Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
JANGAN sesekali memulakan jika tidak bersedia untuk menyudahkan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 1 hari, 47 minit yang lalu
Muslim1987: 7 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: kurang Harga Petrol; jangan SaLaH fAhAm


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» kurang Harga Petrol; jangan SaLaH fAhAm

Please Mendaftar To Post


Oleh kurang Harga Petrol; jangan SaLaH fAhAm

gezerg
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26477
Posting: 382
Dari: Perak

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-03-08 22:15


Menarik dengan ulasan e mail yang saya perolehi pagi tadi;

1. Jangan salah faham...
Ini yang boleh saya katakan berkenaan kemenangan besar BA awal pagi tadi.

2. Kefahaman dan keyakinan rakyat mungkin boleh terhakis kerana Manifesto BA kini sudah diperbincangkan oleh umum serta menerusi beberapa channel televisyen tertentu hari ini.

Dan jika tidak silap, diskusi ini secara tidak langsung memberi seribu satu persoalan 'untuk rakyat menunggu sejauh mana BA mampu merealisasikan apa yang diperkatakan sebelum ini terutama dalam konteks harga barang dan penurunan jenayah'.

3. Bagi saya, keutamaan yang harus diserap dalam minda kita semua adalah; DENGAN adanya BA yang kuat, KUASA untuk mengecilkan serta mengurangkan 'CAKAP MAJORITI pemerintah' di dalam melulus sesuatu yang 'tidak perlu-barangkali' atau sesuatu yang kurang manfa'at kepada rakyat akan menjadi lebih mudah.

4. Dalam sudut lainnya, jika pemerintah dapat memperbetulkan keadaan kekalahan mereka dengan cara betul -adil dan berkebajikan sebenar benarnya- ....adalah sesuatu yang tidak mustahil untuk rakyat kembali berubah angin.

5. Melihat kembali kepada Manifesto pembangkang yang saya ingin katakan tadi, rakyat yang bijak tidak akan menggambarkan harga barang dan petro akan turun......tetapi lebih kepada fungsi pembangkang untuk TERUS 'menahan' harga barangan tersebut daripada terus di'lonjakkan' tanpa sebarang alasan kukuh.

6. Tuan dan Puan-Puan perlu juga tahu, pakatan BA masih tidak boleh berbuat apa (jika tidak silap saya) kerana kuasa memutus sesuatu perkara (projek dan lain lain) masih di bawah kuasa pemerintah.

7. Cuma, penggubalan undang undang kini menjadi agak sukar dengan adanya pakatan BA yang ramai yang mampu MEMPROTES-mewakili suara rakyat.

Perkongsian kuasa yang 'cukup memberangsangkan ini' akan menjadi faktor pemangkin ke arah Malaysia yang lebih gemilang, adil dan maju. Saya percaya. insya-ALLAH.

8. Situasi di Kelantan pula, pemerintah yang berteraskan kepada ISLAM, ALHAMDULILLAH....ALHAMDULILLAH masih diberi kepercayaan (dengan izin ALLAHU RABBI).

Kerajaan PAS yang dimaksudkan ini terus diberi kepercayaan mentadbir oleh rakyat cik siti wan kembang.

Dan bagi saya, masa yang hadir ini perlu diperguna sebaik mungkin kerana inilah waktu untuk PAS membuktikan politik ISLAM adalah politik yang PALING ADIL.
Bagi saya, gambaran/pemahaman seperti ini perlu ada dalam setiap minda rakyat yang telah membuang undi semalam. Jangan menyesal dengan apa yang terjadi.
Teruskan kehidupan seperti biasa, kerana siapa pun yang memerintah masih rakyat Malaysia. Cuma pandai dan tidak pandai urus tadbir negara akan menentukan kestabilan sosial masyarakat setempat.

9. Tahniah sekali lagi diucapkan kepada semua calon yang menang bertanding baik BN atau BA. ALHAMDULILLAH, teruskan mewakili rakyat untuk kesejahteraan bersama.

10. Istilah menang bukan lagi istilah untuk berseronok dan bersuka suka.

Tetapi istilah menang dalam pilihanraya adalah TANGGUNGJAWAB yang terpikul dan 'kekuasaan' untuk menjalankan AMANAH sebagai seorang politikus MUSLIM atau pun setidak tidaknya politikus Non Muslim yang berakhlak mulia.

ALLAHU AKHBAR......ALLAH MAHA BESAR!!

ALLAH penentu segalanya.

Selawat dan Salam ke atas Nabi Muhammad Sallallahu'alaihi Wasalam (SAW), para ahli keluarga Baginda, Sahabat Sahabiah Baginda dan semua pejuang ISLAM selamanya.

Wallahu'alam bissowab

Moga ALLAHU RABBI ampuni dosa penulis ini. insya-ALLAH.


-----------------
Selawat dan Salam ke atas Junjungan Besar Nabi Muhammad Salallahu'alaihi Wassalam (SAW), Ahli Keluarga, Para Sahabat Baginda dan Umat Islam seluruhnya


Bookmark and Share

    


  Member Information For gezergProfil   Hantar PM kepada gezerg   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 00:32


betul juga tu.. belum menang 2/3 majoriti lagi.. kalau tak, boleh lah nak turunkan harga petrol kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

didad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1966
Posting: 114
Dari: penang

Selangor  


posticon Posting pada: 10-03-08 08:18


salam..mungkin masalah penurunan harga petrol tidak akan dapat direalisasikan oleh BA.tapi apa yang rakyat harap ialah perubahan dari segi pentadbiran negeri2 yang dimenangi BA.

menifesto yang lain berkaitan rasuah, keselamatan perlu diterjemahkan oleh BA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For didadProfil   Hantar PM kepada didad   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 10-03-08 09:12


yup... rakyat yang bijak tidak akan menggambarkan harga barang dan petro akan turun......tetapi lebih kepada fungsi and kepimpinan pembangkang. sekarang ini isu-isu manifesto tersebut diperbesar2kan bagi mewar2kan ketidak mampuan BA. so, jangan terpengaruh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 09:49


akhirnya forumer yang dijemput oleh pihak media bterus terang dengan mengatakan memang sangat me'luat'kan apabila media berat sebelah dan terlalu kerap menyiarkan iklan yang hanya berpihak kepada sebelah saja.

dah bos besar kalah barulah nak ngaku kesilapan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 10:18


Assalamualaikum

rakyat dan penyokong harus faham keadaan semasa. soal penurunan harga petrol mungkin agak sukar. Insya-Allah mereka akan mencuba tetapi kita juga perlul berpijak pada realiti. yang patut naik, naiklah. yang tidak, jangan.

kerajaan perlu telus dan rakyat penyokong perlu rasional.

semoga islam akan berkembang dengan lebih gah.

ameenn


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-03-08 10:18


Kewujudan BA hanya dilihat dr perspektif negatif saja,tapi dari sudut positif,dengan kehadiran BA akan memungkinkan banyak isu berkaitan dana,peruntukan,dan undang-undang dibahaskan tanpa rasa pilih kasih,membuta tuli,mengikut kepentinagan satu pihak saja..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 10-03-08 10:33


pulak.....hari tu buat manifesto nak turunkan harge minyak.ingat betul-betul boleh turunkn harge minyk..buat janji seng..dah meng lain pulak citernye ye...lain kali jagnlah berani buat janji macam tu..mana mungkin harge minyk turun sdgkan harge tu ikut pasaran global..macam-macam lah politik ni..saya nak tengok perkembagan negeri2 di bawah BA dalam 4 tahun ini..apa akan mereka lakukan..khususnya di pulau pinang, perak dan selangor...walaupun di pulau ping DAP menang, jangan kita yang melayu islam ni menang sorak..kg tergadai..kita patut ingat, DAP sebenarnya ada agenda lain..fikir-fikirkanlah.saya ni pembangkang persendirian.mana-mana elok saya sokong.tapi saya tetap punya semangat cintakan tanah air..ini tanah airku yang tercinta. takkan ku biar maruahnya tergugat..selagi berdaya..akan kpertahankan walau ke titisan darah terakhir!


-----------------
nur_ashikin


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 10-03-08 11:33


Buat nur_ashikin... Anti sebenarnya masih berfikrah UMNO... Anti perlu banyak membaca dan perlu sertai mana- mana jemaah pembangkang yang didaftarkan sebagai Parti Politik di Malaysia... Baru anti akan faham permainan politik sebenar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 11:49


Janji manifesto yang diberikan adalah bila memerintah MALAYSIA..bukan memerintah NEGERI....

ingat tu bezanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 11:58


Assalamualaikumwarahmatullah....

selagi mana pusat tak dapat.... yang dok kat negeri2 ni, susah nak dapat.



sekurang-kurangnya..... duit yang diberikan pada negeri, tidak disonglap.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 12:02


jngan ingat baru 2 hari selepas PRU, minyak, harga2 barang terus dapat turun sekelip mata macam ahli sihir guna kayu magic.

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 12:20


Pada 10-03-08 11:49 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

Janji manifesto yang diberikan adalah bila memerintah MALAYSIA..bukan memerintah NEGERI....

ingat tu bezanya




betul tu.agaknya banyak tak baca betul ini.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 12:20


asas tuntutan adalah daripada kenyataan umum anwar yang hanya menyebut 'menang'..... jadi pengertian terbuka sama ada menang dengan kekuatan membentuk kerajaan baru atau menang dengan mempunyai kekuatan membentuk barisan pembangkang yang kuat di parlimen. barisan pembangkang yang kuat boleh memberi tekanan kepada barisan parti memerintah............

!!! QUOTE !!!

ini ekstrak daripada laman web parti keadilan

http://www.keadilanrakyat.org/index.php/content/view/152/44/

".........
Menurut beliau, bahawa Malaysia kaya dengan sumber minyak tetapi pengguna terpaksa membayar harga tinggi, "pilihan raya ini kalau kita menang, menang hari ini insya-Allah besok turun harga minyak kalau pangkah BN alamat harga minyak naik lagi kalau tidak sebelum pilihan raya, lepas pilihan raya dia naik.

"RM 70,000 juta untung kalau saya ada kuasa, saya ambil Rm 10,000 juta bukan untuk diri saya haram, kena teranjang masuk penjara buat kerja begitu elok kena teranjang sekali lagi, tetapi untuk baiki sekolah-sekolah kita, ini tidak Menteri Pelajaran asyik nak main keris saja.

...."
- Dipetik dari Harakah Daily (11 Ogos 2007)



-----------------
I have my own id now.... :)


Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

tentangaku
Warga Rasmi
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32839
Posting: 2

qatar   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 12:22


apa pun, saya akan lebih bersedia dari segi mental, fizikal dan spiritual..
kerana sudah tentu BN akan mewujudkan pelbagai tekanan dan mengeksploitasi media massa sepenuhnya untuk menjatuh BA dari masa ke semasa :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentangakuProfil   Hantar PM kepada tentangaku   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 12:24


Pada 10-03-08 12:22 , tentangaku posting:

!!! QUOTE !!!

apa pun, saya akan lebih bersedia dari segi mental, fizikal dan spiritual..
kerana sudah tentu BN akan mewujudkan pelbagai tekanan dan mengeksploitasi media massa sepenuhnya untuk menjatuh BA dari masa ke semasa :-)



betul tu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 10-03-08 12:39


Pada 10-03-08 11:33 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Buat nur_ashikin... Anti sebenarnya masih berfikrah UMNO... Anti perlu banyak membaca dan perlu sertai mana- mana jemaah pembangkang yang didaftarkan sebagai Parti Politik di Malaysia... Baru anti akan faham permainan politik sebenar...



xmoh lah masuk pmbgkang.buat apa lagi pecahbelahkan melayu.org cina bulat2 sokong DAP. kita yang melayu, ada yang PKR, ada yang Pas, ada yang UMNO. ni semua helah DAP nak pecahkan melayu.hapuskan identiti bumiputera.nak melayu melata di bumi sendiri.biarlah yang lain masuk pembgkang.saya nak bantu betulkan pemerintah.bukan hancurkan pemerintah. saya tak nak hancurkan melayu islam yang tinggal masa nak tumbg di tanah air sendiri.kenapa mesti sokong DAP!saya tak faham.dan saya tak akan menyokong lim kit siang , lim guan eng and the geng jadi permerintah.DAP ada helah sendiri yang kita sebenarnya tak nampak.pelanduk selalu lupakan jerat tapi jerat tak akan lupakan pelanduk. saya tak akan lupa sejarah melayu dihalau dari KL dan PP masa cina menguasai tempat2 satu masa dulu.dan sekarg, DAP banyak mainkan isu perkauman sebenarnya untuk meraih undi.cuma kita yang tak nampak.mungkin saya buta politik, tapi saya xbuta hati.


-----------------
nur_ashikin


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 12:53


habis tu kalau melayu pemerintah robohkan rumah orang miskin,masjid dan etc tu anda sokong juga ke?.cuba lihat di perak,DAP memberi ruang untuk orang Pas jadi menteri besar dan di PP pula DAP mahu bekerjasama dengan Pas untuk bangunkan negeri dan ini bukti Dap juga mahu bersama untuk majukan negeri2 pembangkang.kalau tengok pemerintah pula,kes rasuahlah,altatuyalah,gadai harta negara ke singapura tu boleh ke anda komen?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 12:54


yang penting sekarang adalah pengekalan kestabilan.
apa yang berlaku pada 1986 dan 1990 telah berulang. jangan dibiar apa yang terjadi pada 1963, 1965, 1969, 1986/1987, dan 1997 berulang.

tapi sayang sebab kebanyakkan golongan muda sekarang sama ada sengaja tak ambik tahu atau memang tak berpeluang ambik tahu tak dapat mengenal kesan besar peristiwa berkenaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 12:55


Pada 10-03-08 12:54 , shinfay_de posting:

!!! QUOTE !!!

yang penting sekarang adalah pengekalan kestabilan.
apa yang berlaku pada 1986 dan 1990 telah berulang. jangan dibiar apa yang terjadi pada 1963, 1965, 1969, 1986/1987, dan 1997 berulang.

tapi sayang sebab kebanyakkan golongan muda sekarang sama ada sengaja tak ambik tahu atau memang tak berpeluang ambik tahu tak dapat mengenal kesan besar peristiwa berkenaan.



betul tu


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 10-03-08 13:42


Pada 10-03-08 12:39 , nur_ashikin posting:

!!! QUOTE !!!


xmoh lah masuk pmbgkang.buat apa lagi pecahbelahkan melayu.org cina bulat2 sokong DAP. kita yang melayu, ada yang PKR, ada yang Pas, ada yang UMNO. ni semua helah DAP nak pecahkan melayu.hapuskan identiti bumiputera.nak melayu melata di bumi sendiri.biarlah yang lain masuk pembgkang.saya nak bantu betulkan pemerintah.bukan hancurkan pemerintah. saya tak nak hancurkan melayu islam yang tinggal masa nak tumbg di tanah air sendiri.Kenapa mesti sokong DAP!saya tak faham.dan saya tak akan menyokong lim kit siang , lim guan eng and the geng jadi permerintah.DAP ada helah sendiri yang kita sebenarnya tak nampak.pelanduk selalu lupakan jerat tapi jerat tak akan lupakan pelanduk. saya tak akan lupa sejarah melayu dihalau dari KL dan PP masa cina menguasai tempat2 satu masa dulu.dan sekarg, DAP banyak mainkan isu perkauman sebenarnya untuk meraih undi.cuma kita yang tak nampak.mungkin saya buta politik, tapi saya xbuta hati.



Kenapa perlunya ada pembangkang?supaya kerajaan tak syok sendiri memrintah..Kenapa mesti sokong DAP?sebab sekurang2nya bila turun dr. koh tsu koon dari penang,takkan naik KM yang se 'ok' tu lagi untuk rakyat pulau pinang dari kerajaan BN.dr. koh,walaupun dari gerakan (komponen bn) dia mungkin satu-satunya ahli politik yang agak baik berbanding ahli2 politik dalam parti kerajaan sekarang,dan DAP ada ramai org macam dr.koh..insyaAllah..untuk pengetahuan,dr. koh tak kacau pentadbiran negeri,dia buat kerja ikut saluran yang betul..awak cuba kira sikit,berapa ramai MB dari BN yang macam tu?

satu masa dahulu yang awak perkatakan tu merupakan sejarah,itu dijadikan sebagai panduan dan teladan oleh org sekarang.PAS,DAP dan Pkr hanyalah wadah pejuangan,niat cuma satu,turunkan sikit level kesombongan 'pencadang' supaya dapat sama-sama bangunkan negara buat rakyat.jangan buruk sangka sangat walaupun sejarah pernah begitu.wallahu'alam..hanya my 2 cents :-)


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 10-03-08 13:43


Pada 10-03-08 12:53 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

habis tu kalau melayu pemerintah robohkan rumah orang miskin,masjid dan etc tu anda sokong juga ke?.cuba lihat di perak,DAP memberi ruang untuk orang Pas jadi menteri besar dan di PP pula DAP mahu bekerjasama dengan Pas untuk bangunkan negeri dan ini bukti Dap juga mahu bersama untuk majukan negeri2 pembangkang.kalau tengok pemerintah pula,kes rasuahlah,altatuyalah,gadai harta negara ke singapura tu boleh ke anda komen?.



itu yang kita nak betulkan pemerintah.bukan sokong DAP tu. kat perak tu dah memang undang-undang negeri nya cakap menteri besar dia mesti melayu islam..takkan ketua DAP nak tukaq agama, nak tukaq jadi melayu. berhati-hati lah dengan DAP. kalau Pas boleh control DAP, itu bagus.tapi..sekarang tengok gaye, DAP yang buat decision.kata DAP: "xpelah2..u jadi MB. saya tetp kerjasama dengan kamu nanti." padahal dalam hati tetap tak setuju.
PKR pun bukan semua melayu.jangan disangke air yang tenang tiada buaya..bak saya kata tdi melayu ni jangan jadi menang sorak, kg tergadai..memang pemerintah banyak salahnya.korupnye.jadi tugas kita untuk bantu betulkan pemerintah. bukan bersekongkol dengan DAP. melayu islam sekarang dah banyak pecah2.yang tu lah DAP dok tunggu sekian lama.nak menangguk di air keruh. mungkin bukan plhnraya sekarang, tapi apabila lihat undi melayu dah benar-benar berpecah..mereka akan mula lancarkan agenda sebenar. untuk memenangkan DAP, saya tak setuju. DAP nanti bukan setakat gadai negara..tapi JUAL terus!jika kita tidak berhati-hati..kitemakin hampir kepada keadaan itu.sukatilah kalau kamu nak jadi kroni lim kit siang, lim guan eng dan the geng.


-----------------
nur_ashikin


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 10-03-08 13:46


sekarang ni siapa pulak yang bawa isu perkauman ni?masih DAP ke nur_ashikin?


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 10-03-08 14:00


Pada 10-03-08 13:42 , Fairuzfirdausi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-03-08 12:39 , nur_ashikin posting:

!!! QUOTE !!!


xmoh lah masuk pmbgkang.buat apa lagi pecahbelahkan melayu.org cina bulat2 sokong DAP. kita yang melayu, ada yang PKR, ada yang Pas, ada yang UMNO. ni semua helah DAP nak pecahkan melayu.hapuskan identiti bumiputera.nak melayu melata di bumi sendiri.biarlah yang lain masuk pembgkang.saya nak bantu betulkan pemerintah.bukan hancurkan pemerintah. saya tak nak hancurkan melayu islam yang tinggal masa nak tumbg di tanah air sendiri.Kenapa mesti sokong DAP!saya tak faham.dan saya tak akan menyokong lim kit siang , lim guan eng and the geng jadi permerintah.DAP ada helah sendiri yang kita sebenarnya tak nampak.pelanduk selalu lupakan jerat tapi jerat tak akan lupakan pelanduk. saya tak akan lupa sejarah melayu dihalau dari KL dan PP masa cina menguasai tempat2 satu masa dulu.dan sekarg, DAP banyak mainkan isu perkauman sebenarnya untuk meraih undi.cuma kita yang tak nampak.mungkin saya buta politik, tapi saya xbuta hati.






Kenapa perlunya ada pembangkang?supaya kerajaan tak syok sendiri memrintah..Kenapa mesti sokong DAP?sebab sekurang2nya bila turun dr. koh tsu koon dari penang,takkan naik KM yang se 'ok' tu lagi untuk rakyat pulau pinang dari kerajaan BN.dr. koh,walaupun dari gerakan (komponen bn) dia mungkin satu-satunya ahli politik yang agak baik berbanding ahli2 politik dalam parti kerajaan sekarang,dan DAP ada ramai org macam dr.koh..insyaAllah..untuk pengetahuan,dr. koh tak kacau pentadbiran negeri,dia buat kerja ikut saluran yang betul..awak cuba kira sikit,berapa ramai MB dari BN yang macam tu?

satu masa dahulu yang awak perkatakan tu merupakan sejarah,itu dijadikan sebagai panduan dan teladan oleh org sekarang.PAS,DAP dan Pkr hanyalah wadah pejuangan,niat cuma satu,turunkan sikit level kesombongan 'pencadang' supaya dapat sama-sama bangunkan negara buat rakyat.jangan buruk sangka sangat walaupun sejarah pernah begitu.wallahu'alam..hanya my 2 cents :-)






ye sejarah...tapi sejarah lah yang menbuat saya lebih berhati-hati.saya xcakap saya tak sokong Pas dan PkR, saya pun xcakap saya sokong mereka.saya tak setuju mereka join DAP. DAP yang nak jadikan malaysia negara mereka. apapun saya nak tunggu perkembangan negri2 di bawah BA. tak usah asyik beri alasan tak boleh nak buat perubahan sebab pusat masih lagi bawah BN. kenapa perlu memiliki yang besar sedgkan yang kecil masih tak mampu diurus..buktikan dahulu kemampuan anda.rakyat sudah beri mandat..jadi, buktikan.jangan nanti ekonomi makin jatuh, suasana makin huru hara..sudahlah.setahu saya...DAP janji nak bagi bonus Rm6k kepada keluarga yang pendapatn bawah rm 6k sebulan, polis 100,000 berkawal untuk keselamatan...etc yang pelik-pelik...hmm...saya nantikan semua itu..lagi best..BA janji tol di hapuskan.bagus betul.bukan setakat dikrgkan, dihapuskan.. mungkin banyak lagi sumber duit lain untuk buat maintenance dan jalan-jalan baru.tol boleh dilupus.itupun saya ternanti2.


-----------------
nur_ashikin


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 14:32


Pada 10-03-08 13:43 , nur_ashikin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-03-08 12:53 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

habis tu kalau melayu pemerintah robohkan rumah orang miskin,masjid dan etc tu anda sokong juga ke?.cuba lihat di perak,DAP memberi ruang untuk orang Pas jadi menteri besar dan di PP pula DAP mahu bekerjasama dengan Pas untuk bangunkan negeri dan ini bukti Dap juga mahu bersama untuk majukan negeri2 pembangkang.kalau tengok pemerintah pula,kes rasuahlah,altatuyalah,gadai harta negara ke singapura tu boleh ke anda komen?.



itu yang kita nak betulkan pemerintah.bukan sokong DAP tu. kat perak tu dah memang undang-undang negeri nya cakap menteri besar dia mesti melayu islam..takkan ketua DAP nak tukaq agama, nak tukaq jadi melayu. berhati-hati lah dengan DAP. kalau Pas boleh control DAP, itu bagus.tapi..sekarang tengok gaye, DAP yang buat decision.kata DAP: "xpelah2..u jadi MB. saya tetp kerjasama dengan kamu nanti." padahal dalam hati tetap tak setuju.
PKR pun bukan semua melayu.jangan disangke air yang tenang tiada buaya..bak saya kata tdi melayu ni jangan jadi menang sorak, kg tergadai..memang pemerintah banyak salahnya.korupnye.jadi tugas kita untuk bantu betulkan pemerintah. bukan bersekongkol dengan DAP. melayu islam sekarang dah banyak pecah2.yang tu lah DAP dok tunggu sekian lama.nak menangguk di air keruh. mungkin bukan plhnraya sekarang, tapi apabila lihat undi melayu dah benar-benar berpecah..mereka akan mula lancarkan agenda sebenar. untuk memenangkan DAP, saya tak setuju. DAP nanti bukan setakat gadai negara..tapi JUAL terus!jika kita tidak berhati-hati..kitemakin hampir kepada keadaan itu.sukatilah kalau kamu nak jadi kroni lim kit siang, lim guan eng dan the geng.



saya pun tak cakap saya sokong dap.dap tu adalah komponen pembangkang sama seperti mca dan mic tapi majoriti kaum cina dan india berada dalam PAS sebab mereka nampak kredibiliti PAS.dap buat macam tu sebab menghormati orang melayu untuk jadi mb dan dia ingin bekerjasama dengan mb baru dari pas.samalah seperti pulau pinang.kalau nak betulkan pemerintah,huh cakap sikit terus masuk ISA macam Ezam kena apa cerita?.apa perenan anda masa masjid kg berembang kena roboh?.boleh beritahu saya tak?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 10-03-08 14:42


Pada 10-03-08 14:00 , nur_ashikin posting:

!!! QUOTE !!!

saya xcakap saya tak sokong Pas dan PkR, saya pun xcakap saya sokong mereka.saya tak setuju mereka join DAP.


awak tak setuju mereka join DAP?hurm interesting..MIC dengan MCA boleh pulak ye join UMNO..

!!! QUOTE !!!

BA janji tol di hapuskan.bagus betul.bukan setakat dikrgkan, dihapuskan.. mungkin banyak lagi sumber duit lain untuk buat maintenance dan jalan-jalan baru.tol boleh dilupus.itupun saya ternanti2.


sumber2 duit?awak pernah pegang perbendaharaan negara ke yang awak risau pasal 'tiada tol tiada duit' ni?saya nak tanya awak,almost puluhan billion for semua koridor utara selatan sabah sarawak tu,mana kerajaan BN nak cekau duit?gadai Malaysia pada singapore ke?


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 10-03-08 14:48


Pada 10-03-08 14:32 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!


saya pun tak cakap saya sokong dap.dap tu adalah komponen pembangkang sama seperti mca dan mic tapi majoriti kaum cina dan india berada dalam PAS sebab mereka nampak kredibiliti PAS.dap buat macam tu sebab menghormati orang melayu untuk jadi mb dan dia ingin bekerjasama dengan mb baru dari pas.samalah seperti pulau pinang.kalau nak betulkan pemerintah,huh cakap sikit terus masuk ISA macam Ezam kena apa cerita?.apa perenan anda masa masjid kg berembang kena roboh?.boleh beritahu saya tak?.


agaknya,dia nampak DAP,pas dan pkr satu parti saja Rashdin..BN pulak satu parti..BN kan gabungan parti jugak..memang betullah,yang memecahbelahkan org melayu bukan bangsa lain,tapi org melayu sendiri..orang macam ni kena batang hidung dulu baru tau agaknya..


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 10-03-08 14:59


Pada 10-03-08 14:42 , Fairuzfirdausi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-03-08 14:00 , nur_ashikin posting:

!!! QUOTE !!!

saya xcakap saya tak sokong Pas dan PkR, saya pun xcakap saya sokong mereka.saya tak setuju mereka join DAP.


awak tak setuju mereka join DAP?hurm interesting..MIC dengan MCA boleh pulak ye join UMNO..

!!! QUOTE !!!

BA janji tol di hapuskan.bagus betul.bukan setakat dikrgkan, dihapuskan.. mungkin banyak lagi sumber duit lain untuk buat maintenance dan jalan-jalan baru.tol boleh dilupus.itupun saya ternanti2.


sumber2 duit?awak pernah pegang perbendaharaan negara ke yang awak risau pasal 'tiada tol tiada duit' ni?saya nak tanya awak,almost 700billion for semua koridor utara selatan sabah sarawak tu,mana kerajaan BN nak cekau duit?gadai Malaysia pada singapore ke?




betullah org BA ni selalu emosional..memanglah saya tak pernah pegang perbendaharaan negara..tapi saya tengok dari segi rasionalnye.baguslah kalau tol nak di hapuskan..saya tertunggu2 ni..hebat tuu.lepas itu saya tertunggu2 perubahahan yang BA akan bawa..tapi DAP..macam saya cakap...saya tak akan percaya.pike2 balik..kasihan org cina dan india jugak sebenarnya..kaum mereka ada dalam parlimen..tapi dalam goverment dah tidak ada..dah tersungkur.bukan sukar ke mereka nak suarakan masalah nanti.ish3..
kalau awak yang jadi BA, projek2 koridor tu awak nak stopkan ke ye..bgkus balik ye fairuz..jual kat pasar chowkit.


-----------------
nur_ashikin


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 10-03-08 15:01


maaf saudari..awak yang membaca dengan emosi.. :-)janji BA tol dihapuskan hanya "apabila mereka menang dengan undi majoriti"..sila fahamkan betul-betul..tapi tak mengapalah,rakyat sekarang sedang bekerja untuk melihat apa yang mereka percaya..tetapi awak,hanya menunggu untuk melihat apa yang awak percaya..


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 15:05


Pada 10-03-08 14:59 , nur_ashikin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-03-08 14:42 , Fairuzfirdausi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-03-08 14:00 , nur_ashikin posting:

!!! QUOTE !!!

saya xcakap saya tak sokong Pas dan PkR, saya pun xcakap saya sokong mereka.saya tak setuju mereka join DAP.


awak tak setuju mereka join DAP?hurm interesting..MIC dengan MCA boleh pulak ye join UMNO..

!!! QUOTE !!!

BA janji tol di hapuskan.bagus betul.bukan setakat dikrgkan, dihapuskan.. mungkin banyak lagi sumber duit lain untuk buat maintenance dan jalan-jalan baru.tol boleh dilupus.itupun saya ternanti2.


sumber2 duit?awak pernah pegang perbendaharaan negara ke yang awak risau pasal 'tiada tol tiada duit' ni?saya nak tanya awak,almost 700billion for semua koridor utara selatan sabah sarawak tu,mana kerajaan BN nak cekau duit?gadai Malaysia pada singapore ke?




betullah org BA ni selalu emosional..memanglah saya tak pernah pegang perbendaharaan negara..tapi saya tengok dari segi rasionalnye.baguslah kalau tol nak di hapuskan..saya tertunggu2 ni..hebat tuu.lepas itu saya tertunggu2 perubahahan yang BA akan bawa..tapi DAP..macam saya cakap...saya tak akan percaya.pike2 balik..kasihan org cina dan india jugak sebenarnya..kaum mereka ada dalam parlimen..tapi dalam goverment dah tidak ada..dah tersungkur.bukan sukar ke mereka nak suarakan masalah nanti.ish3..
kalau awak yang jadi BA, projek2 koridor tu awak nak stopkan ke ye..bgkus balik ye fairuz..jual kat pasar chowkit.





emosional?bila pula?perubahan memakan masa bukan macam ilmu magis.mestilah nak kena bahas dalam parlimen dulu baru boleh bukan boleh buat macam tu saja.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 15:08


Pada 10-03-08 14:59 , nur_ashikin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-03-08 14:42 , Fairuzfirdausi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-03-08 14:00 , nur_ashikin posting:

!!! QUOTE !!!

saya xcakap saya tak sokong Pas dan PkR, saya pun xcakap saya sokong mereka.saya tak setuju mereka join DAP.


awak tak setuju mereka join DAP?hurm interesting..MIC dengan MCA boleh pulak ye join UMNO..

!!! QUOTE !!!

BA janji tol di hapuskan.bagus betul.bukan setakat dikrgkan, dihapuskan.. mungkin banyak lagi sumber duit lain untuk buat maintenance dan jalan-jalan baru.tol boleh dilupus.itupun saya ternanti2.


sumber2 duit?awak pernah pegang perbendaharaan negara ke yang awak risau pasal 'tiada tol tiada duit' ni?saya nak tanya awak,almost 700billion for semua koridor utara selatan sabah sarawak tu,mana kerajaan BN nak cekau duit?gadai Malaysia pada singapore ke?




betullah org BA ni selalu emosional..memanglah saya tak pernah pegang perbendaharaan negara..tapi saya tengok dari segi rasionalnye.baguslah kalau tol nak di hapuskan..saya tertunggu2 ni..hebat tuu.lepas itu saya tertunggu2 perubahahan yang BA akan bawa..tapi DAP..macam saya cakap...saya tak akan percaya.pike2 balik..kasihan org cina dan india jugak sebenarnya..kaum mereka ada dalam parlimen..tapi dalam goverment dah tidak ada..dah tersungkur.bukan sukar ke mereka nak suarakan masalah nanti.ish3..
kalau awak yang jadi BA, projek2 koridor tu awak nak stopkan ke ye..bgkus balik ye fairuz..jual kat pasar chowkit.



Saya pernah pergi ceramah DAP sebelum pilihanraya memandangkan DAP yang bertanding di kawasan saya- Dun Subang. Antara punca yang menimbulkan kemarahan orang Cina ialah isu kaum -- yang mengatakan jika tiada MCA dalam parlimen, maka kaum Cina tidak dibela. Ini secara terang, nyata dan jelas menunjukkan bahawa UMNO sama sekali tidak akan membela nasib kaum Cina. Sedangkan kita sudah 50 tahun merdeka dan sepatutnyalah KERAJAAN bertanggungjawab terhadap nasib kesemua kaum di MALAYSIA. Dan tidak memainkan isu perkauman untuk menakutkan kaum2 di negara kita.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 10-03-08 15:10


mca dan mic join umno sebab mereka nak suara masyarakat mereka didengari..DAP pula buat tuntutan pelik-pelik.paling pelik mahu keistimewaan bumiputera DIHAPUSKAN..eh...ekau ingat DAP tu parti apa Rashdin..sekular tu..lim kit siang tu tak pernah serik tu.

untuk masyarakat cina dan india..untuk buat keputusan dalam parlimen, parliment need 51% agree from ahli2 parliment dan BN masih menguasai jumlah tu..mnteri2 besar MIC dan MCA dah tersungkur..jadi..suara mereka akan kurang didengari..DAP akan membntah dan bergaduh..kan parti tu sokmo suka gadoh2 dalam parliment. tunggu sajalah bila taring dia keluar..kaum..ke tak kaum parti tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 10-03-08 15:12


mca dan mic pun parti juga..mca is a parti macam dap juga..so,you are saying you sokong mca but tak sokong dap..this is so interesting..


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 10-03-08 15:20


ye..dah 50 tahun merdeka...tapi si DAP masih lagi nak main isu kaum meraih undi.tolong2 lah ttup isu tu. tapi DAP tak pernah serik. tak pelah..dah kita yang ambil risiko ni, terima sahajalah..tengoklah setakat mana DAP mampu akur dengan melayu islam. saya masih yakin jika pemimpin utama kita adalah islam. tapi..kalau pemimpin bukan islam, saya tetp risau...kerana ini tanah airku.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 15:21


Mungkin artikel oleh Ustaz Hasrizal dekat saifulislam.com boleh membantu --> http://saifulislam.com/?p=1502


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 10-03-08 15:22


Pada 10-03-08 15:12 , Fairuzfirdausi posting:

!!! QUOTE !!!

mca dan mic pun parti juga..mca is a parti macam dap juga..so,you are saying you sokong mca but tak sokong dap..this is so interesting..



hmm.saya taat pada pemerintah yang baik.setakat ni mca tak pernah mainkan isu kaum..tak ada persoalkan hak peribumi.islam agama rasmi...


-----------------
nur_ashikin


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 10-03-08 15:24


Pada 10-03-08 15:21 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Mungkin artikel oleh Ustaz Hasrizal dekat saifulislam.com boleh membantu --> http://saifulislam.com/?p=1502



huhu..kadang-kadang baca jugak artikel citu.kadg2 miss bila sibuk.insyaAllah nanti2 saya baca. mekaceh


-----------------
nur_ashikin


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-03-08 15:27


Pada 10-03-08 15:22 , nur_ashikin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-03-08 15:12 , Fairuzfirdausi posting:

!!! QUOTE !!!

mca dan mic pun parti juga..mca is a parti macam dap juga..so,you are saying you sokong mca but tak sokong dap..this is so interesting..



hmm.saya taat pada pemerintah yang baik.setakat ni mca tak pernah mainkan isu kaum..tak ada persoalkan hak peribumi.islam agama rasmi...



Are you sure? Janganlah main cakap kalau tak pasti....
apa kejahatan yang dah DAP buat? apa pula kejahatan yang tidak dibuat oleh BN?

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.140994 saat. Lajunya....