Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Betapa banyak lukisan tiruan Mona Lisa, tetapi orang ramai masih lagi berusaha nak melihat lukisan Mona Lisa yang asli.
-- Louis Amstrong

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 1 hari, 54 minit yang lalu
Muslim1987: 7 hari yang lalu


Kelakar
Topik: karangan ku =P


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» karangan ku =P

Please Mendaftar To Post


Oleh karangan ku =P

kerongsang_biru
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14521
Posting: 35
Dari: Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 22-03-08 12:15


Pagi itu pagi minggu.Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai
setakat suhu beku.Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air
kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di
dalam batang paip.Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di
dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk.Selepas itu emak
saya mengajak saya menemaninya ke pasar.tetapi saya tidak
mahu.Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan
garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya.


Kami berjalan
sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer
dari rumah.Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak
sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang.Dia
melanggar emak saya.Emak saya tercampak ke dalam gaung.
Dia menjerit "Adoi".Lepas itu emak saya naik semula dan
mengejar lori tersebut.



Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut
emak saya melanggar lori itu pula.Pemandu lori itu nampak kami
mengejarnya.dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan
kelajuan cahaya.Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju
iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya.Emak saya
dapat menerajang tayar depan lori itu.Lori itu terbabas dan
melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri.
Feri itu terbelah dua.Penumpang feri itu yang seramai 100
orang semuanya mati.Pemandu feri itu sangat marah.Dia pun
bertukar menjadi ultraman dan memfire pemandu lori.Pemandu
lori menekan butang khas di dalam lori dia...lori itu bertukar
menjadi robot transformer.Mereka bergaduh di udara.Emak
saya tidak puas hati.Dia pun terus menyewa sebuah helikopter
di Genting Highlands dan terus ke tempat kemalangan.


Dia
melanggar pemandu feri yang telah bertuka menjadi ultraman
itu.Pemandu feri itu sangat terkejut dan terus bertukar menjadi
pemandu feri semula lalu terhempas ke jalan raya.Pemandu feri
itu pecah.Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu.Dia
meminta maaf dari emak saya.Dia menghulurkan tangan ingin
bersalam.Tetapi emak saya masih marah.Dia menyendengkan
helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan
kipas helikopter.Pemandu lori itu menjerit "Adoi..!" dan jatuh
ke bumi.Emak saya menghantar helikopter itu ke Genting
Highlands.


Bila dia balik ke tempat kejadian,dia terus memukul pemandu
lori itu dengan beg tangan sambil memarahi pemandu lori itu
di dalam bahasa inggeris.Pemandu lori itu tidak dapat
menjawab sebab mak saya cakap orang putih.Lalu pemandu
lori itu mati.Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai.Dia
membuat laporan ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri
itu.Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu
mati.Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin
mengetahui apa yang telah terjadi.Polis yang bertugas cuba
menyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan
pembesar suara.Orang ramai terperanjat dan semuanya
mati.



Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk
mengelak lebih ramai lagi yang akan mati.Di pasar,emak saya
menceritakan kejadian itu kepada penjual danging.Penjual
daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar
cerita itu semuanya terkejut dan mati.Saya dan emak saya
terus berlari balik ke rumah. kerana terlalu penat
sebaik saja sampai di rumah kami pun mati.Itulah kemalangan yang paling
ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kerongsang_biruProfil   Hantar PM kepada kerongsang_biru   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 17:03


:lucu: :lucu: :lucu:
ni karangan org lepas mati ke..
lawak2.. :lol: :lol:


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

kerongsang_biru
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14521
Posting: 35
Dari: Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-03-08 18:26


Atas ni karangan budak tahun 4..
got it from forwarded email..
budak ni sah terpengaruh cerita robot..
TRANSFORMERS~~
:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For kerongsang_biruProfil   Hantar PM kepada kerongsang_biru   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 24-03-08 10:48


Pada 23-03-08 18:26 , kerongsang_biru posting:

!!! QUOTE !!!

Atas ni karangan budak tahun 4..
got it from forwarded email..
budak ni sah terpengaruh cerita robot..
TRANSFORMERS~~
:P


Pandai budak tu buat karangan ek. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-08 11:01


haha best gilerk cerita ni hehe macam cerita hantu pula...pas mati baru published cerita heee tapi confuse budak tahun 4 ke budak 4tahun?heee
tingat spupu umur 3thn buat cerita "gerak khas " edisi dia sendiri heee

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 11:06


Imaginasi tinggi betul...alahai....
Bagus2...imaginasi tinggi ni ada bagus dan tidak nya...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 15:32


tinggi betul imaginasi budak ni...
lucu juga.. :lucu: :lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 15:51


:cry: :cry: :cry:
sambil
:lucu: :lucu: :lucu:
baca esei ni..
boleh terfikir sampai macam tu sekali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 24-03-08 17:16


Bismillahhirrahmanirrahim

erm..esei 'cerita hindustan'..hehe.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-03-08 17:54


Assalamualaikum

HADUI lah..... :lucu: :lucu: :lucu:
apakah ini gaya penulisan orang yang telah pergi meninggalkan kita...... :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 00:33


:lucu: :lucu:
pandainya budak tu buat karangan....
mesti parents dia org pangkat besar ni, siap ada heli from genting pula tu.... :sopan: :sopan:


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 05:32


:-) Assalamualaikum


    Agak2nya karangan budak ni dapat berapa ek? :lol: ..dulu ada juga buat karangan mengarut,masa sekolah rendah...tapi tak adalah mengarut macam ni...alih2 kena marah dengan cikgu... :malu: ...


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-04-08 09:25


hmm....bagus dalam satu aspek..tapi dari aspek yang lain pemikiran budak ni kena rectify sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-04-08 21:15


:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:
lawaknya karangan ni....comfirm dapat A..hahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

nur_takwa88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28942
Posting: 91
Dari: bumi anbiya'

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 04:12


assalamualaikum.,aduh..kelakarnya..tapi hampir sama macam lawak yang bertajuk 'kerja untuk cikgu'. budak ni kalau betullah karangan ni..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_takwa88Profil   Hantar PM kepada nur_takwa88   Quote dan BalasQuote

nurfarhanazulkafli
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2006
Ahli No: 27242
Posting: 46
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 20-06-08 12:47


hahahahaha..
kelakar btuLLa..
memang xterjangkau dek akaL yang waras ini..huhu.
tahun sebab bwatkan saya happy..he

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfarhanazulkafliProfil   Hantar PM kepada nurfarhanazulkafli   Quote dan BalasQuote

fazilah_fazie89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32700
Posting: 55
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-06-08 18:51


Assalamualaikum


:lol: :lol: :lol: ....
budak ni memang berpandangan jauh... gempak gila karangan dia... :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazilah_fazie89Profil   Hantar PM kepada fazilah_fazie89   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109713 saat. Lajunya....