Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makhluk yang lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempit rezeki dan makhluk lain mengutuknya
-- Ibnu Abbas

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: mengenang bunda untukmu yang telah menikah...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» mengenang bunda untukmu yang telah menikah...

Please Mendaftar To Post


Oleh mengenang bunda untukmu yang telah menikah...

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 29-02-08 15:38


aslmkm..
mari kita lihat dan tinjau kemabali kisah ibu~ibu kita....pengorbanan ibu~ibu kita....
         apa yang mereka alami disaat melahirkan...bagi yang belum menikah,tentula tak tahu kan..???so, kita minta yang dah menikah dan melahirkan...or yang tau tentang ni untuk ingatkan kita tentang besarnya pengorbanan bunda disaat hamil hingga melahirkan..
semoga rasa cinta ini semakin besar untuk bunda tercinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-02-08 17:11


Assalamualaikum
erk...nampaknya saya tak boleh mengenang jasa ibu lagi lah..... :berfikir: hmm...mesti yang dah menikah lebih mengetahuinya....mesti saya yang masih belum menikah ni, merasakan kurangnya pengorbanan emak saya....hhmm... :oops:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 29-02-08 17:14


Kalau belum nikah tak boleh kenang jasa ibu lagi erkk..ooo macam tu Kenapa ummu tak tau erkk..:berfikir: heheh :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-02-08 17:35


Assalamualaikum
ummu tak tahu kerana ummu tak menikah lagi...begitulah menurutnya kata mulya.......(yang saya faham..) :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

MiraUmairah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 837
Posting: 33
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 29-02-08 18:19


salam

pengorbanan ibu jika dikenang merentap jiwa, meluluhkan hati dan menitiskan air mata. berkahwin atau belum jasa ibu sentiasa besar. jika tanpa ibu yang melahirkan nescaya tiada kita disisi suami tercinta. apa imbalan yang ibu dapat sewaktu membesarkan kita? jika kita berjawatan besar, punya harta yang banyak maka dapatlah kita memberi kemewahan sementara dari dunia ini buatnya. mungkin untuk membuat ibu rasa selesa. tidur di tilam empuk bukan baring sendirian di pondok buruk..menghadiahkan bibik buat ibu supaya senang kita ke kerja ada yang jaga makan minumnya.Imbalan terhebat hanya Allah empunya dunia yang bisar membalasnya. saya sebagai anak pun kerap menyakiti ibu dan tatkala saya terlanjur dan bermuhasabah diri saya meminta keampunan. tiada ayah untuk saya mengadu hanya pada ibu. yang utama hanya pada allah saya mohon agar ibu saya diberi kesihatan yang baik, sejahtera dia sentiasa dan bahagia hendaknya. Jasa ibu walau bagaimanapun ibu itu segunung emas permata tidak membalasnya. janganlah berkata tidak tahu apa jasa ibu...dalam sujud terakhir solat selepas ini doakanlah ibu. dia telah melahirkan, membesarkan, dan bekerja menambah pendapatan. makannya bersukat, bajunya tidak berganti semata-mata mahu kita selesa dan peroleh apa yang kita inginkan. bila kita bernikah itu bukan lagi mengenang tapi dah jadi penyesalan ..sebab bila kita seorang dan bujang kita mengabaikannya..konon tak dapat rasa jasa ibu bila dah kahwin baru nak terasa? syurga kita selepas kahwin terletak pada suami pula..fikir-fikirkanlah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MiraUmairahProfil   Hantar PM kepada MiraUmairah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 19:04


ginilah

apa yang akak NAMPAK dr pembuka topik ni... (setelah dibaca berkali2)

PENGALAMAN sewaktu MENGANDUNG & BERSALIN ........

takkan lah ummu dengan tt ada pengalaman ni kottttt.....heheheh :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 19:09


salam mulya,

ana punya pengalaman sewaktu mengandung SAHAJA....

satu perasaan yang tak mampu nak diluah pada sesiapa... rasa kasih, sayang, cinta, rindu pada 'dia' yang ada dalam diri ini.perasaan itu amat mendalam sehinggakan ana merasakan setiap satu langkah yang ana ingin lakukan, makan yang ana ingin ambil, waima kata-kata dan sikap yang ana ingin keluarkan, ana akan memikirkan 'dia' di sisi ini.

tapi ternyata ALLAH lebih menyayanginya dan ana hingga kini sentiasa berharap agar dia mengingati setiap satu perkara yang ana lakukan untuknya meski dia mumkin tidak sempat membalasnya untuk ana & ayahnya di sini.

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 22:45


Pada 29-02-08 19:09 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

salam mulya,

ana punya pengalaman sewaktu mengandung SAHAJA....

satu perasaan yang tak mampu nak diluah pada sesiapa... rasa kasih, sayang, cinta, rindu pada 'dia' yang ada dalam diri ini.perasaan itu amat mendalam sehinggakan ana merasakan setiap satu langkah yang ana ingin lakukan, makan yang ana ingin ambil, waima kata-kata dan sikap yang ana ingin keluarkan, ana akan memikirkan 'dia' di sisi ini.

tapi ternyata ALLAH lebih menyayanginya dan ana hingga kini sentiasa berharap agar dia mengingati setiap satu perkara yang ana lakukan untuknya meski dia mumkin tidak sempat membalasnya untuk ana & ayahnya di sini.

wallahua'lam


insyaAllah....ada "pemberian" yang lebih baik untuk akak nurakmar


-----------------
KeGeMbIrAaN yAnG bErCaHaYa


Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 22:55


assalamualaikum

ana tiada pengalaman lagi bab mengandung, apatah lagi bersalin. tapi apa yang ana boleh kongsi sikit-sikit ialah mengenai kakak ana.dulu masa anak dara kurang rapat dengan mak dan selalu jugak buat hal. tapi bila dah ada anak ni, dia jadi baik saja dengan mak.mungkin setelah alami komplikasi time beranak anak dia.. dia sdr bukan mudah mngndung dan beranak..

setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 22:57


walaupun, dah beberapa tahun jadi milik suami...tapi sampai hari ni, mesti tiap-tiap hari telefon mak.... sayang mak.... :bunga: :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-02-08 23:40


terkenang memori nak kahwin dulu..orang nak kahwin kito pun nak kahwin.orang kahwin ado suit kito kahwin xdo duit. tapi hati dah menggelintin nak kahwin..

mako nikahlah jugak walaupun maso itu baru bulan keduo mulo bekojo.(baru dapek kojo gomen gaji mano masuk lagi) mako mak dan ayahlah yang meminjamkan duit padaku hingga ke akhrnya.

dulu mak ayah selalu bagi rm300 sebulan maso belajar..tapi bilo dah kojo ni nak bagi omak ayah seorang seratuih pun berkiro..apolah..walaupun mak ayah xmewah tapi boleh yo bolo anak dio sampai gomok..tapi anak yang gomok ni susah boto nak ngulur kat mak ayah..manjang tak cukup yo..

omak ayah den sayangkan omak ayah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 01-03-08 18:24


!!! QUOTE !!!

apa yang akak NAMPAK dr pembuka topik ni... (setelah dibaca berkali2)
PENGALAMAN sewaktu MENGANDUNG & BERSALIN ........
takkan lah ummu dengan tt ada pengalaman ni kottttt.....heheheh


hehe :sopan: oo macam tu ya..k paham kak..
tak ada pengalaman lagi..hikhik

!!! QUOTE !!!

omak ayah den sayangkan omak ayah..


ni bahasa ngri mana erkk? hehe..ampun tak tahu..
tapi ummu paham maksudnya..

mamak bapak..ummu terlalu sayanggkan kamu..teramat!sungguhh!! :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 14:55


Pada 01-03-08 18:24 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!



!!! QUOTE !!!

omak ayah den sayangkan omak ayah..


ni bahasa ngri mana erkk? hehe..ampun tak tahu..
tapi ummu paham maksudnya..





itu bahasa nogoei sembilan ummu.....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-03-08 15:08


sayangilah mereka selagi ada hayat. jika mereka pergi dulu buat selamanya menangis pun tiada berguna.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 15:24


memang orang yang dah kahwin, mengandung, melahirkan dan membesarkan anak2 lebih memahami pengorbanan seorang ibu..
saya tak kahwin lagi tapi bercerita dengan kakak saya yang dah ada anak cakap begitulah..dia cakap barulah dia tahu...


erm lagi kan ibu yang mengandungkan anak dan membesarkan..
eheh..tentang perasaan mereka..bercerita dengan makcik..
tanya dia..eheh rupa-rupanya seorang ibu ni suka dan gembira apabila anak2 akan kahwin... kita tak jadi ibu lagi, tak rasa semua tu..
sebab kalau saya sedih bila kakak2 saya kahwin..
erm itu masa kecil sekarang tidak lagi..dah faham apa itu kehidupan dan tuntutannya..


hargailah perngorbanan ibu kita..pasti suatu hari nanti kita akan berada di tempat mereka..
jangan pula kalau kita tak hargai mereka,
anak2 kita akan berada di tempat kita suatu hari nanti.. :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-03-08 20:05


kalau seorang ibu akan gembira apabila anaknya berkahwin..tetapi bagi pasanan suami isteri kegembiraan mereka ialah apabila menerima kehadiran penyejuk mata penawar di hati yang sihat dan comel.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 03-03-08 09:43


salam untuk semua...
demi allah yang maha agung...
cintaku untuk bunda sangat besar...
saya takkan menukarnya dengan apa pun..
        saya teringat saat kakak saya melahirkan,sayalh satu-satunya lelaki yang ada dirumah tu.saat tu pukul 10 pm(dimalaysia 11 pm).saya tengah menunggu kakak yang akan bersalin.saya tahu kakak tu merasakan sakit yang sangat sangat..saya dengar suara bayi yang baru lahir tu.merdu..sangat merdu..belum pernah saya mendengar suara yang lebih merdu dari itu hingga saat ni. setelah dibersihkan,saya angkat bayi tu disebelah kakak saya. saat tu keluar dari mulut saya kata-kata yang tak pernah saya fikirkan"nak..esok dah besar jangan sakiti hati mak ye..jangan durhaka...ye nak..tengok mak tu ha..dah tak dapat bergerak lagi..jadi anak yang berbakti ye.."mulai saat tu,saya akan berfikir panjang kalau nak bercakap dengan mak,takut ada kata yang melukai...rasa sayang ini semakin bertambah.ingin rasanya ku tinggalkan semua ini hanya untuk mengabdikan diri pada bunda tercinta..ku akan berusaha jadi yang terbaik disisi allah untuk dapatkan hadiah terbaik untuk bunda...
     bunda..i love u..so much...bundaaaaaaa.....rinduuuuuuuu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 03-03-08 09:45


semua boleh tuliskan dan ungkapkan rasa cintanya untuk bundanya...semua tau tentang susahnya dan beratnya melahirkan..tapi,seorang yang telah mengandung dan melahirkan,tentu lebih dapat merasakannya...
salam untuk semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 10:08


Pada 02-03-08 20:05 , lobam_shibin posting:

!!! QUOTE !!!

kalau seorang ibu akan gembira apabila anaknya berkahwin..tetapi bagi pasanan suami isteri kegembiraan mereka ialah apabila menerima kehadiran penyejuk mata penawar di hati yang sihat dan comel.


seorang nenek pula gembira menerima cucu.. :-D

ringkas cerita, kehadiran anak kecil ini memang suatu yang menggembirakan..anugerah Allah yang tak terhingga.. yang buang anak tu lain pula ceritanya..
tapikan itulah..masa kecil anak ditatang bagai minyak yang penuh (betullah ayat ni kan)
dah besar pengorbanan itu ada yang tak menghargai..
selalu juga menangis teringatkan mak ayah di rumah..
dulu tu dah lama tak jumpa mak ayah..
bila tengok balik gambar mereka, rupa-rupanya selama ini tak terpandang.. rupa-rupanya kedut2 pada wajah dan tangan mereka dah ketara..tak tertahan airmata mengalir..
terkenang perjalanan hidup dari kecil hingga dewasa..
berapa banyak luka yang telah diberikan pada ibu..
sekali2 ibu tak pernah merungut..
ibu saya jenis tak pukul anak..tak pernah pun merasa cubitan dan rotan..hehe..ayah pun bukan jenis itu..
hidup di "sini" saya lebih jelas peranan anak pada ibu bapa..
di "sana" walau ada perintah tapi tiada panduan dan penegasan..
bagaimana wajib dan seharusnya akhlak anak pada ibubapa..
baru tahu syurga anak itu di bawah telapak kaki ibu..
kalau mak tahu apa yang saya tak tahu
kalau mak tahu apa yang telah saya tahu..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 03-03-08 10:18


orangtua tunggalku..
bunda tersayang..
dulu..ibu seorang diri menjaga kami anak2mu yang lebih dari 3 orang...kamu cukupkan apa yang kami inginkan walau pun dalam kesusahan. mengais rejeki dari pagi hingga petang,bukan pula kerja yang senang...bahkan terakhir,saat bekerja dikebun,mata bunda tu terkena kayu,hingga luka bola matamu...buta sudah sebelah matamu...namun langkah mu tetap bunda ayunkan untuk anak mu ini...
namun hingga saat ini..ananda masih belum dapat berbakti dan membantu bunda.terasa hidupku terlalu hampa...kamu seorang sanggup berbuat untuk kami yang ramai.tapi kami yang ramai tak dapat berbuat untuk bunda yang hanya seorang..bunda..maafkan ananda..maafkan anada bunda...
bunda....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 16:16


Pada 03-03-08 10:18 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

orangtua tunggalku..
bunda tersayang..
dulu..ibu seorang diri menjaga kami anak2mu yang lebih dari 3 orang...kamu cukupkan apa yang kami inginkan walau pun dalam kesusahan. mengais rejeki dari pagi hingga petang,bukan pula kerja yang senang...bahkan terakhir,saat bekerja dikebun,mata bunda tu terkena kayu,hingga luka bola matamu...buta sudah sebelah matamu...namun langkah mu tetap bunda ayunkan untuk anak mu ini...
namun hingga saat ini..ananda masih belum dapat berbakti dan membantu bunda.terasa hidupku terlalu hampa...kamu seorang sanggup berbuat untuk kami yang ramai.tapi kami yang ramai tak dapat berbuat untuk bunda yang hanya seorang..bunda..maafkan ananda..maafkan anada bunda...
bunda....


ibu jannah pun ibu tunggal...sekarang kesihatannya dah taksebaik dulu...
tanya boleh?asal mana ek...sebab macam lain sikit bahasanya...bukan Malaysia kan...


-----------------
KeGeMbIrAaN yAnG bErCaHaYa


Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 06-03-08 16:39


ku rindu kasih sayangmu
kau pergi tinggalkan ku
masih adakah dihati ini
kau bilang ku mutiara hati

ku ingin berjumpa denganmu
bonda telah menghadap ilahi
biarkanlah hanya dalam mimpi
untuk menghapus semua rinduku


:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 09-03-08 17:12


Pada 06-03-08 16:16 , jannahnobel posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-03-08 10:18 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

orangtua tunggalku..
bunda tersayang..
dulu..ibu seorang diri menjaga kami anak2mu yang lebih dari 3 orang...kamu cukupkan apa yang kami inginkan walau pun dalam kesusahan. mengais rejeki dari pagi hingga petang,bukan pula kerja yang senang...bahkan terakhir,saat bekerja dikebun,mata bunda tu terkena kayu,hingga luka bola matamu...buta sudah sebelah matamu...namun langkah mu tetap bunda ayunkan untuk anak mu ini...
namun hingga saat ini..ananda masih belum dapat berbakti dan membantu bunda.terasa hidupku terlalu hampa...kamu seorang sanggup berbuat untuk kami yang ramai.tapi kami yang ramai tak dapat berbuat untuk bunda yang hanya seorang..bunda..maafkan ananda..maafkan anada bunda...
bunda....


ibu jannah pun ibu tunggal...sekarang kesihatannya dah taksebaik dulu...
tanya boleh?asal mana ek...sebab macam lain sikit bahasanya...bukan Malaysia kan...

saya drpad negeri seberang..bunda ukhty sakit apa..??umurnya dah berapa..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.185055 saat. Lajunya....