Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah SWT memberikan kita dua telinga, dua mata, satu mulut dan otak di tengah antaranya, mesti bersebab. Dengar dan lihat kanan kiri, timbang dengan otak.
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: apa yang anda nampak sempena pilihanraya kali ni???


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» apa yang anda nampak sempena pilihanraya kali ni???

Please Mendaftar To Post


Oleh apa yang anda nampak sempena pilihanraya kali ni???

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 19:18


hemm...

selain dari poster yang banyak-banyak.... hari ni anis nampak sibuk pekerja2 dari mana tah main"tar" kan jalan kat taman ni...

huhu hebat sungguh, bila nak ngundi semua pun boleh tunaikan...

anda pula.. apa yang anada nampak??

P/S....

kulihat hijau... lalalalala(ikut lagu zainal) :kelip: :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 19:26


nampak
-orang bagi 'makan free' (hehehee..... ;) )

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 19:33


Pada 28-02-08 19:26 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

nampak
-orang bagi 'makan free' (hehehee..... ;) )


HEHEHEH... ni lah msenye kaan... macam macam lah ada...



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 19:35


haaa.. apalagi...

assam lakse satu!!!~~

:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 19:37


Pada 28-02-08 19:35 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

haaa.. apalagi...

assam lakse satu!!!~~

:D


wah... ni cukup baik ni....

akak ambil untuk anis satu boleh...



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 00:59


Pada 28-02-08 19:18 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

hemm...

selain dari poster yang banyak-banyak.... hari ni anis nampak sibuk pekerja2 dari mana tah main"tar" kan jalan kat taman ni...

huhu hebat sungguh, bila nak ngundi semua pun boleh tunaikan...

anda pula.. apa yang anada nampak??

P/S....

kulihat hijau... lalalalala(ikut lagu zainal) :kelip: :kelip: :kelip:



Yang ana nampak kerana mengambil demokrasi, Umat Islam semakin jauh dari kehidupan Islam! :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 09:48


Ana nampak beberapa anggota dua pasukan 'tentera' saling berbalas tembakan antara satu sama lain. Kadang-kadang bunyi letupan meriam kedengaran. Kedua-dua pasukan ini berusaha untuk meruntuhkan kubu lawan masing-masing. Kalau berjaya menawan kubu lawan maka mereka akan memacakkan bendera masing-masing sambil melaungkan takbir atau sekadar laungan 'HIDUP BARISAN'........

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 09:53


.. saya nampak warna warni:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 12:43


hari ni nampak lagi....

dapat cd tentang pengakuan mahadhir...

emm siapa dah tengok??



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-02-08 13:03


mahadhir mengaku apa? PM lah nafisah. nak tau jugak ni.

Oh Bulan...
Ku nantikan sinaran mu
menyinari waktu malamku
huhuhu.... bulan... bila nak muncul? :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 13:09


Pada 29-02-08 13:03 , nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

mahadhir mengaku apa? PM lah nafisah. nak tau jugak ni.

Oh Bulan...
Ku nantikan sinaran mu
menyinari waktu malamku
huhuhu.... bulan... bila nak muncul? :D


pengakuan mahadhir tentang penganiaayaan terhadap anwar yang dia buat dulu, tentang corrupt dalam kerajaan.. dan macam-macam lah



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nur_azzaharah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.06.2007
Ahli No: 30361
Posting: 26
Dari: Wilayah Persekutuan

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 13:12


nampak macam-macam ada..

tapi yang tak bestnya, masa sampai kat korridor rumah..terkezut bendera dacing tergantung depan rumah..suka hati mereka letak bendera depan rumah aku..monologku di dalam hati..nasib baik bendera "bulan mengambang", tak ada dalam simpanan...kalau tak dah lama ku gantung sebelum penamaan calon lagi. :roll:

ingat nak gantung langsir yang kebetulan warna "ijo"..tapi apa pula kata jiran2 nanti..erm, tengok pandang sajalah.. bendera dacing tu
:-| :-|


-----------------
sayangi diri..sayangi sahabat....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_azzaharahProfil   Hantar PM kepada nur_azzaharah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 13:26


Pada 29-02-08 13:12 , nur_azzaharah posting:

!!! QUOTE !!!

nampak macam-macam ada..

tapi yang tak bestnya, masa sampai kat korridor rumah..terkezut bendera dacing tergantung depan rumah..suka hati mereka letak bendera depan rumah aku..monologku di dalam hati..nasib baik bendera "bulan mengambang", tak ada dalam simpanan...kalau tak dah lama ku gantung sebelum penamaan calon lagi. :roll:

ingat nak gantung langsir yang kebetulan warna "ijo"..tapi apa pula kata jiran2 nanti..erm, tengok pandang sajalah.. bendera dacing tu
:-| :-|



zahrah cat saja rumah kale ijo :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nur_azzaharah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.06.2007
Ahli No: 30361
Posting: 26
Dari: Wilayah Persekutuan

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 13:37


erm, ok juga idea tu..akan dipertimbangkan guna dcing tu..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_azzaharahProfil   Hantar PM kepada nur_azzaharah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 13:59


Pada 29-02-08 13:37 , nur_azzaharah posting:

!!! QUOTE !!!

erm, ok juga idea tu..akan dipertimbangkan guna dcing tu..hehe



bakar saja bendera dacing tu hehe.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 15:23


-->Jalan yang masih elok di turap dengan tar...Kalau tiap-tiap tahun pilihanraya memang tiap-tiap tahun dapat jalan baru...hehehe

-->Media perdana yang sepatutnya menjadi sumber mendapatkan maklumat telah bertukar menjadi medan 'mengebom' musuh politik...Biasanya misi 'mengebom' yang menggunakan pelbagai jenis 'peluru berpandu' ni berlangsung selama lebih kurang 15 hingga 20 minit yang mewakili 67% siran berita... muak betul lah:-(


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 16:54


Pada 29-02-08 15:23 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

-->Jalan yang masih elok di turap dengan tar...Kalau tiap-tiap tahun pilihanraya memang tiap-tiap tahun dapat jalan baru...hehehe

-->Media perdana yang sepatutnya menjadi sumber mendapatkan maklumat telah bertukar menjadi medan 'mengebom' musuh politik...Biasanya misi 'mengebom' yang menggunakan pelbagai jenis 'peluru berpandu' ni berlangsung selama lebih kurang 15 hingga 20 minit yang mewakili 67% siran berita... muak betul lah:-(



aahh... same lah... kat sini pun tar jalan yang masih elok... lagipun jalan tu menuju rumah orang kuat bn...

huhuhu, membazir!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-02-08 17:25


Assalamualaikum
saya nampak segala media massa telah digerakkan sepenuhnya bagi menaikkan imej BN sebagai parti yang telah memberi pelbagai kemajuan kepada rakyat....materialipstik betul....
bosan nak baca dengar dan tengok segala media┬▓ yang ada sekarang.....adilkah pilihanraya sebegini....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 20:49


nampak kehipokritan sana sini berlaku....dan banyak lagi....hipokrit segala-galanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 21:16


letih + muak + bosan + marah bila tengok berita2 kat tv...... semua berat sebelah...... sangat tidak adil dan tidak demokrasi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 21:31


Pada 29-02-08 21:16 , cipoi posting:

!!! QUOTE !!!

letih + muak + bosan + marah bila tengok berita2 kat tv...... semua berat sebelah...... sangat tidak adil dan tidak demokrasi.


ye ke semua? :-? :berfikir:

apa kata cuba pulak tengok NTV7 & 8TV.esp berita bahasa cina. berita sepenuhnya pasal DAP. awat PAS dengan ADIL tak ambil inisiatip nak menyelit kat stsen tu? kata sebaris......


** jangan suka menyalahkan semata


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

alhikam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31028
Posting: 361
Dari: Syamal

Perlis  


posticon Posting pada: 29-02-08 21:47


nampak bulan di waktu malam ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhikamProfil   Hantar PM kepada alhikam   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 22:28


Belum nampak lagi..hehe :-D
Sebab xkuar kampus lagi... InsyaAllah Khamis ni balik rumah..mesti nampak... Hihi....
Jauh tu nak balik rumah... kat KL..sekarang kat shah alam...ahak~


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 22:33


Salam...

ana nampak banyak langsir2 bergantungan di wayar2 telefon + eletrik. :-)

berseri2 keadaan ditempat tu.


nampak "calon2" sedang giat "berkempen".

memang kadang-kadang tu, tersenyum sendirian. memikirkan bagaimana Nabi Muhammad s.a.w. dan Khalifah2 Islam dulu memimpin. bukan nak membandingkan. cuma ianya terlintas difikiran ini. (^_^).

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-02-08 23:58


alah nampaklah apa pun..ngundikan sulit..mana boleh nampak..dalam hati..tak sabar nak ngundi..nak balik...sekolah xcuti pula hari jumaat itu..arghh..ingatkan boleh balik awal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 01-03-08 07:43


Pada 29-02-08 09:53 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. saya nampak warna warni:-D..


betul tu... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 04-03-08 13:22


ummu nampak..tiap kali bangun pagi jerkk..
menjeguk kat luar jalan mesti tengok benda baru brgantugan...
adeiii....penuh da tepi jalan raya tu brgantugn dengan poster,banner dan bendera..
bila nak pergi kelas keluar lift jekk mesti terkezuut..aitt ada benda baru lagi
huhu..pengalaman plihan raya d kl yang pertama buat ummu...yaaa lagi hebat..
dengan mata kepal sendiri tengok macam mana org berkempen..huhu
d tibi pun sama..adeiii peningg ummu nengok tibi ni...


baik ummu alihkan pandagn ke kanan melihat budak-budak sekolah sedang berlatih berkawad..teringatkan jaman sekolah yang lama d tinggalkan

akhir kata pancing..pancing jangan tak pancing :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-03-08 13:33


huhu... nampak penipuan yang semakin berlambak2... entah lah... tak larat nak layan... nak beli paper pun teragak2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-03-08 14:03


Pada 29-02-08 20:49 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

nampak kehipokritan sana sini berlaku....dan banyak lagi....hipokrit segala-galanya.


Assalamualaikum..
betul tu..time ni lah nak bebaik2..
ada lah tdgar kat radio hari tu..ada calon 'tut' yang sanggup turun ladang getah,pergi menoreh sama-sama dengan penoreh..
adui,nak bsangka baik pun susah.tak apa lah,Allah kan Maha Mengetahui..Allahua'lam..


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-03-08 14:25


Pada 29-02-08 15:23 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

-->Jalan yang masih elok di turap dengan tar...Kalau tiap-tiap tahun pilihanraya memang tiap-tiap tahun dapat jalan baru...hehehe



Assalamualaikum..

Hm..betul-betul..sampai jalan depan rumah dah jadi tinggi pulak dr rumah...nanti kalau banjir ke apa...bertakungla air nanti...jalan elok-elok pun dia tar lagi...sampai bumper depan rumah dah jadi flat...senang lah budak merempit depan rumah aku..huhu..

Mlm tadi Khir Toyo datang kat padang bola kat taman rumah kita..ada pulak kumpulan Senario sekali.nasibla padang bukan betul-betul depan rumah...kalau tak mesti boring tengok mereka dok nyanyi2..hidup barisan lah..macam-macam lah...tau saja lah kumpulan senario tu..kelam kabut mereka bagaimana..cakap pun merapu saja...dekat pukul 1 pagi baru senyap...masa khir toyo datang tu..mereka bunyikan hon ramai-ramai...punyerla bingit..huhu...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

sharil
Warga Rasmi
Menyertai: 28.01.2008
Ahli No: 32456
Posting: 15
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-03-08 15:13


assalamualaikum,kalau saya skunk ini,nampak,maksiat bermaharajalela,kat sekitar kawasan poerumah saya,sehinggakan bila orang menegur,budak┬▓ ini jadi kuang ajor sangat,hurmmm entahlah,family mereka ini biarkan saja ke,anak┬▓ mereka ini buat sesuka hati mereka,demokrasi katakan,islam hadhari katakan

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharilProfil   Hantar PM kepada sharil   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 04-03-08 16:00


perang poster dan janji2 semua pihak bertaburan,bila dah habis election,semua janji senyap jekkk...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 06-03-08 01:47


huhu...pagi ni ummu nak brcrita banyak-banyak..hehe

pengalaman yang baru ummu rasai masa pilhan raya nii..betulll..masa duduk sabh dulu..tak lah sedasyat yang ummu alami sekarang ni..masa kat sabah ummu tengok bendera poster banner jerkk banyak brgantung kat tepi jalan..tak pernah jumpa org brkempen...mungkin juga time tu..ummu masi kecikk(prasan kecikk..hehe) masi tak berapa faham politik ni..(sekarang pun masi bluurr..:-P )

kat sini(kl-more detail kat area kerinchi..kawasam mengundi pantai dalam)
huhu..dasyat..jangan cerita perang poster bendera dan lain-lain...
tadi(mlm dalam kol 9-11pm) huhu..ummu memandang dr atas rumah saja..
kat bawah besetentang dengan rumah adalah parti bulan sabit buat kempen ceramah lah kiranya..kat hujung sana pulak parti dacing juga buat ceramah...jangan cerita pasal konvoi brmotor..hu..dasyat..bising pulak tu...masing-masing(tiap-tiap parti) berdiri kat tepi jalan ajak org p tengok ceramah..sampai jem jalan tu...macam nak brgaduhh jerkk 2 parti ni..adeii risau nengoknya..bila calon pari bulan sabit datng..huhu..bunyi hon motor tu membingitkann..kasihan pada yang ada anak kecikk..huh..parti dacing pun sama..berkonvoi..huhu..apa yang ummu perhati memang ramai yang datang kat depan uma ummu ni compare parti kat hujung tu..huhu..memang berat kearah belah dekat uma ummu ni..huhuseketika ummu jadi penganalisis politik tak berauliah..macam-macam yang d cakap dengan housmetku..hehe..
memang fenomena plihan raya betul lah..huhu


dalam kerisauan ummu tu..akhirnya 3buah kereta polis sampai...risau juga..tapi tak ada apa-apa yang jadi ponn..

apa-apa pun..pancing..jangan tak pancing.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

nur_azzaharah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.06.2007
Ahli No: 30361
Posting: 26
Dari: Wilayah Persekutuan

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 08:11


2 malam lepas ana dah pasang bendera Parti Keadilan Rakyat depan rumah..akak jiran sebelah hanya tersenyum saja..tanda setuju. :-D :-D


-----------------
sayangi diri..sayangi sahabat....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_azzaharahProfil   Hantar PM kepada nur_azzaharah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 12:17


Rancangan di RTM di penuhi dengan mesej supaya mengundi BN...Sampaikan forum perdana ehwal islam pun jadi tempat berkempen...huhu..Otak ku sudah tepu dengan semua ini... :-(

p/s:patut tukar nama RTM kepada RTBN... :-?


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

niezam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14909
Posting: 139
Dari: Atas Tanah

iraq  


posticon Posting pada: 06-03-08 14:28


saya nampak semakin banyak tanah kena pecah..sebelum ni jarang pulak nampakk..ishhh..mana nak duduk nehh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For niezamProfil   Hantar PM kepada niezam   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 14:31


Pada 06-03-08 12:17 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Rancangan di RTM di penuhi dengan mesej supaya mengundi BN...Sampaikan forum perdana ehwal islam pun jadi tempat berkempen...huhu..Otak ku sudah tepu dengan semua ini... :-(

p/s:patut tukar nama RTM kepada RTBN... :-?




betul tu.meluat saya.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

didad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1966
Posting: 114
Dari: penang

Selangor  


posticon Posting pada: 06-03-08 16:10


salam...saya hanya nampak pembaziran di sana sini dan mengganggu sign board dan pemandangan mata.tak kira dari BN atau BA.

lagi 1,sistem hantar surat ke rumah.entah berapa banyak yang habis.sungguh tak praktikal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For didadProfil   Hantar PM kepada didad   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 06-03-08 16:18


salam..betul betul betul..menyampah dengar ERA dan HOT dok suruh undi BN. agak-agak kat IKIM bagaimana ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 16:26


Pada 06-03-08 16:18 , nuhan posting:

!!! QUOTE !!!

salam..betul betul betul..menyampah dengar ERA dan HOT dok suruh undi BN. agak-agak kat IKIM bagaimana ek?



mungkin suruh buat benda yang sama agaknya.dah ikim kerajaan pegang.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.165107 saat. Lajunya....