Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 23 jam, 20 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: KERA MELOLONG DI JALANAN


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» KERA MELOLONG DI JALANAN

Please Mendaftar To Post


Oleh KERA MELOLONG DI JALANAN

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-03-08 18:36


Masih ingat tak, Khairy Jamaludin, naib pemuda umno dan juga menantu Paklah menyifatkan orang yang berdemo di jalanan sebagai kera.

Hari jumaat lepas UMNO Pulau Pinang berdemo di Komtar, Penang, meracau dan melolong.

Adakah orang2 UMNO itu juga KERA sebagaimana yang disifatkan oleh Khairy? Atau terkecuali?

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-03-08 18:40


memang sah theSaint....... :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:

p/s : teringat siri PJ&the Bear...:-) :bye: :bye: :bye:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 15-03-08 19:57


Pada 15-03-08 18:36 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

Masih ingat tak, Khairy Jamaludin, naib pemuda umno dan juga menantu Paklah menyifatkan orang yang berdemo di jalanan sebagai kera.

Hari jumaat lepas UMNO Pulau Pinang berdemo di Komtar, Penang, meracau dan melolong.

Adakah orang2 UMNO itu juga KERA sebagaimana yang disifatkan oleh Khairy? Atau terkecuali?


rasanya betul tu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 15-03-08 20:01


yang paling melampau si menantu tu..kalah pm


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-03-08 20:56


Pada 15-03-08 18:36 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

Masih ingat tak, Khairy Jamaludin, naib pemuda umno dan juga menantu Paklah menyifatkan orang yang berdemo di jalanan sebagai kera.

Hari jumaat lepas UMNO Pulau Pinang berdemo di Komtar, Penang, meracau dan melolong.

Adakah orang2 UMNO itu juga KERA sebagaimana yang disifatkan oleh Khairy? Atau terkecuali?


ehem.. nak bagi sedikit pandangan...

sebenarnya saya rasa Khairy cakap kat orang BA...
tapi sebenarnya ia terpalit balik kat dia...

.. nmpaknya siapa yang kera sekarang???

adakah org menantu paklah...

:lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-03-08 21:11


hahaha..khairy dah jilat ludah sendiri....hmmm..pergi tengok u-tube banyak rakaman dia dok kutuk demo BERSIH....

Nak harapkan orang macam dia ni memerintah nagara? hmm...hancur lah perpaduan kalau amai pemimpin umno ni tahu nak provoke rakyat saja..

pengajaran untuk kita juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 15-03-08 21:15


Pada 15-03-08 21:11 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

hahaha..khairy dah jilat ludah sendiri....hmmm..pergi tengok u-tube banyak rakaman dia dok kutuk demo BERSIH....

Nak harapkan orang macam dia ni memerintah nagara? hmm...hancur lah perpaduan kalau amai pemimpin umno ni tahu nak provoke rakyat saja..

pengajaran untuk kita juga...



hahaha,sekarang senyap pula dia.mana dia pergi ya?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-08 21:39


Allah berkuasa menjatuhkan sesuatu golongan dan berkuasa mengangkat sesuatu golongan apabila DIA menghendaki.

dalam konteks ni, perkataan 'beruk2 di jalanan' kini terkena pada diri mereka sendiri kerana sikap suka menghina org lain dan angkuh yang memakan diri... ayuh, sama-samalah kita mengambil iktibar

:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 15-03-08 23:24


Pada 15-03-08 21:39 , imtihan_insyirah posting:

!!! QUOTE !!!

Allah berkuasa menjatuhkan sesuatu golongan dan berkuasa mengangkat sesuatu golongan apabila DIA menghendaki.

dalam konteks ni, perkataan 'beruk2 di jalanan' kini terkena pada diri mereka sendiri kerana sikap suka menghina org lain dan angkuh yang memakan diri... ayuh, sama-samalah kita mengambil iktibar

:D



betul tu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

khairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 920
Posting: 147
Dari: ::selatan semenanjung::

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 21:58


akhirnya apa yang dilaungkan oleh KJ mengena kat batang idung sendiri..ni ayatnya kalau tak silap "janganlah cuba jadi hero di jalan-jalan raya. jangan jadi seperti beruk-beruk di jalanraya..." akhirnya yang menjadi beruk itu adalah orang umno sendiri sesuai dengan tempat ayat ini dilafazkan, di perhimpunan agung umno.... :lol:
cuma mungkin tempat beru2 kali ni lebih tepat lagi kalau dikatakan beruk2 moden sebab buat demo kat komtar...
:lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairiProfil   Hantar PM kepada khairi   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 22:02


Pada 16-03-08 21:58 , khairi posting:

!!! QUOTE !!!

akhirnya apa yang dilaungkan oleh KJ mengena kat batang idung sendiri..ni ayatnya kalau tak silap "janganlah cuba jadi hero di jalan-jalan raya. jangan jadi seperti beruk-beruk di jalanraya..." akhirnya yang menjadi beruk itu adalah orang umno sendiri sesuai dengan tempat ayat ini dilafazkan, di perhimpunan agung umno.... :lol:
cuma mungkin tempat beru2 kali ni lebih tepat lagi kalau dikatakan beruk2 moden sebab buat demo kat komtar...
:lucu:



:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

kak-raihan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.03.2008
Ahli No: 32902
Posting: 29

blank  


posticon Posting pada: 17-03-08 02:02


Assalamualaikum

itu satu contoh yang terang dan nyata. ni ada 1 lagi contoh.

ada sekumpulan manusia berdemo marahkan DAP yang dah pun minta maaf dr Sultan Perak. sekurang2nya,kata putus tentang MB di Perak dah pun tercapai. tapi manusia2 tu lupa, shahidan di Perlis masih tak nak patuh pada watikah Sultan Perlis. sedangkan shahidan tu pemimpin terkenal barisan dacing. agak-agak anda lah...siapa dalang dibelakang manusia2 yang lupa tadi tu????

:-D

salam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kak-raihanProfil   Hantar PM kepada kak-raihan   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-03-08 08:07


Pada 17-03-08 02:02 , kak-raihan posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

itu satu contoh yang terang dan nyata. ni ada 1 lagi contoh.

ada sekumpulan manusia berdemo marahkan DAP yang dah pun minta maaf dr Sultan Perak. sekurang2nya,kata putus tentang MB di Perak dah pun tercapai. tapi manusia2 tu lupa, shahidan di Perlis masih tak nak patuh pada watikah Sultan Perlis. sedangkan shahidan tu pemimpin terkenal barisan dacing. agak-agak anda lah...siapa dalang dibelakang manusia2 yang lupa tadi tu????

:-D

salam.


KERA?

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 10:10


Salam...biasa lah tiba-tiba nak jadi hero nak bela melayu.Masa pemerintahan mereka apa yang mereka buat?Siapa yang menyekat kewangan pusat kepada kerajaan ‘Melayu’ dan ‘Muslim’ di Terengganu dan Kelantan? BN, UMNO.
Siapa yang menggadaikan tanah rezab orang Melayu? BN, UMNO.
Siapa yang meminggirkan Bahasa Melayu dan sastera Melayu? BN, UMNO.
Siapa yang menyekat ilmuan Melayu, ilmuan Muslim dengan segala ancaman, ugutan, hingga masjid dan surau lebih baik dibiarkan sepi daripada makmur dengan pengajian yang tidak serasi dengan kehendak politik? BN, UMNO.
Siapa yang gagal melaksanakan DEB yang diformulakan sendiri oleh mereka untuk kononnya membantu orang Melayu? BN, UMNO.
Siapa yang memerintah ketika Melayu Muslim Pulau Pinang terpinggir dan akhirnya merempat di tanah sendiri? BN,, UMNO, Gerakan…
Kita kehilangan segala-galanya di bawah Barisan Nasional, di bawah UMNO. Mengapa harus ada kepercayaan bahawa BN masih relevan sebagai tempat meletak harapan? Bukan sepenggal, tetapi 50 tahun. Semakin lama UMNO dan BN berkuasa, semakin mereka lupa. Usahkan mahu membantu mengatasi kemiskinan Cina dan India, bangsa sendiri pun mereka lupa.
UMNO adalah masalah Melayu. Mereka juga masalah Cina dan India, serta kaum lain yang menghuni Malaysia.


bila pembangkang naik..mula mahau tunjuk HERO..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 10:19


Assalamualaikum..

Bak kata orang2 lama..'meludah ke langit,terkena kat muka sendiri'..huahua..

p/s:kata-kata ibrat pedang yang tajamnya bisa membunuh lawan..jagalah bahasa kata kita,jangan disalah guna..terlajak perahu,masih boleh diundur lagi..terlajak kata,buruk padahnya..
(Bicara kata-inteam)


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 10:23


Sepatutnya RTM buat video pasal perhimpunan ni...Lepas tu letak sekali slogan "Ini bukan budaya kita"...:-P


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 11:42


Pada 17-03-08 10:23 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Sepatutnya RTM buat video pasal perhimpunan ni...Lepas tu letak sekali slogan "Ini bukan budaya kita"...:-P



sama-sama kita nantikan video tersebut
huhuhuhuhuk

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

emirmizan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 22006
Posting: 91
Dari: seremban

australia   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 13:02


hahaha.... menantu pak lah tu cakap tak guna akai.... habislah kalau dapat PM yang jarang guna akai untuk memerintah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For emirmizanProfil   Hantar PM kepada emirmizan   Pergi ke emirmizan's Website   Quote dan BalasQuote

jundul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 21365
Posting: 81
Dari: unima kl

Selangor  


posticon Posting pada: 17-03-08 13:10


Pada 16-03-08 21:58 , khairi posting:

!!! QUOTE !!!


jangan jadi seperti beruk-beruk di jalanraya..." :lol:

:lucu:


Apa kata kalau kita kata kat mereka:

"jangan jadi seperti kongkang-kongkang di jalanraya..."
:lol: :-P :lucu:


-----------------
laaaa ilaaha illallaahu wahdahuu laasyariikalah. lahulmulku walahul hamdu yuhyii wayumiitu wahuwa 'alaa kulli syai ing qadir.


Bookmark and Share

    


  Member Information For jundulProfil   Hantar PM kepada jundul   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 17:02


Pada 17-03-08 10:10 , hanis_syuhada posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...biasa lah tiba-tiba nak jadi hero nak bela melayu.Masa pemerintahan mereka apa yang mereka buat?Siapa yang menyekat kewangan pusat kepada kerajaan ‘Melayu’ dan ‘Muslim’ di Terengganu dan Kelantan? BN, UMNO.
Siapa yang menggadaikan tanah rezab orang Melayu? BN, UMNO.
Siapa yang meminggirkan Bahasa Melayu dan sastera Melayu? BN, UMNO.
Siapa yang menyekat ilmuan Melayu, ilmuan Muslim dengan segala ancaman, ugutan, hingga masjid dan surau lebih baik dibiarkan sepi daripada makmur dengan pengajian yang tidak serasi dengan kehendak politik? BN, UMNO.
Siapa yang gagal melaksanakan DEB yang diformulakan sendiri oleh mereka untuk kononnya membantu orang Melayu? BN, UMNO.
Siapa yang memerintah ketika Melayu Muslim Pulau Pinang terpinggir dan akhirnya merempat di tanah sendiri? BN,, UMNO, Gerakan…
Kita kehilangan segala-galanya di bawah Barisan Nasional, di bawah UMNO. Mengapa harus ada kepercayaan bahawa BN masih relevan sebagai tempat meletak harapan? Bukan sepenggal, tetapi 50 tahun. Semakin lama UMNO dan BN berkuasa, semakin mereka lupa. Usahkan mahu membantu mengatasi kemiskinan Cina dan India, bangsa sendiri pun mereka lupa.
UMNO adalah masalah Melayu. Mereka juga masalah Cina dan India, serta kaum lain yang menghuni Malaysia.


bila pembangkang naik..mula mahau tunjuk HERO..




betul tu...


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 20:31


Pada 17-03-08 10:23 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Sepatutnya RTM buat video pasal perhimpunan ni...Lepas tu letak sekali slogan "Ini bukan budaya kita"...:-P



Zainudin Maidin sudah pupus.
Maka, iklan 'trade mark' zainudin maidin itu juga akan akan pupus mengikut tuan yang empunya...

Menteri penerangan baru akan rebranding bentuknya. Matlamat sama, tapi cara berbeza. Modus operandinya begitu.

'Demontrasi Aman Mewakili Suara Melayu'
'Rakyat Berhimpun Tanda Sokongan Bereterusan'

antara slogan2 yang di ramal bakal menghiasi media perdana.


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 20:41


Pada 17-03-08 20:31 , Along_Safa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-03-08 10:23 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Sepatutnya RTM buat video pasal perhimpunan ni...Lepas tu letak sekali slogan "Ini bukan budaya kita"...:-P



Zainudin Maidin sudah pupus.
Maka, iklan 'trade mark' zainudin maidin itu juga akan akan pupus mengikut tuan yang empunya...

Menteri penerangan baru akan rebranding bentuknya. Matlamat sama, tapi cara berbeza. Modus operandinya begitu.

'Demontrasi Aman Mewakili Suara Melayu'
'Rakyat Berhimpun Tanda Sokongan Bereterusan'

antara slogan2 yang di ramal bakal menghiasi media perdana.




aik macam mana anda tahu ya?dari sumber mana ni?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 06:37


Menteri2 kabinet yang tewas masa PRU lepas takkan dilantik semule...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

emirmizan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 22006
Posting: 91
Dari: seremban

australia   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 06:51


huhu... dah kalah turun, tukar muka baru...

Bookmark and Share

    


  Member Information For emirmizanProfil   Hantar PM kepada emirmizan   Pergi ke emirmizan's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 07:27


yang lama-lama dah lah... samy vellu tu tak payah lantik blek..dah lah busuk.... bau minyak kelapa kuat..mandi pun tak... osah lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 09:00


Pada 18-03-08 07:27 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

yang lama-lama dah lah... samy vellu tu tak payah lantik blek..dah lah busuk.... bau minyak kelapa kuat..mandi pun tak... osah lah


:sopan: :sopan: pernah bau ke? :sopan: :sopan:

khairy memang kera.kotla mana-mana samseng ke , pergi lah tembak dia, dengan setiausaha perhubungan umno penang,tembak sekali pakcik tu.
kemain lantang lagi bercakap bab nak tarik balik kemudahan2 di penang.apa duit BN ke guna untuk kmudahan tu? cakap pakai otak memang begitu..lain kali cakap pakai akal supaya tknmpk sangat kebodohan diri..simpan dalam diri ckupla.. :sopan: :sopan:

tapi iyakah cakap pakai otak? bukan guna mulut saja ke mereka tu..otak letak kat kepala lutut..uhuk3...

(kemarahan dalam diriku..)

:oops: :oops: :oops:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 09:07


Pada 18-03-08 07:27 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

yang lama-lama dah lah... samy vellu tu tak payah lantik blek..dah lah busuk.... bau minyak kelapa kuat..mandi pun tak... osah lah


toksah lah kutuk peribadi sebegini.. Berikan sahaja kritikan yang membina.. :)


-----------------
.:Hidup Ini Mencari Mati Yang Sempurna:.
http://jarumemas.blogspot.com

http://jomfaham.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 16:24


Pada 18-03-08 09:07 , Anak_Pejuang posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 07:27 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

yang lama-lama dah lah... samy vellu tu tak payah lantik blek..dah lah busuk.... bau minyak kelapa kuat..mandi pun tak... osah lah


toksah lah kutuk peribadi sebegini.. Berikan sahaja kritikan yang membina.. :)




betul tu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

emirmizan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 22006
Posting: 91
Dari: seremban

australia   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 16:55


huhu.... maafkan kesilapan kalau ada terkasar bahasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For emirmizanProfil   Hantar PM kepada emirmizan   Pergi ke emirmizan's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 16:58


Pada 18-03-08 16:55 , emirmizan posting:

!!! QUOTE !!!

huhu.... maafkan kesilapan kalau ada terkasar bahasa...


tak apa... :-) :-) :-)


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 10:01


Pada 17-03-08 10:23 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Sepatutnya RTM buat video pasal perhimpunan ni...Lepas tu letak sekali slogan "Ini bukan budaya kita"...:-P



try lah buat..
kang RTM pun kena gam kang... :sopan:
tapi segala media elektronik,media cetak bawah kuasa mereka..
takkan nak malukan geng sendiri oiii...

p/s:teringat satu program kat tv siam,tunjuk apa yang tak ditunjuk dalam tv kita pasal kes tun mahathir dengan DSAI..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

emirmizan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 22006
Posting: 91
Dari: seremban

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 10:54


huhu... memang pun, takkanlah kroni sendiri nak jatuhkan kawan sendiri... huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For emirmizanProfil   Hantar PM kepada emirmizan   Pergi ke emirmizan's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 13:50


Pada 20-03-08 10:54 , emirmizan posting:

!!! QUOTE !!!

huhu... memang pun, takkanlah kroni sendiri nak jatuhkan kawan sendiri... huhu...



boleh saja.tak mustahil didunia ini.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 19:32


Pada 20-03-08 10:54 , emirmizan posting:

!!! QUOTE !!!

huhu... memang pun, takkanlah kroni sendiri nak jatuhkan kawan sendiri... huhu...


kalau untuk kepentingan diri,mungkin boleh buat..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 19:39


Pada 21-03-08 19:32 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 10:54 , emirmizan posting:

!!! QUOTE !!!

huhu... memang pun, takkanlah kroni sendiri nak jatuhkan kawan sendiri... huhu...


kalau untuk kepentingan diri,mungkin boleh buat..





betul tu


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 19:46


Mat Sabu gesa Umno demonstrasi lebih besar, lebih kerap
Abdul Halim Mohd Rashid
Fri | Mar 21, 08 | 5:02:28 am MYT

KUALA LUMPUR, 20 Mac (Hrkh) - Naib Presiden PAS, Haji Mohamad Sabu menggesa Umno mengadakan demonstrasi yang lebih besar dan lebih kerap.

"Buat besar lagi. Buat hari-hari. Lagi besar dan lagi kerap kamu buat, lagi benci rakyat kepada kamu. Senang sikit kerja kami. Tak perlu nak susah-susah ceramah sana-sini beritahu kepada rakyat siapa sebenarnya Umno," kata beliau.

Menurut Mohamad Sabu, berikutan sikap polis yang "memberikan layanan terbaik" kepada demonstrasi-demonstrasi Umno itu, beliau menerima banyak aduan termasuk dari rakyat biasa yang bertambah benci kepada kedua-dua pihak.

"Kalau kita nak buat perhimpunan aman, belum berhimpun dah kena tangkap. Tak jadi berhimpun pun kena tangkap. Tak berhimpun dan hanya bercakap kepada akhbar pun kena tangkap juga," katanya sambil mengaitkan penangkapan beberapa pemimpin pembangkang yang menyertai sidang akhbar di Parlimen sebelum ini.

"Kalau Umno buat, bukan sahaja polis tidak tangkap, malah memberikan layanan terbaik. Polis mengkastakan rakyat?

"Sikap polis terhadap Umno itu akan menambahkan lagi undi kita dalam pilihan raya akan datang, insya Allah," katanya.

Rakyat benci

Sebelum ini, katanya, rakyat bertindak mengundi pembangkang kerana pelbagai sebab.

"Ada yang undi pembangkang kerana benci kepada (Perdana Menteri yang dituntut berundur, Datuk Seri) Abdullah (Ahmad Badawi), ada yang benci sangat kepada (menantu Abdullah) Khairy (Jamaluddin), ada yang memang benci kepada Umno dan BN (Barisan Nasional), ada yang meluat sangat kepada (Pengurusi Suruhanjaya Pilihan Raya, Tan Sri Abdul) Rashid (Abdul Rahman) dan ramai yang benci polis," katanya.

Sebab itulah, katanya, demonstrasi-demonstrasi yang dibuat oleh Umno dan "pak lawak-pak lawak" parti tidak sepatutnya dikecam dan dilarang.

"Biar mereka buat banyak-banyak, hari-hari. Umno ada demokrasi, kan? Kita tak ada. Lagi pun, orang-orang Umno di Pulau Pinang, Perak dan Selangor sudah tak ada kerja sekarang. Buat demonstrasilah, nak buat apa lagi?

"Nak bela raja-raja Melayu konon, dulu siapa yang buat perhimpunan di seluruh negara hentam raja-raja Melayu? Hari ini, akhbar-akhbar Umno yang dahulunya menghentam dan menghina raja-raja Melayu berlagak sebagai pembela raja-raja Melayu kononnya.

Bunuh DEB di WPI

"Bila Abdullah bunuh DEB (Dasar Ekonomi Baru) di WPI (Wilayah Pembangunan Iskandar), mana muka-muka itu? Mana Melayu-Melayu itu? Kenapa tak demonstrasi masa itu? Rakyat sudah lama kenal siapa pembohong," katanya lagi.

Beliau bagaimanapun tidak menolak kemungkinan kerajaan Abdullah akan mengambil kesempatan dari demonstrasi-demonstrasi itu untuk menangkap pembangkang.

"Tahun 1987, Umno yang buat perhimpunan, kami (pembangkang) yang kena tangkap (dalam Operasi Lallang)".

Bendahari PAS, Dr Mohd Hatta Md Ramli pula berkata, rakyat akan melihat sendiri adakah polis akan bertindak adil.

"Kalau dengan pembangkang, dibelasah habis-habisan dengan cota, tembakan dan semburan asid. Belum berhimpun kena tangkap, tidak berhimpun pun kena tangkap. Kita nak tengok (apa tindakan polis terhadap demonstrasi-demonstrasi Umno)," kata Ahli Parlimen Kuala Krai itu yang tergesa-gesa untuk menghadiri program bersama rakyat di kawasan yang diwakilinya ketika dihubungi.

-Agak-agaknya apa modal yang digunakan oleh media untuk membantai ayat-ayat Mat Sabu ni?


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 21:57


Kesukaran sebelum pilihanraya nak baca Harakah.. memang terasa
Sekarang pun boleh tahan SOLDOUT kat Kuantan.. juga terasa.... sedih tak dapat beli lah

Nak baca online paham-pahamlaa.
kat pejabat tak sempat dan kalau ada masa kena COVER sikit... hehee


Lagu ...( nyanyi stail CETI ..Oo CETI )

OO..Khairy....OO Khairy...
Dulu anda bilang BERSIH teruk
Siap bilang orang pun macam Beruk..
Kini anda pula kena taruk..

Oo.. Khairy ...Oo Khairy
Mentang-mentang anda menantu Paklah
Sedap-sedap bilang Pembangkang Salah
Kena ingat balik yang hampir kalaaaah...


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 21-03-08 23:13


Assalamualaikum...mm pun...kalau nak ngutuk org, biar perpada2...nanti terkena batang hidung sendiri balik..semoga yang benar tetapi benar dan menang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 23:18


Pada 21-03-08 19:46 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Mat Sabu gesa Umno demonstrasi lebih besar, lebih kerap
Abdul Halim Mohd Rashid
Fri | Mar 21, 08 | 5:02:28 am MYT

KUALA LUMPUR, 20 Mac (Hrkh) - Naib Presiden PAS, Haji Mohamad Sabu menggesa Umno mengadakan demonstrasi yang lebih besar dan lebih kerap.

"Buat besar lagi. Buat hari-hari. Lagi besar dan lagi kerap kamu buat, lagi benci rakyat kepada kamu. Senang sikit kerja kami. Tak perlu nak susah-susah ceramah sana-sini beritahu kepada rakyat siapa sebenarnya Umno," kata beliau.

Menurut Mohamad Sabu, berikutan sikap polis yang "memberikan layanan terbaik" kepada demonstrasi-demonstrasi Umno itu, beliau menerima banyak aduan termasuk dari rakyat biasa yang bertambah benci kepada kedua-dua pihak.

"Kalau kita nak buat perhimpunan aman, belum berhimpun dah kena tangkap. Tak jadi berhimpun pun kena tangkap. Tak berhimpun dan hanya bercakap kepada akhbar pun kena tangkap juga," katanya sambil mengaitkan penangkapan beberapa pemimpin pembangkang yang menyertai sidang akhbar di Parlimen sebelum ini.

"Kalau Umno buat, bukan sahaja polis tidak tangkap, malah memberikan layanan terbaik. Polis mengkastakan rakyat?

"Sikap polis terhadap Umno itu akan menambahkan lagi undi kita dalam pilihan raya akan datang, insya Allah," katanya.

Rakyat benci

Sebelum ini, katanya, rakyat bertindak mengundi pembangkang kerana pelbagai sebab.

"Ada yang undi pembangkang kerana benci kepada (Perdana Menteri yang dituntut berundur, Datuk Seri) Abdullah (Ahmad Badawi), ada yang benci sangat kepada (menantu Abdullah) Khairy (Jamaluddin), ada yang memang benci kepada Umno dan BN (Barisan Nasional), ada yang meluat sangat kepada (Pengurusi Suruhanjaya Pilihan Raya, Tan Sri Abdul) Rashid (Abdul Rahman) dan ramai yang benci polis," katanya.

Sebab itulah, katanya, demonstrasi-demonstrasi yang dibuat oleh Umno dan "pak lawak-pak lawak" parti tidak sepatutnya dikecam dan dilarang.

"Biar mereka buat banyak-banyak, hari-hari. Umno ada demokrasi, kan? Kita tak ada. Lagi pun, orang-orang Umno di Pulau Pinang, Perak dan Selangor sudah tak ada kerja sekarang. Buat demonstrasilah, nak buat apa lagi?

"Nak bela raja-raja Melayu konon, dulu siapa yang buat perhimpunan di seluruh negara hentam raja-raja Melayu? Hari ini, akhbar-akhbar Umno yang dahulunya menghentam dan menghina raja-raja Melayu berlagak sebagai pembela raja-raja Melayu kononnya.

Bunuh DEB di WPI

"Bila Abdullah bunuh DEB (Dasar Ekonomi Baru) di WPI (Wilayah Pembangunan Iskandar), mana muka-muka itu? Mana Melayu-Melayu itu? Kenapa tak demonstrasi masa itu? Rakyat sudah lama kenal siapa pembohong," katanya lagi.

Beliau bagaimanapun tidak menolak kemungkinan kerajaan Abdullah akan mengambil kesempatan dari demonstrasi-demonstrasi itu untuk menangkap pembangkang.

"Tahun 1987, Umno yang buat perhimpunan, kami (pembangkang) yang kena tangkap (dalam Operasi Lallang)".

Bendahari PAS, Dr Mohd Hatta Md Ramli pula berkata, rakyat akan melihat sendiri adakah polis akan bertindak adil.

"Kalau dengan pembangkang, dibelasah habis-habisan dengan cota, tembakan dan semburan asid. Belum berhimpun kena tangkap, tidak berhimpun pun kena tangkap. Kita nak tengok (apa tindakan polis terhadap demonstrasi-demonstrasi Umno)," kata Ahli Parlimen Kuala Krai itu yang tergesa-gesa untuk menghadiri program bersama rakyat di kawasan yang diwakilinya ketika dihubungi.

-Agak-agaknya apa modal yang digunakan oleh media untuk membantai ayat-ayat Mat Sabu ni?





sila lihat video ni.konon nak bela melayu hik3 :lucu: :lucu: :lucu:



http://www.youtube.com/watch?v=mwd3p3Iwb-4


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

kak-raihan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.03.2008
Ahli No: 32902
Posting: 29

blank  


posticon Posting pada: 23-03-08 02:06


salam...


the_saint. yup anda betul.

golongan kera2 yang nak cepat naik.hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kak-raihanProfil   Hantar PM kepada kak-raihan   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 10:28


Pada 23-03-08 08:22 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

Di Penang dan Perak ..kumpulan monyet dan beruk yang dianggotai oleh datuk seri ,datuk ,bekas yb dan yb memohon permit polis untuk membuat demonstrasi jalanan..menurut sumber yang dipercayai kumpulan monyet dan beruk tersebut amat marah apbila pisang mereka telah dirampas oleh tuan tanah dan diberikan kepada manusia..sekian terima kasih.




ai makhluk macam tu pun wujud lagi ke?.pelik-pelik


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

khairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 920
Posting: 147
Dari: ::selatan semenanjung::

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 11:32


Assalamualaikum
sesuatu yang pasti, memang dari dulu lagi sebenarnya rakyat telah dikastakan.....tak kiralah sama agama ke, sama bangsa ke, tapi kalau tak sama parti maka berlakulah penyisihan...

ini merupakan satu fenomena yang agak menyedihkan....contohnya, kawasan pembangkang tak dapat pembangunan....atas alasan tak sama bulu....kakitangan kerajaan pun sama juga, kalau tak sokong UMNO @ BN maka akan sesuka hati ditukar ke pedalaman.....bayangkan, seorang fakir yang layak mendapat bantuan dari JKM tapi dinafikan haknya hanya kerana dia merupakan ahli PAS...tapi yang peliknya, bila dia ahli UMNO, walaupun dah ada kereta, siap ada rumah dan tanah sendiri, tapi boleh pulak buat permohonan bantuan dari JKM dan yang musykilnya, LULUS.....sebabnya, dia merupakan ahli setia UMNO @ paling teruk pun peraih undi bila pilihanraya.....

fikirkan dimana hak dan kenikmatan yang seharusnya dinikmatim oleh semua????dan bagi yang buat macam tu, iangat lah, takan berkat hidup andai kita mengambil yang bukan hak kita.....


-----------------
when successes turn a person's head, he is actually facing the failure.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairiProfil   Hantar PM kepada khairi   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 16:07


hmm bila urusan agama diurus oleh orang tak sepatutnya uruskan itulah jadinya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-03-08 16:51


sekarang...keadaan negara malaysia dalam keadaan kacau bilau & huru hara....kacau bilau itu bukan dibuat oleh jenayah....tetapi dilakukan oleh kera dan monyet2 AMENO.

paling terbaru....kera & monyet serta kroni2 monyet kera yang bertaraf dato', datuk, tan sri melakukan kacau bilau di negeri terengganu...apabila pisang2 yang menjadi makanan harian mereka (baca sebagai kerusi empuk, elaun, jawatan, tender project, tanah) dirampas oleh pihak istana.

sebelum ini....adik beradik kera & monyet tersebut melakukan aksi lompat melompat & terkinja-kinja bertaraf sarkas di penang & perak.....jugak kerana sebab yang sama iaitu pisang2 mereka (kerusi empuk, elaun, jawatan, tender project, tanah) dirampas pihak pentadbiran kerajaan negeri yang baru.


-----------------
http://al-ahkam.net/home/index.php

http://www.alwahy.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-03-08 16:56


sekarang dah tak payah pergi sarkas atau kat zoo.....ramai dah yang jadi kera2 dan beruk2

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 16:58


Pada 23-03-08 16:56 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang dah tak payah pergi sarkas atau kat zoo.....ramai dah yang jadi kera2 dan beruk2




betul tu.free pula tu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-03-08 19:59


beruk2 mat yeh di Penang,Perak,Selangor dan terkini di Tganu.... :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 23-03-08 20:22


Assalamualaikum
dasyat ye mereka tu...syabas lah sebab tunjukkan diri tu siapa yang sebenar..boleh rakyat tolak habis-habis an... :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-03-08 20:30


jadi rakyat akan nampak apa sebenarnya UMNO/BN ni dan akan menolak terus UMNO/BN dalam PRU akan datang...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 20:40


Pada 23-03-08 16:56 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang dah tak payah pergi sarkas atau kat zoo.....ramai dah yang jadi kera2 dan beruk2


zoo taiping dah tak muat nak tampung semua kera2 dan beruk2 tu, Royal London sarkas pun tak ambil beruk dari Malaya, sebab tu banyak yang dah semakin liar berkeliaran semenjak 2 menjak ni

huhuhuhuh
:lucu:
:lucu:
:lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 20:51


patutlah ceriter2 dan lagu2 P.Ramlee ni 'evergreen'...

'alf mim nun wau'

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 20:57


Pada 23-03-08 20:51 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

patutlah ceriter2 dan lagu2 P.Ramlee ni 'evergreen'...

'alf mim nun wau'


alif mim nun wau = alif tendang wau = sarkis

:lucu: :lucu: :lucu:

:lucu: :lucu: :lucu:

:lucu: :lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 21:42


Pada 23-03-08 20:22 , ana_lia posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
dasyat ye mereka tu...syabas lah sebab tunjukkan diri tu siapa yang sebenar..boleh rakyat tolak habis-habis an... :lol: :lol:



betul tu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.152379 saat. Lajunya....