Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
Daeng_Jati: 6 hari yang lalu
skater: 8 hari yang lalu
HIKAL: 27 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Kenapa zaman sekarang da lain??


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Kenapa zaman sekarang da lain??

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa zaman sekarang da lain??

an_nysa
Warga Rasmi
Menyertai: 25.02.2008
Ahli No: 32719
Posting: 13
Dari: Kedah

malaysia  


posticon Posting pada: 25-02-08 22:26


Assalamualaikum

salam....saya hairan Kenapa zaman sekarang terlalu jauh bezanya dari zaman sebelum ini???maksiat berleluasa di sana sini....Kenapa pasangan kekasih snggup melakukan perzinaan???apakah tidak terdetik walau sekelumit pun di benak ahti mereka ketakutan pada yang MAHA ESA??lupakah mereka siapa pncipta mereka??sahabat2 bntulah saya menguraikan persoalan ini...


-----------------
....aHLaN WaSaHLaN....
....ReNuNgiLaH SeBaGai PeDoMaNMu....


Bookmark and Share

    


  Member Information For an_nysaProfil   Hantar PM kepada an_nysa   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 23:14


rasanya tak perlu hairan..dah nama akhir zaman..
bukan saja pasangan kekasih berzina,
tapi ayah ***** anak sendiri,
anak bunuh mak..

manusia dilahirkan suci,bersih..
membesar, dididik, dibentuk, mendidik, membentuk, terdidik,terbentuk..
mungkin bukan tak ada sekelumit pun ketakutan, mungkin lebih besar dari sekelumit..
tapi sebab nafsu,kejahilan,kesombongan lebih besar, tertutuplah
ketakutan..
tewaslah dalam perangkap syaitan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 23:38


sekarang ni dah hampir akhir zaman.. banyak tanda-tanda kiamat dah muncul..
antaranya maksiat berleluasa...
anak derhaka..dan macam-macam lagi...

marilah kita sama-sama tingkat amalan kita kepada Allah S.W.T.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-02-08 02:58


sebab ...

1. amal -maaruf kurang
2. nahi mungkar lagi lah kurang
3. hiburan yang melalaikan semakin menjadi-jadi
4. pemimpin yang memerintah tidak menitik beratkan kesedaran penghayatan islam
5. kemasukan pekerja asing yang semakin meningkat(sedikit sebyk mempengaruhi)
6. 'roh' islam tidak dididik dan diasuh sewaktu awal remaja/zaman kanak-kanak.

hm..apa lagi ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-02-08 07:23


bagi sya jawapannya ada pada diri individu itu sendiri, sebenarnya mereka da tau hukum haram dan halal,tapi duduk kerana keasyikan dunia dan nafus,mereka mengabaikannya.mereka beranggapan bahawa mereka akan diampunkn setelah bertaubat TAPI INGAT,SETIAP APA yang KITA LAKUKAN DI DUNIA INI PASTI AKAN DIHISAB DAN DINILAI SETERUSNYA DIBERIKAN HUKUMAN DI AKHIRAT KELAK ANDAINYA yang DIBUAT ADALAH SALAH WALAUPUN DI DUNIA TELAH BERTAUBAT.namun ,kita masih alpa dek kerana keseronokan dunia....imbangilah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-02-08 07:56


salam..

pendapat ana bukanlah atas dasar politik tetapi pada kesedaran semasa..negara kita terlalu bebas mengamalkan gaya hidup sehinggalah perkara-perkara maksiat bukan lagi perkara yang serius,oleh kerana kita terlalu asyik mengejar kemajuan maka bertambah miskinlah akhlak dan pemikiran logik kita terhadap baik dan buruk..adakah wajar kita menggelar diri sebagai negara islam sedangkan kita tak amal pun hukum hakam islam dan tak memerintah cara nabi S.A.W??adakah wajar kita memberi taraf dan peluang kepada kafir laknatullah sedangkan islam menganjurkan kita mmerangi mereka??tetapi yang lebih penting lagi,kita sendiri sebagai khalifah yang sepatutnya menyambung usaha nabi S.A.W dalam dakwah,sedangkan kita sekarang ini tidak ada risau dan sedih atas umat seperti mana risau nabi S.A.W..taubatlah kita semua,insyaAllah kita simpan azam untuk keluar berdakwah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

an_nysa
Warga Rasmi
Menyertai: 25.02.2008
Ahli No: 32719
Posting: 13
Dari: Kedah

malaysia  


posticon Posting pada: 26-02-08 20:58


tapi saya hairan....Kenapa mereka tak rasa takut atau gentar langsung pada Pencipta mereka....tak ada ke terasa nak bertaubat???

Bookmark and Share

    


  Member Information For an_nysaProfil   Hantar PM kepada an_nysa   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-02-08 21:00


Sebab salah kita semua... :-(


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

an_nysa
Warga Rasmi
Menyertai: 25.02.2008
Ahli No: 32719
Posting: 13
Dari: Kedah

malaysia  


posticon Posting pada: 26-02-08 21:22


tapi Kenapa kita tak cuba memperbaikinya???sanggupkah kita melihat anak bangsa kita rosak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For an_nysaProfil   Hantar PM kepada an_nysa   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2004
Ahli No: 9433
Posting: 90

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-02-08 21:49


pendorongnya ada d skeliling
macam mana nak halang?
it is true, right?
tv, majalah and what ever lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-02-08 22:58


salam...
dunia dah di akhir zaman.banyak petanda yang mngatakan kita sebenarnya semakin hampir dengan hari kiamat.maksiat berlaku secara berleluasa,org yang mnjlnkn syariat agama dipandang hina malah yang mngamalkan hidup berpaksikan maksiat dipuja.kenapa kita tak cuba perbaikinya?hakikatnya mnusia yang nak jadi dai'e semakin pupus.iman kita mudah goyah dek terpesona keasyikkan duniawi.tambahan pula tiada bnthn dr pucuk pimpinan negara dalam mnghlg kmungkaran dari terus berlaku.apa yang perlu kita lakukan ialah terus mngukuhkan jati diri kita agar kita lebih kuat menempuh dugaan yang semakin mencabar hari demi hari.tegurlah setakat mana yang kita mampu.slemah2 iman adalah menegur dengan hati iaitu kita tak redha dengan apa yang berlaku. wallahuallam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

an_nysa
Warga Rasmi
Menyertai: 25.02.2008
Ahli No: 32719
Posting: 13
Dari: Kedah

malaysia  


posticon Posting pada: 27-02-08 16:13


marilah sama-sama kita mendoakan supaya mereka-mereka yang tersesat kembali ke pangkuan jalan sebelum terlambat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For an_nysaProfil   Hantar PM kepada an_nysa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.098166 saat. Lajunya....