Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Betapa banyak lukisan tiruan Mona Lisa, tetapi orang ramai masih lagi berusaha nak melihat lukisan Mona Lisa yang asli.
-- Louis Amstrong

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 16 jam, 16 minit yang lalu


Teka-Teki
Topik: JAWAB EK.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» JAWAB EK.....

Please Mendaftar To Post


Oleh JAWAB EK.....

ndb
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.10.2006
Ahli No: 27051
Posting: 61
Dari: KUALA TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-03-08 11:37


Dalam banyak-banyak kucing di dunia,kat mana kucing yang berkaki sembilan?????

pikiaq betul-betul

:berfikir: ;-) :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ndbProfil   Hantar PM kepada ndb   Pergi ke ndb's Website   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 11:54


kucing yang duduk di kaki lima...hehe tol tak?
4 kaki kucing yang 5 lagi itu kaki lima lah..jdnyer 9 kaki lah... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 11:56


wahh logik juga jawapan rose_itam.. pandainya..
betul ke ndb?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 13:39


betullah tu...
sama juga dengan teka-teki ayam apa yang berkaki 7...

jawapan dia pun ayam yang di kaki lima..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 13:41


rasanya dah pernah ada kat ukhwah ni, cuba check..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Putribonda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.12.2007
Ahli No: 32085
Posting: 24
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 13:48


dah tau dah...pernah dengar kat rancangan 'raja lawak'...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PutribondaProfil   Hantar PM kepada Putribonda   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 13:50


betullah tu agaknya...hehe....macam pernah baca saja kat ukhwah ni juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 14:27


Pada 26-03-08 11:54 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

kucing yang duduk di kaki lima...hehe tol tak?
4 kaki kucing yang 5 lagi itu kaki lima lah..jdnyer 9 kaki lah... :-D



betul ke jawapannya macam ni??
bukan ke kucing kat negeri sembilan ek jawapannya??
hehe.... :-D :-D :-D :-D


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 14:29


manusia apakah yang berkaki 11 :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-03-08 15:14


Assalamualaikum
soalan yang dah ada....yang sebijik dan yang seangkatan serta sewaktu dengannya... :jangan:

P/S : jawapan untuk CK, manusia yang tengah sembelih ayam di kaki lima sekolah menengah kebangsaan bukit payung.... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 15:22


:lol: bukanlah TT.. salah.. baru 9 kaki..

siapa lagi nak jawab...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-03-08 15:28


:lol: tergelak dengan jawapan TT untuk solan yang d ajukan oleh kak kinah..
adeiii...mereka ni..ada saja cara nak pecahkan perut org..adehhh :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 15:31


koboi naik kuda di kaki lima...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 15:32


Pada 26-03-08 14:29 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

manusia apakah yang berkaki 11 :-D

manusia yang dok kat negeri 9.

:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 15:34


:lol: adui janganlah jawab bukan2..
mana ada orang naik kuda atas kaki 5
pecah bedak sejuk saya kat muka ni

kaki 5 dah kena dah.. syaratnya semua kaki menjejak lantai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-03-08 15:35


bagi ummu pula jawab kak..

hmM, 5 org yang besrsahabt bejalan d jlan raya(bukan kaki lima) tapi seorang daripada mereka guna tongkat..:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 15:37


ummu boleh juga tu..
tapi itu bukan jawapan yang akak terfikir masa buat teka teki tu :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 15:37


manusia terpijak katak di kaki lima..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-03-08 15:39


adeiii..asika macam begitu..Kalau exam ni..jawapan ummu boleh d terima juga lah kan..hik2..

hmM, kejap2 nak menyelam dalam fikiran akak nak cari jawapan yang betul-betul tepat..

p/s: adehh bro, lawak lah..pecah bedak sejuk k.kinah :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 15:42


:lol: mana boleh macam tu..

macam orang yang pakai tongkat jalan kita panggil 3 kaki..
bukan suka-suka panggil 3 kaki.. kaki itu betul-betul diguna berjalan
kalau terpijak kaki itu bukan dipanggil kaki

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-03-08 15:43


ooo..3 0rg sahabat berjalan d kaki 5..betul tak?



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 15:44


ummu kalau soalan subjektif boleh diterima
soalan objektif tak boleh :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 15:46


Pada 26-03-08 15:43 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

ooo..3 0rg sahabat berjalan d kaki 5..betul tak?



ummu kaki seorang saja.. bukan kaki 3 orang..

kalau kata 3 orang maksudnya seorang baru berkaki 7 :-D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-03-08 15:46


so..solan ni soalan objektif ka subjektif..
Kalau subjektif jawapan ummu betul
Kalau objektif ummu nak menutut pilihan jawapan
cepat isi
a)
b)
c)
d)

kertas omr sekali ya..hik2

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 15:47


Pada 26-03-08 14:29 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

manusia apakah yang berkaki 11 :-D

eerrrmm...susah lah soalan ni.

:berfikir:

eerrmm... kalau yang diberi...

1)di kaki lima

owh..... kalau macam tu...

seorang ibu menolak kereta sorong di kaki lima

:-D :-P

macam mana??

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 15:49


mohamad hampir betul :welcome: . . . 2 dah betul..

ummu mana boleh bagi pilihan jawapan..


p/s: penaja iklan nak rehat sebentar..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 15:55


Pada 26-03-08 15:49 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

mohamad hampir betul :welcome: . . . 2 dah betul..

ummu mana boleh bagi pilihan jawapan..


p/s: penaja iklan nak rehat sebentar..


eerrmm... :-?

hampir betul?


kalau macam tu....

seorang bapa :-P menolak kereta troli di kaki lima simpang empat kampung pulai johor. :-D :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-03-08 15:55


seorang lelaki menolak troli d kaki 5..boleh ka?hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-03-08 15:56


adeii..macam mana boleh terserentak ni..ummu kalah saat..jawapan hampir sama..
konpom betul ni..kita tunggu penaja kembali dr berehat k :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 15:57


Pada 26-03-08 15:56 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

adeii..macam mana boleh terserentak ni..ummu kalah saat..jawapan hampir sama..
konpom betul ni..kita tunggu penaja kembali dr berehat k :-D


:berfikir: :berfikir: :berfikir:

a'a lah....macam mana boleh tersama ni?

:-P ummu tak state kan tempat ke?? :-P


ok2....tunggu iklan habis kejap

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 16:22


ummu mohamad.. bukan.. :kelip:

ini lagi clue nya.. :sopan:


Pada 26-03-08 15:42 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!



macam orang yang pakai tongkat jalan kita panggil 3 kaki..
bukan suka-suka panggil 3 kaki.. kaki itu betul-betul diguna berjalan




-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-03-08 16:28


adeii..protes!! protes!! balik2 salah :cry: . . .

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 16:31


betullah salah ummu.. :-P :-D

orang tua tak boleh berjalan tanpa tongkat..
sebab tu dia 3 kaki bila pakai tongkat

mana boleh bagi clue banyak sangat :-(


p/s: tv rosak.. nak tutup dulu.. siapalah dapat jawab ni.. :bye:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-03-08 16:34


ooo..

errr..org tua yang memakai tongkat berjalan dengan kawanya yang memakai kerusi roda d kaki lima

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 16:34


adeiii...adeeiii....

seorang nangis sebab tak dapat jawab.
yang seorang lagi sedih sebab orang banyak tanya clue.

:-D adeii...

nanti...nanti...

mohamad pergi jenjalan kejap....masuk library...keluar library... untuk carik jawapan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-03-08 16:36


err rasanya jawapan ummu tu salah juga..sebab total kaki ada 12..
tak mahu jawab lah.. :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 16:37


ummu ni dah cakaplah kaki seorang manusia.. :membisu:

bukan 2 ke 3 orang manusia..


:lol: ummu bacalah betul-betul clue nya :sopan:


:bye:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 16:37


Pada 26-03-08 16:34 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

ooo..

errr..org tua yang memakai tongkat berjalan dengan kawanya yang memakai kerusi roda d kaki lima

eerrmm...

:-?

kalau macam tu, dah kira 2 orang dah.

boleh ke cik kinah??

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 16:39


eerrmm...

setelah diteliti berpandukan kamus yang dirujuk dari library ke library...

mohamad nak jawap soalan cik kianh ni.


seorang tua duduk atas kerusi roda, bergerak dikaki lima.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 16:39


tak betul tu mohamad.. kaki untuk seorang manusia saja.. :-D

adei.. nak tutup tv lah ni :bye:

jawab ek.. :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 16:41


Pada 26-03-08 16:39 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

eerrmm...

setelah diteliti berpandukan kamus yang dirujuk dari library ke library...

mohamad nak jawap soalan cik kianh ni.


seorang tua duduk atas kerusi roda, bergerak dikaki lima.



hampir kena ni tapi mohamad terlepas clue ni..

: semua kaki jejak atas lantai..

:cry: :bye:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 17:33


eerrrm....

jawapannya....

seorang tua berjalan di kaki lima dengan menolak troli??

:berfikir: boleh ke orang tua tu tolak troli??

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 17:38


adakah troli itu menyokong orang tua itu berjalan?
tidak kan..tengok clue..tak betullah.. :-D

adei lama2 jawab sendiri ni..

jawapannya sangat logik juga :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 18:05


Pada 26-03-08 14:29 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

manusia apakah yang berkaki 11 :-D


kak sakinah agaknya..heheh :-D

jawapan saya,
orang yang cacat kakinya tapi kaki dia still ada - 2
jalan guna 2 batang tongkat - 2
kat kaki lima - 5
total = 2+2+5
     = 9

lagi 2 apa ye... :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

umarzahrawi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 25986
Posting: 91
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-03-08 18:53


salam.....

hmmmm..nak cuba jwab boleh tak.....

seorang pakcik tua yang berjalan di kakai llima dengan bantuan tongkat berkaki 4...tol tak..hehehe :-D:-D:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For umarzahrawiProfil   Hantar PM kepada umarzahrawi   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 20:03


Pada 26-03-08 18:05 , zatil_alwani posting:

!!! QUOTE !!!



kak sakinah agaknya..heheh :-D

jawapan saya,
orang yang cacat kakinya tapi kaki dia still ada - 2
jalan guna 2 batang tongkat - 2
kat kaki lima - 5
total = 2+2+5
     = 9

lagi 2 apa ye... :berfikir: :berfikir: :berfikir:


2 kaki lagi tak cukup ya.. :-D

zatil pun pernah juga "berkaki" 11 :-D
semua kat ukhwah ni pernah "berkaki" 11..


Pada 26-03-08 18:53 , umarzahrawi posting:

!!! QUOTE !!!

salam.....

hmmmm..nak cuba jwab boleh tak.....

seorang pakcik tua yang berjalan di kakai llima dengan bantuan tongkat berkaki 4...tol tak..hehehe :-D:-D:-D


betul juga yang ni..menepati semua clue kecuali semua warga ukhwah pernah "berkaki" 11.. betul tapi tak tepat :-D


p/s: mula berfikir.. rasanya benda tu lebih dari 4 kaki...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 20:59


seorang ibu yang mengandung sepasang anak kembar di kaki lima ...
betul tak? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 21:01


kreatifnya jawapan :-D

bukan..

clue kat atas tu: menyokong orang berjalan
: broshahir pun pernah "berkaki" 11 :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-03-08 22:02


Assalamualaikum
marilah..marilah..saya jawab....seorang lelaki tengah bergambar dengan kucingnya di kaki lima tanpa menyedari bahawa dia sedang diperhatikan oleh orang lain yang sedang mengira jumlah kakiĀ² yang berada di situ...!!! (mistewi sungguh... :kelip: )



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 22:19


bayang2 kaki orang... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 22:20


Pada 26-03-08 14:27 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 11:54 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

kucing yang duduk di kaki lima...hehe tol tak?
4 kaki kucing yang 5 lagi itu kaki lima lah..jdnyer 9 kaki lah... :-D



betul ke jawapannya macam ni??
bukan ke kucing kat negeri sembilan ek jawapannya??
hehe.... :-D :-D :-D :-D



;-) betul ar jawapan rose_itam tu..

8-) :bye: ok..ana ada teka-teki juga...

;-) dalam banyak-banyak nenek, nenek hapa yang boleh terbang? (bukan nenek kebayan k...) :-D
:-P teka......

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

umarzahrawi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 25986
Posting: 91
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-03-08 22:21


kenapa macam ssah ngat saja tka tki ni ek..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For umarzahrawiProfil   Hantar PM kepada umarzahrawi   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 03:28


tapi, kucing bukan orang...

cluenya: orang berjalan... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 27-03-08 04:29


adehh!tengah2 buat consolidated cash flow ni teringat kat teka teki k.kinah...
adehh..pecah perut baca jawapan org..
kumohon...clue lagi..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 27-03-08 04:58


hah..nak try lagi..

baby yang belajr nak bejalan guna kereta roda bermain d kaki lima

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 06:17


Pada 27-03-08 04:58 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

hah..nak try lagi..

baby yang belajr nak bejalan guna kereta roda bermain d kaki lima



akhirnya terjawablah teka teki.. :-)

betul jawapan ummu :sopan:

ummu pun pernah "berkaki" 11 kan kan ;-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 06:49


Pada 26-03-08 22:20 , tulips_ilah posting:

!!! QUOTE !!!



dalam banyak-banyak nenek, nenek hapa yang boleh terbang? (bukan nenek kebayan k...) teka......


nenek yang mimpi dia terbang.. betul tak :sopan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 07:29


Pada 27-03-08 06:17 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 04:58 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

hah..nak try lagi..

baby yang belajr nak bejalan guna kereta roda bermain d kaki lima



akhirnya terjawablah teka teki.. :-)

betul jawapan ummu :sopan:

ummu pun pernah "berkaki" 11 kan kan ;-)


salam.....:-o :-o

boleh terangkn sikit tak?.

tak berapa faham lah apa yang dikatakan oelh cik ummu tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 07:35


eheh..mohamad :sopan:
budakk yang baru belajar berjalan biasanya naik kereta roda supaya dia lebih cepat berjalan kan..
kereta roda baby ada 4 roda kan? betul tak..
jadi budakk tu berjalan dengan 6 kaki seperti orang tua yang jalan dengan tongkat kita kata ada 3 kaki..
tambah dengan kaki 5 jadilah 11 kaki.. betul tak?
macam orang yang pakai spek kita cakap 4 mata.. :-D

mohamad boleh terima ke ni :berfikir:

hehe mohamad pernah "berkaki" 11? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 07:40


assalamualaikum...

owh....Kalau yang tu, memang boleh diterima.

hheheheh....tadi tak berapa jelas lah...



:kelip: eerrrrmmm.... rasa-rasanya, mohamad tak pernah agaknya..
:-p hehe macam tau saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 07:48


saya rasa saya pun tak pernah lah..
rasanya kami zaman dulu mak ayah tak belikan kereta roda tu.. :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 09:51


tu ke jawapannya... adess..

patutlah tak terlintas... tak pernah naik kusi tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ndb
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.10.2006
Ahli No: 27051
Posting: 61
Dari: KUALA TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-03-08 10:03


hai melalut pula bebudak ni.ha betul lah jawapan tu....saja nak test IQ.maaf jika teka-teki ni dah keluar.ana tak check pula he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ndbProfil   Hantar PM kepada ndb   Pergi ke ndb's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 10:08


cik ismi, boleh terima tak jawapan tu? :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 27-03-08 10:23


yaeah!! yaeah!! menang...hehe..nak claim adiah boleh? :kelip:
hehe..akhirnya stelah pening2 menjwb solan consolidated cash flow
ummu dapat ilham..hik2..
erM, rasanya ummu pun tak sempat guna kereta tu..adik2 ummu lah yang guna...teringin nak naik kereta roda tu tapi tak muat..tu dulo2 lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 10:25


nak hadiah ke? boleh saja..

nah ambil ni :bunga:

:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 27-03-08 10:29


ndakkmau bunga tu..nanti ya..:kelip:
nanti kita jumpa ya..hikkhikk

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 10:32


eheh..boleh saja.. tapi suka hati akak lah nak bagi apa kan :sopan:

sebuah hadiah dengan kotak besar..tengok-tengok dalamnya sebiji gula2 :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 27-03-08 10:41


adeiina...jahat juga Kalau macam begitu..:kelip:
ndakkmau lah hadiah..saja jak tu..
nah :bunga:
terima kasih kerana memcahkan perut gelak membaca jawapan orang-orang kat sini..tak lah tensenn..hik2 :sopan:

p/s: tak sia-sia menangis semalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 10:45


itulah macam-macam jawapan..masih gelak setiap kali teringat jawapan broshahir tu..
ada pula orang bawa kuda masuk kaki 5.. :lol:


p/s: maaflah melalut pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 27-03-08 10:57


mari ummu himpunkan jawapan yang memcahkan bedak sejuk k.kinah :lol:

!!! QUOTE !!!

P/S : jawapan untuk CK, manusia yang tengah sembelih ayam di kaki lima sekolah menengah kebangsaan bukit payung....


!!! QUOTE !!!

koboi naik kuda di kaki lima...


!!! QUOTE !!!

manusia terpijak katak di kaki lima..


!!! QUOTE !!!

seorang bapa menolak kereta troli di kaki lima simpang empat kampung pulai johor


!!! QUOTE !!!

marilah..marilah..saya jawab....seorang lelaki tengah bergambar dengan kucingnya di kaki lima tanpa menyedari bahawa dia sedang diperhatikan oleh orang lain yang sedang mengira jumlah kakiĀ² yang berada di situ...!!! (mistewi sungguh... )


adehh!! mereka ni tak trgelak ka masa menaip jawapan aa?tiap kali ummu masuk page ni mesti tergelak bila membaca..lawakla

p/s: ampunn..melalut juga..huhu



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 12:41


boleh cik kinah...
jawapan diterima...
ke nak jawapan di tutup..?? :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 13:41


Pada 27-03-08 06:49 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 22:20 , tulips_ilah posting:

!!! QUOTE !!!



dalam banyak-banyak nenek, nenek hapa yang boleh terbang? (bukan nenek kebayan k...) teka......


nenek yang mimpi dia terbang.. betul tak :sopan:



em nak try juga...NENEK BURUNG???

tol tak bunge tulips ilah?? hehe :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 14:12


Burung kakak tuaaaa......
Gigi tinggal duaaaa.......

Apa pasal lain macam lagu yang ana nyanyi ni? :berfikir:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 28-03-08 11:48


Assalamualaikum
jawapan saya tu tak boleh diterima ke CK..... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 11:48


Pada 27-03-08 14:12 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Burung kakak tuaaaa......
Gigi tinggal duaaaa.......

Apa pasal lain macam lagu yang ana nyanyi ni? :berfikir:



burung kakak tua
hinggap di jendela
nenek sudah tua
giginya tinggal dua....

:sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 13:52


nenek dalam cerita Harry Potter ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 14:00


Pada 26-03-08 14:29 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

manusia apakah yang berkaki 11 :-D


kalau ikut cikgu aku kat sekolah dulu,kaki 11 ni refer pada student girl yang tak pakai kain alas..so bila mereka jalan nampak lah kaki mereka dalam kain kurung yang jarang tu..
so jwpan aku student girl yang tak pakai kain alas.. :-D boleh terima tak jawapan aku ini?


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 14:04


Pada 27-03-08 04:58 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

hah..nak try lagi..

baby yang belajr nak bejalan guna kereta roda bermain d kaki lima



TT dan aieyda inilah jawapan dia..dah kena jawab.. :-D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 14:07


Pada 28-03-08 14:04 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 04:58 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

hah..nak try lagi..

baby yang belajr nak bejalan guna kereta roda bermain d kaki lima



TT dan aieyda inilah jawapan dia..dah kena jawab.. :-D



adusss....tak ada hadiah saguhati ke untuk kami cik kinah?
:-P


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 14:18


Pada 28-03-08 14:07 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!



adusss....tak ada hadiah saguhati ke untuk kami cik kinah?
:-P




sagu dah habis makan :-D

ambil bunga hati lah :bunga: :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 14:24


Pada 28-03-08 14:18 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-03-08 14:07 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!



adusss....tak ada hadiah saguhati ke untuk kami cik kinah?
:-P




sagu dah habis makan :-D

ambil bunga hati lah :bunga: :bunga:



bunga pun bunga lah.. :-D :-P


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.163242 saat. Lajunya....