Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Jika anda berada dalam jamuan di rumah orang hendaklah menjaga perangai dan menjaga mata; dalam solat menjaga hati; dan dalam pergaulan menjaga lidah."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 20 jam, 34 minit yang lalu


Kelakar
Topik: Anda Budak Hingusan......:)


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Anda Budak Hingusan......:)

Please Mendaftar To Post


Oleh Anda Budak Hingusan......:)

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-08 14:56


Tabiat yang kat sini menendakan antum semua masih budak kecik lagi....jadi usahlah excited sangat nak cepat-cepat beso....heheh

ada bantal busuk yang kalau tak ada demam tak kebah2.
pink warna yang wajib masa tu
kawasan bermain tak lebih setengah batu saja dari rumah
gigi rongak sebab banyak makan aiskrim dan coklat.....
main masak-masak atau kawin-kawin mesti ada dalam carta harian.
birthday party mesti ada gantung belon banyak-banyak....
berebut dengan adik yang lain nak jawab telefon...
pakai basikal tayar mati dan dua roda tambahan kat belakang.......:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 05-05-08 11:35


...
bse ....
zaman kanak-kanak....
antum juga macam tu juga masa kecilkan?
rindu zaman kanak-kanak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-08 12:44


hmm.. semua tu dah tak ada dah...
maknanya, dah dewasa lah ni ye.. :berfikir:
ya... ya... :sopan::kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-05-08 12:53


Pada 05-05-08 12:44 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

hmm.. semua tu dah tak ada dah...
maknanya, dah dewasa lah ni ye.. :berfikir:
ya... ya... :sopan::kelip:


hehe..tapi dalam list tu ada lagi yang masih tak boleh di tinggalkan...:-)

a'ah lah..rindu sngat zaman bebudak dulu..rasa bebas tanpa masalah..:-)


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-08 13:06


Pada 05-05-08 12:53 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!


hehe..tapi dalam list tu ada lagi yang masih tak boleh di tinggalkan...:-)


ismi tau yang mana nurizmi tak boleh tinggal...

1. berebut dengan adik yang lain nak jawab telefon...

2. pakai basikal tayar mati dan dua roda tambahan kat belakang.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-05-08 13:07


Pada 30-03-08 14:56 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

Tabiat yang kat sini menendakan antum semua masih budak kecik lagi....jadi usahlah excited sangat nak cepat-cepat beso....heheh

ada bantal busuk yang kalau tak ada demam tak kebah2.
pink warna yang wajib masa tu
kawasan bermain tak lebih setengah batu saja dari rumah
gigi rongak sebab banyak makan aiskrim dan coklat.....
main masak-masak atau kawin-kawin mesti ada dalam carta harian.
birthday party mesti ada gantung belon banyak-banyak....
berebut dengan adik yang lain nak jawab telefon...
pakai basikal tayar mati dan dua roda tambahan kat belakang.......:)




tambah sikit,,bila ningkat besar sikit,,main perang2 guna senapang kayu,,,lepas itu main ikut musim lah,,layang2,,gasing,,main daun terup,,,senja baru balik rumah,,kadang-kadang main-main apa-apa mesti barakhir dengan gaduh,,,gduh pagi,,petang baik semula,,,gaduh budak-budak....hehehehehe......2 belum pergi mlastik burung lagi...eiiii...macam-macam lah zaman budak-budak dulu,,,xsm dengan sekarang,,playstation lah,,,pc game lah...2 budak sekarang jarang yang lasak,,isk2x,,,zaman da berubah.......



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-05-08 13:21


Pada 05-05-08 13:06 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-05-08 12:53 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!


hehe..tapi dalam list tu ada lagi yang masih tak boleh di tinggalkan...:-)


ismi tau yang mana nurizmi tak boleh tinggal...

1. berebut dengan adik yang lain nak jawab telefon...

2. pakai basikal tayar mati dan dua roda tambahan kat belakang.



hehe...
sekarang bukan berebut dengan adik kalau telefon brbunyi..tapi berebut dengan room mata kalau telefon kat bilik kampus berdering..haha..

bukan semua lah yang dalam senarai tu ada..

tapi rasa-rasanya kawan-kawan yang lain pun mesti ada yang tak boleh di tinggalkan ..kan?..:-)

sebab ada org tu tak boleh tinggalkan bantal bucuk..kemana saja dia pergi..mesti dia bawa...nak naik bus balik kg pun still bawa bersama, siap sembunyi2 lagi dalam tudungnya yang labuh..hehe..


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

sss_89
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27711
Posting: 82
Dari: mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-05-08 17:35


Pada 05-05-08 13:21 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-05-08 13:06 ,

sebab ada org tu tak boleh tinggalkan bantal bucuk..kemana saja dia pergi..mesti dia bawa...nak naik bus balik kg pun still bawa bersama, siap sembunyi2 lagi dalam tudungnya yang labuh..hehe..



ada ke????? siapa 2 ek..... :sopan:



-----------------
~sAlAm UkHwAh~
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sss_89Profil   Hantar PM kepada sss_89   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-08 21:44


tak pernah merasa lagi...pink?...saya suka warna pink..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 12:05


best bila fikir kan masa kecik kecik dulu... macam nak kembali saja zaman 2... tapi, sekrnd dah masuk alam 20an tahun... jadi, kena bersikap dewasa dalam apa jua keadaan

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-05-08 15:14


Assalamualaikum
hmm...tak ada dah agaknya...tapi Kenapa masih rasa macam budak hingusan ye... :berfikir: mungkin sebab seseme agaknya.... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 20:56


teringat masa kecil-kecil dulu....manisnya kenangan masa tu :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 20:58


:-) Assalamualaikum


    Cuma ada satu saja dalam senarai tu yang masih dibuat...hehehhe :-P


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11314 saat. Lajunya....