Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Wang bukan segala-galanya tetapi hampir segalanya memerlukan wang!
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Awan Berbentuk Nama Allah Muncul Di Atas Langit Monas


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Awan Berbentuk Nama Allah Muncul Di Atas Langit Monas

Please Mendaftar To Post


Oleh Awan Berbentuk Nama Allah Muncul Di Atas Langit Monas

wisdommediapro
Warga Rasmi
Menyertai: 15.02.2007
Ahli No: 28749
Posting: 10
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 16:38


salam...

http://assajjad.wordpress.com/2008/03/22/monas-berguncang-dengan-lafdhul-jalalah/Monas Bergongcangawan

Rabu Malam, 19 maret 2008 Pelataran Tugu Monumen Nasional terlihat berbeda, terlihat Panggung megah sedang ditegakkan, sekilas orang akan menyangka ini adalah panggung Konser, tentunya besok pasti ada acara rocker atau artis terkenal yang akan manggung di monas, namun ada hal yang ganjil, karena panggung itu dipenuhi puluhan pemuda berpeci putih yang hilir mudik disana, bahkan diatas panggung terlihat beberapa personil mengaji dan berdoa, larut malam ....


-----------------
http://wisdom-media.com/
http://mahabbatv.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For wisdommediaproProfil   Hantar PM kepada wisdommediapro   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 16:40


Pada 24-03-08 16:38 , wisdommediapro posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

http://assajjad.wordpress.com/2008/03/22/monas-berguncang-dengan-lafdhul-jalalah/Monas Bergongcangawan

Rabu Malam, 19 maret 2008 Pelataran Tugu Monumen Nasional terlihat berbeda, terlihat Panggung megah sedang ditegakkan, sekilas orang akan menyangka ini adalah panggung Konser, tentunya besok pasti ada acara rocker atau artis terkenal yang akan manggung di monas, namun ada hal yang ganjil, karena panggung itu dipenuhi puluhan pemuda berpeci putih yang hilir mudik disana, bahkan diatas panggung terlihat beberapa personil mengaji dan berdoa, larut malam ....





ni di tugu negara indonesia ke?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 17:07


tak jelas lah yang dikatakan nama ALlah itu..boleh perincikannya tak?

Jika sudah bahasanya indonesia kemungkinan besar ia berlaku di indonesia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

wisdommediapro
Warga Rasmi
Menyertai: 15.02.2007
Ahli No: 28749
Posting: 10
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 17:17


Salam ....
Jakarta
copy paste dari
http://rahmatns.multiply.com/journal/item/23/Awan_Pun_Berdzikir_

Pada hari Kamis, 20 Maret 2008, Majelis Rasulullah SAW mengadakan acara perayaan Maulid Nabi Besar Muhammad Rasulullah SAW di lapangan parkir Monumen Nasional (Monas), Jakarta Pusat. Acara itu dihadiri juga oleh KH. Ma’ruf Amin (selaku Ketua MUI), dan perwakilan dari beberapa partai yang sengaja diundang oleh Majelis Rasulullah SAW.

Seperti biasa, Habib Munzir membawakan taushiyah-taushiyah yang menyentuh hati. Namun kali ini taushiyah beliau lebih terasa di jiwa setiap hadhirin. Beliau mengisahkan kembali bagaimana sosok Rasulullah SAW sesungguhnya. Bagaimana budi pekerti Rasulullah SAW yang tidak pernah kenyang selama 3 hari berturut-turut. Artinya beliau SAW lebih sering lapar. Bukan karena beliau miskin. Jika beliau mahu, beliau bisa menjadikan makanan satu piring cukup untuk mengenyangkan beliau dan keluarganya untuk selama-lamanya. Namun beliau ingin menjadi orang yang pertama kali merasakan lapar sebelum ummatnya merasakan lapar, dan menjadi orang yang terakhir kenyang setelah ummatnya kenyang.

Kisah demi kisah terus mengundang tangis dari jiwa-jiwa yang mencintai Muhammad Rasulullah SAW. Jiwa-jiwa yang dimabuk rindu itu terus melayang ke langit tertinggi. Cahaya-cahaya indah terpancar dari dada mereka hingga menembus ke ‘Arasy.

Awan tipis berkumpul untuk menjawab kegundahan Habib Munzir ketika beliau berbisik dalam hati, “Kasihan jama’ah. Mereka duduk di bawah terik Matahari.” Cuaca terik berubah menjadi sejuk dan berangin sepoy-sepoy, seakan alam menyambut para tamu Rasulullah SAW.

Ketika Habib Munzir mengisahkan akhir-akhir riwayat Rasulullah SAW, beberapa jama’ah melihat awan-awan kecil berkumpul. Perlahan, mereka membentuk lafazh ‘ALLAH’ dalam huruf Arab, lengkap dengan tanda bacanya (harokat).

Ketika Habib Munzir mengajak jama’ah melafazhkan Asma Allah sebanyak 300 kali, awan itu telah terbentuk dengan jelasnya. Sebagian jama’ah yang tidak mengetahui perihal awan itu terus berdzikir sambil menunduk dan tidak menghiraukan sekelilingnya. Mereka asyik dalam melafazhkan Asma Allah. Jama’ah lainnya dan para pengunjung Monas yang melihat awan itu juga berdzikir sambil memandang tanda keridhoan Allah atas perkumpulan kami hari ini.

Selepas berdzikir, awan itu pun mulai terhapus. Namun tetap membekaskan kekaguman di hati jama’ah dan pengunjung Monas yang menyaksikannya.awan berzikir


-----------------
http://wisdom-media.com/
http://mahabbatv.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For wisdommediaproProfil   Hantar PM kepada wisdommediapro   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 17:34


subhanAllah... itulah tanda-tanda kebesaran Allah..
syukran.. selama ni dengar2 cerita org saja.. ni nampak sendiri..
kebesaran Allah ni..ada saja kat mana-mana antara kita perasan atau tak saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

beeman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2008
Ahli No: 32524
Posting: 116
Dari: atas pokok

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 22:31


Pada 24-03-08 17:17 , wisdommediapro posting:

!!! QUOTE !!!

Salam ....
Jakarta
copy paste dari
http://rahmatns.multiply.com/journal/item/23/Awan_Pun_Berdzikir_

Pada hari Kamis, 20 Maret 2008, Majelis Rasulullah SAW mengadakan acara perayaan Maulid Nabi Besar Muhammad Rasulullah SAW di lapangan parkir Monumen Nasional (Monas), Jakarta Pusat. Acara itu dihadiri juga oleh KH. Ma’ruf Amin (selaku Ketua MUI), dan perwakilan dari beberapa partai yang sengaja diundang oleh Majelis Rasulullah SAW.

Seperti biasa, Habib Munzir membawakan taushiyah-taushiyah yang menyentuh hati. Namun kali ini taushiyah beliau lebih terasa di jiwa setiap hadhirin. Beliau mengisahkan kembali bagaimana sosok Rasulullah SAW sesungguhnya. Bagaimana budi pekerti Rasulullah SAW yang tidak pernah kenyang selama 3 hari berturut-turut. Artinya beliau SAW lebih sering lapar. Bukan karena beliau miskin. Jika beliau mahu, beliau bisa menjadikan makanan satu piring cukup untuk mengenyangkan beliau dan keluarganya untuk selama-lamanya. Namun beliau ingin menjadi orang yang pertama kali merasakan lapar sebelum ummatnya merasakan lapar, dan menjadi orang yang terakhir kenyang setelah ummatnya kenyang.

Kisah demi kisah terus mengundang tangis dari jiwa-jiwa yang mencintai Muhammad Rasulullah SAW. Jiwa-jiwa yang dimabuk rindu itu terus melayang ke langit tertinggi. Cahaya-cahaya indah terpancar dari dada mereka hingga menembus ke ‘Arasy.

Awan tipis berkumpul untuk menjawab kegundahan Habib Munzir ketika beliau berbisik dalam hati, “Kasihan jama’ah. Mereka duduk di bawah terik Matahari.” Cuaca terik berubah menjadi sejuk dan berangin sepoy-sepoy, seakan alam menyambut para tamu Rasulullah SAW.

Ketika Habib Munzir mengisahkan akhir-akhir riwayat Rasulullah SAW, beberapa jama’ah melihat awan-awan kecil berkumpul. Perlahan, mereka membentuk lafazh ‘ALLAH’ dalam huruf Arab, lengkap dengan tanda bacanya (harokat).

Ketika Habib Munzir mengajak jama’ah melafazhkan Asma Allah sebanyak 300 kali, awan itu telah terbentuk dengan jelasnya. Sebagian jama’ah yang tidak mengetahui perihal awan itu terus berdzikir sambil menunduk dan tidak menghiraukan sekelilingnya. Mereka asyik dalam melafazhkan Asma Allah. Jama’ah lainnya dan para pengunjung Monas yang melihat awan itu juga berdzikir sambil memandang tanda keridhoan Allah atas perkumpulan kami hari ini.

Selepas berdzikir, awan itu pun mulai terhapus. Namun tetap membekaskan kekaguman di hati jama’ah dan pengunjung Monas yang menyaksikannya.awan berzikir



subhanallah walhamdulillah wala ilhaillallah wallahuakbar!
salam dari beeman buat ukhwah dari indonesia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For beemanProfil   Hantar PM kepada beeman   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 00:35


masya Allah.sangat menakjubkan..
aku cukup bangga dilahirkan sebagai seorang Islam.alhamdulillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

wisdommediapro
Warga Rasmi
Menyertai: 15.02.2007
Ahli No: 28749
Posting: 10
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 09:09



    


  Member Information For wisdommediaproProfil   Hantar PM kepada wisdommediapro   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-03-08 08:36


ما شاء الله


بسم الله

ربي الله

حسبي الله

توكلت على الله

اعتصمت بالله

فوضت عمري الى الله

ان شاء الله

لا قوت الا بالله

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 23:52


ALLAHu_Jalla_Jalaluh

رضيت بالله ربا وبالاسلام دينا وبمحمد صلى الله عليه وسلم نبيا ورسولا


Tabligh Akbar Maulid Nabi Muhammad SAW 1429H di Monas, Jakarta, Indonesia. (20/03/2008M)

- klik diSini untuk membaca artikel asal.

- klik diSini untuk melihat video.

- klik diSini untuk muat-turun video.

- klik diSini untuk melihat gallery.


:-) ... والله تعالى أعلم بالصواب


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 01:13


salam..
sbnanya aku pun pernah nampak tulisan Allah ni masa malidur rasul 2thn lepas...tapi xsmpt nak ambil gmbo sebab hp tak ada kamera huhu~ cuma rasa macam bertuah lah sebab dapat tengok ..alhamdulillah... :-)


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107902 saat. Lajunya....