai RM3 tapi kadang-kadang sampai lah juga. Tapi biasanya tak sampai. Teman makan 2 lauk saja. Ikan dan sayur saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

imannabil
Warga Rasmi
Menyertai: 16.04.2008
Ahli No: 33233
Posting: 4
Dari: Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 11:27


Salam....

mungkin sama cara-cara untuk berjimt macam kawan-kawan di atas.

pagi pas subuh buat breakfast, nasi goreng, sandwich or any roti lah
Kemudian minum dengan husband... kalau tak sempit makan, saya bawa bekal sandwich contohnya hari ni. So jimat untuk bfast, petang ada air pns buat kat opis saja teh/kopi...
minum ramai-ramai... tapi ikut juga kadang-kadang memang perlu keluar opis carik idea...so kena juga lah seringit dua....tak banyak sangat lah....

sekian dari saya ~nabil~

Bookmark and Share

    


  Member Information For imannabilProfil   Hantar PM kepada imannabil   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 11:47


By: Daeng_Jati

!!! QUOTE !!!

teman makan sehari tak sampai RM3 tapi kadang-kadang sampai lah
juga

Uuuiiittt mikee..!!! Mike ni bior bebenor...Takkan leee sampeeii tige ghinggit
mike makan... Kaloo teman gituu nasebnyee, udohnyee lapor bebenor... Peghut
mikee ni teman nengok daghi luoorr pun, besor gajoh lebornyee.. Atee, udoohnye
besilat jeee manjang... Kucinnn mikee melantookk lagi banyookk koott... Mike
pulookk keghing kontang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

faizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26288
Posting: 40
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 13:10


boleh jimat.. macam ana sendiri zaman student sampai sekarang buat cara makan tengah hari dan Makan malam boleh di cmbine time waktu petang. time tu pastikanla makan tu bior habis. lagi satu yang dah kerja pun satu hal jugak kena stnby duit emergncy kut2 ada ttamu manela tahu kawan-kawan ke yang datang lawat nak jumpa. jangan sampei tak bawa duit pergi ofis lah pulak. alamat sesak tak ada duit petrol nak balik.. so think betul lah dalam prancangn.. duit lebih pulak? banykla sdkahnye.. ber++ lah rezeki insyaALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizzuddinProfil   Hantar PM kepada faizzuddin   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 29-04-08 13:20


erm,nak jimat ni memang boleh sesangat..tinggalnya nak ke tidak saja..masa ana kerja dulu ana tak adalah berjimat kat ofis..semua main beli saja..dari breakfast,lunch..erm,anyway,kalau zauji breakfast tu memang kat rumah kalau ana ada..lunch biasanya kalau ana sempat balik untuk lunch,memang ana akan balik masak..jadi zauji akan balik lunch kat rumah..kekadang dia minta ana bekalkan dia apa yang ana masak untuk breakfast..jadi dia tak balik lunch kat rumah..kadang-kadang kalau ana ada kuliah sampai petang,masa masak breakfast tu ana terus masakkan sekali untuk lunch abang..jadi kalau dia tak nak bawa ke ofis,masa lunch dia balik rumah just panaskan sajalah makanan yang ana dah masak untuk lunch tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 14:43


dulu masa kerja kat jb...selalu bwa bekal...hehehe...sebab mak suka masak...so...pagi-pagi itu..bedal lah mkanan kat rumah...tengah hari tak payah beli makanan...balik rumah petang itu baru makan kat rumah...keluar duit mnyak saja... :-D ..

sekarang dah kerja kat KL...dok dengan budak-budak bujang....pagi-pagi selalu buat roti telur atau buat macam benjo gitueee....mnum air milo...kenyang sampai tengah hari....kekdang itu sampai mlm....tengah hari tak payah makan...hehehe...bukan apa...kekdang itu da org blanjer...blnjer sehr selalunya rm10 termasuk mnyak moto...tapi sejak akhir2 ini..cma blanjr rm4 saja itu pun untuk mnyak moto saja...sebab tengah hari tak makan dan kekdang org blanjer...murah rezeki den...aminn :-D :-D ...boleh smpan untuk kahwin..... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 29-04-08 15:19


Pada 30-03-08 15:16 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya buat macam ni...



Saya pula buat macam ni... Lepas mandi dan solat subuh, saya akan iron baju... Masa ni baru kelam kabut cari name tag... Bila dah jumpa, pasang kat baju... Bila semua dah siap, bertolak ke sekolah dengan motosikal Modenas Kriss saya... Sampai kat sekolah baru sarapan... Selalunya saya akan makan lebihan makanan RMT budak- budak.. Percuma... Lepas 2, baru mengajar... Kalau tak ada kelas pagi, saya duduk kat bilik guru siapkan lesson plan ( RPH ).. Kadang- kadang pergi bilik akses, layari portal ni... Satu hari hampir [email protected] kali saya akan ke kantin sebab nak habiskan milo panas gelas besar yang saya order pagi tadi.. Letak ais saja, mesti penuh balik... Kalau pergi kantin selepas rehat kedua, selalunya Mak Cik Siah ( Taukeh kantin) akan suruh saya habiskan kuih- kuih yang tak laku... Nak bungkus makan kat rumah pun boleh... Tengahari pula, makan megi.. Lepas solat, saya akan tidur... Petang baru makan nasi.. Kalau ada aktiviti kat sekolah time petang, mesti ada cikgu- cikgu yang bawa pisang goreng.. Saya lah orang yang habiskan pisang goreng tu... Hahahah :-D
Satu hari, saya belanja dalam 4 ringgit saja... Jimat tak...? 8-)


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 15:35


Pada 29-04-08 11:47 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

By: Daeng_Jati

!!! QUOTE !!!

teman makan sehari tak sampai RM3 tapi kadang-kadang sampai lah
juga

Uuuiiittt mikee..!!! Mike ni bior bebenor...Takkan leee sampeeii tige ghinggit
mike makan... Kaloo teman gituu nasebnyee, udohnyee lapor bebenor... Peghut
mikee ni teman nengok daghi luoorr pun, besor gajoh lebornyee.. Atee, udoohnye
besilat jeee manjang... Kucinnn mikee melantookk lagi banyookk koott... Mike
pulookk keghing kontang...


erm, teman pun rasa berat badan teman dah bertambah. dulu-dulu teman ni jenih ulor lidi, kurus saja, walopun makan banyak, tetap maintain kurus ulor lidi.
Semenjak dua menjak ni, teman rasa badan teman berisi pula. Tulang pun dah tak nampak dah...
Mak teman pun kata macam tu. Mak kata teman dah dewase....
bentuk tubuh orang dewase mula terpapar dibadan teman....

ye lah, teman dah dewase lah


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-04-08 16:28


Kalau cara saya lain sikit..biasanya siap2 beli minuman dalam paket tu contohnya milo ke,vico..ape2lah yang teringin,simpan buat stok diopis..biskut dan roti pun ada..
kalau time nak berjimat,breakfast saja diopis roti dengan minuman paket tu..sesekali kalau jemu,boleh lah beli makanan contoh mee goreng ke etc..tapi jangan amalkan selalu sangat..ehehe..
lunch,barulah dibeli dikedai,tu pun tak order air..yang sebaiknya minum air putih saja..petang,kalau mengantuk,bancuh lah lagi 3in1 paket tu,hehe..makan lah biskut2 ke..yang penting.jangan fikir nak makan sedap saja..kena berjimat,dan boleh jaga kesihatan sekali.. :-D :-)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 23:14


best juga kalau hari2 pergi kerja bawa bekal untuk lunch :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 05:34


Pada 29-04-08 23:14 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

best juga kalau hari2 pergi kerja bawa bekal untuk lunch :)

Betui2...ana lagi suka begini.... :bunga:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 12:50


ana sarapan saja kat rumah...tengah-tengah bekerja ada tea time..break 30min..time tu minum lah Apa...balik rumah baru makan..ngeh2...jimat punya pasal...
puasa isnin dan khamis pun boleh buat kita lagi berjimat....kesihatan pun terjg...:)
selalu2 lah puasa sunat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 12:54


erm...

ana ni jarang sarapan... kalau pepagi tu sarapan, mesti perut meragam... sakit perut.... nak kerja pun payah... jadi, dah save duit....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-07-08 13:04


Pada 30-03-08 15:28 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

bawa bekal dari rumah...

saya sokong cik syahidatul punya cara...
brekfes dulu pagi tu... rajin2kan lah diri buat air...
tak pun. simpan roti kat opis, takut lambat p opis pepagi...

dah save untuk makan pagi...

p/s: berjimat tak bermakna tak payah makan... ada tu pulak, combine makan pagi tengah hari sekali dengan makan malam.... :jangan:
p/s lagi: utamakan kesihatan anda... pesanan kementerian kesihatan malaysia...


hmm..nak perhati ayat ni dari sudut mana ye.... :berfikir: sudut cakah ke?sudut refleks?sudut tirus?hmm....awat asik kena tembak dengan budu saja ni...kang baling roti gadenia baru tahu....(ish..mimpi di siang hari...)

P/S : makan woti 50sen jeq lah..jimat sikit...makanan kat sini mahal...uhuk...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 15:05


hmm...boleh diperhatikan dari sudut kewangan... :sopan:

siapa pula duduk nembak budu ni...:jangan: roti gadenia dah mahal sekarang.. takmo membazir... :jangan:

p/s: mana ada woti 50sen sekarang ni... dah naik regela.. 70sen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-07-08 16:12


Assalamualaikum
hepp.. :jangan: ada jeq roti cekelat 50sen..siapa cakap tak ada...saya peminat setia..baru beli ahad lepas... :terliur:
P/S : sudah kekura buat tak tahu pula..sudah menggaru gatal pula... :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 16:48


ha'ah cik ismi.. ada jeq woti rege limapluh sen.. yang ada perisa cokelat, jagung dan etc tu.. kan TT?

saya... kalau sekali lunch kat ofis, RM 2.50 kalau ambil lauk basic (lauk pun ada basic). kalau tersangat lapar, ambil lah jadi RM 3.. lapar lagi, ambil jadi RM 3.50... air tak payah. minum air water cooler jeq (yang ada air panas).

kalau duit dah tak ada sangat.. saya puasa isnin hingga jumaat....

so boleh jadi satu minggu tak belanja makan langsung...

p/s: ni semua sejak harga minyak naik... :cry:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 18:24


nak jimat?? hmmm puasa banyak-banyak :lol: :lol: ..

macam anis ni pun bila baca topik ni baru perasan, dalam satu hari banyak upenye duit habis makan kat kantin sekolah....

sarapan selalu dalam rm3
makan tengah hari pula selalunye dalam rm 5...

kali pula seminggu... huhuhu rm 40!mak aihhh...
kalau sebulan dah rm160 untuk makan kat sekolah saja...

iskk tu tak masuk lagi beli eskem ke kuih ke.. iskkk memang nak kena jimat

padan lah duit dalam purse cepat saja menyusut walaupun tak shoping...



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 11:44


bawa lah bekal.. xsusah pun.. beli roti saja bawa kat opis.. makan lah 1bundle tu pun.. baru rm2lebih.. nak sedap,cecah dengan air manis.. macam milo or nescafe.. balik rumah,kalau lapar lagi masak lah.. bukan susah..
nak jimat,macam-macam cara boleh buat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 14-08-08 12:01


em...
saya pula...
pagi2 pagi makan dengan akak nurse 2...
kat kedai kak yam...
nasi dagang,nasi karebu,nasi mnyk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 14-08-08 12:04


tapi kalau oder...
semua 2 minta separuh..
makan pula dengan teh o segelas...
RM 2 saja..
murah...
lepas itu tengah hari..
pagi lah makan dengan akak2 nurse 2...
abeh lah...
em..
paling banyak pun...
RM 6...
jimat tak???
kowg rasa jimat tak??
bilik ini tak ada biskot lah..
so, tak ada benda nak mencekik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.148905 saat. Lajunya....