Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jiran adalah lebih berharga berbanding saudara jauh
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: anda kenal dawud wharnsby ali?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» anda kenal dawud wharnsby ali?

Please Mendaftar To Post


Oleh anda kenal dawud wharnsby ali?

KaORi_KeNSHiN
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2443
Posting: 52
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-10-03 12:11


dawud wharnsby ali ialah seorg penasyid dr uk yg agak popular sekarang. tapi album2 beliau tak didapati di malaysia. album beliau ialah the prophet's hand, road to medina, dan lain2. asif, ana tak ingat lagi. tapi kwn ana yg perkenalkan. lagu2 beliau mmg best. tanpa alat2 music canggih spt gitar pun beliau mampu bernasyid dgn baik. dengarlah. anatara lagu beliau yg famous kat ikim, humility dan what did i do today?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaORi_KeNSHiNProfil   Hantar PM kepada KaORi_KeNSHiN   Pergi ke KaORi_KeNSHiN's Website   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 12-10-03 12:15


what did i do today tu pernah dgr.. best gak!
humility? mcm pernah...

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 12-10-03 12:17


baru tau saper nyanyi...

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

ar_rafiq
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 405
Posting: 53
Dari: uk

uk  


posticon Posting pada: 12-10-03 19:50


assalamualaikum.. saye ade album die. Ada jual kat malaysia. Cuba cari dekat jap.. ape hek name kedai tuh.. tak ingat la.. nanti klu saye ingat, saya bgtau. Tp, kedai tuh dekat area keramat. Kedai tuh besar, 2 tingkat. Die ade jugak jual cd harun yahya (taukan sape harun yahya ni?). Hah! die pon ade satu kedai dkt kg baru. Kedai die sederet dgn masjid kg baru. Kalau masjid belah kanan, kedai die belah kiri. Yang saya tau dua kedai tuh je. Tak ingat lah ape name kedainye. Tp, kedai tuh ade jual buku2 agama nih . Carilah. wasalam

-----------------
~syahid!! that's my aim~

Bookmark and Share

    


  Member Information For ar_rafiqProfil   Hantar PM kepada ar_rafiq   Quote dan BalasQuote

ar_rafiq
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 405
Posting: 53
Dari: uk

uk  


posticon Posting pada: 15-10-03 19:23


assalamualaikum.. hah.. saba islam media name diberi. Carilah. wasalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ar_rafiqProfil   Hantar PM kepada ar_rafiq   Quote dan BalasQuote

KaORi_KeNSHiN
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2443
Posting: 52
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-03 13:14


bro ar rafiQ. syukran kasiran sbb nama kedai tu. kedai tu besar ke? ana bukan asal kl so tak tau camne nak gi. any hint? ana sekarang ni cume dubb dr kwn ana je yg ade album2 dwa tu. anyway, seronok gaks kalau ade org lain yg kenal dwa nie. sing chidren of da world, come 2gether & hear da call.

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaORi_KeNSHiNProfil   Hantar PM kepada KaORi_KeNSHiN   Pergi ke KaORi_KeNSHiN's Website   Quote dan BalasQuote

ar_rafiq
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 405
Posting: 53
Dari: uk

uk  


posticon Posting pada: 24-10-03 06:57


assalamualaikum.. die dekat dgn masjid kg baru. masjid kg baru tuh famous tu. kedai somewhere kat jln masjid kg baru. sure takkan miss nye. klu kat keramat tuh, besarla kedai die. tp yg tu mcm susah sket nak cari kot.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ar_rafiqProfil   Hantar PM kepada ar_rafiq   Quote dan BalasQuote

Fafcm
Warga Rasmi
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4308
Posting: 1
Dari: Gombak,KL

Selangor  


posticon Posting pada: 26-10-03 06:38


haa..actually die nyer album dah banyak dah.yg terbaru tak silap ah die release album compilation dgn yusuf islam ,raihan dll.ana ade 3 album dier nih.mmg ah bes.tapi asal ikim tak pasang lagu2 die yg lain aa?byk lagi lagu bes.kalau sape yg beli tu dgr ah lagu silent sunlight,crazy spot,full of humality,rythm of surrender,isy banyak ah bes.serius ah korang beli ah album die tuh.tapi mahal ah.sbb dari luar.ade jual kat saba islamic media.huhhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FafcmProfil   Hantar PM kepada Fafcm   Quote dan BalasQuote

Yott
Warga Rasmi
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4772
Posting: 12
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 29-10-03 23:39


askm,

haa...kenai kenai,nasyid dier memang best2,lirik pun bagus2

sekarang tak delah alasan utk dengaq lagu2 tak bermatlamat barat lain utk elokkan BI...
ada nasyid sebagai gantian,pure English lagi tuh!


belilah barangan buatan Muslimin!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For YottProfil   Hantar PM kepada Yott   Pergi ke Yott's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-03 15:45


sapa x penah dgr lagu dia, bleh cuba2 dgr mana
dan sapa nak koleksi lagu ni saya bagi satu lagu
what did i do today.

:: moga nasyid 'sekarang' kat malaysia ramai yg sepertinya, kan ::

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-03 15:45


sapa x penah dgr lagu dia, bleh cuba2 dgr mana
dan sapa nak koleksi lagu ni saya bagi satu lagu
what did i do today.

:: moga melodi nasyid 'sekarang' kat malaysia ni ramai yg sepertinya, kan ::

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

fish
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3670
Posting: 40
Dari: daarun na\'im

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-11-03 15:11


cube check

www.wharnsby.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishProfil   Hantar PM kepada fish   Quote dan BalasQuote

ustazmalaya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 270
Posting: 62
Dari: -

Selangor  


posticon Posting pada: 01-11-03 17:57



    


  Member Information For ustazmalayaProfil   Hantar PM kepada ustazmalaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.093861 saat. Lajunya....