Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-12-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dengan siapa anda bergaul, itulah ganmbaran masa depan anda
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Yang Masuk Ke Sini
sadiqah: 60 hari yang lalu
owl_UM: 63 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: 10 SEBAB Kenapa DERIS MESTI KEKAL SEBAGAI MB


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» 10 SEBAB Kenapa DERIS MESTI KEKAL SEBAGAI MB

Please Mendaftar To Post


Oleh 10 SEBAB Kenapa DERIS MESTI KEKAL SEBAGAI MB

khairani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.01.2008
Ahli No: 32319
Posting: 221
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 01:17


Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum wbt...

Perlu ke tukar MB Terengganu? Pada saya Deris Jusoh sudah cukup baik dan penuh dedikasi dalam melaksanakan tugasnya sebagai MB sepenggal yang lalu. Bukan mudah nak jumpa MB yang berkarisma dan baik sebegitu. Rakyat Terengganu sepatutnya bersyukur kerana punya MB seperti Deris. saya kira Deris sewajarnya dikekalkan menjadi MB. Mungkin 10 sebab ini perlu direnungi bersama bagi mengekalkan Deris sebagai MB Terengganu bagi penggal kedua.


1. Untung rakyat Terengganu mendapat MB seberani Deris. Berani sungguh Deris ini sehinggakan dia sanggup merobohkan rumah Allah. Berani sungguh Deris. Jika Deris tidak lagi menjadi MB dikhuatiri penggantinya cuba berlagak berani merobohkan rumah Allah yang lain. Cukuplah seorang MB Terengganu yang merobohkan rumah Allah. Kekalkan Deris yang berani ini.


2. Tidak pernah sebelum ini Terengganu mendapat MB yang sungguh bijak. Bijaknya Deris kerana cuba memperdaya Sultan dalam Program Khatam Al-Quran. Dikatakan 2010 kanak-kanak khatam Quran, namun sebenarnya mereka itu hanya tahu mengenal huruf dan baris sahaja. Bijaknya Deris dalam bab menipu.

3. Deris ini baik orangnya. Lihatlah Patrick Lim yang tiada sedara mara di Terengganu dilayan dengan cukup baik. Cuma kebaikan Deris tidak melimpah kepada rakyat Terengganu. Kesannya rakyat Terengganu jatuh paling miskin di negeri Semenanjung Malaysia ini. Baik Deris ini diumpamakan kera (bukan Khairy! jika dibaca dengan Khairy. Aku tidak bertanggungjawab) di hutan disusukan, anak di rumah mati kelaparan. Baiknya Deris.

4. Deris Jusoh ni alim orangnya. Jika tidak masakan dia sanggup berhabis duit membina Masjid Kristal yang indah itu. Bukan dia tidak sedar di Pulau Wan Man itu tiada penduduk. Cuma kerana terlampau alim, dia cuba memastikan jin-jin yang berkampung di Pulau Wan Man itu turut solat berjemaah. Masalahnya jin disuruh solat di masjid, tetapi rakyat dihidang dengan hiburan dan maksiat yang melalaikan dan merosakkan. Alimnya Deris mengikut pandangan jin.

5. Deris Jusoh orangnya berstrategi. Lihatlah bagaimana Monsoon Cup berjaya memberi pulangan kepada nelayan di Musin Tengkujuh. Hasilnya si nelayan Patrick Lim berjaya mendapat RM 300 juta setahun. Itulah hikmahnya bila MB berstrategi dipilih. BN menang, Patrick Lim senang. Banyak lah engkau punya strategi Deris oooii.

6. Deris ini mulia orangnya. Tanah yang dibahagikan di zaman PAS, dirampas dan diroboh rumah yang ada. Rakyat yang sedia susah disusahkan berganda-ganda jadinya. Di negeri lain, setinggan yang menumpang tanah kerajaan biasanya menjadi mangsa, tapi di sini tanah yang sudah hampir menjadi hak rakyat pun dinafikan lagi. Mulianya Deris kepada rakyat.

7. Syukurnya dengan pemerintahan Deris. Peluang pekerjaan berganda-ganda banyaknya sehingga tiada langsung pengangguran di Terengganu. Melimpah-limpah warga Bangladesh, Indonesia dan Myanmar datang memenuhi Terengganu. Stesyen minyak, Mydin Mall dan Giant sukar sekali mahu dicari pekerja Terengganu. Hatta Pulau Wan Man pun buruhnya bukan orang Terengganu. Alhamdulillah banyaknya peluang kerja.

8. Deris Jusoh MB yang prihatin. Semua pekerja pun dia sayang. Jika tidak masakan dia sanggup pasang CCTV nak jaga pegawainya. Nak menguap pun terasa macam bersalah. kasihan pegawai kerana terlebih prihatin oleh Deris. Begitu juga waktu minum pagi. Dulu jika mengantuk boleh ke cafe sambil bersenam urat kaki. Kini kacau saja kopi kat pantry. TERs dan RICE dua term yang cukup buat pegawai terasa tiada keseronokan dalam bekerja. Macam si pesalah dalam penjara sahaja. Deris memang MB yang prihatin.

9. Deris ini setiakawan orangnya. Setiap keputusan mesti adil dan saksama. Jarang ada kawan-kawan yang terluka dengan sifatnya. Begitu juga dengan pembahagian projek-projek utama. Projek itu untuk kawannya si A, projek ini untuk kawannya si B. Dalam diam-diam dia juga tidak lupa dapatkan tender untuk saja syarikatnya. Baguslah jika kekal MB begini. Rakyat yang mahu bersaing dengan sihat selalu jadi mangsa. Agaknya sebab itu DEB perlu dikekalkan supaya pemimpin besar kekal kenyang. Kekalkan pemimpin sebegini.

10. Eloklah Deris kekal MB. Keturunan dia bukan sebarangan. Terkenal kawan dan juga lawan. Kaki samseng dan kaki pukul orang. Patah kaki patah lengan lah siapa yang cuba menghalang. Polis itu pun umpama kawan. Jika tidak masakan selamba saja mereka tembak orang awam. Jika pemerintah gedebe (samseng), pak turut kena turut sama tunjukkan gedebenya. Kekalkanlah Deris untuk keamanan Terengganu. Hanya yang gedebe sahaja yang mampu menjaga keamanan. Hidup Deris!!


-----------------
Vote For Hizbul Islam
PERTAHANKAN KELANTAN DI BAWAH KEPIMPINAN ULAMAK




Bookmark and Share

    


  Member Information For khairaniProfil   Hantar PM kepada khairani   Pergi ke khairani's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-03-08 05:47


hmm....perli nampak...yang pasti...BN Terengganu ketandusan tokoh yang bersih dan amanah...ramai yang money politik saja...duit rakyat tidak dimanfaatkan sebagai negeri berkebajikan kepada rakyat sepenuhnya..

BN Terengganu sombong, mendiskriminasi Rakyat yang tidak sehaluan pemikiran dengan mereka, memilih kasih dalam memberikan bantuan, project kroni2 sentiasa ready keliling pinggang nak cekau...banyak lagi lah...hmm..

Duit Royalti tidak ditukar jadi wang ehsan...ni boleh menyebabkan gejala penyelewengan sebab duit tidak direct masuk kepada KERAJAAN NEGERI, tapi kepada INDIVIDU2 tertentu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 06:29


ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

AziziYa-Habib
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.11.2007
Ahli No: 31669
Posting: 37
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-03-08 08:55


Sokong2...deris di rendam di kawasan Project breakwater kuala terengganu tu..lah,pasal masjid tu macam ni lah...pak deris ni pandai,masa ni kan sultan nya jadi agong so di kesempatan ni dia kelentong anak sultan ni yang masih kecik,kata nya di terengganu ni nak buat taman tema kat pulau wan man tu..apa lagi si kecik ni kata setuju saja lah..hahaha...alih2 jadi monumen2 yang menbazir kewangan rakyat jelata yang tiada sudahnya....ternyata deris memang hebat,dan sempat ambil kesempatan diketika sultan nya di istana negara,KL...hahhaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AziziYa-HabibProfil   Hantar PM kepada AziziYa-Habib   Quote dan BalasQuote

najla_azzahra
Warga Rasmi
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32945
Posting: 15
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 25-03-08 09:08


haha...deris oh deris....
kasihan rakyat negeri trgn dipimpin oleh pemimpin yang perasan boleh memimpin...
patut dicampak saja kat laut ke...gaung ke...=))
hidup deris!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For najla_azzahraProfil   Hantar PM kepada najla_azzahra   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 09:39


begitu sekali deris buat kat rakyat terangganu..isk..isk...malang betul..tapi kenapa dalam pru ke12 masih ada lagi yang pangkah deris ni?????erm.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-03-08 09:54


Tapi orang UMNO tak akan nampak... mereka kata Terengganu membangun sejak Deris bin Jusoh jadi MB. Mereka tak tahu, rakyat Terengganu adalah yang paling miskin di Malaysia di negeri yang kedua kaya di Malaysia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

qaidqahir
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24614
Posting: 21
Dari: malaysia

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-03-08 10:09


betul-betul hanya rakyat terengganu yang merasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaidqahirProfil   Hantar PM kepada qaidqahir   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 10:12


kasihan.. mesti dia ni tak tahu doa orang yang dizalimi itu makbul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 10:14


salam...

hehe...

deris.....deris...

cukup-cukup lah tu...



huh.... banyak juga ye jasa deris jusoh kat trengganu.... :-P :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 25-03-08 10:25


Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!


Sapa yang nak campakkan..?? Wahidatul farahah sendiri ke..?? Hehehe, ganazs juga wahidatul farahah ni ye... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

beeman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2008
Ahli No: 32524
Posting: 116
Dari: atas pokok

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 10:41


Ucapkanlah SELAWAT dan SALAM kepada RASULULLAH S.A.W dan keluarga Baginda
setiap kali masuk ke Ukhwah.com ini.

salam dari beeman...

LAGU EVERGREEN AM NO BARU
(akan dinyayikan dalam perhimpunan agung UMNO akan datang)

"Bersatu kita bersatu
dengan setia berganding bahu
TIPU TERUS MENIPU, KITA TIPU MELAYU
bersama kita bersama, menjunjung hasrat semua
berjasa pada KRONI, ANAK ISTERI DAN BINI
lambang kita yang REBAH dipandang ke jinjang HAPRAK
bersatu bersetia KHIANAT cogan katanya
UMNO TERUS LARA ROMPAK RAKYAT MALAYSIA

(chorus)
lambang kita yang REBAH dipandang ke jinjang HAPRAK
bersatu bersetia KHIANAT cogan katanya
UMNO TERUS LARA ROMPAK RAKYAT MALAYSIA!"

Sumber:Youtube.

beeman:Idris jusoh memang berjasa pada KRONI, ANAK ISTERI DAN BINI!

Bookmark and Share

    


  Member Information For beemanProfil   Hantar PM kepada beeman   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 15:07


baru ma mahu bantai...
tapi....
hehehhe...
nasib lah...
tengah panas ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

lat-terang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2008
Ahli No: 32894
Posting: 156
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-03-08 15:30


sabar firdaus jangan dok ikutkan marah tu..hehehe kalau nak marah juga ajaklah ambe sekali...bengang jugak ni..hehehe tu yang tak syok Kalau marah seorang-seorang ni hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For lat-terangProfil   Hantar PM kepada lat-terang   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 15:35


geram pulak bila baca.. isk3x sampai rumah allah dia robohkan.. kalau kaabah kat terengganu, agak-agak dia robohkan tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

khairani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.01.2008
Ahli No: 32319
Posting: 221
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 15:48


apa kata orang-orang terganu hambat ramai lepas itu ikat kat pokok kelapa...pakat ramai-ramai robohkan rumah dia...biar dia rasa macam mana rumahnya dirobohkan sebagaimana dia merobohkan rumah Allah tempat umat islam bersolat,mengadakan majlis ilmu.....dan tempat memperjuangkan agama Allah....

itulah...org jahat ni kalau tunjuk baik 2 minit saja...lepas itu Allah akan bongkarkan segala kejahatannya....sekarang di akhir zaman ni Allah balas cash saja tak ada hutang2 takbir!!!!


-----------------
Vote For Hizbul Islam
PERTAHANKAN KELANTAN DI BAWAH KEPIMPINAN ULAMAK




Bookmark and Share

    


  Member Information For khairaniProfil   Hantar PM kepada khairani   Pergi ke khairani's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 15:59


Pada 25-03-08 10:25 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!


Sapa yang nak campakkan..?? Wahidatul farahah sendiri ke..?? Hehehe, ganazs juga wahidatul farahah ni ye... :-P


8-) 8-) 8-) mntak tolong cik nil lah untuk cmpkkan deris ni ke laut. dengar cerita ikan2 jaws kelaparan sekarang ni.

memang jadi ganas kalau masuk bab BN ni.. :sopan: :sopan: :sopan:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 16:16


Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!




sokong deris kena bakar hidup2


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 22:33


dulu elok-elok bawah pemerintahan PAS bawah TG haji hadi tukar ke BN,bawah pimpinan derih ni..
salah rakyat trganu juga pilih pemimpin yang reti jadi pemimpin..

p/s:mari aku ajar dia cara nak jadi pemimpin yang berguna pada rakyat,bukan hanya pada kroni,anak bini :-P


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 22:49


Pada 25-03-08 22:33 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

dulu elok-elok bawah pemerintahan PAS bawah TG haji hadi tukar ke BN,bawah pimpinan derih ni..
salah rakyat trganu juga pilih pemimpin yang reti jadi pemimpin..

p/s:mari aku ajar dia cara nak jadi pemimpin yang berguna pada rakyat,bukan hanya pada kroni,anak bini :-P




nak saya tolong juga ke.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 22:57


Pada 25-03-08 22:49 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 22:33 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

dulu elok-elok bawah pemerintahan PAS bawah TG haji hadi tukar ke BN,bawah pimpinan derih ni..
salah rakyat trganu juga pilih pemimpin yang reti jadi pemimpin..

p/s:mari aku ajar dia cara nak jadi pemimpin yang berguna pada rakyat,bukan hanya pada kroni,anak bini :-P




nak saya tolong juga ke.



en rashdin nak tolong ke?buleh2..pucuk dicita derih jusoh yang datang. :-D


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 23:04


Pada 25-03-08 16:16 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!




sokong deris kena bakar hidup2



mak aihh.. lagi ganas ni..nak bkr hidup2..huhuhu.. :sopan: :sopan:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 23:05


Pada 25-03-08 23:04 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 16:16 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!




sokong deris kena bakar hidup2



mak aihh.. lagi ganas ni..nak bkr hidup2..huhuhu.. :sopan: :sopan:



bom hidup2 lagi ganas


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 23:07


eerrkk....

nak bakar??

huh...itu zalim tu.

mana boleh guna api.

takkan tak tau agaknya.??

:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 01:24


Pada 25-03-08 23:05 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 23:04 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 16:16 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!




sokong deris kena bakar hidup2



mak aihh.. lagi ganas ni..nak bkr hidup2..huhuhu.. :sopan: :sopan:



bom hidup2 lagi ganas




kelar hidup2 lepas tu titiskan dengan asam limau,tak pun tuang cuka..

rasanya tu lagi ganazzz... :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 06:50


Pada 25-03-08 09:39 , nur_islami posting:

!!! QUOTE !!!

begitu sekali deris buat kat rakyat terangganu..isk..isk...malang betul..tapi Kenapa dalam pru ke12 masih ada lagi yang pangkah deris ni?????erm.........



mereka kan org bijak dan berkuasa...semua boleh buat.tinggal lagi nak seberangi laut cina selatan saja belum...takkan ke mana D tu...org yang mudah naiknya pasti akan cepat jatuhnya...


-----------------
sEinDaH HiasaN aDaLaH WaNiTa soLeHaH.........


Bookmark and Share

    


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 09:22


Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!



tak baik campak dia seorang kasihan nanti tak ada kawan..
apa kata campak sekali dolah dawi dengan kery..
ada juga kawan dia tak lah keseorangan :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

mashyafinas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7130
Posting: 28
Dari: banting,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 10:43


Pada 25-03-08 09:39 , nur_islami posting:

!!! QUOTE !!!

begitu sekali deris buat kat rakyat terangganu..isk..isk...malang betul..tapi Kenapa dalam pru ke12 masih ada lagi yang pangkah deris ni?????erm.........


Betul tu..saya pun musykil..kalau dah tau begitu tak baiknya Deris ni memimpin,Kenapa masih ramai yang memangkah BN di terengganu...yang empunya badan si Deris tu tak kan sedar diri..dia akan tetap akan cuba memimpin walaupun tak betul..tapi rakyat terengganu yang patut sedar dan bangkit dengan pembaharuan...kuasa ditangan anda....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mashyafinasProfil   Hantar PM kepada mashyafinas   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 11:06


Pada 25-03-08 15:59 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 10:25 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!


Sapa yang nak campakkan..?? Wahidatul farahah sendiri ke..?? Hehehe, ganazs juga wahidatul farahah ni ye... :-P


8-) 8-) 8-) mntak tolong cik nil lah untuk cmpkkan deris ni ke laut. dengar cerita ikan2 jaws kelaparan sekarang ni.

memang jadi ganas kalau masuk bab BN ni.. :sopan: :sopan: :sopan:



ni lah masalah org melayu, pandai berkata tapi tak buat.. lepaskan kat dalam forum, baik pergi buat demonstrasi kat rumah pak deris tu, jangan pandai kutuk saja cik wahidatul farahah ye... kan demo tu di bolehkan...

p/s : keciannye kat keybord komputer cik wahidatul farahah tu, mesti teruk kena belasah dengan keganasan cik wahidatul farahah sebab geramkan orang-orang BN... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

semoga MB baru ni dapat menjalankan t/jawab dengan sempurna...


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 11:11


Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!


hohoho

ni dah macam stail Pirates of The Caribbean saja...

ayai mata....

:lucu: :lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 11:29


Pada 26-03-08 11:06 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 15:59 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 10:25 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!


Sapa yang nak campakkan..?? Wahidatul farahah sendiri ke..?? Hehehe, ganazs juga wahidatul farahah ni ye... :-P


8-) 8-) 8-) mntak tolong cik nil lah untuk cmpkkan deris ni ke laut. dengar cerita ikan2 jaws kelaparan sekarang ni.

memang jadi ganas kalau masuk bab BN ni.. :sopan: :sopan: :sopan:



ni lah masalah org melayu, pandai berkata tapi tak buat.. lepaskan kat dalam forum, baik pergi buat demonstrasi kat rumah pak deris tu, jangan pandai kutuk saja cik wahidatul farahah ye... kan demo tu di bolehkan...

p/s : keciannye kat keybord komputer cik wahidatul farahah tu, mesti teruk kena belasah dengan keganasan cik wahidatul farahah sebab geramkan orang-orang BN... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

semoga MB baru ni dapat menjalankan t/jawab dengan sempurna...



aitt..bila pula saya bijak mengutuk ni? saya hanya memberikan cadangan saja.beri cadangan dan kutuk adalah dua pkara yang berbeza cik mas ayu ku sayang.. :sopan: :sopan: :sopan:

keyboard saya OK saja.org tak normal saja belasah keyboard sebab marahkan org BN yang kutuk Islam.. :sopan: :sopan: :sopan:

saya masih wARAS .. 8-) 8-) 8-) 8-)


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 11:33


Pada 26-03-08 11:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 11:06 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 15:59 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 10:25 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!


Sapa yang nak campakkan..?? Wahidatul farahah sendiri ke..?? Hehehe, ganazs juga wahidatul farahah ni ye... :-P


8-) 8-) 8-) mntak tolong cik nil lah untuk cmpkkan deris ni ke laut. dengar cerita ikan2 jaws kelaparan sekarang ni.

memang jadi ganas kalau masuk bab BN ni.. :sopan: :sopan: :sopan:



ni lah masalah org melayu, pandai berkata tapi tak buat.. lepaskan kat dalam forum, baik pergi buat demonstrasi kat rumah pak deris tu, jangan pandai kutuk saja cik wahidatul farahah ye... kan demo tu di bolehkan...

p/s : keciannye kat keybord komputer cik wahidatul farahah tu, mesti teruk kena belasah dengan keganasan cik wahidatul farahah sebab geramkan orang-orang BN... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

semoga MB baru ni dapat menjalankan t/jawab dengan sempurna...



aitt..bila pula saya bijak mengutuk ni? saya hanya memberikan cadangan saja.beri cadangan dan kutuk adalah dua pkara yang berbeza cik mas ayu ku sayang.. :sopan: :sopan: :sopan:

keyboard saya OK saja.org tak normal saja belasah keyboard sebab marahkan org BN yang kutuk Islam.. :sopan: :sopan: :sopan:

saya masih wARAS .. 8-) 8-) 8-) 8-)



bagus lah kalau fikir macam tu cik kak.... :lol: :lol: :lol:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 11:37


Pada 26-03-08 01:24 , albarlasy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 23:05 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 23:04 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 16:16 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!




sokong deris kena bakar hidup2



mak aihh.. lagi ganas ni..nak bkr hidup2..huhuhu.. :sopan: :sopan:



bom hidup2 lagi ganas




kelar hidup2 lepas tu titiskan dengan asam limau,tak pun tuang cuka..

rasanya tu lagi ganazzz... :lol: :lol:


lepas itu goreng... hidangkan dengan smbal belacan dan pucuk pegaga (elok untuk wanita)..

eh, resipi ni dah boleh letak kat jejak dapur ini.... :berfikir: :berfikir: :berfikir:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 11:39


Pada 25-03-08 10:25 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!


Sapa yang nak campakkan..?? Wahidatul farahah sendiri ke..?? Hehehe, ganazs juga wahidatul farahah ni ye... :-P


kalau Wahidatul farahah tak nak, saya boleh jadi algojo penghumban si derih tu

huhuhuhuhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 11:41


Pada 26-03-08 09:22 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!



tak baik campak dia seorang kasihan nanti tak ada kawan..
apa kata campak sekali dolah dawi dengan kery..
ada juga kawan dia tak lah keseorangan :-P



betul tu. tak baik campak derih ke laut..

tak baik campak dia seorang-seorang.ptutnya dalam satu platun.. diketuai oleh pok lah, keri dan d gangsta, derih & geng kaki ampu serta mana-mana ahli BN yang nak join.. :welcome: :welcome: :welcome:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 11:49


Pada 26-03-08 11:39 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 10:25 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!


Sapa yang nak campakkan..?? Wahidatul farahah sendiri ke..?? Hehehe, ganazs juga wahidatul farahah ni ye... :-P


kalau Wahidatul farahah tak nak, saya boleh jadi algojo penghumban si derih tu

huhuhuhuhuh


boleh saja kalau nak jadi algojo.jangan jadi gelojoh sudah leerr.. :sopan: :sopan:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 11:49


Pada 26-03-08 11:41 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 09:22 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!



tak baik campak dia seorang kasihan nanti tak ada kawan..
apa kata campak sekali dolah dawi dengan kery..
ada juga kawan dia tak lah keseorangan :-P



betul tu. tak baik campak derih ke laut..

tak baik campak dia seorang-seorang.ptutnya dalam satu platun.. diketuai oleh pok lah, keri dan d gangsta, derih & geng kaki ampu serta mana-mana ahli BN yang nak join.. :welcome: :welcome: :welcome:



macam tu kurang best, nak care masyuk lagi tak????
ikat rantai besi kat kaki mereka start dengan Dollah, jangan lupa bola besi tu lekatkan sekali, tapi pada Dollah saja...
dah habis ikat rantai besi tu dengan mereka-mereka yang sepatutnya, tolak dollah turun ke laut....lepas itu kita akan tengok adegan2 yang pasti takkan kita lupa sampe bila-bila huhuhuhuhu

:lucu: :lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

atiey11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15667
Posting: 93
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 12:08


Pada 25-03-08 23:05 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 23:04 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 16:16 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!




sokong deris kena bakar hidup2



mak aihh.. lagi ganas ni..nak bkr hidup2..huhuhu.. :sopan: :sopan:



bom hidup2 lagi ganas



wow.. ganaz2 nya ahli forum ukhwah ni.. gedebe macam gengester pulak.... kasihan derih... manusia pun dah kutuk melambak-lambak.. kalau mati sok bagaimana lah ek???

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiey11Profil   Hantar PM kepada atiey11   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 13:04


Pada 26-03-08 11:49 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 11:41 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 09:22 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!



tak baik campak dia seorang kasihan nanti tak ada kawan..
apa kata campak sekali dolah dawi dengan kery..
ada juga kawan dia tak lah keseorangan :-P



betul tu. tak baik campak derih ke laut..

tak baik campak dia seorang-seorang.ptutnya dalam satu platun.. diketuai oleh pok lah, keri dan d gangsta, derih & geng kaki ampu serta mana-mana ahli BN yang nak join.. :welcome: :welcome: :welcome:



macam tu kurang best, nak care masyuk lagi tak????
ikat rantai besi kat kaki mereka start dengan Dollah, jangan lupa bola besi tu lekatkan sekali, tapi pada Dollah saja...
dah habis ikat rantai besi tu dengan mereka-mereka yang sepatutnya, tolak dollah turun ke laut....lepas itu kita akan tengok adegan2 yang pasti takkan kita lupa sampe bila-bila huhuhuhuhu

:lucu: :lucu: :lucu:


baca etika berforum kat muka depan...


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

faizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26288
Posting: 40
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 15:03


NAH AMBIK ini..

Oleh kerana Idris Jusoh dan kuncu-kuncunya sudah terlalu biadap dan derhaka pada Sultan, maka disini diperturunkan sebahagian sebab musabab mengapa Tuanku sangat murka kepadanya. Maklumat ini diperolehi dari sumber yang sangat rapat dengan pihak Istana Terengganu!

Tuanku SANGAT MURKA kerana :

1)     Idris Jusoh memasukkan duit royalti minyak sebanyak RM800 juta ke dalam akaunnya. Duit itu diuruskan oleh Wan Farid, Wan Hisham & Khairy Jamaluddin!
2) Projek Monsoon Cup adalah silap mata sahaja. Ia untuk Idris dan puak-puaknya mengaut duit dengan sebanyak-banyaknya!
3) Sebelum PRU-12, Idris telah menjual seluas 30,000 ekar tanah pada tauke cina dengan mengambil jutaan duit lagi untuk diri dan kroninya!
4) Dan ada sebanyak 25 KES lagi dalam tangan Tuanku Sultan!

Tuanku Sultan melantik Datuk Mat Said kerana hanya beliau seorang sahaja yang berani melawan Idris Jusoh dan puak-puaknya. Pak Lah pula pertahankan Idris kerana beliau mempunyai kepentingan dalam projek-projek untuk baham duit rakyat!

Wahai rakyat sekelian, marilah bangkit menyokong Tuanku Sultan! Baginda bertindak demikian semata-mata untuk mempertahankan hak rakyat! Jangan biarkan Tuanku bersendirian berdepan dengan puak-puak yang selama ini berlagak membela rakyat, padahal merekalah perompak harta rakyat!

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizzuddinProfil   Hantar PM kepada faizzuddin   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 15:17


Pada 26-03-08 13:04 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 11:49 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 11:41 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 09:22 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!



tak baik campak dia seorang kasihan nanti tak ada kawan..
apa kata campak sekali dolah dawi dengan kery..
ada juga kawan dia tak lah keseorangan :-P



betul tu. tak baik campak derih ke laut..

tak baik campak dia seorang-seorang.ptutnya dalam satu platun.. diketuai oleh pok lah, keri dan d gangsta, derih & geng kaki ampu serta mana-mana ahli BN yang nak join.. :welcome: :welcome: :welcome:



macam tu kurang best, nak care masyuk lagi tak????
ikat rantai besi kat kaki mereka start dengan Dollah, jangan lupa bola besi tu lekatkan sekali, tapi pada Dollah saja...
dah habis ikat rantai besi tu dengan mereka-mereka yang sepatutnya, tolak dollah turun ke laut....lepas itu kita akan tengok adegan2 yang pasti takkan kita lupa sampe bila-bila huhuhuhuhu

:lucu: :lucu: :lucu:


baca etika berforum kat muka depan...



kakak mas ayu ni garang..garang2 ayu begitu.. akak paste kan lah apa yang kena baca tu..senang org nak baca.. boleh kan?kan? thanks akak.. :sopan: :sopan:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 15:21


hehe..ni acara bom sapa bom sapa..hehe..bagus...teruskan sekalian...jangan pula kita marah kalau kita kena bom..kasih mati...kebabbommmm...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 15:47


Pada 26-03-08 15:17 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 13:04 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 11:49 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 11:41 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 09:22 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!



tak baik campak dia seorang kasihan nanti tak ada kawan..
apa kata campak sekali dolah dawi dengan kery..
ada juga kawan dia tak lah keseorangan :-P



betul tu. tak baik campak derih ke laut..

tak baik campak dia seorang-seorang.ptutnya dalam satu platun.. diketuai oleh pok lah, keri dan d gangsta, derih & geng kaki ampu serta mana-mana ahli BN yang nak join.. :welcome: :welcome: :welcome:



macam tu kurang best, nak care masyuk lagi tak????
ikat rantai besi kat kaki mereka start dengan Dollah, jangan lupa bola besi tu lekatkan sekali, tapi pada Dollah saja...
dah habis ikat rantai besi tu dengan mereka-mereka yang sepatutnya, tolak dollah turun ke laut....lepas itu kita akan tengok adegan2 yang pasti takkan kita lupa sampe bila-bila huhuhuhuhu

:lucu: :lucu: :lucu:


baca etika berforum kat muka depan...



kakak mas ayu ni garang..garang2 ayu begitu.. akak paste kan lah apa yang kena baca tu..senang org nak baca.. boleh kan?kan? thanks akak.. :sopan: :sopan:



ETIKA FORUM

1. Ahli hendaklah menggunakan bahasa yang baik dan sopan santun. Penggunaan bahasa yang kasar dan keras seperti ‘gua’ dan ‘lu’ adalah tidak dibenarkan. Bahasa chat dan IRC juga tidak dibenarkan sama sekali.
2. Perbincangan hendaklah berada dalam keadaan aman, damai, dan harmonis agar mencapai kata sepakat dari perbincangan bukan untuk menghentam atau memalukan mana-mana pihak. Perbincangan yang terlalu agresif akan dikunci untuk kebaikan ahli.
3. Perbincangan mengenai politik hendaklah global dan tidak mengena mana-mana parti.
4. Posting yang diambil dari web lain (copy and paste) hendaklah dinyatakan sumber dan dihuraikan dahulu.
5. Pastikan topik berkenaan dalam ruangan yang sepatutnya. Elakkan masalah salah ‘landing’.
6. Pastikan topik yang hendak dihantar belum dibincangkan lagi. Sekiranya sudah ada, ahli hendaklah menyambung perbincangan tersebut sahaja. Topik yang sudah dikunci adalah dilarang untuk dibuka semula melainkan dengan budi bicara pihak pengurusan.
7. Pastikan topik yang dibincangkan mempunyai mesej yang hendak disampaikan bukan sekadar mengejar juara carta sahaja.
8. Iklan jualan adalah dilarang sama di forum kecuali barang yang telah mendapat keizinan pihak pengurusan Portal.
9. Setiap program yang diiklankan atau dibincangkan di dalam Portal Ukhwah hendaklah dijalankan bersama dengan Portal Ukhwah atau sekurang-kurangnya mempromosikan Portal Ukhwah.
10. Pihak pengurusan tidak akan bertanggungjawab dengan sebarang kenyataan atau perbincangan ahli

rajin2 sikit baca kat depan tu, jangan nak tunggu org copy&paste..


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-03-08 16:20


Assalamualaikum
debik dia..debik dia...dush..dush...makang budok..makang budok...:hammer:

P/S : mungkin inilah antara kerenah yang menyebabkan saya lebih suka posting yang mengarut²...tapi jarang orang sedar...tahu nak perli jeq kan...hmm...segelintir manusia..memang suka sangat jika dapat menghentam orang lain..apatah lagi jika memang dia geram sangat dengan orang tu...cukuplah walaupun dengan hanya sekadar dapat melepaskan kata² kutukan habis²an...masalahnyalah umat Islam hari ni..asal posting adalah untuk menghentam Idris Jusoh..itu masih tak salah lagi..kerana kita memang perlu mendedahkan keburukan pemimpin dengan tujuan untuk mengelakkan dia dipilih menjadi pemimpin lagi..tapi, bukannya untuk dihentam sepuas²nya seolah² tiada lagi jalan kemaafan bagi dia...dan jika sikit²..saya masih boleh terima...memanglah..saya sendiri pun tidak suka pemerintah yang zalim...tapi, kita ni, umat Islam dilahirkan untuk menyampaikan dakwah...menunjukkan jalan yang benar...menggerakkan kerja pengislahan..bukannya menghukum orang itu ini seolah² kita ni layak menghukum orang lain..sedang kita sendiri belum sempurna...akhirnya apa yang dapat kita lihat..dalam nak menghentam orang lain..last² bergaduh pulak sesama sendiri...inikah yang kita mahukan dari "Ukhwah" ni... :berfikir: entahlah..mungkin itulah sikapnya apabila buku bertemu ruas...

nasihat saya satu jeq..kita lihatlah semula bagaimana idola dan contoh tauladan kita, Rasulullah dalam menangani orang² sebegini..lebih² lagi orang Islam sendiri...

"Demi sesungguhnya, adalah bagi kamu pada diri Rasulullah itu contoh ikutan yang baik, iaitu bagi orang yang sentiasa mengharapkan (keredaan) Allah dan (balasan baik) hari akhirat, serta ia pula menyebut dan mengingati Allah banyak-banyak (dalam masa susah dan senang) "

(Surah al-Ahzab:21)

berubahlah...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 18:42


Pada 26-03-08 11:49 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 11:41 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 09:22 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!



tak baik campak dia seorang kasihan nanti tak ada kawan..
apa kata campak sekali dolah dawi dengan kery..
ada juga kawan dia tak lah keseorangan :-P



betul tu. tak baik campak derih ke laut..

tak baik campak dia seorang-seorang.ptutnya dalam satu platun.. diketuai oleh pok lah, keri dan d gangsta, derih & geng kaki ampu serta mana-mana ahli BN yang nak join.. :welcome: :welcome: :welcome:



macam tu kurang best, nak care masyuk lagi tak????
ikat rantai besi kat kaki mereka start dengan Dollah, jangan lupa bola besi tu lekatkan sekali, tapi pada Dollah saja...
dah habis ikat rantai besi tu dengan mereka-mereka yang sepatutnya, tolak dollah turun ke laut....lepas itu kita akan tengok adegan2 yang pasti takkan kita lupa sampe bila-bila huhuhuhuhu

:lucu: :lucu: :lucu:



tak pun kita buat macam ni pula nak tak



kita kurung mereka semua tu lepas tu bawa ke stadium bukit jalil kita adakan pertandingan gladiator.kita letak singa dan harimau dan suruh mereka lawan singa dan harimau tu.wakakakakakakaka :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:






lagi satu pula



kita kurung juga tapi kita buat satu contest macam dalam cerita SAW tu dengan nyawa jadi taruhan(uish ganas juga tu) :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 20:25


Pada 26-03-08 18:42 , Rashdin posting:


macam tu kurang best, nak care masyuk lagi tak????
ikat rantai besi kat kaki mereka start dengan Dollah, jangan lupa bola besi tu lekatkan sekali, tapi pada Dollah saja...
dah habis ikat rantai besi tu dengan mereka-mereka yang sepatutnya, tolak dollah turun ke laut....lepas itu kita akan tengok adegan2 yang pasti takkan kita lupa sampe bila-bila huhuhuhuhu

:lucu: :lucu: :lucu:


tak pun kita buat macam ni pula nak tak



kita kurung mereka semua tu lepas tu bawa ke stadium bukit jalil kita adakan pertandingan gladiator.kita letak singa dan harimau dan suruh mereka lawan singa dan harimau tu.wakakakakakakaka :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:






lagi satu pula



kita kurung juga tapi kita buat satu contest macam dalam cerita SAW tu dengan nyawa jadi taruhan(uish ganas juga tu) :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:



uish..rashdin..ganas juga ye.. :-D
takot i bila baca posting u...hehehehe


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 21:09


huhuhu, banyak betul idea ye, kreatif dan inovatif betul warga2 ukhwah ni :sopan:

bab-bab macam ni suka ye, hehehe


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 26-03-08 21:09


pergi mydin kuala terengganu rasa macam pergi shopping oversea, myammar ada, bangla ada, indon ada , indiia mari pun ada. org ganu berapa kerat saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 21:12


Pada 26-03-08 21:09 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhu, banyak betul idea ye, kreatif dan inovatif betul warga2 ukhwah ni :sopan:

bab-bab macam ni suka ye, hehehe





hehehehehehehe :-D :-D :-D :-D


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

beeman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2008
Ahli No: 32524
Posting: 116
Dari: atas pokok

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 23:54


ada lebih 25 sebab Tuanku Sultan Terengganu murka kepada deris.kesemua lebih 25 kes ni ada kaitan secara lansung dengan pak lelah yang mesti undur tu.tu lah sebab pak lelah beria nak deris jadi MB.lepas ni rahsia besar pak lelah akan terbongkar bersama deris dan konco2 mereka!

DAULAT TUANKU MIZAN!

Bookmark and Share

    


  Member Information For beemanProfil   Hantar PM kepada beeman   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-03-08 00:04


hahahaha....
padan muka gelaran datuk kena tarik.

nak sangat jadi penderhaka.

p/s: patutnya Sultan aka Agung lucutkan saja kerakyatan si idris & penderhaka2 yang lain....jual mereka ini kat london royal circus.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 00:15


Pada 27-03-08 00:04 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

hahahaha....
padan muka gelaran datuk kena tarik.

nak sangat jadi penderhaka.

p/s: patutnya Sultan aka Agung lucutkan saja kerakyatan si idris & penderhaka2 yang lain....jual mereka ini kat london royal circus.


serius? gelaran datuk dia kena tarik???


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

beeman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2008
Ahli No: 32524
Posting: 116
Dari: atas pokok

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 00:45


Pada 27-03-08 00:15 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 00:04 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

hahahaha....
padan muka gelaran datuk kena tarik.

nak sangat jadi penderhaka.

p/s: patutnya Sultan aka Agung lucutkan saja kerakyatan si idris & penderhaka2 yang lain....jual mereka ini kat london royal circus.


serius? gelaran datuk dia kena tarik???



maaf ibnu_musa,naruto-san beeman tolong jawab;

Wednesday, March 26, 2008
Idris, Rosol dan Din Adam ditarik gelaran datuk

KUALA TERENGGANU, 26 Mac: Tiga pemimpin Umno Terengganu, Datuk Seri Idris Jusoh, Datuk Rosol Wahid dan Datuk Din Adam telah ditarik balik gelaran mereka oleh istana Terengganu.

Menurut sumber yang rapat dengan istana, penarikan gelaran ketiga-tiag mereka itu berkuatkuasa serta merta.

Dalam pada itu, Datuk Muhamad Awang Tera (Chukai) telah dilantik sebagai Timbalan Menteri Besar Terengganu, satu jawatan yang tidak pernah wujud sebelum ini.

Sebuah NGO, Majlis Pemesyuaratan Rakyat Terengganu (Mampat) dan beberapa NGO lagi akan menganjurkan solat hajat di masjid Terapung, Kuala Ibai malam esok untuk memohon kepada Allah untuk keselamatan baginda Sultan Terengganu dan anakanda baginda yang menjadi Pemangku Raja.

Ia akan diadakan bermula sembahyang Isya secara berjamaah di masjid berkenaan dan bakal diimami oleh Iman Masjid Negara, Sheikh Ismail Al Hafiz.

Posted by Siasah at 2:55 AM 7 comments

Bookmark and Share

    


  Member Information For beemanProfil   Hantar PM kepada beeman   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 00:58


Pada 27-03-08 00:45 , beeman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 00:15 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 00:04 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

hahahaha....
padan muka gelaran datuk kena tarik.

nak sangat jadi penderhaka.

p/s: patutnya Sultan aka Agung lucutkan saja kerakyatan si idris & penderhaka2 yang lain....jual mereka ini kat london royal circus.


serius? gelaran datuk dia kena tarik???



maaf ibnu_musa,naruto-san beeman tolong jawab;

Wednesday, March 26, 2008
Idris, Rosol dan Din Adam ditarik gelaran datuk

KUALA TERENGGANU, 26 Mac: Tiga pemimpin Umno Terengganu, Datuk Seri Idris Jusoh, Datuk Rosol Wahid dan Datuk Din Adam telah ditarik balik gelaran mereka oleh istana Terengganu.

Menurut sumber yang rapat dengan istana, penarikan gelaran ketiga-tiag mereka itu berkuatkuasa serta merta.

Dalam pada itu, Datuk Muhamad Awang Tera (Chukai) telah dilantik sebagai Timbalan Menteri Besar Terengganu, satu jawatan yang tidak pernah wujud sebelum ini.

Sebuah NGO, Majlis Pemesyuaratan Rakyat Terengganu (Mampat) dan beberapa NGO lagi akan menganjurkan solat hajat di masjid Terapung, Kuala Ibai malam esok untuk memohon kepada Allah untuk keselamatan baginda Sultan Terengganu dan anakanda baginda yang menjadi Pemangku Raja.

Ia akan diadakan bermula sembahyang Isya secara berjamaah di masjid berkenaan dan bakal diimami oleh Iman Masjid Negara, Sheikh Ismail Al Hafiz.

Posted by Siasah at 2:55 AM 7 comments



kena tarikk ? hahahahhaa...Daulat Tuanku... :lucu: :lucu: :lucu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 01:36


Pada 26-03-08 11:49 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 11:41 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 09:22 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!



tak baik campak dia seorang kasihan nanti tak ada kawan..
apa kata campak sekali dolah dawi dengan kery..
ada juga kawan dia tak lah keseorangan :-P



betul tu. tak baik campak derih ke laut..

tak baik campak dia seorang-seorang.ptutnya dalam satu platun.. diketuai oleh pok lah, keri dan d gangsta, derih & geng kaki ampu serta mana-mana ahli BN yang nak join.. :welcome: :welcome: :welcome:



macam tu kurang best, nak care masyuk lagi tak????
ikat rantai besi kat kaki mereka start dengan Dollah, jangan lupa bola besi tu lekatkan sekali, tapi pada Dollah saja...
dah habis ikat rantai besi tu dengan mereka-mereka yang sepatutnya, tolak dollah turun ke laut....lepas itu kita akan tengok adegan2 yang pasti takkan kita lupa sampe bila-bila huhuhuhuhu

:lucu: :lucu: :lucu:
fuyoh....canggih tu...takutnyerrr.... :-P ...kalau setakat duduk taip saja kat keyboard tu,baik tak payah...hehe..mana lah tau bila MB tu lalu depan anda, anda macam cacing kepanasan pula..bomnya,buang lautnya, campaknya,ikatnya kecut duduk tengok MB lalu....hehe..sudah2 lah tu,tak ada guna pun kalau sekadar taip ..baik pergi depan dia,cakap...bom ke,ikat ke,campak ke..lagi best...real juga apa anda ckpkan..bukan sekadar retorik,jadikan realistik...jangan penakut dah leee... :lol:


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 07:02


walopun tak suka kat urang tu, tak payah lah kutuk-kutuk sampei macam tu. tak baik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 07:47


Pada 27-03-08 07:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

walopun tak suka kat urang tu, tak payah lah kutuk-kutuk sampei macam tu. tak baik....


betul cakap daeng... kalau tak suka jangan lah sampai kutuk-kutuk org sampai macam tu... kat forum pun ada etika dan peraturan.. tapi tak ada pula admin nak tapis... :berfikir:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 09:10


Pada 27-03-08 07:47 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

walopun tak suka kat urang tu, tak payah lah kutuk-kutuk sampei macam tu. tak baik....


betul cakap daeng... kalau tak suka jangan lah sampai kutuk-kutuk org sampai macam tu... kat forum pun ada etika dan peraturan.. tapi tak ada pula admin nak tapis... :berfikir:






ala,bukannya orang tu tergugat pun.open minded lah sikit.bush pun mana ada marah kalau kita kutuk dia pun.ni lah kebebasan bersuara.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 09:54


Pada 27-03-08 09:10 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:47 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

walopun tak suka kat urang tu, tak payah lah kutuk-kutuk sampei macam tu. tak baik....


betul cakap daeng... kalau tak suka jangan lah sampai kutuk-kutuk org sampai macam tu... kat forum pun ada etika dan peraturan.. tapi tak ada pula admin nak tapis... :berfikir:






ala,bukannya orang tu tergugat pun.open minded lah sikit.bush pun mana ada marah kalau kita kutuk dia pun.ni lah kebebasan bersuara.



ia rashdin,memang betul, tapi cuba lah kita fikir sama-sama, buatnya ada dikalangan ahli forum sedara mara ke, anak2 dia ke, tak sedap lah di dgrkan, betul tak? memang negara kita ada kebebasan bersuara api biarlah berpada2.. walaupun kita tak kenal sesama kita tapi kita tetapi juga bahasa kita,budaya kita,agama kita... tak baik lah macam tu... kalau org tu banyak dosa sekalipun,rakyt dah dah suka, biarkan saja.. Allah jua yang membalasnya. tapi kalau kita kutuk-kutuk macam ni, kita pula yang kurang pahala.. paling senang lah, kalau org kutuk Datuk Nik Aziz atau hj Hadi, mesti marah kan? lagi teruk marah... so just think yang baik-baik.. sekarang ni pun agong dah pilih siapa yang layak, jangan lah kita asyik nak mengata org.. bekas MB terganu pun dah reda,maybe dia tak sdr ada perkara yang dia lakukan masa dia jadi MB dulu org tak suka. so baik kita stop semua ni...

p/s : maaf kalau ada yang tersinggung ye rashdin...


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 09:56


Pada 27-03-08 09:10 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:47 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

walopun tak suka kat urang tu, tak payah lah kutuk-kutuk sampei macam tu. tak baik....


betul cakap daeng... kalau tak suka jangan lah sampai kutuk-kutuk org sampai macam tu... kat forum pun ada etika dan peraturan.. tapi tak ada pula admin nak tapis... :berfikir:






ala,bukannya orang tu tergugat pun.open minded lah sikit.bush pun mana ada marah kalau kita kutuk dia pun.ni lah kebebasan bersuara.



bush memang lah tak marah sebab dia bukan ahli forum ni. lagi pun dia tak pandai cakap melayu.. :roll:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 10:03


Pada 27-03-08 09:56 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 09:10 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:47 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

walopun tak suka kat urang tu, tak payah lah kutuk-kutuk sampei macam tu. tak baik....


betul cakap daeng... kalau tak suka jangan lah sampai kutuk-kutuk org sampai macam tu... kat forum pun ada etika dan peraturan.. tapi tak ada pula admin nak tapis... :berfikir:






ala,bukannya orang tu tergugat pun.open minded lah sikit.bush pun mana ada marah kalau kita kutuk dia pun.ni lah kebebasan bersuara.



bush memang lah tak marah sebab dia bukan ahli forum ni. lagi pun dia tak pandai cakap melayu.. :roll:




cuba tengok dalam mana-mana media diseluruh dunia termasuk di sini pun ada juga lukis karikatur bush yang gambarkan dia dengan macam-macam gelaran tapi tak pula dia bising.dia tak pandai cakap melayu tapi dia ada translator boleh tolong cakapkan untuk dia.apa lah awak ni cuba fikir logik.buatlah gambar dia jadi apa pun dia lagi suka sebab ada populariti.orang marah kutuk TGNA dan TGHA sebab mereka tu ulama terkenal dan dihormati kawan dan lawan(setahu saya TGNA ni kalau cakap dia selalu secara berkias dan tersirat) yang ni memang tak boleh melainkan jika ada kemungkaran yang dibuat.



p/s------>kagum dengan TGNA dan TGHA kerana sikap mereka menjadi ikutan pemimpin BA yang lain seperti KM pulau pinang lim guan eng yang tidak berpindah ke kediaman rasmi ketua menteri.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 12:25


baik-baik idris jusoh, baik lagi warga ukhwah kan...rajin warga ukhwah posting info2 yang bermanfaat..saya ni jarang baca paper..maklumat yang dapat kebanyakannya dari ukhwah.com ni...tapi saya sedikit kesal kerana sikap kita yang cakap kurang berlapik ini tidak menunjukkan yang kita ni mengamalkan dan mencontohi sifat Rasulullah..macam mana sahabat2 kita yang tidak menyokong barisan alternatif akan tertarik dengan warga barisan alternatif jika pewaris barisan alternatif yang dikatakan molek akhlaknya rupa-rupanya biasa-biasa saja...

maaf jika ada salah dan silap dari saya..
tapi masih ramai sahabat2 saya yang tidak nampak realiti sebenar yang telah berlaku..kasihan mereka..tapi nak buat macam mana...hanya mampu berkempen agar rajin2 buka ukhwah.com..hehe..dari itu, tak perlulah kita tunggu admin yang tapis jika kita sentiasa bercakap berlandaskan sunnah Rasulullah


"Demi sesungguhnya, adalah bagi kamu pada diri Rasulullah itu contoh ikutan yang baik, iaitu bagi orang yang sentiasa mengharapkan (keredaan) Allah dan (balasan baik) hari akhirat, serta ia pula menyebut dan mengingati Allah banyak-banyak (dalam masa susah dan senang) "

(Surah al-Ahzab:21)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 12:35


hmm,kadang-kadang nak sedarkan orang tu perlu guna bahasa yang direct supaya mereka faham dan sedar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 13:01


Pada 27-03-08 01:36 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 11:49 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 11:41 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 09:22 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!



tak baik campak dia seorang kasihan nanti tak ada kawan..
apa kata campak sekali dolah dawi dengan kery..
ada juga kawan dia tak lah keseorangan :-P



betul tu. tak baik campak derih ke laut..

tak baik campak dia seorang-seorang.ptutnya dalam satu platun.. diketuai oleh pok lah, keri dan d gangsta, derih & geng kaki ampu serta mana-mana ahli BN yang nak join.. :welcome: :welcome: :welcome:



macam tu kurang best, nak care masyuk lagi tak????
ikat rantai besi kat kaki mereka start dengan Dollah, jangan lupa bola besi tu lekatkan sekali, tapi pada Dollah saja...
dah habis ikat rantai besi tu dengan mereka-mereka yang sepatutnya, tolak dollah turun ke laut....lepas itu kita akan tengok adegan2 yang pasti takkan kita lupa sampe bila-bila huhuhuhuhu

:lucu: :lucu: :lucu:
fuyoh....canggih tu...takutnyerrr.... :-P ...kalau setakat duduk taip saja kat keyboard tu,baik tak payah...hehe..mana lah tau bila MB tu lalu depan anda, anda macam cacing kepanasan pula..bomnya,buang lautnya, campaknya,ikatnya kecut duduk tengok MB lalu....hehe..sudah2 lah tu,tak ada guna pun kalau sekadar taip ..baik pergi depan dia,cakap...bom ke,ikat ke,campak ke..lagi best...real juga apa anda ckpkan..bukan sekadar retorik,jadikan realistik...jangan penakut dah leee... :lol:



memang nak tunggu dia lalu depan saya ... masalahnya tak pernah dia nak lalu.apa hal nak takut dengan mereka?? lainla saudari syarin ni.. dia yang takut dengan MB oops, bekas MB, nak cakap org lain pula takut.. :sopan: :sopan:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 13:04


Pada 26-03-08 15:47 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 15:17 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 13:04 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 11:49 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 11:41 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 09:22 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 06:29 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ya!saya sokong deris! sokong deris di campak ke laut!



tak baik campak dia seorang kasihan nanti tak ada kawan..
apa kata campak sekali dolah dawi dengan kery..
ada juga kawan dia tak lah keseorangan :-P



betul tu. tak baik campak derih ke laut..

tak baik campak dia seorang-seorang.ptutnya dalam satu platun.. diketuai oleh pok lah, keri dan d gangsta, derih & geng kaki ampu serta mana-mana ahli BN yang nak join.. :welcome: :welcome: :welcome:



macam tu kurang best, nak care masyuk lagi tak????
ikat rantai besi kat kaki mereka start dengan Dollah, jangan lupa bola besi tu lekatkan sekali, tapi pada Dollah saja...
dah habis ikat rantai besi tu dengan mereka-mereka yang sepatutnya, tolak dollah turun ke laut....lepas itu kita akan tengok adegan2 yang pasti takkan kita lupa sampe bila-bila huhuhuhuhu

:lucu: :lucu: :lucu:


baca etika berforum kat muka depan...



kakak mas ayu ni garang..garang2 ayu begitu.. akak paste kan lah apa yang kena baca tu..senang org nak baca.. boleh kan?kan? thanks akak.. :sopan: :sopan:



ETIKA FORUM

1. Ahli hendaklah menggunakan bahasa yang baik dan sopan santun. Penggunaan bahasa yang kasar dan keras seperti ‘gua’ dan ‘lu’ adalah tidak dibenarkan. Bahasa chat dan IRC juga tidak dibenarkan sama sekali.
2. Perbincangan hendaklah berada dalam keadaan aman, damai, dan harmonis agar mencapai kata sepakat dari perbincangan bukan untuk menghentam atau memalukan mana-mana pihak. Perbincangan yang terlalu agresif akan dikunci untuk kebaikan ahli.
3. Perbincangan mengenai politik hendaklah global dan tidak mengena mana-mana parti.
4. Posting yang diambil dari web lain (copy and paste) hendaklah dinyatakan sumber dan dihuraikan dahulu.
5. Pastikan topik berkenaan dalam ruangan yang sepatutnya. Elakkan masalah salah ‘landing’.
6. Pastikan topik yang hendak dihantar belum dibincangkan lagi. Sekiranya sudah ada, ahli hendaklah menyambung perbincangan tersebut sahaja. Topik yang sudah dikunci adalah dilarang untuk dibuka semula melainkan dengan budi bicara pihak pengurusan.
7. Pastikan topik yang dibincangkan mempunyai mesej yang hendak disampaikan bukan sekadar mengejar juara carta sahaja.
8. Iklan jualan adalah dilarang sama di forum kecuali barang yang telah mendapat keizinan pihak pengurusan Portal.
9. Setiap program yang diiklankan atau dibincangkan di dalam Portal Ukhwah hendaklah dijalankan bersama dengan Portal Ukhwah atau sekurang-kurangnya mempromosikan Portal Ukhwah.
10. Pihak pengurusan tidak akan bertanggungjawab dengan sebarang kenyataan atau perbincangan ahli

rajin2 sikit baca kat depan tu, jangan nak tunggu org copy&paste..



aduss..tak ayu langsung kakak mas kita ni.mntak tolong copy & paste pun bkira.2hilang phala keikhlasan..


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 13:09


Pada 27-03-08 09:54 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 09:10 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:47 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

walopun tak suka kat urang tu, tak payah lah kutuk-kutuk sampei macam tu. tak baik....


betul cakap daeng... kalau tak suka jangan lah sampai kutuk-kutuk org sampai macam tu... kat forum pun ada etika dan peraturan.. tapi tak ada pula admin nak tapis... :berfikir:






ala,bukannya orang tu tergugat pun.open minded lah sikit.bush pun mana ada marah kalau kita kutuk dia pun.ni lah kebebasan bersuara.



ia rashdin,memang betul, tapi cuba lah kita fikir sama-sama, buatnya ada dikalangan ahli forum sedara mara ke, anak2 dia ke, tak sedap lah di dgrkan, betul tak? memang negara kita ada kebebasan bersuara api biarlah berpada2.. walaupun kita tak kenal sesama kita tapi kita tetapi juga bahasa kita,budaya kita,agama kita... tak baik lah macam tu... kalau org tu banyak dosa sekalipun,rakyt dah dah suka, biarkan saja.. Allah jua yang membalasnya. tapi kalau kita kutuk-kutuk macam ni, kita pula yang kurang pahala.. paling senang lah, kalau org kutuk Datuk Nik Aziz atau hj Hadi, mesti marah kan? lagi teruk marah... so just think yang baik-baik.. sekarang ni pun agong dah pilih siapa yang layak, jangan lah kita asyik nak mengata org.. bekas MB terganu pun dah reda,maybe dia tak sdr ada perkara yang dia lakukan masa dia jadi MB dulu org tak suka. so baik kita stop semua ni...

p/s : maaf kalau ada yang tersinggung ye rashdin...



jangan-jangan.. :-o :-o kakak mas ayu ni binti idris tak?? tak pun binti jusoh..aaAAAaa.. anak idris jusoh kee??jeng3. berdobar2 denn.. :sopan: :sopan:

memanglah marah kutuk TGNA atau TGAH sebab mereka kuat agama..ulamak.aduss.ni kalau setakat nak backing yang kuat rasuah, makan duit rkyat, PEROBOH MASJID, i repeat, MASJID, sapa tak marah? agaknya ye nak backing pun, amikla contoh yang sjenis dengan deris tu..


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 13:11


Pada 27-03-08 09:10 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:47 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

walopun tak suka kat urang tu, tak payah lah kutuk-kutuk sampei macam tu. tak baik....


betul cakap daeng... kalau tak suka jangan lah sampai kutuk-kutuk org sampai macam tu... kat forum pun ada etika dan peraturan.. tapi tak ada pula admin nak tapis... :berfikir:






ala,bukannya orang tu tergugat pun.open minded lah sikit.bush pun mana ada marah kalau kita kutuk dia pun.ni lah kebebasan bersuara.



teman memang tak open minded, teman ni memang kolot.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 13:35


Pada 27-03-08 13:09 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 09:54 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 09:10 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:47 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

walopun tak suka kat urang tu, tak payah lah kutuk-kutuk sampei macam tu. tak baik....


betul cakap daeng... kalau tak suka jangan lah sampai kutuk-kutuk org sampai macam tu... kat forum pun ada etika dan peraturan.. tapi tak ada pula admin nak tapis... :berfikir:






ala,bukannya orang tu tergugat pun.open minded lah sikit.bush pun mana ada marah kalau kita kutuk dia pun.ni lah kebebasan bersuara.



ia rashdin,memang betul, tapi cuba lah kita fikir sama-sama, buatnya ada dikalangan ahli forum sedara mara ke, anak2 dia ke, tak sedap lah di dgrkan, betul tak? memang negara kita ada kebebasan bersuara api biarlah berpada2.. walaupun kita tak kenal sesama kita tapi kita tetapi juga bahasa kita,budaya kita,agama kita... tak baik lah macam tu... kalau org tu banyak dosa sekalipun,rakyt dah dah suka, biarkan saja.. Allah jua yang membalasnya. tapi kalau kita kutuk-kutuk macam ni, kita pula yang kurang pahala.. paling senang lah, kalau org kutuk Datuk Nik Aziz atau hj Hadi, mesti marah kan? lagi teruk marah... so just think yang baik-baik.. sekarang ni pun agong dah pilih siapa yang layak, jangan lah kita asyik nak mengata org.. bekas MB terganu pun dah reda,maybe dia tak sdr ada perkara yang dia lakukan masa dia jadi MB dulu org tak suka. so baik kita stop semua ni...

p/s : maaf kalau ada yang tersinggung ye rashdin...



jangan-jangan.. :-o :-o kakak mas ayu ni binti idris tak?? tak pun binti jusoh..aaAAAaa.. anak idris jusoh kee??jeng3. berdobar2 denn.. :sopan: :sopan:

memanglah marah kutuk TGNA atau TGAH sebab mereka kuat agama..ulamak.aduss.ni kalau setakat nak backing yang kuat rasuah, makan duit rkyat, PEROBOH MASJID, i repeat, MASJID, sapa tak marah? agaknya ye nak backing pun, amikla contoh yang sjenis dengan deris tu..



:berfikir: hmmm...mungkin agaknya..
kalau dah robohkan MASJID siapa tak marah..sesedap lemon saja dia nak robohkan..
kalau kita pergi roboh rumah dia pula macam mana?agak-agak dia marah tak..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 15:14


Pada 25-03-08 10:12 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kasihan.. mesti dia ni tak tahu doa orang yang dizalimi itu makbul..


setuju...moga ALLAH tunjukkan balasan pada org yang menzalimi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 15:21


Pada 27-03-08 13:09 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 09:54 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 09:10 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:47 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

walopun tak suka kat urang tu, tak payah lah kutuk-kutuk sampei macam tu. tak baik....


betul cakap daeng... kalau tak suka jangan lah sampai kutuk-kutuk org sampai macam tu... kat forum pun ada etika dan peraturan.. tapi tak ada pula admin nak tapis... :berfikir:






ala,bukannya orang tu tergugat pun.open minded lah sikit.bush pun mana ada marah kalau kita kutuk dia pun.ni lah kebebasan bersuara.



ia rashdin,memang betul, tapi cuba lah kita fikir sama-sama, buatnya ada dikalangan ahli forum sedara mara ke, anak2 dia ke, tak sedap lah di dgrkan, betul tak? memang negara kita ada kebebasan bersuara api biarlah berpada2.. walaupun kita tak kenal sesama kita tapi kita tetapi juga bahasa kita,budaya kita,agama kita... tak baik lah macam tu... kalau org tu banyak dosa sekalipun,rakyt dah dah suka, biarkan saja.. Allah jua yang membalasnya. tapi kalau kita kutuk-kutuk macam ni, kita pula yang kurang pahala.. paling senang lah, kalau org kutuk Datuk Nik Aziz atau hj Hadi, mesti marah kan? lagi teruk marah... so just think yang baik-baik.. sekarang ni pun agong dah pilih siapa yang layak, jangan lah kita asyik nak mengata org.. bekas MB terganu pun dah reda,maybe dia tak sdr ada perkara yang dia lakukan masa dia jadi MB dulu org tak suka. so baik kita stop semua ni...

p/s : maaf kalau ada yang tersinggung ye rashdin...



jangan-jangan.. :-o :-o kakak mas ayu ni binti idris tak?? tak pun binti jusoh..aaAAAaa.. anak idris jusoh kee??jeng3. berdobar2 denn.. :sopan: :sopan:

memanglah marah kutuk TGNA atau TGAH sebab mereka kuat agama..ulamak.aduss.ni kalau setakat nak backing yang kuat rasuah, makan duit rkyat, PEROBOH MASJID, i repeat, MASJID, sapa tak marah? agaknya ye nak backing pun, amikla contoh yang sjenis dengan deris tu..






betul tu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 15:41


Pada 27-03-08 13:09 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 09:54 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 09:10 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:47 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

walopun tak suka kat urang tu, tak payah lah kutuk-kutuk sampei macam tu. tak baik....


betul cakap daeng... kalau tak suka jangan lah sampai kutuk-kutuk org sampai macam tu... kat forum pun ada etika dan peraturan.. tapi tak ada pula admin nak tapis... :berfikir:






ala,bukannya orang tu tergugat pun.open minded lah sikit.bush pun mana ada marah kalau kita kutuk dia pun.ni lah kebebasan bersuara.



ia rashdin,memang betul, tapi cuba lah kita fikir sama-sama, buatnya ada dikalangan ahli forum sedara mara ke, anak2 dia ke, tak sedap lah di dgrkan, betul tak? memang negara kita ada kebebasan bersuara api biarlah berpada2.. walaupun kita tak kenal sesama kita tapi kita tetapi juga bahasa kita,budaya kita,agama kita... tak baik lah macam tu... kalau org tu banyak dosa sekalipun,rakyt dah dah suka, biarkan saja.. Allah jua yang membalasnya. tapi kalau kita kutuk-kutuk macam ni, kita pula yang kurang pahala.. paling senang lah, kalau org kutuk Datuk Nik Aziz atau hj Hadi, mesti marah kan? lagi teruk marah... so just think yang baik-baik.. sekarang ni pun agong dah pilih siapa yang layak, jangan lah kita asyik nak mengata org.. bekas MB terganu pun dah reda,maybe dia tak sdr ada perkara yang dia lakukan masa dia jadi MB dulu org tak suka. so baik kita stop semua ni...

p/s : maaf kalau ada yang tersinggung ye rashdin...



jangan-jangan.. :-o :-o kakak mas ayu ni binti idris tak?? tak pun binti jusoh..aaAAAaa.. anak idris jusoh kee??jeng3. berdobar2 denn.. :sopan: :sopan:

memanglah marah kutuk TGNA atau TGAH sebab mereka kuat agama..ulamak.aduss.ni kalau setakat nak backing yang kuat rasuah, makan duit rkyat, PEROBOH MASJID, i repeat, MASJID, sapa tak marah? agaknya ye nak backing pun, amikla contoh yang sjenis dengan deris tu..



Hmmm... cakap lah apa yang wahidatulfarahah nak cakap pasal saya... saya tak memihak pada sesiapa..saya cuma menegur saja.. tapi saudari dah cakap macam tu, nak buat macam mana kan, maybe cara saya menegur salah... tak sangka kaum sejenisku... saya minta maaf lah... :oops:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 15:43


Pada 27-03-08 15:41 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 13:09 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 09:54 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 09:10 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:47 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 07:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

walopun tak suka kat urang tu, tak payah lah kutuk-kutuk sampei macam tu. tak baik....


betul cakap daeng... kalau tak suka jangan lah sampai kutuk-kutuk org sampai macam tu... kat forum pun ada etika dan peraturan.. tapi tak ada pula admin nak tapis... :berfikir:






ala,bukannya orang tu tergugat pun.open minded lah sikit.bush pun mana ada marah kalau kita kutuk dia pun.ni lah kebebasan bersuara.



ia rashdin,memang betul, tapi cuba lah kita fikir sama-sama, buatnya ada dikalangan ahli forum sedara mara ke, anak2 dia ke, tak sedap lah di dgrkan, betul tak? memang negara kita ada kebebasan bersuara api biarlah berpada2.. walaupun kita tak kenal sesama kita tapi kita tetapi juga bahasa kita,budaya kita,agama kita... tak baik lah macam tu... kalau org tu banyak dosa sekalipun,rakyt dah dah suka, biarkan saja.. Allah jua yang membalasnya. tapi kalau kita kutuk-kutuk macam ni, kita pula yang kurang pahala.. paling senang lah, kalau org kutuk Datuk Nik Aziz atau hj Hadi, mesti marah kan? lagi teruk marah... so just think yang baik-baik.. sekarang ni pun agong dah pilih siapa yang layak, jangan lah kita asyik nak mengata org.. bekas MB terganu pun dah reda,maybe dia tak sdr ada perkara yang dia lakukan masa dia jadi MB dulu org tak suka. so baik kita stop semua ni...

p/s : maaf kalau ada yang tersinggung ye rashdin...



jangan-jangan.. :-o :-o kakak mas ayu ni binti idris tak?? tak pun binti jusoh..aaAAAaa.. anak idris jusoh kee??jeng3. berdobar2 denn.. :sopan: :sopan:

memanglah marah kutuk TGNA atau TGAH sebab mereka kuat agama..ulamak.aduss.ni kalau setakat nak backing yang kuat rasuah, makan duit rkyat, PEROBOH MASJID, i repeat, MASJID, sapa tak marah? agaknya ye nak backing pun, amikla contoh yang sjenis dengan deris tu..



Hmmm... cakap lah apa yang wahidatulfarahah nak cakap pasal saya... saya tak memihak pada sesiapa..saya cuma menegur saja.. tapi saudari dah cakap macam tu, nak buat macam mana kan, maybe cara saya menegur salah... tak sangka kaum sejenisku... saya minta maaf lah... :oops:





:-o :kelip: :-) :-D


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 16:04


Sebab dah banyak orang cakap yang 'tak elok' pada idris jusoh, saya bagi cadangan lain. Selain campak dia dalam laut, bokeh saja kita lantik dia jadi bilal atau untuk siak kat masjid kristal... baru lah ada jemaah... jemaah jin ke...

Dia tak jadi MB dah sekarng kan? so bolehlah jadi kat masjid kristal.


Tak pun dia jadi Imam, lepas itu lanti wan farid jadi bilal. sembahyang jumaat panggil patrick lim bagi khutbah bagaimana nak jadi kaya


:lucu: :lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 16:07


Pada 27-03-08 16:04 , swordofdeen posting:

!!! QUOTE !!!

Sebab dah banyak orang cakap yang 'tak elok' pada idris jusoh, saya bagi cadangan lain. Selain campak dia dalam laut, bokeh saja kita lantik dia jadi bilal atau untuk siak kat masjid kristal... baru lah ada jemaah... jemaah jin ke...

Dia tak jadi MB dah sekarng kan? so bolehlah jadi kat masjid kristal.


Tak pun dia jadi Imam, lepas itu lanti wan farid jadi bilal. sembahyang jumaat panggil patrick lim bagi khutbah bagaimana nak jadi kaya


:lucu: :lucu: :lucu:



cadangan bagus ni.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 16:42


Pada 26-03-08 21:09 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

pergi mydin kuala terengganu rasa macam pergi shopping oversea, myammar ada, bangla ada, indon ada , indiia mari pun ada. org ganu berapa kerat saja



betul tu...baru pergi sana dengan family...pelik saja...orang ganu berapa kerat saja....dah tak ada apa yang boleh d banggakan dah...


-----------------
sEinDaH HiasaN aDaLaH WaNiTa soLeHaH.........


Bookmark and Share

    


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 20:07


tapi lebih baik lagi kita berdoa agar orang2 begitu insaf.. daripada kita cadang buat benda-benda tak elok kat dia.. ana bukan lah menyebelahi bekas MB tu, tapi sebagai orang Islam, lebih baik kita doakan kebaikan sesama Islam.. bahkan kalau dengan orang bukan Islam, kita boleh doakan dia mendapat hidayah kan.. ana cakap ni atas dasar sesama Islam, bukan ana orang parti mana-mana pun.. cuma kalau kesalahan yang si idris tu dah buat, kalau dia tak taubat, Allah tahu bagaimana nak hukum dia, tak dihukum kat dunia, di akhirat lah.. kepada yang jadi mangsa, itu hak masing-masing nak maafkan ke tak, tapi tak perlu sampai dalam forum ni macam nak ber'perang' pulak.. sekadar luahan dari ana, maafkan jika ada salah silap..

p/s - jangan ingat ana orang BN pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 20:18


Pada 27-03-08 20:07 , kahfi8 posting:

!!! QUOTE !!!

tapi lebih baik lagi kita berdoa agar orang2 begitu insaf.. daripada kita cadang buat benda-benda tak elok kat dia.. ana bukan lah menyebelahi bekas MB tu, tapi sebagai orang Islam, lebih baik kita doakan kebaikan sesama Islam.. bahkan kalau dengan orang bukan Islam, kita boleh doakan dia mendapat hidayah kan.. ana cakap ni atas dasar sesama Islam, bukan ana orang parti mana-mana pun.. cuma kalau kesalahan yang si idris tu dah buat, kalau dia tak taubat, Allah tahu bagaimana nak hukum dia, tak dihukum kat dunia, di akhirat lah.. kepada yang jadi mangsa, itu hak masing-masing nak maafkan ke tak, tapi tak perlu sampai dalam forum ni macam nak ber'perang' pulak.. sekadar luahan dari ana, maafkan jika ada salah silap..

p/s - jangan ingat ana orang BN pula...



tak apa.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 21:50


forumers sekalian, tolong lah jangan mengutuk2 begini... ni bukan caranya....

terkejut saya dan sungguh kesal rasanya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.179824 saat. Lajunya....