Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 16 hari yang lalu
muslimiman: 20 hari yang lalu
tornado: 40 hari yang lalu


Jejak Dapur
Topik: coconut shake


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» coconut shake

Please Mendaftar To Post


Oleh coconut shake

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-03-08 10:12


hukhuk
kat sini sekadar berkongsi lah cara nak buat coconut shake

hukhuk ada urang teringin nak makan dan bertanya resipi
pada yang bertanya and tak pernah makan
ni cara nak buat ye

bahan A
air kelapa muda
isi kelapa muda
gula
susu cair

Bahan b
ais krim vanila
lepas itu untuk hiasan
nak taruk strawberry ,k papa ke
dibenarkan


kisar bahan A sekali gus,lepas itu dah siap bubuh dalam cawan o gelas yang ada ais,lepas itu taruk aiskrim kat atas tu,lepas itu taruk strawberry
lepas itu minum

hukhuk
setakat itu sahaja,simple tapi sedap,Kalau nak lagi berkrim,banyakkan taruk isi kelapa,hukhuk

bestnya
selamat mencuba


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

Putribonda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.12.2007
Ahli No: 32085
Posting: 24
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-03-08 10:45


i like it..nyum...nyumm...coconut shake memang sedap...my favourite drink..selepas ini nak try buat sdiri lah..thank you ek bagaitau cara-cara buat coc shake ini..tapi kan..bukan ke ais tu dikisar sekali dengan bahan2 A tu??

Bookmark and Share

    


  Member Information For PutribondaProfil   Hantar PM kepada Putribonda   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-03-08 10:50


Pada 04-03-08 10:45 , Putribonda posting:

!!! QUOTE !!!

i like it..nyum...nyumm...coconut shake memang sedap...my favourite drink..selepas ini nak try buat sdiri lah..thank you ek bagaitau cara-cara buat coc shake ini..tapi kan..bukan ke ais tu dikisar sekali dengan bahan2 A tu??


Kalau yang jual kat pasar malam,dia tak blender sekali sayang,
dia blender bahan A j dulu
Kalau blender sekali tu boleh jadi coconut shake blended macam air blended yang lain,

erm untuk sedapkan lagi nak taruk chocolate rice k ,cream untuk ice blended ke,boleh saja,terpulang kat kita
hukhuk

boleh saja nak belnder seklai,tak salah pun,tapi rasa ada memang macam ais blended lah nanti


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 09:31


syukran..

boleh buatkan untuk orang ni.. memang mudah dan ringkas.. :kelip:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 14-03-08 09:32


salam..uuuu..macam sedap saja.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.134246 saat. Lajunya....